Proste ciasto czekoladowe w wersji mini torcików z kremem z mascarpone i białej czekolady. Idealne na Dzień Matki ! Torcik bardzo słodki, ale od święta - dlaczego nie ! Składniki na ciasto : 125 g mąki pszennej 125 g cukru 125 g masła roztopionego 30 g kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 duże jajka 45 ml mleka Piekarnik rozgrzać do 180ºC(...)mąką. Włożyć do nagrzanego piekarnika na 40-45 minut do tzw.suchego patyczka. W tym czasie przygotować krem czekoladowy. Składniki na krem: 150 g serka mascarpone* 100 g białej czekolady* Czekoladę roztopić w kąpieli wodnej i połączyć z serkiem mascarpane. Ciasto po upieczeniu lekko wystudzić. Odwrócić ciasto"do góry nogami" tak by spód był teraz górą naszego ciasta ( jest
Zabawa smakiemciasto. Ciasto rozwałkowałam i wyłożyłam do formy. Na koniec ciasto w formie podziurkowałam widelcem i wstawiłam do piekarnika nagrzanego do 190 stopni i piekłam około 20 minut. Piekłam, aż ciasto nie nabrało złotawego koloru.MASA TOFFI:masa krówkowa kajmak Helio (osobiście użyłam tej)W tym przypadku poszłam na łatwiznę, nie chciało mi się gotowa mleka skondensowanego i użyłam gotowej masy(...)gorzkiej czekolady55 g mlecznej czekolady3 łyżki masłaDODATKOWO:orzechy macadamia SkworcuCzekoladę rozpuściłam w kąpieli wodnej, podczas rozpuszczania czekolady dodawałam po kawałeczku masło. Masę czekoladową wylałam na warstwę kajmaku, na końcu powciskałam orzechy macadamia. Ciasto wstawiłam do lodówki na całą noc.SMACZNEGO życzy BLONDYNKA
Blondynka Gotujeskładników. Ostudzić i polać sernik. Schłodzić. Gotowy sernik kawowy udekorować suszonymi śliwkami i posypać kakao. Smacznego (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); To też może Cię zainteresować: → Sernik czekoladowy z musem malinowym → Ciasto czekoladowe z musem kawowym → Tort bezowy z kawą → Piernik z suszonymi śliwkami → Kostka piernikowa z marcepanem i powidłami
Oryginalny smakDuży wybór foremek do ciast i ciasteczek możecie znaleźć TUTAJ - KLIK! A TU - KLIK! przepiękne ozdoby świąteczne dla Waszego domu! Cappuccino Ciasto cynamonowe z czekoladą Czekoladowe ciasto z orzechami Drożdżowe bułeczki cynamonowe Drożdżowe makowe ślimaczki Dyniowe ciasto z orzechami Expresowy piernik Kruche ciasto z jabłkami i migdałami Makowa gwiazda z ciasta francuskiego Makowiec z powidłami
Moje Kuchenne Rewelacjegorzkiej, dobrej jakości czekolady i naprawdę fantastyczne ciacho gotowe! Moi domownicy kompletnie nie zorientowali się, że "coś tu nie gra" i zajadali się jak kolejnym brownie. Ciasto jest mocno wilgotne, czekoladowe, rozpływa się w ustach, jak dla mnie jest jeszcze lepsze następnego dnia. Przepis znalazłam w sieci , jednak pominęłam całkowicie osobne ubijanie białek i zblendowałam po prostu wszystkie składniki
Słodko-Słony Świat Ilonymega wilgotne dzięki korzennym gruszkom z syropu. Proste weekendowe ciasto do filiżanki aromatycznej herbaty. To jedno z najsmakowitszych połączeń smakowych Uwielbiane przez dzieci oraz dorosłych. Czekoladowym wypiekom mało kto się oprze. Ciasto na foremkę 12/30 cm Składniki: 2 duże jajka 20 dag mąki pszennej tortowej 16 dag cukru trzcinowego 1 łyżka cukru z prawdziwą wanilią Dr.Oetker 1 łyżeczka cynamonu(...)powoli mąkę z kakao, wymieszać tylko do uzyskania gęstego czekoladowego ciasta (im krócej miksujemy ciasto jest pulchniejsze) Gotowe ciasto wylać do foremki wyłożonej pergaminem włożyć do nagrzanego do 170*c piekarnika na grzaniu góra dół, piec około 50-60 minut-do suchego patyczka. Studzić przy uchylonych drzwiczkach, zimne oblać czekoladową polewa i udekorować posypką wg uznania. Słodkich wypieków
Wanilia i Kardamonprzeze mnie. Wafelki te połączyłam z delikatną masą śmietankową, puszystym biszkoptem oraz polewą czekoladową. Całość smakuje naprawdę rewelacyjnie. Ciasto Góralki jest dość wysokim ciastem, więc śmiało może zastąpić nawet tort. Przepis na ciasto Góralki wbrew pozorom wcale nie jest skomplikowany. Całe ciasto robi się naprawdę bardzo przyjemnie i szybko. Należy pamiętać, by nieco wcześniej wyciągnąć jajka z lodówki(...)Następnie wykładamy na niego połowę przygotowanej masy. Na masę kładziemy wkładkę góralki. Na niej rozprowadzamy pozostałą masę śmietankową. Całość przykrywamy drugim blatem biszkopta, a na nim rozprowadzamy przygotowaną polewę czekoladową. Ciasto wstawiamy do lodówki na kilka godzin. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Ciasto Góralki pochodzi z serwisu Przepiski.pl
Przepiski.plPodobne ciasto czekoladowe jest już wśród moich ciast, tym razem je nieco urozmaiciłam. Lubię coś zawsze zmieniać i dodawać do przepisów. Tutaj majstrowałam przy kremie, jest budyniowy z borówkami. Borówki nadały ciastu pysznego orzeźwiającego smaku i soczystości. Ciasto jest umiarkowanie słodkie. Ostrzegam, bardzo szybko znika :) Składniki: Ciasto: 1/2 szklanki mleka 50 g gorzkiej czekolady 1 jajko(...)się produkty. Formę 33 x 23 wyłożyć papierem do pieczenia lub natłuścić i wysypać bułką tartą, wlać ciasto. Piec w nagrzanym do 160 stopni C piekarniku 25- 30 minut (do suchego patyczka). Po upieczeniu placek wyjąć z formy i wystudzić. Na czekoladowy placek wyłożyć masę budyniową, równomiernie powciskać w krem umyte i osuszone borówki, dokładnie wyrównać i wstawić na około
Kuchcik gotujeWilgotne, mocno czekoladowe ciasto w połączeniu z kajmakiem i solonymi orzeszkami skradło serca mojej rodzinki. Wszystkim bardzo posmakowało i zniknęło ze stołu jako pierwsze spośród innych słodkości. To niewątpliwie deser dla wielbicieli czekolady i orzeszków. Brownie: 250 g masła 250 g gorzkiej czekolady 4 jajka w temp. pokojowej 250 g cukru niepełna szklanka mąki pszennej(...)masę. Dodać przesianą mąkę i kakao oraz szczyptę soli. Wymieszać. Formę 21x21 cm wyłożyć papierem do pieczenia, wylać masę czekoladową. Brownie włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec 25 minut. Wyjąć z piekarnika i ostudzić. Kajmak rozsmarować na cieście, posypać orzeszkami a następnie polać rozpuszczoną czekoladą. Ciasto najlepiej przechowywać w temperaturze pokojowej
Smakołyki AsiFondant czekoladowy to mój „number one” wśród deserów, to deser idealny. Mocno czekoladowy smak, idealna konsystencja – na zewnątrz upieczone, lekko wilgotne ciasto czekoladowe oraz gorący i płynny środek. To spełnienie marzeń każdego czekoholika. Deser jest łatwy i szybki w przygotowaniu, jedyna trudność to czas pieczenia. Trzeba „wyczuć” swój piekarnik, aby fondant był upieczony na zewnątrz ale posiadał płynny środek
Moja kraina smakówSkładniki Ciasto: 3 jajka 0,5 kubka oleju 0,5 kubka mleka 0,5 kubka maślanki 1 tabliczka czekolady 2łyżki dobrej jakości kakao szczypta soli 1,5 kubka cukru 1,5 kubka mąki tortowej 0,5 kubka mąki z ziaren amarantusa 2 łyżeczki proszku do pieczenia Krem orzechowy: 0,5 słoiczka masła orzechowego z kawałkami orzeszków 1 op serka mascarpone(...)szklanki brązowego cukru Polewa: 1 tabliczka czekolady gorzkiej lub mlecznej 2 łyżki śmietany kolorowe drażetki czekoladowe lub z masłem orzechowym Przygotowanie Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni, blachę wykładamy papierem do pieczenia mleko podgrzewamy, dokładamy masło, rozpuszczamy, dodajemy cukier czekoladę łamiemy i rozpuszczamy w kąpieli wodnej Jajka mieszamy z olejem, maślanką oraz rozpuszczoną czekoladą, dolewamy słodkie mleko z masłem
