polewa czekoladowa - 8716 przepisów (strona:440/582)

Moje kulinarne hity X-XII 2019 118

Wegańskie, wilgotne, obłędnie czekoladowe muffiny z tego przepisu . Wychodzą zawsze, nie sposób ich zepsuć, a przygotowanie trwa dosłownie kwadrans + czas pieczenia ok. 25 minut. Jak radzi autorka, trzeba masę wlać do papilotów umieszczonych w formie albo, mój sposób, nie smarować formy olejem. Wtedy muffiny idealnie odchodzą od brzegów i się nie rozsypują. Muffiny zazwyczaj dekoruję polewą z gorzkiej czekolady

Qlinarnie i Qlinarnie
Czekoladowe ciasto z cukinii 182

genialnego - pyszne czekoladowe, wilgotne ciasto, które przygotowuje się bardzo prosto. Myślę, że niewtajemniczeni nie zgadną jaki składnik w sobie kryje. Składniki (na blaszkę 23x33 cm) : ok 500 g cukinii 5 jajek 1 szklanka cukru 1 i 3/4 szklanki mąki pszennej 1/2 szklanki kakao 1 łyżeczka sody 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 szklanka oleju  Polewa: 100 g czekolady

Cynamonowe szczęście
Euforia czekoladowo makowa 167

Krem czekoladowy: 200 g czekolady (dałam 100 g mlecznej i 100 g gorzkiej) 200 ml śmietany 30% 1 kostka (200 g) masła  Podgrzewamy śmietanę i dodajemy do niej pokruszoną czekoladę. Mieszamy aż się rozpuści i odstawiamy do ostudzenia. Miękkie masło ucieramy na puch, a następnie nie przestając ucierania dodajemy po łyżce rozpuszczonej czekolady. Polewa: 100 g czekolady

Cynamonowe szczęście
Ciasto kokosowe z białej fasoli. 198

składniki na polewę podgrzewamy razem, jak się połączą smarujemy nimi zimne ciasto. Jak wygląda, widać...a teraz moje uwagi. Choć wszystkim smakowało, a na moje pytanie...z czego to ciasto? Pewien jegomość powiedział...z mąki, co mnie nie tyle rozbawiło,  co ucieszyło. Jednak bliższa mojemu sercu jest  kakaowa babka z fasoli. Raz  że lubię czekoladowe smaki

Dieta moja pasja
Makaron z białym serem na słodko 142

makaronu czekoladowego 350 g sera białego 200 g jogurtu naturalnego 150 g masła cukier, sól Wykonanie: Ser przekładamy do miseczki i rozdrabniamy widelcem. Do jogurtu dodajemy cukier, dokładnie mieszany.  Makaron ugotować w lekko osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu, odcedzić.  Masło przekładamy do garnuszka i rozpuszczamy na małym ogniu. Makaron wykładamy na talerz, polewamy masłem, dodajemy pokruszony

magiczna kuchnia Kasi
Czekoladowe ciasto meksykańskie z mango 155

lubię mocno czekoladowych ciast, ale to jest wyjątkowe w smaku. Składniki: - 180 g mąki pszennej - 150 g cukru - 125 g masła - 50 g kakao - 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia - 50 g orzechów włoskich - 50 g czekolady deserowej posiekanej lub startej - 3 jajka - 1 mango - 50 ml wody - 1 łyżeczka słodkiej papryki w proszku Polewa: - 50 g czekolady deserowej

Kuchenne Wariacje
Babeczki z bitą śmietną i owocami 125

puszki, polewa i dekoracje Helio , starta czekolada. Przygotowanie:    Do kruchych babeczek wkładamy po łyżce konfitury truskawkowej. Schłodzoną kremówkę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem. Żelatynę rozpuszczamy w 2 łyżkach gorącej wody i powoli wlewamy do kremówki, mieszając. Nakładamy śmietanę na babeczki. Następnie kroimy owoce i dekorujemy nimi nasze babeczki. Do każdej wkładamy jeszcze czekoladowy krążek i posypujemy

Aga w kuchni
Potrójnie czekoladowe walentynkowe serce 202

ostygniętą masę czekoladową. Ciasto wylewamy do formy i pieczemy 30 minut w 180 stopniach. gotowe odstawimy do ostygnięcia.  Masa: Śmietanę ubijamy mikserem na sztywno i dodajemy rozpuszczoną w niewielkiej ilości wody żelatynę oraz po łyżce serka.  Białą czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej i gdy ostygnie dodajemy ją do masy. Całość wylewamy na zimne ciasto. Polewę możemy wykonać

ciastkarnia na kruchym spodzie
Ciasto czekoladowe 326

szklanka) 200 ml świeżo zaparzonej kawy 200 g gorzkiej czekolady (min. 62% kakao) 7 łyżek kakao szczypta soli aromat waniliowy 3 żółtka jajek 6 białek jajek 5 łyżek mąki Polewa (możecie zastąpić gotową, choć polecam zrobić własną): 130 g czekolady deserowej 6 łyżek śmietany 30 lub 36% 1,5 łyżki miodu Przygotowanie: Czekoladę posiekać. Do dużego garnka wlać kawę(...)dużym naczyniu ubić pianę z 6 białek z solą, pod koniec ubijania dosypując pozostałą ilość cukru (1/3 szklanki cukru). Piana powinna być mocno sztywna. Delikatnie, łopatką wmieszać ją do czekoladowej masy aż wszystko się dobrze połączy i będzie miało jednolity kolor. Tak przygotowane ciasto wlać do formy silikonowej lub blaszki wyłożonej na spodzie papierem do pieczenia. Wyrównać wierzch ciasta. Formę

