ciasto czekoladowe - 20638 przepisów (strona:132/1376)

Najlepsze SernikoBrownie 220

Ciasto idealne dla fanów brownie i serników. Połączenie mocno czekoladowego, zwartego ciasta z puszystą masą serową to kompozycja wręcz idealna i z pewnością warta wypróbowania w naszych domach. SernikoBrownie - Składniki: Masa Brownie: 150 g czekolady deserowej 100 g czekolady mlecznej 200 g masła 4 duże jajka 300 g cukru 125 g mąki pszennej 1/2 łyżeczki soli cukier waniliowy Masa Sernikowa

Słodka Strona
Ciasto czekoladowe z kremem 140

Mocno czekoladowe ciasto przełożone kremem z bitej śmietany, mascarpone i czekolady. Ciasto jest dość ciężkie i wilgotne dzięki dodatkowi śmietany. Ciasto: 200 g mąki pszennej 2 łyżeczki sody oczyszczonej 190 g śmietany 18% 40 g kakao + 1/2 szklanki ciepłej wody 2 jajka 120 g masła 250 g cukru Krem: 330 ml zimnej śmietany 30% 250 g sera mascarpone 1 łyżka(...)ciasta). Połamaną czekoladę rozpuścić w mikrofalówce (kilka minut w niskiej mocy) lub na małym ogniu w kąpieli wodnej. Dodać do pozostałego kremu i zmiksować. Wystudzone ciasto przekroić w poprzek na dwie części. Przełożyć kremem czekoladowym. Na wierzchu rozprowadzić odłożony jasny krem. Posypać utartą gorzką czekoladą. Wstawić do lodówki. Podawać po co najmniej kilku godzinach

Bullio
Ciasto czekoladowe z kremem 265

Mocno czekoladowe ciasto przełożone kremem z bitej śmietany, mascarpone i czekolady. Ciasto jest dość ciężkie i wilgotne dzięki dodatkowi śmietany. Ciasto: 200 g mąki pszennej 2 łyżeczki sody oczyszczonej 190 g śmietany 18% 40 g kakao + 1/2 szklanki ciepłej wody 2 jajka 120 g masła 250 g cukru Krem: 330 ml zimnej śmietany 30% 250 g sera mascarpone 1 łyżka(...)ciasta). Połamaną czekoladę rozpuścić w mikrofalówce (kilka minut w niskiej mocy) lub na małym ogniu w kąpieli wodnej. Dodać do pozostałego kremu i zmiksować. Wystudzone ciasto przekroić w poprzek na dwie części. Przełożyć kremem czekoladowym. Na wierzchu rozprowadzić odłożony jasny krem. Posypać utartą gorzką czekoladą. Wstawić do lodówki. Podawać po co najmniej kilku godzinach

Bullio
Kruche czekoladowe ciasto z wiśnią 133

Mocno czekoladowe ciasto z wiśnią. Kolejne ciasto z maślaną kruszonką, tym razem w wersji czekoladowej z dodatkiem wiśni. Do tego przepisu macie dołączony filmik z YouTube, gdzie czasami zdarzy mi się coś wrzucić. Przyznam, że nagrywanie filmów słabo mi wychodzi, bo nie mam na to warunków. Przygotowuje desery w różnych miejscach i nie zawsze jest miejsce oraz sprzęt na nagrywanie(...)pieczenia 2 łyżki kakao 2 jajka 4 łyżki cukru pudru (u mnie zmielony słodzik) masa 2 budynie czekoladowe 4 łyżki cukru pudru (u mnie zmielony słodzik) 3 szklanki mleka 1 galaretka pomarańczowa 500 g wiśni (mogą być mrożone) Przygotowanie: ciasto Przesiewamy mąkę z proszkiem do pieczenia i kakao. Dodajemy masło pokrojone w kostkę, cukier puder i jajka. Zagniatamy ciasto

Zdrowie i pysznie na talerzu
Szybkie i proste ciasta bez pieczenia! 63

proste ciasta bez pieczenia! Aż 20 świetnych przepisów na pyszne i efektowne ciasta nie wymagające pieczenia. Jeśli nie macie piekarnika, nie lubicie piec lub chcecie wykonać w prosty oraz szybki sposób smaczne i piękne ciacho, to ten wpis jest właśnie dla Was. Zapraszam!     Czarodziejski ogród – pyszne ciasto bez pieczenia! Przepis tutaj (KLIK) Najlepsze! Chrupiący czekoladowy spód, delikatna pianka(...)ciasto, które nie wymaga pieczenia i jest łatwe w przygotowaniu.   Kapucynek Przepis tutaj (KLIK) Bardzo smaczne i bardzo efektowne ciasto.   Ciasto księżniczka Przepis tutaj (KLIK) Szybkie i pyszne ciasto, nie wymagające pieczenia. Cztery warstwy herbatników przełożone masą budyniową oraz dżemem malinowym, a całość dopełniona lekką kokosową nutką.   Ferrero Rocher Przepis tutaj (KLIK) Trzy warstwowe, orzechowo-czekoladowe ciasto