Luźna Kuchniagłowie pustka i z pomocą przychodzi INTERNET ! Tak właśnie się stało, że odnalazłam to idelanie "mokre" ciasto.. "Mokre" ? Tak, jest dość wilgotne ze względu na ciasto, które jest mocno czekoladowe i nie jest suche jak to bywają tradycyjne biszkopty. Budyń idealnie współgra z mało słodkim, gorzkawym posmakiem biszkoptu i musem, który powstał z braku malinowej galaretki w sklepie- choć(...)mleko zacznie się gotować wlewać do niego zawiesinę z mąki, powolnym strumieniem ciągle mieszając. Gdy budyń będzie gęsty odstawić do ostudzenia. Zimny budyń utrzeć z masłem. Czekoladowe ciasto umieścić w blaszce, posmarować budyniem zakrywając całą powierzchnię ciasta i boki tak by krem stykał się ze ściankami blachy. Na warstwę budyniu wylać tężejący mus. Ciasto schłodzić
Garnkowe fanaberieubijamy na sztywno ze szczyptą soli. Dodajemy cukier. Przesiane mąki delikatnie miksujemy z pianą. Na końcu wlewamy przestudzone masło i mieszamy łyżką do połączenia. Masę wylewamy na ciasto pomarańczowe. CIASTO CZEKOLADOWE: 4 jajka 4 łyżki mąki 3 łyżki cukru 1 łyżka ciemnego kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia PRZYGOTOWANIE: Jajka ubijamy z cukrem, dodajemy kakao i mąkę przesianą(...)małym ogniu do rozpuszczenia. Łączymy delikatnie ubitą śmietanę z żelatyną. Upieczone i wystudzone ciasto przecinamy delikatnie, wzdłuż pomarańczowej warstwy. Smarujemy kremem i nakrywamy drugą częścią. Gotowe ciasto można udekorować polewą czekoladową i startą skórką z pomarańczy :) Udanych wypieków
Marcepanowa kuchniaWłoskie ciasto z mascarpone. Ciasto marmurkowe. Ciasto z idealną nutą czekolady , bardzo miękkie i wilgotne. Dodatek czekoladowej polewy i serka mascarpone sprawia, że ciasto jest idealne i fantastycznie sprawdza się nie tylko w tygodniu do kawki ale także na przyjęciach rodzinnych. To marmurkowe ciasto wygląda fantazyjnie ale jego smak jest czystą staromodną dobrocią. Włoskie smaki w naszej kuchni. Gorzka czekolada(...)pieczemy ciasto przez około 40 – 45 minut lub do suchego patyczka. Upieczone ciasto odstawiamy do całkowitego ostudzenia. Wyciągamy ciasto z formy. Wykonujemy polewę. Do garnka wlewamy mleko i dodajemy kawałki czekolady, mieszamy aż składniki połączą się ze sobą. Następnie polewamy wierzch ciasta i czekamy aż polewa ostygnie. Podajemy. Smacznego. Delikatne waniliowe ciasto z kakaowym marmurkiem i czekoladową polewą wygląda
Zdrowy Styl JoannySernik z murzynkiem do stare ciasto z zeszytu mojej mamy, które ona robiła w młodości. Dziś można je znaleźć również pod nazwą ciasto poduszkowiec . Składa się ono z mokrego i aromatycznego brownie czekoladowego oraz sporej ilości sera. Przygotowuje się je w bardzo krótkim czasie, ważne tylko jest, by składniki były w temperaturze pokojowej. Zawsze wychodzi idealne, smakuje każdemu! Moja mama(...)sera dodaj proszek budyniowy oraz 150 g drobnego cukru, następnie wymieszaj wszystko dokładnie za pomocą miksera. Nie mieszaj długo i intensywnie, tylko do połączenia składników. Masę serową wyłóż na ciasto czekoladowe za pomocą łyżki, robiąc na cieście kleksy, ciasto będzie wtedy nierówne, każdy kawałek będzie miał inne proporcje murzynka i sernika. Piekarnik nagrzej do temperatury 180 stopni na opcji pieczenia
To Musisz Wiedzieć