około 3 porcje)/całość około 1251 kcal/: 400g mielonej piersi z kurczaka 400g czerwonej papryki 100g makaronu niskowęglowodanowego świderki 200g zielonej fasoli mrożonej 200g koncentratu pomidorowego cebula sól, pieprz, bazylia, oregano, zioła prowansalskie wg. smaku na wierzch: jajko + serek wiejski + ulubione przyprawy Sposób przygotowania: Makaron i fasolę gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu, odstawiamy kurczaka wrzucamy
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćUAMie ;) świetny Pan prowadzący kurs, który kocha to co robi wynagrodził mi poranne wstawanie Składniki (porcja około 495 kcal): około 250g świeżego szpinaku 60g makaronu błonnikowego 200g koncentratu pomidorowego ząbek czosnku kilka kropel oleju ryżowego firmy Oleofarm puszka łososia we własnym sosie (około 90g) sól, pieprz wg. smaku Sposób przygotowania: Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu na teflonowej patelni
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćwięcej mąki a ciasto nie będzie się kleić) na placek grubości kilku mm :) z powstałego placka wycinamy okrąg (nie jest to konieczne, ja chciałam żeby ładnie wyglądał:) rozsmarowujemy sos/koncentrat pomidorowy i wykładamy ulubione dodatki pieczemy w temp. 200 stopni przez około 20 minut ciasto wychodzi bardzo chrupiące :) SMACZNEGO
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćkcal. Składniki: pół główki młodej kapusty 0,5 kg dobrej kiełbasy 6 sporych pieczarek 2 cebule 6-7 młodych ziemniaków papryka czerwona 4 ząbki czosnku 3 łyżeczki koncentratu pomidorowego sól, pieprz lubczyk, czosnek niedźwiedzi, tymianek papryka ostra pęczek koperku olej Przygotowanie W sporym garnku podsmażamy na niewielkiej ilości oleju posiatkowaną cebulę i kiełbasę pokrojoną w kostkę. Następnie dodajemy ziemniaki pokrojone
e-PrzepisyKulinarnebalsamiczny świetnie wzbogaca smak sałatki. Niestety kombinacja koloru brązowego i używanych do jego produkcji kwasów rewelacyjnie wzbogaci potrawę jak i nasze białe zęby , ale w plamy . 7. Sos pomidorowy jest smaczny, ale to nie jest przyjaciel białych zębów. 8. Napoje gazowane zawierają bardzo dużo cukru , który prowadzi do próchnicy . Dodatkowo w ich składzie są różne kwasy , które przy systematycznym
IzaGotujejednopalnikowej maszynce do gotowania. No i było szybko i pysznie i dlatego polecam danie gorąco. Do tego jest przepyszne a miny zajadających bardzo zadowolone. Muszelki, kurczak, sos pomidorowy i obiad. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniecebula biała 6 szparagów ok. 10 plasterków chorizo 1 łyżeczka oliwy 3/4 l bulionu 5 łyżek masła sól, pieprz tymianek, bazylia 1 łyżeczka słodkiej papryki 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego 1 łyżka startego parmezanu Wykonanie: Czytaj dalej... Artykuł Risotto ze szparagami i chorizo pochodzi z serwisu Pasja Smaku
Pasja Smakupysznie, że postanowiłam zrobić swoją. Kasiu, dziękuję za motywację. Szparagi w takim wydaniu bardzo przypadły mi do gustu. Jesteś wielka! Potrzebne nam: - opakowanie ciasta francuskiego - pół słoiczka przecieru pomidorowego - pół pęczka szparagów - garść pomidorków koktajlowych - kulka mozzarelli - suszona lub świeża bazylia - oliwa z oliwek Przygotowanie: Ciasto rozłożyć na blaszce i posmarować przecierem, zostawiając nieposmarowane około 2 cm brzegu ciasta
W poszukiwaniu inspiracjiłyżek oleju 7g suchych drożdży 2/3 szklanki mleka 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka cukru 1/2 łyżeczki pieprzu cayenne 1/2 łyżeczki ziół prowansalskich czarnuszka do posypania kabanosy ketchup lub przecier pomidorowy jajko do posmarowania ciasta W misce wymieszać suche składniki, w rondelku podgrzać mleko. Do suchych składników dodać mleko oraz olej i zagnieść ciasto. Wyrobione ciasto rozwałkować, posmarować ketchupem i układać
Kto ugości moich gości?moje serce zdobywa. Schab z morelami suszonymi i włoskimi orzechami. Składniki: około 1,2 kg schabu, 3/4 szklanki drobno posiekanych włoskich orzechów, 100 g suszonych moreli, 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego, 3 łyżki ketchupu, 100 g sera żółtego, przyprawy: 2 łyżeczki majeranku, 2 łyżeczki rozmarynu, 2 łyżeczki marynaty staropolskiej, 1 łyżeczka pieprzu ziołowego, 3 ząbki czosnku, sól i pieprz do smaku
Moniki Smakołykikonieczne. Pesto : Szklanka liści świeżej bazylii nieduży pomidor - pozbawiony skóry i pestek 2 duże ząbki czosnku 4 łyżki oliwy ( ja użyłam oliwę pozostałą po suszonych pomidorach) łyżeczka koncentratu pomidorowego Całość zmiksowałam w blenderze Ciasto : 1 małe jajko 1/2 szklanki ciepłej wody łyżeczka drożdży instant łyżeczka cukru 1/2 łyżeczki drobnej soli 2 i 3/4 - 3 szklanki mąki pszennej typ 650 pesto
apetytnapieczeniePyszny mocno pomidorowy sos z dodatkiem smażonej cebulki i ziół. Wykorzystuję go jako bazowy sos do pizzy, ale również do dań z makaronem
Milion SmakówGołąbki w wersji szybszej, ale nie mniej smacznej niż klasyczne. Zwykła kapusta została zastąpiona pekińską, z którą mieszane jest mięso wraz z dodatkami (bez zawijania). Do tego soczysty sos pomidorowy i obiad gotowy
Milion Smakówjuż wielu dodatków. Jeżeli chcecie przygotować obiad, który nie tylko będzie smaczny i zdrowy ale również będzie cieszył oko przygotujcie makaron muszle nadziewany pyszną masą szpinakowo-serową z dodatkiem pomidorowego sosu. Dodatkowym atutem tego dania jest możliwość przygotowania do wcześniej - przed podaniem wystarczy włożyć do piekarnika i chwilę zapiekać
Milion Smakówupodobań :). Składniki na ciasto kruche, forma 30x40 cm: 50 dag mąki pszennej 25 dag margaryny 1 jajo 2 łyżki gęstej kwaśnej śmietany szczypta soli Dodatki: chorizo sos pomidorowy czosnek w plastrach lub przeciśnięty przez praskę por cebula oliwki pomidory ser feta słonina lub boczek ser żółty do starcia świeże listki rucoli 1. Ciasto zagniatamy z podanych składników
Apetyczna babeczka