Indyk po meksykańsku (porcja - ok. 410 kcal)

Indyk po meksykańsku (porcja - ok. 410 kcal)

Indyk po meksykańsku (porcja - ok. 410 kcal)

Przepis na : obiad

Przepis mojej mamy, indyk szybki i smaczny, idealny jako ciepłe danie dla gości na imprezie, żeby samemu nie przesiedzieć wieczoru w kuchni ;) Składniki (porcja - zdjęcie): 140 g piersi z indyka 30 g ryżu (tu: ryż naturalny) 50 g papryki czerwonej 55 g kukurydzy z puszki (odsączonej) 1 łyżeczka (10 g) koncentratu pomidorowego 1 łyżka oleju przyprawy: kolendra mielona, chili, oregano, sól Przygotowanie: 1. Pierś z indyka kroimy na małe kawałki, solimy, smażymy na łyżce oleju. 2. W międzyczasie gotujemy na sypko ry... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Malowane smakiem

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.