Przepyszne, wielowarstwowe ciasto z soczystymi jabłkami. Korzenny biszkopt, masa budyniowa, masa jabłkowa i czerwone galaretki, pycha! A na samej górze bita śmietana i wiórki czekoladowe. Wymaga trochę wysiłku, ale na 100% się opłaca. Jest bardzo aromatyczne, warstwy wspaniale ze sobą współgrają i najważniejsze: z przepisu przygotujemy sporą blaszkę ciasta:) Wielka porcja pyszności, bardzo polecam…. Zapraszam na FILM(...)biszkoptami wyłożyć pozostały budyniowy krem. Przykryć go drugim biszkoptem i lekko docisnąć. 14. Śmietankę kremówkę ubić na sztywno z cukrem pudrem. Posmarować nią wierzch ciasta i posypać wiórkami czekoladowymi. Ciasto wstawić do lodówki na około 3-4 godziny, najlepiej na całą noc. Udanych wypieków:) Zapraszam na FILM
Mała CukierenkaPrzepyszne, wielowarstwowe ciasto z soczystymi jabłkami. Korzenny biszkopt, masa budyniowa, masa jabłkowa i czerwone galaretki, pycha! A na samej górze bita śmietana i wiórki czekoladowe. Wymaga trochę wysiłku, ale na 100% się opłaca. Jest bardzo aromatyczne, warstwy wspaniale ze sobą współgrają i najważniejsze: z przepisu przygotujemy sporą blaszkę ciasta:) Wielka porcja pyszności, bardzo polecam…. Zapraszam na FILM(...)biszkoptami wyłożyć pozostały budyniowy krem. Przykryć go drugim biszkoptem i lekko docisnąć. 14. Śmietankę kremówkę ubić na sztywno z cukrem pudrem. Posmarować nią wierzch ciasta i posypać wiórkami czekoladowymi. Ciasto wstawić do lodówki na około 3-4 godziny, najlepiej na całą noc. Udanych wypieków:) Zapraszam na FILM
Mała Cukierenkagotowe ciasto francuskie masło orzechowo - czekoladowe Ciasto rozkładamy i kroimy na 24 kwadratowe kawałki Na każdy nakładamy po łyżeczce masła orzechowo - czekoladowego Ja próbowałam pozamykać ciastka ale w trakcie pieczenia sie otworzyły Pieczemy 20 min w 180C, zgodnie z tym co pisze na opakowaniu ciasta Smacznego
Klaudynkowa kuchniaNajlepsze Ciasto czekoladowe które Cię zaskoczy ! Zaskoczy smakiem i składnikami :) Pierwszy raz spróbowałam to ciasto u znajomych i od razu strasznie mi zasmakowało. Znajomi żartowali że nigdy nie zgadnę z czego jest zrobione, podpowiadali że ciasto nie ma wcale mąki i tylko 2 łyżeczki kakao! A przecież w smaku jest mocno (mocno, mocno!) czekoladowe. Bardzo mnie(...)puszki byłam zaskoczona, ale bardzo pozytywnie! 3 dni później testowałam przepis żeby sprawdzić czy sobie nie żartowali ;) A teraz potwierdzam ciasto jest niesamowicie pyszne !! Delikatne jak biszkopt, mocno czekoladowe i nikt kto wcześniej go nie jadł nie zgadnie z czego jest zrobione :) Takie ciasto z niespodzianką! Oryginalny przepis urozmaiciłam o krem z mascarpone
W kuchennej krainiePyszne czekoladowe ciasto z cukinią, której w tym cieście w ogóle nie czuć, ale daje niesamowitą wilgotność. Coś na pograniczu brownie i klasycznego murzynka o kawowym aromacie jednak o niebo lepsze. Sekretem tego ciasta jest ubicie miękkiego masła na puch, nie ma opcji by nie wyszło.Jest moim ulubionym ciastem zaraz po „Czarnym lesie” Polecam nawet dla tych którzy(...)cukru z wanilią 3 czubate łyżki kakao 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia ½ łyżeczki sody Szczypta soli 30 dag startej cukinii Dodatkowo: Polewa czekoladowa Orzechowy krokant Jak wykonać ? Mąkę tortową mieszam ze szczyptą soli, proszkiem do pieczenia oraz sodą, kawą i kakao. Miękkie masło o temp pokojowej ucieram z pudrem i cukrem z wanilią
