pomidorowa - 2000 przepisów (strona:97/134)

Przyprawy Broil King i sosy Ballymaloe dostępne w naszej ofercie 189

jest idealnym dodatkiem do kanapek, burgerów i wielu innych. Oprócz niesamowitych walorów smakowych jego niewątpliwą zaletą jest to, że nie zawiera glutenu. Ballymaloe Jalapeno Pepper Relish to przepyszny paprykowo – pomidorowy sos, który nada Twoim potrawom wyrazistości. Jest to w pełni naturalny, bezglutenowy sos stworzony według tradycyjnej irlandzkiej receptury. Idealnie pasuje do mięs, serów, snacków i wielu innych. Przyprawa do steków

naRuszcie
50 twarzy żeberek z grilla 127

liście laurowe 3 goździki 1 gwiazdkę anyżu ½ łyżeczki cynamonu ½ łyżeczki gałki muszkatołowej 2 łyżki soli kilkanaście ziarenek pieprzu cytryna pokrojona w grube plastry Na glazurę: 3 łyżki koncentratu pomidorowego 3 łyżki miodu 3 łyżki oleju sok z cytryny Żeberka kroimy na mniejsze porcje. W wielkim garze gotujemy wodę. Do gotującej wody wrzucamy wszystkie składniki (żeberek nie wrzucamy). I gotujemy

ladykitchen
Dal, czyli hinduskie danie w Polsce 172

ząbek czosnku kawałek imbiru (1 cm) lub pół łyżeczki mielonego cebula po pół czerwonej i zielonej papryczki chili pół słodkiej zielonej papryki 2 pomidory/ pół puszki pomidorów łyżka koncentratu pomidorowego kolendra Opłukać soczewice, zalać zimną wodą, zostawić na 20 minut, żeby podwoiła objętość. Dodać bulion, kurkumę, kolendrę, mieszkankę garam masala i chili w proszku. Gotować na małym ogniu 20 minut

Humanistka w kuchni
Makaronowa zapiekanka z wolowina (frittata z wołowina) czyli Niedzielne Mielenie odc.28 184

Makaronowa zapiekanka z wołowina (frittata z wołowiną) 50 g cheddara po 1 cebuli i marchewce, obranej i posiekanej oliwa do  smażenia 500 g mielonej wołowiny 2 szkl. przecieru pomidorowego sól, pieprz 300 g makaronu spaghetti 3 jajka natka pietruszki Na patelni rozgrzewamy 3 łyżki oliwy. Smażymy warzywa a gdy zmiękną dodajemy mięso i mieszając smażymy aż przestanie być różowe

Dzieje kuchennej Wiewióry
Sałatka w awokado i tortilla zamiast kanapki 176

tortilla z kurczakiem i papryką zamiast kanapki. Kurczaka można użyć oczywiście świeżego, ale wtedy śpicie kilka minut krócej ;) Można go też zastąpić salami lub chorizo. Jako uzupełnienie koniecznie sok pomidorowy pikantny Tymbark. W tym zestawieniu stawia na nogi lepiej niż kawa, a do tego dostarczamy kolejną dawkę witamin i mikroelementów. Składniki: 4 placki tortilla ( najlepiej kukurydziana lub mieszana

Pełny talerz
Pikantne curry jagnięce z pomidorami 193

oleju Kujawski z czosnkiem 1 cebula – obrana i posiekana 1 łyżeczka słodkiej papryki po 1 posiekanej papryce chili żółtej, zielonej, czerwonej 400 g pomidorów z puszki 2 łyżki koncentratu pomidorowego 200 ml wody lub bulionu 200 g świeżego groszku cukrowego w strączkach lub fasolki szparagowej natka kolendry do dekoracji Połączyć jogurt, imbir, czosnek i kurkumę, wymieszać z mięsem. Przykryć, odstawić

Pełny talerz
Zawijane pizzerinki 605

przepisu i jego modyfikacje wedle swojego uznania ;) Składniki: 700 g pełnoziarnistej żytniej bądź pszennej 50 g świeżych drożdży   450 ml letniego mleka 150 g kurczaka/ szynki koncentrat/ketchup/sos pomidorowy 200g startego sera sól czerwona papryka   cebula Przepis: Drożdże rozcieramy w misce. Dodajemy letnie mleko i mieszamy składniki z mąką i solą. Wyrabiamy ciasto, aż będzie gładkie. Zostawiamy

WeAreCrazy
Zupa a’la strogonoff 285

kurczaka; - 20 dag pieczarek; - 3 ogórki konserwowe; - 1 duża cebula; - 1/2 czerwonej papryki; - 1 łyżeczka ostrej musztardy; - ostra mielona papryka, słodka mielona papryka, sól, pieprz - 4 łyżki koncentratu pomidorowego; - 1/4 szklanki śmietany 30% Wykonanie: Mięso pokroić w paski, dodać pół łyżeczki ostrej i słodkiej papryki, szczyptę soli i łyżkę oleju. Odstawić na pół godziny do lodówki. W tym czasie pokroić

dom-agi.pl
Indyk po meksykańsku (porcja - ok. 410 kcal) 277

Składniki (porcja - zdjęcie): 140 g piersi z indyka 30 g ryżu (tu: ryż naturalny) 50 g papryki czerwonej 55 g kukurydzy z puszki (odsączonej) 1 łyżeczka (10 g) koncentratu pomidorowego 1 łyżka oleju przyprawy: kolendra mielona, chili, oregano, sól Przygotowanie: 1. Pierś z indyka kroimy na małe kawałki, solimy, smażymy na łyżce oleju. 2. W międzyczasie gotujemy na sypko ryż

Malowane smakiem
Faszerowane tortille: Styczniowe Wyzwanie Blogerek i Blogerów 131

sztuk): 1 duża pierś z kurczaka suszone pomidory w zalewie (ja użyłam około 7-8 sztuk) około 2 dużych liści kapusty pekińskiej sol i pieprz do smaku Ostry sos pomidorowy z suszonych pomidorów i kaparów: 4 suszone pomidory w zalewie 3 kapary świeża papryczka chilli - ilość wedle uznania ;) sól i pieprz do smaku Sos: pomidory z kaparami (ja kupuję takie

Ewa Kuchennie - Kuchnia to serce domu!
Suszone pomidory w zalewie z ziołami 197

oliwy z oliwek Pomidory dokładnie myjemy, wycieramy, przekrawamy na pół, wycinamy szypułki i wyjmujemy gniazda nasienne i miąższ (nie wyrzucamy go! przyda nam się do zrobienia soku pomidorowego - wpis dodam już niedługo :)). Połówki pomidorów układamy gęsto na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i wkładamy do piekarnika. Włączamy termoobieg i ustawiamy temperaturę 100 stopni i w takiej temperaturze przez parę godzin

Ewa Kuchennie - Kuchnia to serce domu!
Pulpety z indyka z kaszą jęczmienną 273

pietruszki, koperek, posiekane oliwki, posiekane pomidory suszone, marynowane pieczarki itp. Sos do pulpetów: 400 ml domowego bulionu warzywnego lub drobiowego 1 butelka (ok. 650-700 ml) dobrej jakości przecieru pomidorowego / passaty 1 ząbek czosnku (można pominąć) 1 łyżka octu balsamicznego ulubione przyprawy suszone (patrz przepis) cukier sól morska świeżo mielony pieprz listonic_type='fooddrink';listonic_theme='addToShoppingList7';listonic_content=''; document.write

Poezja smaku
Burgery z fasoli 156

razu ostrzegam jeżeli nie lubicie ostrych dań to najlepiej dodać mniej przypraw , ponieważ danie wychodzi bardzo ostre.   Składniki: - ok. 4 szklanki ugotowanej białej fasoli -170g przecieru pomidorowego - kilka suszonych pomidorów z zalewy - sól, pieprz - sos sojowy - 1 łyżeczka chili - 2 łyżki suszonego czosnku - 1 łyżka suszonej cebuli - 1 łyżeczka mielonego kminku - 2 szklanki bulionu warzywnego Przygotowanie: Wszystkie składniki

zdrowa vege kuchnia
Zupa gulaszowa 174

tłustej wersji. 350-400g łopatki wieprzowej 2 średniej wielkości cebule 2 czerwone papryki 250g pieczarek 2-3 średniej wielkości marchewki 2 ziemniaki 2 ząbki czosnku 3 łyżeczki koncentratu pomidorowego 2 liście laurowe 4 ziarenka ziela angielskiego przyprawa do gulaszu, u mnie od Przyprawy Świata Gdynia olej, sól, pieprz  1. Cebulę kroimy w piórka, paprykę pozbawioną gniazd nasiennych

Szefowa kuchni
Patison o bogatym wnętrzu 157

dobrze komponują mi się z tuńczykiem. PATISONY NADZIEWANE SOSEM SYCYLIJSKIM Z KAPARAMI (2 porcje) 2 średniej wielkości patisony 3-4 łyżki oliwy 1 średnia cebula 1 mały słoiczek koncentratu pomidorowego (90g) 1 puszka tuńczyka w sosie własnym (170g) 1 dojrzały pomidor 4-5 łyżek kaparów sól i pieprz do smaku Patisony myjemy, obcinamy górę i wydrążamy pestki. Spód lekko docinamy

les mirabelles

Proponowane wyszukiwania