ciasto czekoladowe - 20638 przepisów (strona:115/1376)

Brownie z kremem śmietankowym i owocami letnimi 139

żałujesz, że kończy się lato? Żal Ci, że słoneczny, pełen ciepła czas już za nami? Jest jednak coś, co może poprawić nastrój. To ciasto na pocieszenie. Na koniec lata. Ma wszystko, co dobre, a połączenie czekoladowego brownie z delikatnym kremem(...)podniebienia. Tak naprawdę możesz użyć dowolnych, ulubionych owoców. Krem z każdymi będzie smakował przepysznie! Spróbuj śmiało! Początek jesieni trzeba zacząć słodko. A co trzeba przygotować do brownie? Składniki ciasto czekoladowe 100 g dobrej gorzkiej czekolady 3 jajka 60 g masła (może być także solone) 60-70 g cukru trzcinowego (a najlepiej muscavado) krem 125 g serka mascarpone 3 łyżki śmietanki

Raj dla Podniebienia
Wilgotny tort czekoladowy 214

Asia swoją przygodę z fotografią zaczęła niedawno, ale obserwuję i podziwiam postępy, coraz lepsze zdjęcia i coraz większą wiedzę. Was też serdecznie zapraszam do śledzenia jej profilu na facebooku . Ciasto czekoladowe: tabliczka czekolady gorzkiej 3/4 szklanki mleka kostka masła 1 szklanka cukru 3 jajka 3/4 szklanki jogurtu naturalnego 2 1/2 szklanki mąki pszennej 4 łyżki kakao 1 łyżeczka proszku(...)czekoladą, mieszając, aż składniki się połączą i powstanie jednolita masa. Ważne, by masy nie gotować. Jaja miksujemy z jogurtem, dodajemy przestudzoną masę czekoladową i mieszamy. Wsypujemy mąkę, proszek, sodę, sól i mieszamy do połączenia składników. Ciasto dzielimy na 3 części i każdą pieczemy oddzielnie w tortownicy o średnicy 26 cm przez ok 15 minut w 180 st. C Krem czekoladowy

Cynamonowe szczęście
pyszne ciasto czekoladowe z cukinią 153

przy pomocy szpatułki mieszamy. Na końcu dodajemy przesiane składniki i mieszamy tylko do połączenia się składników. Ciasto przekładamy do keksówki (). Pieczemy przez ok. 50 min. w 180 st. C, do tzw. suchego patyczka. Po upieczeniu odstawiamy do wystudzenia i np. polewamy polewą czekoladową. Zapisz Zapisz Zapisz Zapisz Zapisz Zapisz Zapisz Zapisz Zapisz

Domowy Smak Jedzenia
Murzynek na kefirze 180

Murzynek na kefirze Wilgotne, mięciutkie ciasto przełożone powidłami śliwkowymi i oblane pyszną polewą czekoladową. Palce lizać!     Składniki: Ciasto: 400g kefiru 3 szklanki mąki 0,5 szklanki cukru 2 łyżki kakao 150ml oleju 2 jajka 2 łyżki dowolnego dżemu 2 łyżeczki sody oczyszczonej Do przełożenia: 1 słoiczek powideł śliwkowych Polewa: 100g czekolady gorzkiej lub mlecznej (lub pół na pół(...)temperatury 180’C i pieczemy przez ok 50-60 minut – do suchego patyczka *** *** Gdy ciasto ostygnie przygotowujemy polewę. W małym garnuszku podgrzewamy czekoladę z mlekiem, mieszamy *** *** W osobnej miseczce przygotowujemy lukier. Cukier puder mieszamy energicznie ze śmietanką *** *** Ciasto pokrywamy równomiernie polewą czekoladową *** *** Na polewę nakładamy poprzeczne paseczki z lukru (zrobiłam to szybkimi ruchami za pomocą małej łyżeczki

Blog z Apetytem
Ciasto Czekoladowe z Kremem z Czerwonej Porzeczki 172

Miał być placek, wyszedł tort? A może placek? W każdym bądź razie bardzo smaczne ciasto. Nie będzie przekroju, bo placek pojechał na imieniny mojego taty, ale i tak wszystko widać. Cisto czekoladowe, mokre i mięsiste przekroiłam na dwa w miarę równe blaty. Blaty upiłam advocatem, masa kremówkowa z mascarpone i domowym dżemem z czerwonej porzeczki, który zrobiłam latem. Stał biedny(...)daję słowo, że bez problemu Ci wyjdzie. Każdy czerwony wyraz w tym poście jest linkiem, który przekieruje Cię na odpowiadającą znaczeniu stronę, przepis lub sklep gdzie można nabyć produkt. Ciasto czekoladowe: 5 jajek 250 g brązowego cukru 75 g gorzkiej czekolady  150 masła 50 g kakao 60 ml mocnej kawy 100 g kwaśnej śmietany 3 łyżki mleka

