ciasto czekoladowe - 22635 przepisów (strona:153/1509)

Ciasto Oczy Carycy 339

kawie i ułożyć je na kremie. Wierzch polać lekko tężejącą galaretką i ciasto wstawić do lodówki na około 10-15 minut. Ciasto wyjąć z lodówki i na wierzchu ułożyć drugi kawałek biszkoptu, nasączyć go pozostałym ponczem. Polewa czekoladowa: 9. Do rondelka wlać śmietankę i zagotować. Połamaną(...)czekoladę przełożyć do miski i zalać ją gorącą śmietanką, odczekać 30 sekund i po tym czasie, mieszać, aż czekolada się roztopi, powstanie gładki, czekoladowy krem ( patrz FILM ). Czekoladowy krem wylać na ciasto w blaszce i wyrównać. Wierzch posypać posiekanymi orzechami i ciasto oczy carycy wstawić do lodówki na całą noc. Udanych wypieków :) Related Images: [ See image gallery

Mała Cukierenka
Brownie błyskawiczne 100

czekoladowym zakalcem , ale jakim pysznym zakalcem! Przeczytałam kiedyś historyjkę, jak powstało to fantastyczne ciacho. Podobno jak wiele wspaniałych przysmaków brownie powstało przez przypadek. Pewna pani Mildred (z USA) piekąc ciasto czekoladowe zapomniała dodać proszku do pieczenia i z piekarnika zamiast puszystego ciasta wyjęła zakalec. Nie przejmując się tym, pokroiła wypiek na kwadraty i udawała, że tak miało być. Oczywiście podała

SprawdzonaKuchnia.pl
Desery na Walentynki 55

Sernik na Walentynki Najprostszy deser walentynkowy Pierogi z serem na Walentynki Serduszka z cynamonem – ciastka francuskie na Walentynki Deser z galaretki warstwowy na walentynki Ciasto czekoladowe z kawą i rumem Deser walentynkowy Walentynkowe ciasto z serduszkiem Fondant czekoladowy Muffinki czekoladowe – przepis Bananowe babeczki z cynamonową bitą śmietaną Deser z galaretką, budyniem i owocami Dietetyczny deser z persymoną Fondue czekoladowe Sernik

Dorota Smakuje
Korzenne ciasto czekoladowe 58

Niezwykłe, korzenne ciasto czekoladowe z wiśniami i polewą czekoladową, to bardzo ciekawe, super puszyste i wilgotne ciasto w stylu brownie. To idealnie zimowy przepis.  - z wiśniami w cieście - wilgotne i mocno czekoladowe - bardzo dokładny opis wykonania

AniaGotuje.pl
Świąteczne przepisy na ciasta 273

Święta już za pasem i najwyższa pora zacząć przygotowania… zapewne wielu z nas wertuje internet, gazetki w poszukiwaniu nowych inspiracji i ciekawych przepisów kulinarnych na

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Ciasto czekoladowe ze śliwkami wg Aleex 135

Gwiazdeczka potrafią myśleć i mają swoje zdanie. Wiedzą też, że wybory są bardzo ważne i trzeba w nich uczestniczyć. Aby podkreślić rangę dzisiejszego dnia, upiekłam na niedzielne popołudnie ciasto czekoladowe. Korzystałam z przepisu z kwestii smaku, ale wprowadziłam swoje modyfikacje. Ciasto jest dość ciężkie, mocno czekoladowe, z lekko chrupiącą skórką i wilgotnym miąższem. Aby nieco podkręcić smak ciasta, dodałam

W mojej kuchni
Ciasto Wielkanocne 101

Ciasto Wielkanocne Budyniowe, czekoladowe ciasto bez pieczenia z dodatkiem orzechów, przekładane biszkoptami zrobimy w trzydzieści minut. Forma 24 cm x 24cm 30 minut czas przygotowania 20 porcji Składniki: ·        3 szk. mleka ·        80 g budyniu czekoladowego ·        4 łyżki cukru(...)lodówce. 4.    Czekoladę łamiemy na małe kawałki, przekładamy do rondelka, wlewamy pozostałą śmietanę i gotujemy do chwili rozpuszczenia się czekolady. 5.    Polewą smarujemy wierzch ciasta i układamy dowolnie płatki migdałowe. 6.    Gotowe, chłodzimy w lodówce dwie godziny. 7.    Smacznego

Kulinarna Chwila
Sernik na zimno truskawka w czekoladzie 201

czekolada bardzo się lubią ;) Galaretka z kawałkami truskawek ukryta pod warstwą masy serowej (ostatnio to mój ulubiony sposób na serniki :P), czekoladowa polewa i wieńczące dzieło truskawki w czekoladzie... Mówię Wam, bajka :) Polecam! Składniki na ciasto: 1 szklanka mąki pszennej 1/2 szklanki cukru 1/2 łyżki cukru waniliowego szczypta solo 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej 1/4 szklanki(...)roztopić ją w kąpieli wodnej, dodać olej i dokładnie połączyć. Truskawki umyć i osuszyć. Szybko zanurzać je w płynnej czekoladzie. Ułożyć je na kratce i schłodzić. Resztą polewy udekorować ciasto. Czekoladowymi truskawkami udekorować wierzch ciasta. Smacznego :) Przepis bierze udział w zabawie kulinarnej ” Słodkie wypieki z Kujawskim ” pod patronatem serwisu ZPierwszegoTloczenia.pl , którego sponsorem są ZT Kruszwica S.A. producent oleju