Fabryka pomysłów
Deserki czekoladowe 70

czekolady lub batoników czekoladowych typu kinder chocolate (dzielimy na pół) Przygotowanie: Biszkopty dzielimy na pół. Nasączamy delikatnie w mleku. Wkładamy do pojemniczków. Następnie wykładamy po łyżeczce dżemu. Śmietanę ubijamy na wysokich obrotach przez 2-3 minuty, dodajemy cukier oraz stopniowo mascarpone oraz kakao do uzyskania jednolitej masy. Wykładamy na dżem do pojemniczków. Czekoladę rozpuszczamy z mlekiem, polewamy desery, wkładamy

Lena Gotuje
Muffiny z malinami i piernikami 97

Połącz z masą czekoladową. Na samym końcu dodaj pokruszone na drobno pierniki i nierozmrożone maliny. Delikatnie wymieszaj całość. Formę do muffinek wyłóż papierowymi papilotkami, a następnie napełnij je masą do 3/4 wysokości. Piecz w piekarniku nagrzanym do 180C przez 25 min. Dekoracja: resztkę czekolady (50g) rozpuść z kawałeczkiem masła i od razu polej babeczki. Na przestygniętej polewie ułóż płatki suszonej

Raj dla Podniebienia
Sernik czekoladowy z ciasteczkami 162

mocno czekoladowy sernik, dla którego warto zgrzeszyć by po jednym kawałku zaspokoić apetyt na czekoladę na długi czas:). Nam bardzo zasmakował i na pewno powtórzymy. Sernik: 1 kg mielonego sera  200 g mlecznej czekolady 3 łyżki mleka 5 jajek  1 budyń waniliowy 200 ml śmietany 30% 2 łyżki kakao 150g cukru 100g ciastek owsianych Polewa: 100g mlecznej

Szefowa kuchni
Murzynek z mikrofalówki nadziany dżemem (babeczka z kubeczka w 5 minut) 121

mocno czekoladowa, wilgotna i bardzo puszysta, a dodatkowo posiada pyszne nadzienie. Polecam! (Filiżanka/kubeczek/kokilka o pojemności minimum 200 ml) 1 jajko 3 łyżki mleka 3 łyżki oleju  3 łyżki cukru  3 łyżki mąki pszennej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 3 łyżki kakao Dodatkowo: 1 łyżka dżemu/konfitury (u mnie czarna porzeczka 105% od Najtun) Polewa

Di gotuje
Fudge Gallico (domowa"krówka") 170

herbatniki czekoladowe Przygotowanie: Cukier rozpuszczamy z masłem, dodajemy mleko w proszku, mieszamy. Zdejmujemy z ognia dodajemy krem marshmallow, odstawiamy.  Foremkę wykładamy papierem do pieczenia, dno wykładamy herbatnikami (nie jest to konieczne, chociaż ułatwi wyjmowanie" krówki" i jedzenie)  Na herbatniki lub dno foremki  wylewamy kremową masę i całość wstawiamy do lodówki.  Kiedy krem zastygnie wierzch polewamy rozpuszczoną

Bon appetit mon amie
Kawowe brownie 227

wszelakie czekoladowe desery. Tym razem również ona była głównym elementem  mojego pieczonego eksperymentu. Z założenia miało powstać brownie kawowe, wyszło migdałowe, ale i tak było przepyszne :) Składniki: Ciasto: 180g gorzkiej czekolady (2 tabliczki) 160g masła 4 jajka 1 i ¼ szklanki cukru 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej 1 łyżeczka aromatu migdałowego 1 ½ szklanki mąki Szczypta soli Polewa: 90g  gorzkiej

Kolizje Smaków
Piernik bez jajek 390

mocno czekoladowe ciasto z nutą piernikową i takie właśnie ono jest. A by Was zachęcić powiem tylko tyle, jest błyskawiczne w przygotowaniu. Składniki: - 5 szklanek mąki - 3 szklanki zsiadłego mleka - 2 szklanki cukru - 6 łyżek dżemu wiśniowego - 10 łyżek oleju - 2 i 1/2 płaskiej łyżeczki sody - 4 łyżki kakao - 2 łyżeczki przyprawy do piernika Polewa

Zainspirowana w kuchni
1545. Ciasto czekoladowe 216

 Pyszne i proste [ bez użycia miksera] do zrobienia, pomysł podpatrzony w  Małej Cukierence ..ja dodatkowo przełożyłam bitą śmietaną [ ale to nie jest konieczne] .. u

Moje domowe kucharzenie

Proponowane wyszukiwania