Wanilia i Kardamonjakiegoś starego ciasta :D Składniki: (na około 10-15 sztuk) Bajaderki: 600 g resztek ciast: herbatników, zakalców, biszkoptów itp. 2 łyżki kakao (lub mniej jeśli używamy czekoladowych ciast) 50 g masła 1/4 szkl mleka 1/3 szkl cukru (lub mniej jeśli ciasta są bardzo słodkie) 3 łyżki dżemu/ powideł śliwkowych 2 łyżki kremu czekoladowego, np. Nutella dodatki: rodzynki, skórki(...)łami oraz kremem czekoladowym. Wszystko dobrze wymieszać, a następnie zagnieść w kulę (w razie konieczności dodać jeszcze łyżkę dżemu lub dosypać troszkę pokruszonych ciast) Z masy uformować 10-15 kulek. Schłodzić w lodówce. 3. Polewa czekoladowa: W międzyczasie w kąpieli wodnej rozpuścić czekoladę z masłem. Gdy polewa lekko przestygnie maczać w niej schłodzone bajaderki i obtaczać w wiórkach kokosowych
Nastoletnie Wypiekanietylko suche i mokre składniki - t ak , żeby się nie narobić, a móc w szybkim czasie zjeść kawałek dobrego, domowego ciasta 😉 Ponieważ wymyśliłam, że ciasto ma być czekoladowe, dodałam do niego sporą ilość ciemnego kakao. Użyłam również bardzo gęstego skyru i mleka - skyr możecie śmiało zastąpić jogurtem naturalnym - również bardzo gęstym
Słodko-Słony Świat IlonyUwielbiam aromat i smak ciast z przyprawami korzennymi. Dziś zapraszam Was na korzenne ciasto z czekoladowymi kropelkami. Taka szybsza wersja a la piernika. Ciasto jest pyszne, przygotowuje się je naprawdę szybko i to bez użycia miksera. Do tego ten zapach podczas pieczenia… aż chce się jeść. Przepis na korzenne ciasto z czekoladowymi kropelkami polecam Wam na co dzień(...)łyżką do uzyskania jednolitej konsystencji ciasta. Ciasto wlewamy do wysmarowanej tłuszczem i obsypanej kaszą manną formy (prostokątnej lub kwadratowej). Następnie posypujemy naszą masę kropelkami czekoladowymi (u mnie dwie małe garści, czyli około 2 łyżki kropelek). Ciasto pieczemy około 45 minut w nagrzanym do 200 stopni piekarniku na środkowym poziomie (do tzw. suchego patyczka). Po przestudzeniu kroimy w kostkę i podajemy
Słodkie okruszkiubijamy, dodajemy również stopniowo żółtka i miksujemy. Następnie mieszamy mąkę pszenną z kakao oraz proszkiem do pieczenia i stopniowo dodajemy do masy jajecznej, mieszamy przy pomocy np. plastikowej szpatułki. Ciasto przelewamy do wyłożonej (samo dno) papierem do pieczenia tortownicy (24 cm średnicy). Pieczemy w 170 st. C przez ok. 35 min. Po upieczeniu odstawiamy do całkowitego wystygnięcia i przecinamy(...)miksujemy, dosłownie tylko do połączenia się składników. W tortownicy umieszczamy jeden z krążków ciasta. Truskawki przecinamy wzdłuż i układamy na cieście w koło obręczy przecięciem na zewnątrz. Wykładamy cały krem. Na masie umieszczamy drugi blat, lekko dociskamy, polewamy polewą czekoladową dekorujemy truskawkami i listkami mięty. Całość schładzamy w lodówce przez min. 3 godz
Domowy Smak JedzeniaShare Pinterest Print Łatwe ciasto z warstwą twarogową i czereśniami, idealne na podwieczorek do kawy lub herbaty. Przygotowanie go nie zajmuje wiele czasu i jest pyszne. Zapraszam na ciasto z serem i czereśniami Składniki: Ciasto: 2 szklanki mąki 1 szklanka cukru 4 jajka 200 g masła 4 łyżki kwaśnej śmietany 18 % 2 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli Masa serowa(...)około 40 minut. Opcjonalnie posypać cukrem pudrem. Smacznego (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); To też może Cię zainteresować: → Deser z czereśniami i kardamonem → Zapiekane naleśniki czekoladowe z migdałowym twarożkiem i czereśniami → Ciasto czekoladowe z marcepanem i śliwkami → Ekspresowe ciasto z malinami → Pleśniak z truskawkami Artykuł Ciasto z serem i czereśniami pochodzi z serwisu Oryginalny smak