Domowa cukiernia Ewy
Tort kakaowy z kremem czekoladowym i wiśniami 555

Mimo że nie jestem fanką czekoladowych ciast to mi smakowało. Mokre ciasto, dobry krem, całość super. Polecam. Wykonanie ciasta – Jajka zważyć. Następnie odważyć mąkę, kakao, cukier i masło. Wszystkie produkty muszą mieć ten sam ciężar co jajka. Mąkę wymieszać z kakao i proszkiem do piecenia. Masło utrzeć z cukre na puszystą gładką masę. Jajka ubić powoli wmieszać do masła(...)wymieszać. Śmietanę ubić na sztywną pianę z odrobiną soli. Następnie do ubitej śmietany dodać cukier puder, ale mieszać już delikatnie. Ubitą śmietanę dodać do masy czekoladowej i delikatnie wymieszać. Formowanie tortu – jedno ciasto położyć na talerzu, posmarować połową kremu. Na to rozrzucić wypestkowane wiśnie. Przykryć drugim ciastem. Ponownie posmarować kremem. Na górę potrzeć czekoladę mleczną. Można obsypać wiśniami. Wstawić

Kuchnia Pokoleń
Tort pralinowy "Owoce Morza" 166

owoców morza. Jeżeli w najbliższym czasie ktoś z Waszych bliskich będzie obchodzić swoje święto, to jest to tort idealny na tą okazję! Przepis pochodzi z książki Dr Oetker „Czekoladowe ciasta”. Składniki: Ciasto: 150 g gorzkiej czekolady 100 g mąki 25 g mąki ziemniaczanej 3 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 125 g cukru 16 g cukru waniliowego 3 jajka(...)Przełożenie: Śmietanę czekoladową ubić przy pomocy miksera na gładki krem. Jeden krążek ciasta przeznaczony na spód ułożyć na talerzu lub paterze, nałożyć na niego cały czekoladowy krem i równo rozsmarować. Przykryć drugim kawałkiem ciasta, lekko docisnąć (ewentualnie wyrównać boki tortu, aby krem nie „wypływał” na zewnątrz), odstawić do schłodzenia. Śmietanę do obłożenia tortu ubić na sztywno. Rozprowadzić ją równomiernie

MyCookBook.pl
Brownie z bananami i kremem orzechowym 35

Ostatnio miałam wielką ochotę na brownie. Jakiś czas temu robiłam podobne ciasto , ale tym razem zrobiłam brownie z dodatkiem mielonych migdałów, a pomiędzy ciastem, a kremem orzechowym znalazły się plasterki banana. Ciasto jest mocno czekoladowe, „maziste” (w tym pozytywnym znaczeniu) oraz bardzo smaczne. Najlepiej przechowywać go w lodówce w zamkniętym pojemniku, bo takie schłodzone smakuje najlepiej(...)sól oraz cukier i ponownie ubijamy rózgą, aż do lekkiego spienienia. Do masy jajecznej wlewamy przestudzoną masę czekoladową, delikatnie mieszamy. Na końcu dodajemy mielone migdały, mąkę oraz sól, mieszamy łyżką (mieszamy tylko do połączenia, niezbyt długo, masa nie musi być super gładka). Ciasto przelewamy na blaszkę (21x28cm) wyłożoną papierem do pieczenia i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 170 stopni. Pieczemy

Smaki Na Talerzu
CIASTO WANILIOWE Z KAWAŁKAMI CZEKOLADY jako baza do tortów i ciast. 77

Przepis na waniliowe ciasto z kawałkami czekolady jako baza do tortów i ciast warstwowych. Ciasto jest miękkie, wilgotne i stabilne. Świetnie się nada do ,,rzeźbionych'' tortów.  Idealne też jako baza do zwykłych tortów i ciast warstwowych. Przepis inspirowany od   Tan Dulce . Jak zrobić takie waniliowe  ciasto z kawałkami czekolady  pokazane jest w filmiku . Zapraszam(...)tortów i ciast warstwowych. Ciasto waniliowe z kawałkami czekolady w przekroju. Ciasto waniliowe z kawałkami czekolady w przekroju.  Składniki na różnego wymiaru tortownice. TUTAJ zobacz   przepis na Ciasto Kakaowo Kawowe jako baza do tortów i ciast warstwowych. Ciasto kakaowo kawowe jako baza do tortów i ciast warstwowych. TUTAJ zobacz też przepis na  Ciasto Czekoladowe jako baza

RITA food channel
Murzynek 158

murzynek o niesamowicie czekoladowym smaku. Do wykonania ciasta nie potrzeba dużo składników. Ciasto zawsze wychodzi. Jego przygotowanie jest bardzo proste dlatego polecam mało doświadczonym kucharkom ;) źródło: " Ciasta i desery czekoladowe" Wymiary blaszki: keksówka Temperatura pieczenia: 180C Czas pieczenia: 50-55 minut Składniki: 1 i 1/4 szklanki mąki pszennej 3 jajka 3/4 szklanki cukru pudru 3/4 kostki masła 200g 1/2 szklanki(...)przygotowania : Miękkie masło zmiksować z cukrem pudrem i jajkami na puszystą masę. Następnie dodać kakao, śmietanę, przesianą mąkę połączoną z proszkiem do pieczenia i sodą. Ucierać do momentu aż ciasto zrobi się całkowicie gładkie. Ciasto przekładamy do podłużnej formy keksówki. Pieczemy ok. 50-55 minut w temperaturze 180C Po upieczeniu ciasto studzimy i posypujemy cukrem pudrem. Smacznego

Różne smaki w kuchni

Proponowane wyszukiwania