Brownie - podobno oryginał

Brownie - podobno oryginał

Brownie - podobno oryginał

Przepis leżał u mnie w notesie ponad dziesięć lat. W tamtym czasie nie pamiętam, aby ktoś używał nazwy Brownie, raczej mówiono na to ciasto Czekoladowe Francuskie. W tamtym okresie przepis przyjechał do mnie z samego Paryża. Oryginał? Nie wiem. W większości przepisach na brownie zwykle widziałam 200 g czekolady, 200 g masła i 100 g mąki. W tym przepisie widnieje 50 g. Zjadłam kawałeczek, mój syn zjadł resztę. Rzadko widzę aby się tak zajadał. Brownie podałam z bitą śmietaną i musem z malin, który robił... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Blondynka Gotuje

Autor

BlondynkaGotujeBlondynkaGotuje

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

pieczenie, czekoladowa, czekolada, lekka, mąka, cukier, francuskie, ciasto czekoladowe, ciasta czekoladowe, maliny, mus, bita śmietana, ciasto, lekkie ciasto, cukier puder, ciasto z ciasta francuskiego, ciasto francuskie, jajko, truskawki, truskawka, brownie czekoladowe, bez pieczenia, ciasto francuskie, ciasto z bezami, ciasto z masa, ciasto bez pieczenia, ciasta bez pieczenia, ciasto z malinami, ciasto z musem czekoladowym, ciasto z białek

Inne przepisy z Blondynka Gotuje

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję