ciasto czekoladowe - 22635 przepisów (strona:151/1509)

Pyszne i łatwe ciasto kakaowo-miodowe z masą budyniową +FILM 114

Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia, wylewamy ciasto, wyrównujemy i pieczemy około 20 minut w temp 170 stopni grzanie góra dół. Upieczone ciasto wyciągamy z piekarnika, studzimy i kroimy na dwa spody. SPÓD MIODOWY Składniki na ciasto dajemy do miski, zagniatamy, uzyskamy małą bryłkę ciasta, ale tyle nam potrzeba.  Wykładamy ciastem dno blaszki, pieczemy na złoty kolor w temp(...)spód kakaowego ciasta, wykładamy na nie połowę gorącej masy, przykrywamy miodowym spodem, wykładamy drugą połowę masy i przykrywamy drugim spodem kakaowym. Polecam by góra ciasta to był dół kakaowego ciasta-wtedy będzie równiutki. Do miski dajemy składniki na polewę, i rozpuszczamy np nad kąpielą wodną czy na 1 minute w mikrofali. Polewamy ciasto, ja jeszcze posypałam je czekoladowymi kulkami

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Ciasto Majordomus – pyszna ozdoba stołu 58

piecz przez 20 minut w trybie góra-dół. Następnie uchyl drzwiczki piekarnika i studź w ten sposób przez 15 minut. Po tym czasie wyjmij blaszkę i postaw ciasto do całkowitego wystudzenia. Następnie ciasto przekrój na dwa równe blaty. Krem budyniowy Około 500 ml mleka zagotuj z cukrem. Resztę mleka wymieszaj (najlepiej trzepaczką) z proszkiem budyniowym i mąką. Gotową mieszankę wlej(...)całe powierzchni. Następnie ułóż w rządkach pokrojone plastry ptasiego mleczka. Odstępy między rzędami posyp wiórkami kokosowymi. Taką dekorację możesz pominąć i pozostawić wierzch ciasta tylko z polewą czekoladową. Ciasto włóż do lodówki przynajmniej na 3 godziny. Najlepiej smakuje dzień po przygotowaniu. Ciasto Majordomus – pyszna ozdoba stołu   Ciasto Majordomus – pyszna ozdoba stołu Zobacz inne przepisy na przekładane ciasta: Ciasto

e-PrzepisyKulinarne
Tort Czekoladowy z Gruszkami 394

wanilią lub cukier wanilinowy 16g Dodatkowo: 3 łyżki konfitury morelowej 1 puszka gruszek w syropie (750g) 170ml schłodzonej śmietanki kremówki 36% 2 łyżeczki cukru pudru 2 umyte gruszki wiórki czekoladowe do posypania dżem borówkowy (taki do mięs) sok z cytryny do skropienia gruszek Biszkopt: 1. Mąkę wymieszać z kakao i proszkiem do pieczenia. 2. Do jajek dodać cukier i ubijać(...)skropić ciasto w blaszce, wierzch posmarować konfiturą morelową. Krem: 6. Żelatynę zalać zimną wodą, wymieszać i odstawić na około 15 minut, aby napęczniała. Gruszki osączyć. 7. Do rondelka wlać mleko, dodać obie czekolady, kakao i postawić na gazie. Podgrzewać, mieszając, aż czekolada się roztopi. Zdjąć z ognia i dodać napęczniałą żelatynę, mieszać, aż żelatyną się rozpuści. Masę czekoladową odstawić

Mała Cukierenka
Ciasto czekoladowe na maślance z wiśniami 181

świętach i Sylwestrze czyt. pełnym obżarstwa dniach to jednak wg mnie weekend bez dobrego wypieku do kawy to week stracony;) Bez masy i bez obfitej słodkości chcę zaproponować ciasto czekoladowe z wiśniami. Ja zimą często używam owoców z kompotu wiśniowego, do ciast nadają się one wówczas idealnie. Skala smaku- 10/10 ciasto jest wilgotne i mocno czekoladowe. Zdecydowanie pyszne. Na blaszkę

Kubki smaku
Lekkostrawne obiady bez mięsa – 12 prostych przepisów 65

przepisy! Zioła na różne dolegliwości. Peruwiańskie zioła Cynamonowe pączki z brązowym cukrem | PYSZNY PRZEPIS PĄCZKI Z CIASTA FRANCUSKIEGO bez smażenia – pączki bez drożdży Czekoladowe CIASTO NESQUIK – ciasto z kremem i czekoladowymi kulkami

