polewa czekoladowa - 8716 przepisów (strona:441/582)

Piernik delicjusz 143

kakao 2 łyżki przyprawy do piernika 1 budyń czekoladowy 1 łyżeczka proszku do pieczenia Budyń: 2 budynie waniliowe bez cukru 30 g masła 5 łyżek cukru 3 szkl mleka Masa orzechowa: 250 ml mleka 3/4 szkl cukru 200 g zmielonych orzechów włoskich 300 g miękkiego masła mały słoik powideł śliwkowych Polewa: 100 g czekolady gorzkiej 100 g śmietanki

Smakołyki Asi
Sernik czekoladowy na zimno 117

Składniki : Spód • 200 g kruchych ciasteczek • 4 łyżki masła Masa • 1 kg twarogu sernikowego • 400 g czekolady deserowej (lekko gorzkiej 50%) • 1 szklanka cukru pudru Polewa

KUCHNIA POLSKA
CZEKOLADOWA PANNA COTTA 118

Dziś pyszny i szybki deser, czekoladowo - karmelowy, panna cotta. Delikatny krem z czekoladą i karmelem zaspokoi nie jednego łasucha. SKŁADNIKI : 50 g cukru trzcinowego Diamant 200 ml mleka 3,2% 200 ml śmietany 30 % 50 g czekolady deserowej + 4 łyżki mleka 2 łyżki żelatyny 1 cukier waniliowy(...)POLEWA : 2 łyżki cukru trzcinowego Diamant + 1 łyżka wody ( na dekoracje z karmelu ) 50 g czekolady deserowej + 2 łyżki mleka PRZYGOTOWANIE : Czekoladę rozpuszczamy z mlekiem w mikrofalówce i dokładnie mieszamy. Dodajemy około 1 łyżeczkę żelatyny i mieszamy aż całkowicie się rozpuści w ciepłej czekoladzie. Na dno małych naczynek nalewamy czekoladę, chłodzimy. Do garnuszka o grubym dnie wsypujemy cukier

Kulinarne Fantazje Marioli
Czekoladowe ciasto gryczane 132

Składniki: 250 g kaszy gryczanej 2/3 szklanki mąki pszennej 3 jajka 200 g masła 2/3 szklanki cukru 3 łyżki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia polewa

magiczna kuchnia Kasi
Wuzetka z niespodzianką 175

pieczenia Biszkopt 2 - 1 szklanka mąki - 2 budynie czekoladowe - 1 szklanka cukru - 6 jajek - 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia krem - 1,2 l śmietany 30 % - 20 g żelatyny miałam w płatkach - 1 puszka brzoskwiń - 50 g wódki - sok z brzoskwiń do nasączenia biszkoptów - 2 śmietan fix - 3 łyżki cukru polewa 1/2 kostki margaryny - 100 g nutelli Sposób przygotowania

W królestwie smaków Beaty
OWOCOWIEC BISZKOPTOWY NA MĄCE ORKISZOWEJ 164

Wierzch smarujemy polewą śmietanową i posypujemy startą czekoladą. Polewa śmietanowa: - 400g kwaśnej, gęstej śmietany - 6 pełnych łyżek mielonego ksylitolu (lub pudru trzcinowego, ew.zwykłego) Mielony ksylitol dokładnie rozmieszać z kwaśną śmietaną i powstała masą posmarować wierzch ciasta. Schłodzić w lodówce. Po dobrym schłodzeniu można posypać startą czekoladą. Ja użyłam płatki czekoladowe z ksylitolem. Smacznego

Smaczne Zdrowe
Tort Sachera 103

jajka kl L lub XL (osobno żółtka i białka) 1/2 szkl mąki pszennej tortowej 1 i 1/2 łyżki cukru szczypta soli 1/2 szkl dżemu/konfitury lub marmolady morelowej polewa: 150 g czekolady gorzkiej lub deserowej 200 ml śmietanki 30 % 1. Tabliczkę czekolady roztapiamy nad kąpielom wodną. 2. Masło ucieramy z cukrem pudrem, następnie dodajemy po jednym żółtku i ucieramy(...)miksujemy. 5. Białka ubijamy na sztywno ze szczyptą soli, pod koniec dodajemy 1 i 1/2 łyżki cukru i ubijamy aż się rozpuści. 6. Ubita pianę delikatnie mieszamy z masą czekoladową. 7. Dno tortownicy wykładamy papierem do pieczenia, smarujemy masłem i obsypujemy mąką, boków nie smarujemy. Do tak przygotowanej blaszki przekładamy ciasto. 8. Pieczemy w 180 stop. przez około