Blondynka Gotuje
CZEKOLADOWE CIASTO Z BORÓWKAMI 135

Szybkie, mocno czekoladowe ciasto z borówkami. Mięsiste i wilgotne, a równocześnie puszyste. Niezbyt słodkie. Coś pomiędzy klasycznym murzynkiem i brownie. Przygotowane z kilku zaledwie podstawowych składników, które, dla ułatwie nia, odmierzamy w równych proporcjach - po 100 g każdy (z wyjątkiem jajek). Dzięki temu przepis nie tylko łatwo zapamiętać, ale i odtworzyć, np. na działce lub gdy odpoczywamy na wczasach(...)piekarnika i pieczemy 25 minut, w przypadku formy 22 cm (do tzw. suchego patyczka). W mniejszej formie ciasto będzie piekło się nieco dłużej. Upieczone ciasto wyjmujemy na blat i zostawiamy do lekkiego przestygnięcia.  POLEWA CZEKOLADOWA: W garnuszku podgrzewamy śmietanę prawie do wrzenia i zalewamy nią połamaną na kostki czekoladę. Dodajemy masło lub olej i mieszamy rózgą do otrzymania gęstej

cool and minty
Ciasto czekoladowe 142

normalności. Studia, praca, zajęcia dodatkowe. Trzeba się do tego z powrotem przyzwyczaić. A jak tam Wasze noworoczne postanowienia? Macie już jakieś? Ja nadal myślę :) A myślenie umila mi ciasto czekoladowe, własnego pomysłu. Jedno z tych puszystych, mniej słodkich ciast. Macie ochotę?"Składniki:200 g masła3 płaskie łyżki kakao200 g gorzkiej czekolady100 g cukru pudru5 jajek200 g mąki pszennej1 łyżeczka proszku

Słodkie Przyjemności
Sezonowe desery i ciasta na lipiec 2023 42

pierogi rozpływają… ZOBACZ PRZEPIS Ciasto MALINOWA DELICJA – malinowe ciasto z Delicjami Jeśli szukasz doskonałego przepisu na pyszne ciasto z Delicjami, to ciasto Malinowa Delicja z pewnością spełni Twoje oczekiwania! Jest to… ZOBACZ PRZEPIS Pyszne ciasto bez pieczenia z owocami i kremem jak do kremówki To proste i pyszne ciasto bez pieczenia składa się z kilku warstw, które(...)doskonały przepis na zdrowe i smaczne śniadanie, które można przygotować w wersji wegańskiej z użyciem… ZOBACZ PRZEPIS Czekoladowe ciasto z mascarpone i malinami – rolada z mascarpone Przepis na ciasto z mascarpone, skyrem i malinami – to pyszna czekoladowa rolada! Ciasto jest lekkie, delikatne, ale dzięki malinom… ZOBACZ PRZEPIS Przetwory z owoców – owoce w soku własnym

Via Gusto
Ciasto mocno czekoladowe z nutą sezamu i kokosu 114

Zrobiłam, a raczej zmodyfikowałam po swojemu ciasto....z torebki. Kupilam ciasto XL czekoladowe(...)chciałam go dodatkowo "nawilżyć",dosmaczyć, ubogacić. Warto! Dodatkowo zrobiłam je w okrągłej tortownicy "z dziurą"- lepszy efekt. Na pyszne, wilgotne i mocno czekoladowe ciacho , bedziemy potrzebowali -jedno opakowanie gotowego ciasta czekoladowego -4 łyżki TAHINI – naturalnego -2 łyżki oleju kokosowego -3 łyżki wiśni w syropie, a jak już będą w alkoholu , to niebo w gębie! -płatki kokosowe naturalne, nieprażone -polewa

Z Kuchni Do Kuchni
Ciasto czekoladowe – bez pieczenia 27

Szybkie do zrobienia ciasto bez pieczenia. Mocno czekoladowe. Dosyć słodkie. Do jego przygotowania wykorzystujemy aż 350 g czekolady Służy ona jednak nie tylko do nadania słodyczy, ale też zapewnia odpowiednią konsystencję, więc jeśli chcecie z części zrezygnować lepiej podmienić mleczną na gorzką czy deserową Poza tym ja zrobiłam podczas przygotowywania ciasta jeden zasadniczy błąd – do masy dodatkowo dodałam jeszcze(...)połączenia. Dodajemy schłodzoną, gęstą masę czekoladową, ponownie miksujemy do połączenia i uzyskania gęstej masy (nie za długo, aby mascarpone się nie rozrzedziło). Wykładamy na ciasteczkowy spód. Ganache: Śmietankę podgrzewamy. Tuż przed momentem wrzenia zdejmujemy z palnika i łączymy z pokrojoną czekoladą (powinna powstać gładka, czekoladowa masa). Odstawiamy do stężenia. Następnie wylewamy masę na wierzch ciasta. Wstawiamy do lodówki

