ciasto czekoladowe - 20638 przepisów (strona:130/1376)

Czekoladowe ciasto z białek 157

zastanawialiście się do czego je wykorzystać. Znowu bezy, czy piegusek…? Eee… nuda ;-) Dziś zatem proponuję coś nowego (przynajmniej dla mnie) z wykorzystaniem dużej ilości białek. Proste i pyszne ciasto czekoladowe. Wilgotne w środku, w smaku przypominające trochę ‚brownie’. Z wierzchu dodatkowo oblane polewą czekoladową i posypane prażonymi płatkami migdałowymi. Moje ciasto było typowo czekoladowe, ale można też użyć do niego

Arabeska waniliowa
Ciasto czekoladowe 191

Dzisiejsze ciasto czekoladowe to ostatnio mój zdecydowany faworyt w tej kategorii, na przepis wpadłam wypróbowując różności na tort z Krainy Lodu (ale o tym w innym wpisie :)). Jest wilgotne, dość mocno zbite, ale przy tym miękkie i delikatne. I oczywiście – mocno czekoladowe :) Dzisiejszą wersję zrobiłam z orzechami włoskimi, do dekoracji maliny (nawet o tej porze roku można je dostać(...)warto upewnić się wcześniej czy nie jest surowe wkłuwając w środek drewniany patyczek) odklejamy papier do pieczenia i odstawiamy ciasto do góry nogami do ostudzenia na kratce. Przestudzone ciasto polewamy polewą czekoladową i dekorujemy malinami. Podajemy schłodzone (co nie powinno być problemem przy takiej temperaturze jak dziś :) ). Smacznego! ciastkożercy

Ciastkozercy
Tort czekoladowo-gruszkowy 72

Tort czekoladowo-gruszkowy to właściwie przepyszne ciasto czekoladowe bez mąki, ale za to z mielonymi migdałami i gruszkami. Jest wspaniale wilgotne i smakuje rewelacyjnie. I mimo, że nie ma warstw jak rasowy tort , to konsystencja i forma podania sprawiają, że ma się wrażenie, że je się tort. Przepis znaleziony jak zwykle w starych zbiorach mamy, tym razem wycięty z „tiny(...)dodaję połamaną czekoladę i na chwilę odstawiam. Następnie mieszam do uzyskania jednolitej masy. Ciasto wyciągam z formy, polewam całe ciasto czekoladą i posypuję płatkami. Odstawiam do zastygnięcia. Przed podaniem dekoruję torcik bitą śmietaną i kawałkami gruszki. Smacznego Artykuł Tort czekoladowo-gruszkowy pochodzi z serwisu Słodki sentyment

Słodki sentyment
Przepisy na Wielkanoc 300

kremem budyniowym Wielkanocna baba drożdżowa z rodzynkami Babka biszkoptowa Mazurek czekoladowo-orzechowy bez pieczenia Sernik królewski Ciasto słonecznikowiec Ciasto Wuzetka (W-Z) Seromak - sernik z makiem Sernik kajmakowy (toffi) Ciasto czekoladowe z kremem budyniowy Ciasto pszczółka Drożdżówka z jabłkami Ciasto Łukasza Sernik z ricottą Pieczenie: Tradycyjny boczek pieczony Karkówka pieczona w serku kremowym Soczysty filet z kurczaka w panierce kokosowej

Kuchnia Łukasza
Rolada czekoladowo-serowa 82

Rolada czekoladowa z twarogowo-śmietankowym wypełnieniem oraz borówką amerykańską, to propozycja na szybkie ciasto do kawki. Kiedyś takie ciasto można było przygotować tylko latem, na szczęście obecnie mamy w sklepach dostęp do borówek amerykańskich niemalże przez cały rok. Jeśli ktoś chciałby wrócić wspomnieniami do smaków lata, polecam przygotować taką właśnie roladę. Jest słodko i przyjemnie. Biszkopt: 5 jajek 3/4 szkl

Smaki Na Talerzu
Czekoladowe ciasto z kremem śmietankowym. 164

blaty, przełożone śmietankowym kremem, oblane mocno czekoladową polewą. Niby proste, niby banalne, a jednak przepyszne i uwielbiane przez wszystkich łasuchów ciacho. Zapraszam do przepisu i życzę SMACZNEGO! The post Czekoladowe ciasto z kremem śmietankowym. appeared first on Domowe Torty

Domowe Torty
Czekoladowe ciasto z kremem śmietankowym. 152

czekoladowe blaty, przełożone śmietankowym kremem, oblane mocno czekoladową polewą. Niby proste, niby banalne, a jednak przepyszne i uwielbiane przez wszystkich łasuchów ciacho. Zapraszam do przepisu i życzę SMACZNEGO! Artykuł Czekoladowe ciasto z kremem śmietankowym. pochodzi z serwisu Domowe Torty

