ciasto czekoladowe - 22798 przepisów (strona:117/1520)

Czekoladowo jagodowe ciasto a'la zebra 154

mieszankę do suchej mieszanki, ciągle mieszając, aż będzie gładka. Dodajemy mleko i mieszamy do równomiernego połączenia się składników. Ciasto dzielimy na dwie równe części w osobne miski.  Ciasto czekoladowe: ½ baza ciasto  ¼ szklanki kakao Przygotowanie: Dodajemy kakao. Dokładnie mieszamy.  Ciasto jagodowe: ½ ciasto baza  ½ szklanki dżemu jagodowego zmiksowanego  Przygotowanie: Dodajemy dżem jagodowy. Dokładnie mieszamy. Etap końcowy(...)pieczenie: Rozgrzewamy piekarnik do 175 C. Blachę np.tortownicę 26 cm smarujemy masłem, posypujemy bułką tartą. Wylewamy po szklance ciasta na przemian na środek blachy. Raz czekoladowe, raz jagodowe. Pieczemy ciasto w nagrzanym piekarniku przez 25-35 minut lub do suchego patyczka. Zostawiamy w formie do lekkiego przestudzenia, a następnie odwrócić spodem do góry na kratkę do całkowitego ostygnięcia. Ganache

Życie zaczyna się w kuchni
Ciasta na Święta 891

Pierniki, makowce, serniki i wiele innych pomysłów na Świąteczne ciasta. Piernik LAST MINUTE Ciasto piernikowe z żurawiną w czekoladzie Piernik Staropolski Sernik ze śliwką Sernik gotowany na biszkoptach Sernik z musem brzoskwiniowym Sernik z rosą na czekoladowym spodzie Sernik pomarańczowy(...)cynamonowym spodzie Sernik śmietankowy Sernik z rosą Śmietanowiec Seromak Makowiec Gwiazda Ciasto Kubuś Ciasto Shrek Ciasto 3 bit Ciasto King Ciasto "marzenie" Ciasto z jabłkami Kostka czekoladowa z bananami Ciasto czekoladowe z jabłkami i gruszkami Ciasto Salceson Ciasto Ambasador Ciasto cappucino bez pieczenia Bananowa Krówka bez pieczenia Ciasto Kubanka Ciasto Kilimandżaro

Lena Gotuje
Pyszne ciasto MACZEK z kokosem i polewą czekoladową 254

Pyszne ciasto MACZEK z kokosem i polewą czekoladową – Zapraszam na nowe, wspaniałe ciacho w Małej Cukierence. Jest bardzo smaczne, wilgotne, aromatyczne. Krem jest cytrynowy, więc ciasto nie jest mdłe, wszystkie smaki dobrze się ze sobą łączą. W przygotowaniu nie jest trudne(...)Wygląda apetycznie i będzie idealne na wyjątkowe okazje. Zmodyfikowany przepis z gazetki „Ciasta na Święta” przyślij przepis). Proszę pamiętać o subskrypcji kanału Mała Cukierenka na YouTube!! . Zapraszam na FILM . Subskrybuj kanał Małej Cukierenki: http://www.youtube.com/malacukierenka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Pyszne ciasto MACZEK z kokosem i polewą czekoladową Składniki: Ciasto: 8 białek 4 żółtka 130g cukru 50g posiekanych migdałów 50g zmielonych

Mała Cukierenka
Czekoladowe ciasto z kaszą manną 189

wypieków, jednak zdarzają mi się takie wpadki, po których ciasto ląduje w kuble. Czasem mam zbyt wiele dobrych chęci. Ale sytuacja się odwraca kiedy przychodzi prosta ochota […] Artykuł Czekoladowe ciasto z kaszą manną pochodzi z serwisu Pink Envelope

Pink Envelope
CIASTO BRZOSKWINIOWO KAKAOWE 134

dobrze się połączą. Masę dzielimy na dwie części. Do pierwszej części masy dodajemy 3 łyżki kakao i dobrze mieszamy szpatułką. Do drugiej połowy masy dodajemy łezki czekoladowe i dobrze mieszamy szpatułką. 4.) Składanie ciasta. Na dnie foremki układamy warstwę herbatników, rozprowadzamy masę kakaową, kładziemy warstwę herbatników i wstawiamy do zamrażalnika na 10 min. Po tym czasie na herbatniki wlewamy lekko(...)brzoskwiniowy i znów wstawiamy do zamrażalnika na 10 - 15 min. żeby mus dobrze stężał. Następnie kładziemy drugą połowę masy kremowej (tą z łezkami czekoladowymi), wyrównujemy i ciasto posypujemy wiórkami czekoladowymi. Ciasto wstawiamy do lodówki i chłodzimy od 4 - 24 godz. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push

RITA food channel
Ciasto murzynek 207

łyżek mąki łyżeczka aromatu rumowego ewentualnie orzechy i rodzynki Składniki na polewę czekoladową 200g czekolady 1 łyżka śmietany 3 łyżki mleka 1 łyżka masła Przeczytaj przepis: Cytrynowe ciasto drożdżowe Ciasto murzynek – przepis Mleko, masło, cukier i kakao gotujemy na wolnym ogniu przez około 5 minut. Następnie odstawiamy do ostudzenia. Oddzielamy żółtka od białek. Żółtka wraz z aromatem, mąką(...)nagrzanym piekarniku jeszcze przez ok. 7 minut. Murzynka polewamy czekoladową polewą. Przepis poniżej. Czekoladowa polewa – przepis Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej (jeśli nie macie czasu to podgrzejcie czekoladę w rondelku, albo wstawcie ją w miseczce do mikrofalówki). Dodajemy masło, mleko, śmietanę i całość mieszamy. Polewą smarujemy ciasto, najlepiej jak jeszcze jest ciepłe. Przeczytaj o: Zupa dyniowa z imbirem Smacznego

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Ciasto czekoladowe z burakiem 262

Niesamowicie pyszne, intensywnie czekoladowe ciasto, które z całą pewnością przypadnie do gustu wielbicielom czekoladowych wypieków. Naprawdę trudno zorientować się, jaki tajemniczy składnik zawiera. A tym składnikiem jest burak, który dołącza do grona warzyw, które doskonale sprawdzają się w ciastach. To dzięki niemu ciasto ma idealnie wilgotną konsystencję i fantastycznie podkręca jego głęboko czekoladowy smak. Ciasto pokryłam delikatnym kremem przygotowanym

Smakowity Blog Kulinarny
Ciasto czekoladowo - malinowe 150

Dzień Kobiet zaserwowałam sobie ciasto czekoladowe z malinami, które zostało oficjalnie moim (zaraz po serniku) ulubionym deserem. Przepis znalazłam na blogu  Eksperymentalnej kuchni  i popieram słowa autorki - ciasto robi się bardzo szybko a jeszcze szybciej znika z talerza. Mocno czekoladowe plus maliny, dla mnie lepszego połączenia nie mogło być - po prostu jest pyszne! Składniki 120g maki pszennej 100g(...)jednolitą masę. Odstawić do ostudzenia. Do ostudzonej masy dodać jajko i zmiksować.  W misce wymieszać mąkę z proszkiem do pieczenia i solą. Dodać masę czekoladową i miksować do uzyskania jednolitej masy. Ciasto przelać do foremki (użyłam okrągłej o średnicy 20 cm) wyłożonej papierem do pieczenia. Posypać górę ciasta malinami i dać do piekarnika nagrzanego do 170 stopni. Piec

pink envelope
Czekoladowe muffinki z cukinią 104

mięciutkie babeczki czekoladowe, które w smaku przypominają znane i lubiane brownie. Cukinia nie jest wcale wyczuwalna, aż trudno zgadnąć, że jest w środku. Z tego samego przepisu robię ciasto czekoladowe, które również bardzo lubimy, jednak piecze się je znacznie dłużej niż babeczki.     Składniki: **WSZYSTKIE SKŁADNIKI MUSZĄ BYĆ W TEMPERATURZE POKOJOWEJ 350g cukinii 300g mąki pszennej szczypta soli(...)ciasta i delikatnie mieszamy *** *** Ciasto przekładamy do foremek na muffinki – do 3/4 wysokości foremki *** *** Ciasto wkładamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 170’C i pieczemy przez około 25 minut – lub dłużej do tzw suchego patyczka *** *** Po wystudzeniu babeczek przygotowujemy polewę czekoladową. Do garnuszka wlewamy mleko, wkładamy obie czekolady i gotujemy ciągle mieszając, aż powstanie jednolita masa *** *** Płynną czekoladą polewamy

Blog z Apetytem
Mazurek czekoladowy 95

chcąc wzbogacić nasz blogowy spis przepisów, tuż po świętach zrobiliśmy mazurka czekoladowego . W okresie przedświątecznym na gotowanie i opracowywanie wpisów nie mieliśmy za bardzo czasu, dlatego też nadrabiamy zaległości, wrzucając kilka świątecznych przepisów. Mazurek czekoladowy z pewnością przypadnie do gustu wszystkim tym, którzy lubią wytrawne, mało słodkie ciasta na kruchym cieście. Jest dość prosty w przygotowaniu(...)połączenia składników. Jajka ubić na puszystą, białą masę. Stopniowo wlewać do nich masę czekoladową, delikatnie mieszając. Wykonanie Ciasto wyjąć z lodówki, podzielić je na dwie równe części. Dno i brzegi dwóch foremek do pieczenia (10/35 cm) wylepić kruchym ciastem, wylać czekoladową masę. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 160 o C ( z termoobiegiem ), piec 40 minut . Piekarnik wyłączyć i przy lekko

niecodziennikpary
Czekoladowiec bez pieczenia 79

nasączenia herbatników Krem czekoladowy: 300ml śmietanki kremówki 36% 100g mlecznej czekolady 50g gorzkiej czekolady 250g serka mascarpone Krem śmietankowy: 500ml śmietanki kremówki 3 łyżki cukru pudru 2 fixy do śmietany 1 opakowanie chrupiących kulek czekoladowych np Maltesers Polewa: 100g czekolady gorzkiej 50 g czekolady mlecznej 100 ml śmietanki     *** W pierwszej kolejności przygotowujemy krem czekoladowy. W małym garnuszku podgrzewamy(...)kremu *** *** Krem rozprowadzamy na herbatnikach *** *** Posypujemy kulkami czekoladowymi, wyrównujemy łyżką *** *** Układamy następną warstwę herbatników i całość wkładamy do lodówki *** *** Przygotowujemy polewę czekoladową. W garnku podgrzewamy śmietankę, dodajemy połamaną czekoladę, zdejmujemy z ognia, mieszamy do uzyskania jednolitego kremu. Polewę odkładamy na kilka minut, aby przestygła i trochę zgęstniała *** *** Polewę rozprowadzamy po wierzchu ciasta, wyrównujemy *** *** Całość ponownie wkładamy do lodówki na kilka

Blog z Apetytem
Brownie z solonym karmelem 316

Brownie to ciasto które chyba nigdy mi się nie znudzi J Maksymalnie czekoladowe, rozpływające się w ustach. Nie ma co przy nim liczyć kalorii, lepiej po prostu skupić się na delektowaniu każdym kęsem. Ta wersja brownie podbija serce każdego kto miał okazję jej skosztować. Piekę to ciasto regularnie i za każdym razem znika z zawrotną szybkością. Myślę że każdy(...)używam również do brownie cukru Dark Muscovado, jest to cukier trzcinowy nierafinowany z dodatkiem melasy o ciemno-brązowym kolorze i wilgotnej konsystencji. Uważam że nadaje się idealnie do ciast czekoladowych. Jest dość trudno dostępny dlatego oczywiście możecie użyć normalnego cukru lub cukru pudru, który dodaje brownie lekkości

Mania Gotowania
Brownie z wiśniami 151

Brownie z wiśniami Mięciutkie, wilgotne i rozpływające się w ustach ciasto czekoladowe z wiśniami. Ten intensywny słodko-kwaśny smak to prawdziwe niebo w ustach. Polecam!     Składniki: 150g gorzkiej czekolady 50g mlecznej czekolady 200g masła 1 i 1/3 szklanki cukru 1 i 1/3 szklanki mąki pół łyżeczki proszku do pieczenia 4 jajka 1/4 łyżeczki soli 1 szklanka wydrylowanych wiśni(...)wierzchu układamy wiśnie i delikatnie wciskamy w ciasto. Użyłam odsączonych wiśni z kompotu *** *** Wkładamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 180’C i pieczemy przez około 50-60 minut – do suchego patyczka (uwaga! Gotowe ciasto powinno być w środku wilgotne, ale masa nie powinna przyklejać się do patyczka) *** *** Wykonujemy polewę czekoladową: obie czekolady przekładamy do garnuszka i dodajemy trochę

Blog z Apetytem
Pani Dulska – ciasto makowo-orzechowe z jabłkami 82

Pani Dulska to ciasto warstwowe składające się z dwóch makowych blatów (które robimy z dodatkiem masy makowej z puszki). ciasta orzechowego oraz masy jabłkowej i czekoladowej masy budyniowej. W przepisie ograniczyłam mocno ilość cukru(...)wyszło ono zbyt słodkie, bo takie ostatnio najbardziej lubimy. Jeśli wolicie nieco słodsze ciasta, możecie dodać do ciasta makowego czy masy budyniowej nieco więcej cukru. Ciasto jest smaczne i wysokie, takie tortowe. Bardzo dobrze się je kroi. Sprawdzi się przy okazji większych uroczystości czy Świąt. Ciasto makowe: 150 g miękkiego masła 8 jajek 50 g cukru pudru 80 g miodu

Smaki Na Talerzu