Gotowanie...to proste !
Ciasto Raffaello bez pieczenia 1252

szklanki migdałów Krem Raffaello:  350 + 50 g śmietanki kremówki 30-36% 200 g białej czekolady 2 łyżeczki żelatyny + 5 łyżek wody 100 g wiórków kokosowych Polewa: 50 g białej czekolady 20 g masła 2 łyżeczki mleka Dodatkowo: Wiórki kokosowe ok. 100 g Herbatniki u mnie ok. 12 szt, ale zależy od rozmiaru 1/4 szklanki mleka(...)mleku herbatniki, jeżeli jest potrzeba, łamiemy herbatniki, aby cały wierzch ciasta był nimi przykryty. Robimy polewę. W rondelku łączymy wszystkie składniki polewy i ciągle mieszając, podgrzewamy do powstania gładkiej, jednolitej masy. Nie zagotowujemy, bo polewa się zważy. Studzimy. Polewę wylewamy na herbatniki i przykrywamy grubą warstwą wiórków kokosowych. Tak przygotowane ciasto wstawiamy do lodówki na ok. 6-8 godz

Kuchnia Łukasza
Tort czekoladowy z wiśniami 100

Tort czekoladowy z wiśniami przepisu mojego taty. Tak bardzo mi zasmakował, że musiałam go tutaj dodać Uwielbiam torty czekoladowe, dodatek wiśni rewelacyjnie przełamuje gorzki smak czekolady. Gorąco polecam! Więcej słodkości znajdziecie tutaj a przepisów na ciasta tutaj Przepis na tort czekoladowy z wiśniami Składniki Biszkopt 3 jajka (L) o temperaturze pokojowej (195 g w skorupce) szczypta soli 1/2 szklanki drobnego(...)Dolny blat polewamy 4 łyżkami nalewki , a następnie smarujemy połową ilości kremu . Wiśnie odsączamy z zalewy i rozkładamy 2/3 z nich równomiernie na powierzchni blatu biszkoptu. Nakładamy drugi blat , warto położyć go do góry dnem, co zapewni równiejszą powierzchnię na górze. Biszkopt nasączamy pozostałą nalewką oraz smarujemy pozostałym kremem . Wierzch tortu przyozdabiamy pozostałymi wiśniami oraz wiórkami czekoladowymi (jak je przygotować

WegePrzepis
.1052. spacer po Wiedniu 130

Mają też i tradycyjne, z wegańskich są przede wszystkim owocowe (smakują bardziej jak sorbet niż "lody") oraz czekoladowe (te na samej górze) i o smaku orzecha włoskiego (kremowe pod czekoladowymi). Oprócz dwóch ostatnich smaków wzięłam też truskawkę i morelę. Mama powiedziała, że były lepsze niż tradycyjne, które kilka minut wcześniej jadła z tatą w innej cukierni :) Cena - 4.50euro, taka(...)miejsce na Starówce w Bratysławie, ale w końcu się udało - zamówiłam kaszę jaglaną z grillowanymi warzywami i pestkami dyni (był jeszcze parmezan, ale zrezygnowałam), a mama jadła sernik z polewą karmelową. Do picia - cytrynowy radler :D ♥ który zresztą w ilości sztuk 6 przyjechał z nami do Polski... :D  A oprócz piwa przywiozłam jeszcze... od lewej - kaszka gryczana błyskawiczna

breakfast of dreams
Muffinki czekoladowe z dżemem truskawkowym 190

wyjdą muffinki czekoladowe, ale nie tylko. Wspaniale smakują w wersji cytrusowej, wystarczy dodać tartą skórkę z cytryn lub pomarańczy, zapach migdałowy, wiórki kokosowe lub mak do ciasta, a będzie inaczej. Za każdym razem, z tej samej porcji ciasta można wyczarować inne cieplutkie, pulchne i słodkie muffinki Można fantazjować, eksperymentować, a jak! i dodawać różne dodatki cukiernicze, posypki, polewy, faszerować muffinki(...)wysokości papilotek lub silikonowych foremek. Pieczemy ok. 20-25 min., można sprawdzić patyczkiem czy ciasto jest gotowe. Czas pieczenia zależy też od piekarnika, temp. Smacznego Muffinki mocno czekoladowe z pysznym dżemem truskawkowym firmy JAMAR, wspaniały deser do kawy:) W tym przepisie jest lokowanie produktu firmy Jamar – dżemu truskawkowego

Zasmakuj Kuchni
Malinowy sernik na zimno 125

ciasteczek maślanych – 100 g roztopionego masła – 250 g serka mascarpone – 1 opakowanie galaretki malinowej – 500 g malin – 250 ml śmietany kremówki 30% schłodzonej Polewa – 100-120 g białej czekolady – 40 ml śmietany kremówki 36% – 250 g malin – małe bezy do dekoracji ( bez konserwantów) Przygotowanie: Składniki wyciągnąc kilka minut wcześniej(...)najlepiej włożyć na całą noc). Czekoladę rozpuścić i wymieszać ze śmietanką kremówką. Sos zdjąć z kuchenki i ostudzić. Na wierzchu ułożyć bezy a między nimi maliny. Wszystko polać sosem czekoladowym. Artykuł Malinowy sernik na zimno pochodzi z serwisu I LOVE LIFE

I LOVE LIFE

Proponowane wyszukiwania