Via Gusto
Co zrobić na Tłusty Czwartek? Pomysły i przepisy! 68

wegańskiej – bez jajek i z dodatkiem tofu. ZOBACZ PRZEPIS Pączki z ciasta francuskiego Ekspresowe w przygotowaniu pączki bez smażenia. ZOBACZ PRZEPIS Pieczone faworki bez jajek Chrust z piekarnika w wersji wegańskiej – odchudzone, lekkie faworki. ZOBACZ PRZEPIS Mini pączki z ciasta francuskiego Malutkie smażone pączki z ciasta francuskiego – pyszne i szybkie w przygotowaniu! ZOBACZ PRZEPIS Bądź na bieżąco(...)przepisy! Zioła na różne dolegliwości. Peruwiańskie zioła Cynamonowe pączki z brązowym cukrem | PYSZNY PRZEPIS PĄCZKI Z CIASTA FRANCUSKIEGO bez smażenia – pączki bez drożdży Czekoladowe CIASTO NESQUIK – ciasto z kremem i czekoladowymi kulkami Ile wynosi podatek od garażu

Via Gusto
PĄCZKI Z CIASTA FRANCUSKIEGO bez smażenia – pączki bez drożdży 124

pączki z ciasta francuskiego bez smażenia. Na Tłusty Czwartek polecam również przygotować: pączki pieczone bez jajek - przepis: https://viagusto.pl/paczki-pieczone-bez-jajek-z-nuta-pomaranczy/ chrust z piekarnika (faworki) - przepis: https://viagusto.pl/pieczone-faworki-chrust-z-piekarnika-bez-jajek/ wegańskie oponki - przepis: https://viagusto.pl/weganskie-oponki-bez-sera-bez-jajek/ " } } ] } PRZEPIS na pączki z ciasta francuskiego Pączki z ciasta francuskiego z frytkownicy beztłuszczowej lub z piekarnika Via Gusto Przepis na pączki z ciasta francuskiego. Pączki zrobiłam(...)ciasta francuskiego wykrój okręgi o średnicy 8-9 cm. Powinieneś otrzymać 16 okręgów, z których zrobisz 8 pączków. Połowę z okręgów delikatnie posmaruj roztrzepanym jajkiem (najlepiej za pomocą silikonowego pędzelka). Następnie na środek wyłóż łyżeczkę marmolady. Całość przyłóż drugim (nieposmarowanym jajkiem) okręgiem ciasta. Delikatnie przyłóż boki ciasta do dolnej warstwy, ale nie dociskaj ich – dzięki temu ciasto pięknie wyrośnie

Via Gusto
CIASTO CZEKOLADOWE Z PEPSI – ŁATWE I SZYBKIE 553

Ostrzegam – będę zachwalać jak chyba nigdy dotąd! Tak jak do tej pory to RAFAELLO Z MALIBU  było moim numerem 1 , tak teraz ma ono wielkiego

Ostra na Słodko
Ciasto Czekoladowe Z Kremem Grejpfrutowym 44

Takie ciasto będzie idealne na Wielkanocny stół, pyszne, delikatne i na pewno każdy sięgnie po więc niż tylko jeden kawałek ;)     Składniki na blaszkę 21 x 21 cm Blaty czekoladowe: 3 jajka kl M (żółtka i białka osobno) 90 g masła 1/3 szkl mąki pszennej 1/3 szkl cukru 2 łyżki kakao 1/2 łyżki mąki ziemniaczanej 1/2 łyżeczki proszku(...)następnie dodajemy mąkę ziemniaczaną, mąkę pszenną z kakao i proszkiem do pieczenia. Miksujemy do połączenia. 2. Teraz ubijamy białka ze szczyptą soli na sztywno i delikatnie mieszamy je z ciastem czekoladowym. Tak powstałe ciasto dzielimy na trzy części. Każdą część pieczemy osobno w blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Temperatura pieczenia 160 stopni, grzanie góra - dół  z termo obiegiem przez

Gotowanie...to proste !
Murzynek – duża blacha 121

Murzynek to ciasto z kakaem i dżemem, oblany czekoladową polewą. Dzięki dodatkowi dżemu ciasto jest wilgotne i mięsiste. Musi być tylko upieczone w punkt. Pieczony za krótko będzie bardziej zbity z widoczną linią zakalca (ale za to będzie pyszny, szczególnie na drugi dzień, więc jeśli tylko 1-2 mm linia Wam nie przeszkadza wizualnie, to się nią nie przejmujecie – następnym(...)Uderzyć lekko (z 1 cm wysokości) ze dwa razy formą z ciastem o zabezpieczony blat, aby pozbyć się ewentualnych, dużych pęcherzyków powietrza w środku ciasta. Wstawić do nagrzanego pieca i piec ok. 30 minut lub do momentu, gdy włożony patyczek w środek ciasta wyjdzie czysty (czyli bez surowego ciasta na końcówce) . Sekretem udanego murzynka jest to, aby go nie wysuszyć

