ciasto czekoladowe - 20638 przepisów (strona:133/1376)

Miodowo-kakaowe ciasto z kremem 309

żółtek. Białka ubić z cukrem na sztywną pianę. Dodawać po 1 żółtku i dalej ubijać. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, wsypać do masy jajecznej i delikatnie wymieszać. Ciasto wlać do wyłożonej papierem blachy o wymiarach 20 x 35 cm i piec w temperaturze 160 - 170ºC przez około 30 minut. Ostudzić. Krem budyniowy 500 ml mleka 250 g masła(...)Dodać masło. Mieszać do uzyskania jednolitej konsystencji. Jeszcze ciepłą polewą polać ciasto. Złożenie ciasto kakaowe (I placek) krem budyniowy jasne ciasto biszkoptowe krem budyniowy ciasto kakaowe (II placek) polewa czekoladowa Ciasto przechowywać w lodówce. Podawać następnego dnia (na drugi i trzeci dzień ciasto też jest bardzo dobre). Smacznego

coolinarnastrefa.blogspot.com
Truskawkowa kula -ciasto 158

Dzisiaj mam dla Was ciasto, które bardzo ładnie się prezentuje i jest rewelacyjne w smaku. W środku delikatna truskawkowa pianka, a na zewnątrz czekoladowe ciasto. Wszystko polane czekoladową polewą. Mega apetyczne ciacho. Troszkę pracy przy nim jest, ale warto zrobić. Truskawki można zastąpić malinami. To kto się skusi na takie słodkości? Ciasto: 4 jajka 1/2 szklanki cukru 2 łyżki mąki

O kuchni z uczuciem
TORCIK MAKOWY Z POMARAŃCZOWĄ GALERETKĄ 176

mocno wilgotnego z makiem, masy z galaretki z pomarańczy, ale takiej prawdziwej z kawałkami owocu, masy według mnie to połączenie serka mascarpone i bitej śmietany, i grubej warstwy polewy czekoladowej. Ciasto odwtorzyłam w domu i wyszło pyszne! Polecam Wam! Przepis na tort makowy z pomarańczą, jak w Costa Coffee SKŁADNIKI: galaretka z pomarańczy: - 3 pomarańcze (szklanka soku wyciśniętego na wyciskarce(...)Schłodzone ciasto wyjmujemy w lodówki, polewamy polewą, dzieki temu, że ciasto będzie bardzo zimne, polewa będzie szybko się ścinać, a my uzyskamy piękną grubą warstwę czekoladowej polewy na cieście. Ciasto wstawiamy do lodówki na minimum 1 godzinę.  Ciasto przechowujemy w lodówce. Ja ciasto udekorowałam migdałami, w kawiarni ciasto ma na polewie jeszcze białe gwiazdki z białej czekolady, ale już

SMYKWKUCHNI
BABKA RÓŻANA 187

months ago Najnowsze wpisy CUKINIA FASZEROWANA SZYNKĄ I PAPRYKĄ CYTRYNOWE CIASTECZKA CYTRYNOWO- TRUSKAWKOWY SERNIK NA ZIMNO FILET Z KURCZAKA W CZARNYM SEZAMIE SZARLOTKA Z BEZĄ OWOCOWE CIASTO Z BEZĄ CZEKOLADOWE CIASTO Z CUKINIĄ KURCZAK Z CZERWONYM RYŻEM W SOSIE Z KOLENDRĄ PASZTET Z KASZY JAGLANEJ I FASOLI, PACHNĄCY GRZYBAMI BABKA Z MAKIEM I KAKAO JAJKA WIELKANOCNE BUŁKI DROŻDŻOWE Z SEREM(...)ROLADA BISZKOPTOWA Z CYNAMONEM I ŚMIETANĄ JAJKA W KILKU ODSŁONACH BUŁKI Z GRZYBAMI BABECZKI Z PIECZARKAMI I KAPUSTĄ CZEKOLADOWE MUFFINKI Z BURAKAMI SEROWY CHLEB CHACZAPURI KASZA JAGLANA Z WARZYWAMI I JAJKIEM UCIERANE CIASTO Z WIŚNIAMI KASZA JAGLANA Z PIECZARKAMI I WARZYWAMI LENIWE PIEROGI KLUSKI NA PARZE Z GRZYBOWYM FARSZEM DESER SEROWO-JAGODOWY WALENTYNKOWE PLACUSZKI KORONKOWE NALEŚNIKI PIECZONE BATATY PLACKI WARZYWNE

harrisa
Cynamonowe pączki z brązowym cukrem | PYSZNY PRZEPIS 60

cukier, łyżeczkę cynamonu i szczyptę soli. Całość wymieszaj i wyrabiaj przez 10 minut (ręcznie lub mikserem/robotem). Ciasto powinno być jednolite, jednak może się ono lepić do ręki. Zarobione ciasto przykryj ściereczką i odstaw w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na 1,5 godziny. Wyrośnięte ciasto wyciągnij z miski na posypaną mąką stolnicę i delikatnie zarób. Następnie rozwałkuj na grubość(...)media bloga: Facebook Instagram Pinterest Sprawdź najnowsze przepisy Cynamonowe pączki z brązowym cukrem | PYSZNY PRZEPIS PĄCZKI Z CIASTA FRANCUSKIEGO bez smażenia – pączki bez drożdży Czekoladowe CIASTO NESQUIK – ciasto z kremem i czekoladowymi kulkami Ile wynosi podatek od garażu? Przepisy na Tłusty Czwartek Jakie są najważniejsze kwestie dotyczące serwisowania i konserwacji pralki do zabudowy

Via Gusto
Słonecznikowiec 167

czekoladowe blaty , solidna warstwa słodkiej karmelowej masy i pewien dodatkowy składnik , który charakteryzuje to ciasto. Prażony , lekko skarmelizowany słonecznik. To dzięki niemu ciasto przyjemnie chrupie. Składniki : Blaty czekoladowe : 6 jajek (oddzielnie białka i żółtka ) 1 szklanka cukru 3 łyki oleju 1 szklanka mąki 2 łyżki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia     Karmelizowany słonecznik: 30 dkg pestek słonecznika (już(...)rozetrzeć ,aż nabierze nieco puszystości .Ucierając cały czas  dodawać po łyżce zimny budyń i karmel. Na końcu wsypać 1/3 porcji prażonego słonecznika. Wymieszać. W formie układamy jeden blat czekoladowego ciasta , na nim rozsmarowujemy 2/3 masy karmelowej , przykrywamy drugim blatem ciasta , smarujemy pozostałą masą . Wierzch obsypujemy pozostałym słonecznikiem. Ciasto przed spożyciem najlepiej kilka godzin schłodzić w lodówce ,żeby masa zastygła

Malinowa Kawiarenka
Torcik czekoladowy z gruszką 137

wszystkich miłośników czekolady przedstawiam przepis na mocno czekoladowy torcik z gruszką ! Czekopyszności Łapcie przepis ! Składniki: -2 szklanki mąki pszennej -2 łyżeczki proszku do pieczenia -3/4 szklanki cukru -1 cukier wanilinowy -3 łyżki kakao -¾ szklanki mleka -1 jajko -¼ szklanki oleju -4 gruszki polewa -100 g gorzkiej lub deserowej czekolady -50 ml mleka roślinnego lub zwierzęcego -1 łyżka zwykłego cukru (opcjonalnie(...)taki przycięte do ciasta. Małe kawałki, które nam zostaną po przecięciu możemy włożyć również w ciasto. Piecz w 180 stopniach przez około 50 minut – do suchego patyczka. Przygotowujemy polewę. Czekoladę rozpuszczamy w mleku dodając opcjonalnie cukier. Po upieczeniu ostudzić i polać polewą czekoladową Artykuł Torcik czekoladowy z gruszką pochodzi z serwisu I LOVE LIFE

I LOVE LIFE
Ciasto mega czekoladowe 112

składniki, następnie dodajemy przestudzony krem czekoladowy, przesianą mąkę z proszkiem, rodzynki i razem to miksujemy do uzyskania jednolitej masy. Formę na ciasto wysmarować tłuszczem , posypać bułką i wylać czekoladowe ciasto do formy.. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec ok 50 min (do suchego patyczka). Po upieczeniu wyjąć z piekarnika i studzić w formie, następnie zimne wyjąć ciasto na podstawkę(...)udekorować polewą czekoladową. śmietankę i mleko doprowadzić do zagotowania, zdjąć z ognia i dodać połamaną czekoladę, cały czas mieszając, az do całkowitego rozpuszczenia, lekko przestudzić i polać zimne ciasto. posypać skórka kandyzowaną

ciasta i desery czyli na słodko
składanka jabłkowa z musem czekoladowym 127

cudem zdołałam uratować ostatnie kawałki do zdjęcia. Oprócz białkowego blatu (nie mylić z bezą) były jabłka w galaretce, mus czekoladowy, ciastka i lekka pianka. Wszystko zgrało się idealnie. Zresztą sami spróbujcie, bardzo polecam! Uwaga- żeby wszystkie warstwy porządnie stężały i ciasto dobrze się kroiło, należy przygotować je dzień przed planowanym podaniem. *foremka 25*34 cm Składniki: na blat z białek(...)musie czekoladowym ułożyć biszkopty nasączone w mleku.  Galaretkę czerwoną rozpuścić w 1/3 szklanki wrzątku. Wystudzić. Kremówkę ubić, wlać galaretkę i zmiksować. Wyłożyć na biszkopty. Wierzch posypać wiórkami czekoladowymiCiasto zamknąć w szczelnym pojemniku i wstawić do lodówki na minimum kilka godzin

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Ciasto Czekoladowo – Buraczkowe z Maślanym Kremem Czekoladowym 181

razem ciasto z buraczkami, przełożone dodatkowo kremem maślanym zachwyci moje kubki smakowe, i z czystym sumieniem będę mogła je Wam polecić. Nie uwierzycie – ciasto jest obłędnie genialne. Smak buraczków niewyczuwalny. Mocno czekoladowe, wilgotne, z kremem maślanym wręcz rozpływające się w ustach. Będę Was po stokroć namawiać do wypróbowania przepisu. Nie zawiedziecie się. A ciasto na stałe zagości na Waszej(...)polewamy ganache. Odstawiamy w chłodne miejsce. Jeśli włożycie do lodówki, to przed podaniem należy wyciągnąć kilka minut wcześniej, żeby krem maślany nie był zbyt twardy. Źródło: mowielicious.com The post Ciasto Czekoladowo – Buraczkowe z Maślanym Kremem Czekoladowym appeared first on Made

Made By Mom And Son
Czekoladowo- cynamonowe brownie z orzechami 189

Podczas pieczenia ciasta po całym domu unosił się cudowny zapach czekolady, cynamonu i orzechów. Miałam wielką ochotę na kawałeczek.  Długo nie wytrzymałam więc upiekłam dla siebie. Ciasto jest przepyszne, mocno czekoladowe z wyraźnie wyczuwalnymi orzechami.  Szybkie do zrobienia i bardzo łatwe. Świetnie komponuje się z kubkiem kawy ale jedzone samo również bardzo szybko znika;)  Polecam ;)  Składniki(...)osobnym naczyniu wymieszać wszystkie suche składniki tj. mąkę, proszek do pieczenia , cynamon, i cukier waniliowy. Do masy jajecznej dodać suche składniki, dokładnie wymieszać, następnie dodać masę czekoladową, wymieszać. Na sam koniec do ciasta dodać pokrojone na mniejsze kawałki orzechy włoskie, delikatnie wymieszać. Gotowe ciasto wylać na wyłożoną papierem do pieczenia blaszkę (20 x 30 cm) i piec przez 15 minut