Smaki Na Talerzu
Tartinki czekoladowe z truskawkami 133

razem padło na owoce w syropie, które dodałam do tartinek czekoladowych. Deser nie należy do tych bardzo słodkich, jednak jest to fajna propozycja dla czekoladoholików.  Składniki na ciasto czekoladowe: 4 łyżki cukru pudru 4 żółtka 120 ml soku z truskawek 1/4 kostki rozpuszczonego masła 100 g rozpuszczonej czekolady mlecznej 12 truskawek Składniki na kruche ciasto: 2 żółtka jajko(...)lodówki na około 30 minut aby odpoczęło. Ciasto rozwałkowujemy na blacie obsypanym mąką. Wycinamy koła i wypełniamy ciastem foremki na tartinki. Gotowe babeczki wstawiamy do rozgrzanego do 180`C piekarnika i pieczemy około 12 minut. W tym czasie przygotowujemy masę czekoladową. Do miski wbijamy żółtka, dodajemy cukier puder i miksujemy, gdy masa się połączy dodajemy rozpuszczoną czekoladę, sok i masło

Słodkie Przyjemności
Piernik z winem i polewą 247

Piernik z dodatkiem słodkiego wina Monte Santi , który jest aromatyczny i miękki. Pokryty czekoladową galaretką o ciekawym, owocowym posmaku wina. Smaczny piernik, który obowiązkowo należy degustować razem z winem Monte Santi :) Szybki w przygotowaniu, więc można go upiec w ostatniej chwili. 3 jajka 1/3 szklanki cukru 1/3 szklanki miodu 1/3 szklanki oleju rzepakowego 1 1/2 szklanki mąki pszennej 2 łyżki(...)wystudzić i jeszcze płynną polać po pierniku. Oprószyć dekoracjami cukierniczymi. Po zastygnięciu polewy można kroić piernik na plastry. Smacznego :) Kategoria: A-Z SŁODKO , Babki i ciasta ucierane , Boże Narodzienie , Ciasta czekoladowe , Pierniki i pierniczki Tagged: miód , polewa , wino

https:KKuchniaMniam
BLOK CZEKOLADOWY – wegański i bezglutenowy 257

Przepis na wegańską i bezglutenową wersję bloku czekoladowego planowałam już od dłuższego czasu. Główne składniki tego ciasta to mleko w proszku, kakao i herbatniki lub wafle. Potrzebowałam więc dobrej jakości wegańskiego mleka w proszku i bezglutenowych wafli. Do ciasta dodałam też trochę orzechów laskowych i rodzynek. Składniki te znalazłam w sklepie bezglutenowym All 4 Celiac , z którego oferty również polecam

Via Gusto
Przekładaniec jabłkowo-orzechowy 664

herbatniki- ciasno obok siebie. Polewa czekoladowa: Masło stopić w garnuszku wraz z mlekiem. Do ciepłej mieszanki wsypać posiekaną czekoladę, mieszać, aż się rozpuści i powstanie aksamitna czekoladowa polewa. Ostudzoną polewą wylać na herbatniki. Ciasto schłodzić w lodówce, aż polewa delikatnie zastygnie. W międzyczasie szybciutko przygotować(...)lukier: Cukier puder wymieszać z mlekiem do uzyskania gęstego lukru. Lukier przełożyć do foliowego woreczka, odciąć róg i dynamicznymi ruchami udekorować ciasto tworząc regularne esy-floresy na zastygającej polewie czekoladowej. Ciasto schłodzić kilka godzin w lodówce, aż poszczególne warstwy nabiorą odpowiedniej konsystencji. Kroić ostrym nożem zanurzonym uprzednio we wrzątku. Smacznego! Rady: - ciasto najlepiej przygotować 2 dni przed planowanym podaniem- wtedy

Nastoletnie Wypiekanie
BABKA WANILIOWO - CZEKOLADOWA 137

waniliowego (40 g) 1 opakowanie budyniu czekoladowego (40 g) 200 g margaryny Przygotowanie: Margarynę rozpuścić i odstawić do wystudzenia. Mąkę z proszkiem do pieczenia, przesiać. Ubić jajka z cukrem i cukrem waniliowym do momentu zbielenia. Następnie dodać przestudzoną margarynę lekko wymieszać. Na koniec dodać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia - dokładnie wymieszać. Ciasto podzielić na pół. Do jednej części przesiać(...)waniliowy - wymieszać, zaś do drugiej przesiać budyń czekoladowy - wymieszać.  Ciasto przełożyć do formy na babkę lub klasycznej keksówki natłuszczonej masłem i obsypanej bułką tartą. Ja na spód wylałam czekoladowe ciasto, następnie wyłożyłam ciasto waniliowe. Po wystudzeniu ciasta oprószyć cukrem pudrem lub polewą. Piec około około 45  minut w temperaturze 180 - 200 stopni C. Rada: Można użyć dowolnych smaków

Ciastka - domowe słodkości

Proponowane wyszukiwania