Blog z Apetytem
Czekoladowa tarta z malinami 133

Dzisiaj coś dla wielbicieli czekolady :) Tarta z musem czekoladowym znaleziona u Kasi ( klik ) Składniki: Ciasto: 200 g mąki 40 g kakao 35 g cukru pudru 130 g miękiego masła 1 żółtko 1 łyżka zimnej wody Z podanych skladników zagnieśc ciasto.  Formę na tartę (średnica(...)natłuścić. Rozłożyć ciasto i na nie położyć folię aluminiową i nałożyć obciążenie typu makaron. Piec w 180 stopniach przez 15 minut. W tym czasie zacząć przygotowywać mus czekoladowy. Ciasto wyjąć z piekarnika, zdjąć obciążenie. Mus czekoladowy: 100 g masła 100 g czekolady gorzkiej 100 g czekolady mlecznej 3 jajka 80 g cukru pudru 3 łyżki mąki ok. 200 g malin

Moja Galeria Smaku
Przekładaniec z herbatnikami i kremem kakaowym 372

Dzisiaj zachęcam Was do przygotowania ciasta na zimno przekładanego herbatnikami, domowym kremem czekoladowym i powidłami śliwkowymi. Poniższy przekładaniec jest w miarę szybki do przygotowania (o ile wcześniej przygotujemy i ostudzimy budyń) i bardzo smaczny.  Składniki na formę do pieczenia o wymiarach 20 cm x 30 cm: około 0,5 kg herbatników (zwykłych i kakaowych) 1 słoiczek kwaśnych powideł śliwkowych(...)posmarować z wierzchu odrobiną kremu czekoladową i całość od razu posypać gorzkim kakao. Ciasto wstawić do lodówki i kroić po mocnym schłodzeniu (uwaga: herbatniki zmiękną).  Przygotowywanie budyniu czekoladowego Składanie ciasta: herbatniki, 1/4 kremu czekoladowego, herbatniki, dżem, herbatniki naprzemiennie z kremem (3 warstwy) Wierzch ciasta: herbatniki, odrobina kremu czekoladowego i gorzkie kakao Pomysł na przepis STĄD

Ugotować
Ciasto czekoladowe z masłem orzechowym 97

Ciasto czekoladowe z masłem orzechowym to jedno z najłatwiejszych ciast, które już niejednokrotnie gościło wśród moich wypieków. Idealnie sprawdzi się podczas wizyty niespodziewanych gości lub nagłej ochoty na coś słodkiego. Ja je piekę, ponieważ uwielbiam ten czekoladowy smak z delikatnie orzechową nutą. Ciasto jest puszyste, zawsze pięknie wyrasta, więc nie ma opcji, aby się nie udało! A jeśli wolicie bardziej(...)uzyskania gładkiej masy czekoladowej. Żółtka utrzeć z cukrem do białości, a następnie kolejno połączyć z mąką przesianą z proszkiem do pieczenia oraz ostudzoną masą czekoladową. Na końcu delikatnie wmieszać uprzednio ubitą pianę z białek. Ciasto przelać do formy wysłanej papierem do pieczenia i wstawić do rozgrzanego piekarnika. Piec około 35-37 minut (do tzw. "suchego patyczka") w 180 stopniach. Przygotować

Di gotuje
Przepisy na Wigilię i Boże Narodzenie 286

znajdzie się u Nas na stołach. Mam nadzieję, że pierniki dlugodojrzewajace już są w trakcie przygotowania. Poniżej ponad 40 przepisów, skatalogowane, aby łatwiej było znaleźć to czego szukacie. PIEROGI Ciasto na pierogi Pierogi z kapustą i pieczarkami   Pierogi z kaszą Pieczone pierogi z łososiem   Pieczone pierogi z mozzarelą i pomidorami Pieczone pierogi z kapustą i grzybami RYBA Zapiekana(...)musem brzoskwiniowym   Seromak świąteczny Sernik pomarańczowy na cynamonowym spodzie CIASTECZKA Babeczki świąteczne Ciasteczka czekoladowe Ciasteczka cynamonowe CIASTA  Piernik długodojrzewający Babka z likierem kawowym Śmietanowiec z galaretkami Ciasto czekoladowe z orzechami i jabłkami 3bit bez pieczenia King bez pieczenia Ciasto cappuciono Ciasto Kilimandżaro MIĘSA Schab ze śliwką Pieczeń z warzywami Pieczeń z żurawiną SAŁATKI Sałatka jarzynowa tradycyjna Sałatka

Lena Gotuje
Blok czekoladowy pomarańczowo piernikowy 84

Blok czekoladowy pomarańczowo piernikowy to moja propozycja dla zapracowanych i bez czasu na proste i bardzo szybkie do przygotowania, świąteczne ciasto bez pieczenia. Blok czekoladowy to ciasto mojego dzieciństwa, już zawsze będzie mi się dobrze kojarzyć z odświętnym czasem, dlatego sama też chętnie je przygotowuję. To również ciasto, którego przygotowania uczę moje dzieci, bo naprawdę nie jest trudne. Do takiego(...)mieszamy wszystko dokładnie. Potem dodajemy pierniki, herbatniki, bakalie i mieszamy dokładnie masę. Finalnie masę czekoladową przekładamy do formy keksówki wyłożonej warstwą folii spożywczej, dobrze uciskamy. Ciasto odstawiamy do lodówki na noc. Artykuł Blok czekoladowy pomarańczowo piernikowy pochodzi z serwisu Dorota Smakuje

Dorota Smakuje
Ciasto z truflą. 366

Mocno czekoladowe, ciacho.  Przepis znaleziony w książce: "Czekolada. Z kuchennej półeczki." Ciasto z truflą. Składniki: CIASTO: Masło - 75 g do ciasta 100g do masy ; 75 g cukru; 75 g mąka;   2 jaja; łyżeczka proszku do pieczenia; 25 g kakao; 50 g mielonych migdałów; MASA TRUFLOWA: 350 g czekolady deserowej;   300 ml śmietanki kremówki; 75 g pokruszone herbatniki

Miksturownik
Murzynek z kokosem 112

Murzynek to popularne ciasto czekoladowe z polewą. Lubię połączenie czekolady z kokosem, dlatego też, wierzch posypuję wiórkami kokosowymi. To idealne ciasto na zimowe wieczory, zachowuje świeżość nawet przez kilka dni. Upiekłam w mojej ulubionej formie na keks, bo świetnie i wygodnie się kroi na kawałki. Zamiast polewy czekoladowej możesz podać to ciasto z bitą śmietaną! Murzynek z kokosem Składniki(...)masę mieszamy delikatnie z ubitymi białkami. Ciasto przelewamy do keksówki. Pieczemy przez średnio 50 minut, w 180 st. C, do suchego patyczka. Gotowe ciasto odkładamy do ostudzenia, wyjmujemy z formy i smarujemy odstawioną wcześniej polewą czekoladową. Posypujemy wiórkami kokosowymi lub podajemy z bitą śmietaną

Moja smaczna kuchnia
Śmietankowiec z porzeczkami 336

pozoru wydaje się łatwe, wymaga jednak czasu i cierpliwości. A dokładniej, śmietana musi odpowiednio stwardnieć, porzeczki trzeba ugotować, ostudzić i porządnie odsączyć, polewa czekoladowa musi być chłodna i gęsta, w przeciwnym razie spłynie z ciasta wraz z porzeczkami :-) Ale za to plusy też są mocne, bo smak ciasta jest niepowtarzalny. Słodycz miesza się ze smakiem kwaśnej porzeczki. SKŁADNIKI Na biszkopt(...)żeby polewa zgęstniała (najlepiej wstawić do lodówki na godzinę). Wykonanie ciasta: Na ostudzony biszkopt nałożyć równomiernie bitą śmietanę, następnie ułożyć grubą warstwę dobrze odsączonych porzeczek. Górę polać zgęstniałą polewą czekoladową. Ciasto przechowywać w lodówce. UWAGI:  Polewę czekoladową można zrobić według własnego przepisu, pamiętając jednak o tym, że powinna być słodka, bo inaczej kwaśne porzeczki zdominują smak ciasta. Kompot

Passions hobbies life
Miodowo-kakaowe ciasto z kremem 316

żółtek. Białka ubić z cukrem na sztywną pianę. Dodawać po 1 żółtku i dalej ubijać. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, wsypać do masy jajecznej i delikatnie wymieszać. Ciasto wlać do wyłożonej papierem blachy o wymiarach 20 x 35 cm i piec w temperaturze 160 - 170ºC przez około 30 minut. Ostudzić. Krem budyniowy 500 ml mleka 250 g masła(...)Dodać masło. Mieszać do uzyskania jednolitej konsystencji. Jeszcze ciepłą polewą polać ciasto. Złożenie ciasto kakaowe (I placek) krem budyniowy jasne ciasto biszkoptowe krem budyniowy ciasto kakaowe (II placek) polewa czekoladowa Ciasto przechowywać w lodówce. Podawać następnego dnia (na drugi i trzeci dzień ciasto też jest bardzo dobre). Smacznego

coolinarnastrefa.blogspot.com

Proponowane wyszukiwania