Moja Delicja
Brownie z kaszy gryczanej z musem truskawkowo-miętowym 151

swojej kuchni. Pierwszym kaszowym eksperymentem było docenione w konkursie w konkursie "Lubię kaszę" sushi z kaszą jaglaną, szparagami i bryndzą . Drugim moim eksperymentem, bardzo udanym zresztą jest to oto ciasto czekoladowe z kaszy gryczanej. Nie jest to odchudzające, superzdrowe, "fit" ciasto, ale pyszna alternatywa, zawierająca na pewno więcej wartości odżywczych niż tradycyjne ciasto robione z białej mąki. Ciasto jest bardzo(...)mocno czekoladowe, wilgotne, "ciężkie" a zarazem kremowe, rozpływa się w ustach. Dodatek musu ze świeżych truskawek i mięty jest bardzo orzeźwiajacy i fajnie przełamuje słodycz ciasta :) Inspirację znalazłam  tutaj , wprowadziłam lekkie modyfikacje. Składniki na blaszkę o średnicy ok 24-26cm: 200 g kaszy gryczanej palonej 120 g cukru trzcinowego (lub 150 g cukru+nasiona z 1 laski wanilii

Zawsze głodna!
Ciasto „Pijana śliwka” 269

Ciasto warstwowe, składające się z jasnego i kakaowego biszkoptu przełożone powidłami śliwkowymi oraz czekoladową masą budyniową z dodatkiem suszonych śliwek kalifornijskich moczonych przez noc w rumie. Na wierzchu herbatniki i moim zdaniem najlepsza polewa czekoladowa. Ciasto „Pijana śliwka” to wypiek idealny na święta czy rodzinne spotkania. Jest wysokie, dobrze się je kroi i pysznie smakuje. Rumowe śliwki(...)przestudzenia. Miękkie masło ucieramy na puch. Stopniowo dodajemy zimny budyń. Na koniec dodajemy suszone śliwki, nutellę oraz odrobinę rumu do smaku (opcjonalnie). Składanie ciasta: Na biszkopcie kakaowym rozprowadzamy połowę powideł śliwkowych. Wykładamy połowę czekoladowego kremu budyniowego. Dajemy biszkopt jasny, który smarujemy powidłami. Wykładamy pozostały krem czekoladowy. Rozkładamy herbatniki. Wierzch dekorujemy ulubioną polewą lub zostawiamy same herbatniki. Polewa: Żelatynę rozrabiamy

Smaki Na Talerzu
Świąteczne ciasto czekoladowo - cytrynowe 447

kolejny przepis na Święta, tym razem coś słodkiego.  Właściwie to połączenie słodyczy i cierpkiego smaku cytryn z dodatkiem imbiru - ciasto jest fajną alternatywą dla wszystkich ciast czekoladowych z pomarańczami, bo choć smaczne - mogą się w końcu każdemu znudzić. To jak, skusicie się w te Święta na małą zmianę? :) Składniki (na ciasto): 1 kostka masła 82% (200 gramów) 6 łyżek(...)mlecznej czekolady 50 g masła 1 łyżka miodu 250 ml śmietanki 30% Składniki (na wierzch): około 300 gramów Maltesers  cukier puder sok z ½ cytryny czekoladowe gwiazdki lub inne ozdoby z czekolady Wykonanie: Ciasto: Masło, wodę, kakao, cukier i cukier z wanilią włóż do garnka, podgrzej i (cały czas mieszając) gotuj, aż wszystkie składniki ładnie się połączą a cukry rozpuszczą

Garniec Magalie
MISSISSIPPI MUD PIE 165

Tarta czekoladowa z delikatnym kremem z gorzkiej czekolady i bitą śmietaną. Intensywnie czekoladowa, ciężka i sycąca, choć równocześnie nie za słodka. Dobrze się kroi, jest bardzo podzielna i już mały kawałek wystarcza, aby się nasycić.  Tarta jest pracochłonna, ale zdecydowanie warta zachodu. Choć spód jest cienki i kruchutki, dobrze trzyma krem, którego jest dość sporo i który w momencie(...)nożem. Śmietankę usztywniłam żelatyną, ale nie jest to konieczne, pod warunkiem, że nie zamierzacie przechowywać ciasta w lodówce dłużej niż dzień. SKŁADNIKI SPÓD 220 g /1i1/2 szklanki mąki  4 łyżki cukru pudru 4 łyżki gorzkiego kakao 150 g zimnego masła 1 jajko KREM CZEKOLADOWY 300 ml śmietanki 30% 180 g gorzkiej czekolady 200 g miękkiego masła 200 g cukru

cool and minty

Proponowane wyszukiwania