Domowe Torty
Ciasto migdałowe z czekoladą 188

będzie przesadą jeśli powiem, że to ciasto jest po prostu REWELACYJNE! :) Całkowicie podbiło moje kubki smakowe. Wspaniale czekoladowe, delikatnie migdałowe, mięciutkie, puszyste... Koniecznie do wypróbowania dla smakoszy ciast czekoladowych, murzynków itp.! Do niewątpliwych zalet należy również fakt, że ciasto zawiera małą ilość mąki (raptem 6 łyżek = ok. 0,5 szkl.) oraz mielone migdały (część mielonych migdałów mogą stanowić większe kawałeczki(...)łyżek maki pszennej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/4 łyżeczki sody 125 g mielonych migdałów ekstrakt waniliowy   P olewa czekoladowa 3 czubate łyżki cukru pudru 3 łyżki gorącej wody 2 łyżki kakao 2 łyżki masła Przygotowanie Ciasto Roztopić w garnuszku czekoladę z masłem. Ubić na puszy stą , białą masę żółtka ze 100 g cukr u pudr

coolinarnastrefa.blogspot.com
Babeczki brownie 195

formie kwadratowych kostek, jest bardzo gęste i czekoladowe, trudno też je zepsuć. Sama legenda na temat tego ciasta głosi, że jego autorka zapomniała wsypać proszku do pieczenia do klasycznego ciasta czekoladowego, niezrażona porażką pokroiła niewyrośnięte ciasto na kwadraty i tak powstało słynne brownie, które całkowicie zadowala kubki smakowe:)  Składniki na ciasto (12 dużych muffin): 2,5 tabliczki czekolady deserowej(...)czekolady deserowej Płatki migdałów do ozdoby Przygotowanie: Czekoladę rozpuszczam z masłem, odstawiam do wystygnięcia. Jajka ucieram z cukrem, do tego dodaję czekoladową masę i mieszam. Na końcu dodaję przesianą mąkę, i mieszam żwawo, pełnymi kulistymi ruchami. Gotowe ciasto przelewam do foremek na muffiny i piekę w temperaturze 180 stopni około 30 minut.  Polewa: Rozpuszczam czekoladę na parze w osobnym

Pause Gotowanie!
BROWNIE PIECZONE Z POLEWĄ 163

BROWNIE PIECZONE Z POLEWĄ Jedno z ulubionych ciast czekoladowych. Brownie to ciasto tzw. zakalec, nie wyrasta, za to jest mokre, ciężkie, wilgotne i soczyste. Można powiedzieć, że ocieka z czekolady. Idealne na chandrę. Na pewno poprawi humor i nastrój. Przy pysznej kawie nie ma sobie równych. Jak widać ma same zalety. Dodatkowo przygotowanie tego ciasta to pestka. Jedyną wadą jest(...)drewnianą łyżką do rozpuszczenia się składników). Jaja ubijamy z cukrem na puszystą masę. Dodajemy przesianą mąkę z kakao i mieszamy szpatułką.  Powoli wlewamy masę czekoladową i mieszamy szpatułką, aż masa będzie jednolita. Ciasto wylewamy na tortownicę o średnicy co najmniej 26 cm ( może być większa ). Pieczemy 30 minut w 170 stopniach z termoobiegiem.  Polewa: Śmietanę, cukier i kakao

Kuchnia Paulettes
Kruche ciasto z czekoladową pianką i porzeczkami 170

Kruche, czekoladowe ciasto, a w nim delikatna, i również czekoladowa pianka budyniowa. Czerwona porzeczka orzeźwia ciasto, nadając mu owocowy, lekko kwaskowaty smak. Idealne ciasto na letnie dni :) KRUCHE: 2 1/2 szklanki mąki pszennej 2 łyżki kakao 2 łyżeczki proszku do pieczenia 200 g masła 1/3 szklanki cukru 6 żółtek CZEKOLADOWA PIANKA BUDYNIOWA: 6 białek szczypta soli 1 szklanka cukru(...)opakowania budyniu czekoladowego 1/3 szklanki oleju rzepakowego 400 g czerwonych porzeczek Dobrze schłodzone masło posiekać z cukrem i przesianą mąką z proszkiem do pieczenia oraz kakao. Dodać żółtka i szybko zagnieść ciasto. Podzielić na dwie, równe części. Jedną zawinąć w folię spożywczą i włożyć do zamrażalnika. Drugą część ciasta skruszyć na dno formy 21 x 30 i wstawić do lodówki

https:KKuchniaMniam

Proponowane wyszukiwania