Oryginalny smakPyszny michałek Czekoladowo truskawkowe Fale dunaju Brzoskwiniowy raj Jabłecznik cappuccino Snikers Chałwowiec Marysieńka Biedronka Kostka malinowa Ciasto św Jakuba Murzynek królewski Ciasto imprezowe Makowa pokusa Orzechowiec Makowa panienka Krrówka Podwójnie kremowa kostka orzechowa Zośka Cytrynowiec Stefanka Cytrynka Boutny Placek iłowiecki Brzoskwiniowa polana Czekoladowe z malinami i nutellą Bananowa chmurka Grysikowy przekładaniec z truskawkami Ciasto architekta Śniegowiec Makowiec z kremem Katarzynka(...)preparowanym Dotyk jesieni Shrek Euforia czekoladowo makowa Rodzynkowiec Piernikowy smaczek Kostka piernikowa Aniołek Makowy przekładaniec Oczy carycy Hetmańskie Rabarbarowy pocałunek Bawole oczy z czereśniami Princepolo z brzoskwiniami Czekoladowo miętowe Straciatella morelowa Pijak Czekoleonka Porzeczkowy przekładaniec Czekoladowe z kaszą manną Malinowa pantera Cycki murzynki Kostka chałwowo czekoladowa Jabłecznik z kajmakiem i słonecznikiem Cappuccino orzechowe Ciasto z chałwą Kostka makowo herbaciana
Cynamonowe szczęściePyszne, czekoladowe ciasto przekładane słodkim budyniem waniliowym i owocowym żelem z lekko kwaskowatych czerwonych porzeczek. Dla tych, którzy mają wątpliwości, co do buraka w cieście - bez obaw, praktycznie jest nie wyczuwalny, za to nadaje ciastu odpowiednią konsystencję, wpływa nieco na kolor oraz smak (tutaj głównie chodzi o słodkość). Składniki: 140 g gotowanych buraków 140 g dojrzałych bananów(...)pieczenia 50 g soku z buraków 90 g budyniu waniliowego bez cukru (ALLNUTRITION - SFD) 300 g czerwonych porzeczek w żelu (ALLNUTRITION - SFD) dowolne kremy NUTWHEY, u mnie czekoladowy i kokosowy (ALLNUTRITION - SFD) Przygotowanie: Banany z burakami i jajkami zmiksuj na jednolitą konsystencję. Do miski przesyp mieszankę proteinową, mąkę, kakao, erytrytol, proszek do pieczenia. Wymieszaj. Wlej wcześniej
Zdrowie na języku :PPrzepyszne ciasto! Mocno czekoladowe, miękkie i wilgotne. Praktycznie z tego samego przepisu co babeczki czekoladowe z cukinią :) Ciężko poprzestać na jednym kawałku, ciężko się domyślić, że głównym składnikiem ciasta jest cukinia :-) Polecam, na pewno zjecie ze smakiem :) Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, proszę o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres konsek_ewa@o2.pl lub zostaw w komentarzu na facebooku(...)rozpuszczalną, wymieszać. Dodać startą cukinię i posiekaną czekoladę, delikatnie połączyć. Dno tortownicy o średnicy 25 cm wyłożyć papierem do pieczenia, wylać ciasto. Piec w temperaturze 160 stopni przez około 60 minut, do tzw. suchego patyczka. Wystudzić. Udekorować polewą czekoladową. Smacznego
Domowa cukiernia EwyZanim rozpocznie się sezon na ciasta owocowe nacieszmy się jeszcze tymi baaardzo czekoladowymi. To ciasto upiekłam na swoje urodziny - miało być pysznie, w miarę łatwo i w miarę "bezpiecznie" czyli bez ryzykownych dodatków lub technik. Przepis znalazłam w książce "Nigella ucztuje" Nigelli Lawson. Jest tam cały rozdział poświęcony ciastom i torcikom czekoladowym i coś czuję(...)wypróbuję je wszystkie :) Ciasto jest naprawdę bardzo czekoladowe z niewielką ilością mąki, bez proszku i sody. Trochę obawiałam się kremu coffee latte na bazie śmietany i białej czekolady ale niepotrzebnie - wyszedł idealnie zwarty i kremowy
Milion Smaków