Krakowskie smaki Ani
Ciasto „Michałek” 199

wilgotne, czekoladowe ciasto przełożone kremem michałkowym oraz śmietankowym. Elementem, który sprawia, że ciasto nie jest zbyt słodkie i mdłe jest dżem porzeczkowy. Poza walorami smakowymi ciasto równie dobrze prezentuje się na stole. Ciasto Michałek idealnie sprawdzi się na specjalne okazje, takie jak święta czy rodzinne uroczystości. Będzie również fajnym, słodkim dodatkiem do popołudniowej kawy. Przepis na ciasto Michałek nie jest(...)fixem i krótko miksujemy tylko do połączenia. 1/3 masy przekładamy do osobnego naczynia. Do pozostałej części masy dodajemy pokrojone na mniejsze kawałki cukierki Michałki oraz likier czekoladowy. Całość mieszamy delikatnie do połączenia. Składanie ciasta 1 blat biszkopta smarujemy dżemem porzeczkowym. Następnie wykładamy masę z Michałkami i przykrywamy drugim blatem ciasta. Na biszkopcie rozprowadzamy pozostałą masę śmietankową. Wierzch ciasta posypujemy startą

Alle Dobre!
Ciasto na niedzielę szybkie i łatwe #17 Tarta bez pieczenia z czekoladą i bananami 1055

Proste ciasto bez pieczenia Co powiecie na takie czyste szaleństwo bez pieczenia? Ciasto super szybkie które idealnie nada się na każdy weekend i nie tylko. No właśnie, w niedzielę miałam urodziny i postanowiłam sobie sprawić coś takiego czekoladowego. Uwielbiam połączenie banana z czekoladą, a chrupiący spód ciasteczkowy idealnie dopasował całość. Na pewno znacie popularną tartę banoffee pie , ma praktycznie(...)masa zastygnie szykujemy bitą śmietanę. Bita śmietana: – 150 ml śmietanki kremówki 36% + 1 łyżeczka cukru pudru Śmietankę ubijamy wraz z cukrem pudrem i ubitą przekładamy na zastygniętą masę czekoladową. Ciasto najlepiej przed podaniem potrzymać chwilę w lodówce. Na zdjęciach widzicie porcję ciasta po godzinie w lodówce. Im dłużej schłodzone tym ciasto będzie bardziej zwarte. Z foremki wykroiłam 10 małych

Relaxtime
Pełnoziarniste ciasto czekoladowe na białkach 154

Pełnoziarniste ciasto czekoladowe na białkach 2016-10-05 11:33:27 Porcje 12 Zostały Wam białka po wypiekach? U mnie zostały po ajerkoniaku, który co jakiś czas robię. Uwielbiam ajerkoniak szczególnie w połączeniu z lodami. Ale powracając do przepisu - mam pyszny pomysł na wykorzystanie pozostałych białek. Zapisujcie i róbcie, bo to ciasto jest przyjemne w smaku i robi się(...)prawdę szybko. Nie byłam pewna, czy ciasto na białkach udźwignie mąkę pełnoziarnistą, ale udało się - a efekt zupełnie mnie zaskoczył. Ciasto jest wilgotne, mocno czekoladowe i cudowne w smaku. Zapraszam. Napisz recenzje Zapisz przepis Drukuj Czas przygotowania 15 min Czas gotowania 40 min Czas przygotowania 55 min Czas przygotowania 15 min Czas gotowania 40 min Czas przygotowania 55 min Ingredients

Wędrówki po kuchni
Tort orzechowo kajmakowy z kremem kawowym 371

dlatego smaku warto. Puszystemu czekoladowemu biszkoptowi towarzyszy chrupiąca orzechowa beza, masa kajmakowa, a całość idealnie dopełnia krem kawowy. Co tu dużo pisać po prostu musicie zrobić i ocenić sami. Ciasto czekoladowe: 1 1/2 szkl. cukru 6 jaj 6 łyżek mąki 2 łyżki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia  Białka ubijamy na sztywno, następnie stopniowo dodajemy cukier. Gdy piana będzie(...)alkohol. Poncz: 1/3 szkl. gorącej wody 3 łyżki cukru sok z jednej cytryny 1 łyżka wódki (opcjonalnie) Dodatkowo: puszka gotowej masy kajmakowej Biszkopt czekoladowy przekrawamy na pół i zwilżamy ponczem. Wykładamy 2/3 masy kawowej, przykrywamy ciastem orzechowym, na którym rozsmarowujemy masę kajmakową i przykrywamy drugą częścią biszkoptu. Boki i wierzch smarujemy pozostałym kremem kawowym. Dekorujemy dowolnie, można polać czekoladą

Cynamonowe szczęście