regeneracji sił. A siły mi się przydadzą, ponieważ rozpoczynam na studiach nowy semestr. Poza tym, dodatkowych sił nigdy za wiele, tak mi się przynajmniej wydaje. Zapraszam na podwójnie czekoladową tartę!"Składniki: 150 masła200 g mąki100 g cukru 30 g owsianych płatów 1 jajko Krem : 180 ml śmietany 280 g czekolady 2 łyżeczki(...)nagrzanego do 180`C piekarnika na około 15-20 minut - do zarumienienia.Na ostudzone kruche ciasto wylewamy krem czekoladowy - wyrównujemy. Tą samą czynność powtarzamy podczas wylewania bitej śmietany. Wierzch ciasta posypujemy czekoladowymi wiórkami. Odstawiamy w chłodne miejsce na godzinę.Smacznego
Słodkie PrzyjemnościDzień Kobiet zaserwowałam sobie czekoladowe ciasto z malinami, które zostało oficjalnie moim (zaraz po serniku) ulubionym deserem. Przepis znalazłam na blogu Eksperymentalnej kuchni i popieram słowa autorki – ciasto robi się bardzo szybko, a jeszcze szybciej znika z talerza. Mocno czekoladowe plus maliny, dla mnie lepszego połączenia nie mogło być – po prostu jest pyszne! Składniki 120g maki pszennej 100g(...)składników w jednolitą masę. Odstawić do ostudzenia. Do ostudzonej masy dodać jajko i zmiksować. W misce wymieszać mąkę z proszkiem do pieczenia i solą. Dodać masę czekoladową i miksować do uzyskania jednolitej masy. Ciasto przelać do foremki (użyłam okrągłej o średnicy 20 cm) wyłożonej papierem do pieczenia. Posypać górę ciasta malinami i dać do piekarnika nagrzanego do 170 stopni. Piec
Pink Envelopetarta jest wspaniała, nawet ja byłam zachwycona. Nie jestem fanem ciast czekoladowych. Przepis mam od Arlette, byłam zachwycona tym ciastem, niezbyt słodkie a maliny pięknie pasują z masą czekoladową. Spód ciasta – ciasta wrzucić do malaksera i lekko je zmielić, tak żeby powstała lekko grudkowata masa. Wlać roztopione masło i lekko wymieszać. Wyłożyć masę z ciastek na formę do tary(...)zagotowała. Dodać pokruszoną czekoladę i delikatnie podgrzewać i mieszać, aż czekolada się rozpuści. Odstawić na chwilkę do przestudzenia, następnie wylać masę czekoladową na masę z ciastek. Obsypać świeżymi malinami, lekko je przydusić. Odstawić na kilka godzin do lodówki. Ciasto było pyszne, dziękuję Arlette
Kuchnia PokoleńPuszyste i wilgotne ciasto czekoladowe przełożone warstwą pysznego i delikatnego kremu chałwowego. Całość wykończona polewą czekoladową i pokruszonymi pistacjami. Jak każde ciasto typu kostka jest efektowne i bardzo podzielne. Idealne na wszelkiego rodzaju przyjęcia. Czekoladowy biszkopt pieczemy bez dodatku proszku do pieczenia. Rośnie dzięki dobrze ubitym i napowietrzonym białkom. Po upieczeniu nasączamy go słodką herbatą, dzięki czemu jest wilgotny(...)spód wyłożonej papierem formy, nasączamy połową herbaty, rozprowadzamy powidła lub dżem, wykładamy krem chałwowy i przykrywamy drugim blatem biszkoptu. Nasączamy pozostałą herbatą i polewamy polewą czekoladową. Dekorujemy pokruszonymi pistacjami lub chałwą. Blaszkę z ciastem luźno przykrywamy folią aluminiową i wstawiamy na minimum 1 godzinę do lodówki. Przed podaniem kroimy na porcje i opcjonalnie dekorujemy kleksem bitej śmietany
cool and mintyDzisiaj podam przepis na ciasto mocno czekoladowe, z wkładka kokosową i kremem budyniowym. Smakuje prawie jak bounty a w dodatku jest bardzo efektowne, idealne na przyjęcia, święta(...)Pierwszy blat ciasta nasączamy słodką herbatą, na to rozkładamy porcje masy, na to ciasto kokosowe, reszta masy budyniowej, następnie biszkopt czekoladowy i nasączamy go herbatą. Na schłodzone ciasto wylewamy polewę czekoladową, posypujemy płatkami migdałów i chłodzimy do całkowitego zastygnięcia. Uwagi ; ciasto jest bardzo smaczne jednak kokos w środku jest troszkę suchy. ogólnie polecam
Kulinarne Fantazje Marioliprzygotowaniu torcik z polewą karmelową, który wygląda obłędnie. Cukierki świetnie nadają się na polewę karmelową i są bardzo smaczne. Polewa z torciku będzie spływała delikatnie przez dłuższy czas. Ciasto jest mocno czekoladowe, trochę kawowe i waniliowe. Na wierzchu możemy poukładać inne owoce jagodowe jak maliny, truskawki. Polecam… (przepis autorki) Zapraszam na FILM . Subskrybuj kanał Małej Cukierenki: http://www.youtube.com/malacukierenka(...)malacukierenka.pl/tort-orzechowy-z-kawa-i-whisky.html (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Torcik czekoladowy z karmelową polewą z cukierków Składniki: Ciasto: 150g masła 150g gorzkiej czekolady 60% połamanej na kawałki 1 łyżka kawy rozpuszczalnej 100ml gorącej wody 180g mąki pszennej (użyłam tortowej) 1/2 łyżeczki sody 1 łyżeczka proszku do pieczenia 40g dobrego, ciemnego kakao bez cukru 180-200g jasnego brązowego cukru 2 duże jajka 2 łyżki
Mała Cukierenkakokos to jedno z moich ulubionych połączeń. Batonik Bounty zawsze należał do moich ukochanych, dlatego postanowiłam jego smak przenieść do ciasta. Tak powstał ten tort J Jest intensywnie czekoladowy, ciasto nie przypomina tradycyjnego biszkoptu, jest wilgotne i mięsiste. Lekkości dodaje mu masa kokosowa z bitej śmietany i serka mascarpone. Całość dopełnia chrupiąca polewa czekoladowa. Zachęcam wszystkich do spróbowania, bo naprawdę(...)warto. Tort czekoladowo-kokosowy jak Bounty Składniki: Ciasto: 200 g gorzkiej czekolady 200 g masła 1 łyżka kawy rozpuszczalnej 170 g mąki tortowej 25 g kakao 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia 1/4 łyżeczki sody oczyszczonej 300 g cukru dark muscovado lub trzcinowego 80 ml maślanki 3 jajka 120 ml zimnej wody 1 kieliszek likieru
Mania GotowaniaBiszkopt czekoladowy to materiał na dobry przekładaniec. Najlepiej byłoby tą czekoladę podwoić ; ) No więc mamy „pawełkową” masę i przełamanie w postaci lekko kwaskowego dżemu porzeczkowego. Całość w bardzo dobrej deserowej polewie. Ciasto z gatunku tych, co raczej wszystkim do gustu przypadną ; ) Blaszka 22 x 25 cm. p { margin-bottom: 0.25cm; direction: ltr; color: #000000; line-height: 115%; text-align(...)dokładnie mieszamy. Pieczemy 35 minut w temperaturze 1 75-180 stopni. Studzimy. Kroimy na 2 części Składniki na krem: 2 batoniki typu „Pawełek” o smaku czekoladowym 200 g mlecznej czekolady ¾ szklanki cukru ½ szklanki mleka 25 0 g masła roślinnego ( lub innego miękkiego
Domowe ciastasię kojarzy z moją mamą:):) Piekła je przynajmniej raz w miesiącu i zawsze ciasto cieszyło się ogromnym "wzięciem":) Zresztą tak jest do dzisiaj, bo któż nie lubi wilgotnego, czekoladowego ciasta?? Składniki:2 szklanki mąki pszennej,250g masła lub margaryny,1 i 1/2 szklanki cukru,1/2 szklanki mleka,3 jajka,4 łyżki kakao,łyżeczka proszku do pieczenia,3 łyżki wiórków kokosowych(...)dodać żółtka oraz przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Na koniec dodać biała ubite na sztywną pianę, dokładnie wymieszać. Ciasto przelać na przygotowaną blaszkę o wym. 23x33cm. P iec około 40minut w temp. 170st. Ostudzić. Polać masą czekoladową. Można posypać wiórkami kokosowymi. A jeśli nie macie czasu na pieczenie to równie pysznego murzynka znajdziecie w Twojej Cukierni
Z miłości do słodkościprzy cieście ucieranym z owocami . Tutaj do kruszonki używa się płatek owsianych i czekolady. Przyznaje, że na po wyciągnięciu z piekarnika nie byłam z tej kruszonki zadowolona, ponieważ się „sypała”. Jak się okazało, wystarczyło odczekać, aż ciasto całkowicie ostygnie Dzięki czekoladzie ciasto nabrało zupełnie innego smaku. Będę do niej wracać. Ciasto z jabłkami i czekoladową kruszonką, składniki(...)końcu czekoladową kruszonkę. Pieczemy w piekarniku góra dół, w 180 stopniach. Około 45 – 50 min. Ciasto z jabłkami i kruszonką Ciasto ucierane Proste ciasto z jabłkami Smacznego!!! Justyna PS. Składniki na kruszonkę znalazłam na blogu Domowe Wypieki Artykuł Ciasto z jabłkami i czekoladową kruszonką pochodzi z serwisu Relaxtime
RelaxtimeCzekoladowe ciasto z cukinią i dodatkiem pierników lukrowanych, oblane polewą z gorzkiej czekolady i czerwonymi porzeczkami na wierzchu. Ciasto jest mocno czekoladowe z nutą piernika, a do tego wilgotne i puszyste. Nie jest ono za słodkie samo w sobie, a jeszcze dodatek czerwonych porzeczek sprawia, że nawet osoby nielubiące słodyczy zjedzą to ciasto z przyjemnością. Zamiast porzeczek można dodać inne
Kuchnia MagdaLenyCzekoladowe ciasto z cukinią i dodatkiem pierników lukrowanych, oblane polewą z gorzkiej czekolady i czerwonymi porzeczkami na wierzchu. Ciasto jest mocno czekoladowe z nutą piernika, a do tego wilgotne i puszyste. Nie jest ono za słodkie samo w sobie, a jeszcze dodatek czerwonych porzeczek sprawia, że nawet osoby nielubiące słodyczy zjedzą to ciasto z przyjemnością. Zamiast porzeczek można dodać inne
Kuchnia MagdaLenyCzekoladowe brownies, do niedzielnej kawy z lodami I bitą śmietaną- to jest to. Łasuchów czekolady, myslę ze podwójnie zadowoli mocno czekoladowe ciasto:) Proste w wykonaniu , z cudownym czekoladowym smakiem. Zapraszam :) Składniki: 225 gr gorzkiej czekolady 225 gr masło 300 gr drobny cukier 3 jajka 2 łyżki cukru waniliowego 75 gr mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia Forma
Smaki Edyty