Pyszne, letnie bezmięsne danie dla miłośników cukinii. Takie spaghetti z cukinii jest szybkie w przygotowaniu, zdrowe i smaczne :) SKŁADNIKI 2 młode cukinie 1
Moje Kuchenne RewelacjeMoja kuchnia bardzo często pachnie pomidorami, czosnkiem i bazylią. Patronat nad tym daniem objęły właśnie te zapachy. Sos pomidorowy z tego przepisu można wykorzystać do wielu potraw. Nie dodając chili podaję taki sos do spaghetti. Składniki na sos: 1 puszka drobno posiekanych pomidorów 1 cebula 3 ząbki czosnku łyżeczka suszonego oregano pół łyżeczki suszonej bazylii łyżeczka posiekanych świeżych listków bazylii
Smak mojego domusię spodobał sposób jego podania, że postanowiłam przygotować go w domu. Zawijane roladki zrobiłam z szpinakiem i serem feta. Do tego sos pomidorowy i ser żółty starty na wierzchu. Całość wyszła bardzo pyszna. Tak podany makaron wygląda bardzo efektownie i elegancko. Post Rotolo ze szpinakiem i serem feta pojawił się poraz pierwszy
Marta Gotujeflorę bakteryjną jelit i wspomogą usuwanie toksyn z organizmu. Soki te szybko ugaszą też nasze pragnienie.Doskonałym „lekarstwem” na drżenie naszego ciała i kołatanie serca, będzie sok pomidorowy, który uzupełni brak potasu, odpowiedzialnego za regulację napięcia mięśniowego i rytm naszego serca.Niechcianych toksyn z organizmu pozbędziemy się też za pomocą napoju z wody i cytryny – przegotowana, ale letnia woda
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięczęści i formować (za pomocą wałka lub ręcznie) spody na pizze, pozostawiając szersze brzegi.Na ciasto wyłożyć sos pomidorowy, posypać oregano, bazylią, pieprzem, pociętym drobno czosnkiem, odrobinę posolić, dodać swoje ulubione składniki i posypać tartym żółtym serem lub mozzarellą.Moje posty
Słodka Stronadosypywać mąki, ponieważ ciasto straci puszystość.Wyrośnięte ciasto dzielimy na 3 części i formujemy (za pomocą wałka lub ręcznie) spody na pizze pozostawiając szersze brzegi.Na ciasto wykładamy sos pomidorowy, posypujemy szczyptą oregano, bazylii, pieprzu i soli. Możemy również posypać drobno pokrojonym czosnkiem. Następnie wykładamy ulubione składniki i posypujemy startym żółtym serem lub mozzarellą (jeżeli chcemy, aby składniki były lepiej widoczne
Słodka Stronakupowany w sklepie. Jest jednak smaczniejszy i pachnący. Można go podawać do wędlin, kiełbas grzanych w wodzie i z grilla. Można nawet pokusić się i zrobić z niego sos pomidorowy do makaronu. Podane przeze mnie przyprawy są tylko propozycją. Polecam wypróbowanie ziół i skomponowanie własnej wariacji smakowej :)Smacznego
Codzienna kuchnia niecodziennajajko 1 ząbek czosnku 3 łyżki tartej bułki sól, pieprz, majeranek na sos: 400 g pomidorów z puszki w całości[ u mnie świeże pomidory i 2 łyżki koncentratu pomidorowego] 1 niewielka cebula 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka suszonego oregano Prymat 1 łyżka masła 1 łyżka oliwy 100 ml mleka sól, pieprz, cukier przyprawa do dań z makaronu Prymat
Moje domowe kucharzeniejest zrobiony, nikt nie potrafi powiedzieć co jest w środku, oprócz żółtka oczywiście :-). Jajka faszerowane żółtym serem i pomidorami Składniki: 6 jajek ugotowanych na twardo 4 łyżeczki koncentratu pomidorowego 4 łyżki drobno startego żółtego sera 2-3 łyżki majonezu sól pieprz 1 łyżka posiekanego koperku Wykonanie: Jajka kroimy na pół, wyjmujemy
Kulinarne przygody Gatitywww.tipy.pl/artykul_1496,jak-gotowac-ryz.html – warto to wiedzieć ze względu na o wiele lepszy efekt niż w przypadku ryżu z torebki. Wasz wybór, ważne, żeby był gotowy równo z sosem. 5. KONCENTRAT POMIDOROWY LUB POMIDORY (3 min): mięso w garnku rozgarniamy na brzegi i w sam środek dorzucamy pół słoiczka koncentratu, podsmażając go lekko ok. 2 min (wtedy pozbędziemy się surowego smaku). Jeśli
Nerds Kitchenpomysł podpatrzony gdzieś w necie , ale lekko zmieniony. 1 kg żeberek 1 kg ziemniaków cebula marchewka 3/4 szkl.coli 3 łyżki miodu 2 łyżki koncentratu pomidorowego 1 łyżeczka magi 4 ząbki czosnku 1/2 łyżeczki soli 1/2 łyżeczki czarnego pieprzu szczypta chili szczypiorek Ze wszystkich pozostałych składników przygotować marynatę
Moje domowe kucharzenieprawda taką rybę można robić nie tylko na Wigilię. 50 dkg filetów z ryby 2 cebule 2 marchewki 2 pietruszki 1 /2 słoiczka koncentratu pomidorowego [ u mnie około 1 szkl.rozdrobnionych pomidorów] sól, pieprz listek, ziele różowy pieprz olej do smażenia Rybę pokroić na kawałki posypać solą, pieprzem i obtoczyć w mące.Usmażyć
Moje domowe kucharzenieSkładniki Parówki 1kg Czerwona papryka 2 papryki Cebula 1 cebula Pieczarki 0,5kg Koncentrat pomidorowy 50ml Cukier Olej roślinny Ogórki konserwowe kilka sztuk (http://kulinarneprzeboje.pl/2013/08/05/ogorki-konserwowe/) Papryka słoda do smaku Papryka ostra do smaku Sól do smaku Pieprz do smaku Wykonanie: Parówki, pieczarki, paprykę oraz ogórki konserwowe pokroić w plasterki lub w kostkę. Cebulę pokroić w półkrążki, podsmażyć
Kulinarne PrzebojeLeczo w trochę innej odsłonie Potrzebujemy: kawałek dobrej, mocno przyprawionej kiełbasy (u mnie jałowcowa) 2 czerwone papryki 0,5 puszki kukurydzy 1 cebulę 2 ząbki czosnku 200 g koncentratu pomidorowego przyprawy: sól pieprz, cukier, chilli, słodką mieloną paprykę, zioła prowansalskie olej do smażenia razową bagietkę Kiełbasę kroimy w kostkę, papryki również. Czosnek i cebulę drobno siekamy. Na rozgrzanym oleju podsmażamy
Ratunku obiadtyle pracy mniej:) Składniki: 500 g filetów śledziowych a'la matias 4 łyżki oleju 3 cebule 1/2 szklanki rodzynek 1 łyżka octu 60 g ketchupu pikantnego 60 g koncentratu pomidorowego liście laurowe ziele angielskie gorczyca szczypta chilli Śledzie wymoczyć w zimnej wodzie wymieniając ją 2-3 razy aż nie będą bardzo słone. Odcedzić, pokroić w niewielkie kawałki. Cebulę pokroić
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia