polewa czekoladowa - 8716 przepisów (strona:434/582)

Ciasto mleczna kanapka. 184

wykładamy na jeden placek, przykrywamy drugim, wierzch  smarujemy pozostałą masą. Składniki na polewę podgrzewamy ( bez gotowania) razem, a jak się ładnie połączą, odstawiamy aż lekko zacznie tężeć. Wtedy wylewamy na na ciasto i kręcimy łyżką po powierzchni robiąc wzorki przypominające marmurek. Jest mlecznie? Jest! Jest czekoladowe ciasto? Jest! A że lubię skróty, to i w tym przypadku

Dieta moja pasja
Zdrowy deser czekoladowy (na napoju ryżowym) 172

lodówki na całą noc przykryte np. folią spożywczą. Rano wyciągamy nasz gęsty czekoladowy deser, dosładzamy do smaku syropem daktylowym (u mnie 1 i 1/2 łyżeczki), mieszamy. Przekładamy do pucharka. Na wierzch desery wysypujemy płatki migdałowe zmieszane z suszonym jabłkiem w kostce. Całość po wierzchu delikatnie polewamy syropem daktylowym. Podajemy. Smacznego Jeżeli nie możecie znaleźć produktów linii Amandin w swoim sklepie

Słodkie okruszki
Tort Ferrero Rocher 352

mieszamy z czekoladową masą za pomocą drewnianej łyżki. Na wystudzony biszkopt wylewamy masę czekoladową, wyrównujemy powierzchnię i wkładamy na godzinę do lodówki. Drugą tabliczkę czekolady, masło i śmietanę wlewamy do miski, którą umieszczamy nad garnkiem z gotującą się wodą i mieszamy do momentu uzyskania jednolitej masy. Polewę wylewamy na torcik i wyrównujemy. Torcik ponownie wkładamy do lodówki na godzinę

paapilotkaa
Czekoladowa rolada z kokosowym nadzieniem 331

wyszło obłędnie :) Spróbujcie. Ja sama przepis ten dodaję do moich ulubionych :) 'rolada czekoladowa z kokosowym nadzieniem' Składniki: * ciasto : - 300 g biszkoptów - 50 g masła - 50 g kakao - 2/3 szklanki mleka * masa: - 200 g masła - 100 g cukru pudru - 100 g wiórków kokosowych - 1/2 szklanki mleka * polewa: - 120 g masła lub margaryny - 1/2 szklanki cukru - 3 łyżki wody - 3 łyżki

CookYourself
Brownies, czyli tort czekoladowy pięknej Magdaleny, z orzechami i migdałami, bez mąki 134

śmiało można użyć mniejszej, gdyż torcik niewiele się podniesie). Torcik czekoladowy pieczemy w nagrzanym piekarniku: 10 minut w 200°C 30 minut w 170°C Po upływie czasu pieczenia pozostawiamy nasz Brownies jeszcze na 10 minut w nagrzanym wyłączonym piekarniku. Wystudzone ciasto pokrywamy polewą lub posypujemy cukrem pudrem. Polewa: 50g masła ½ szklanki cukru pudru 1 łyżka kakao 2 łyżki

Smakowy Raj
553. Budyniowy, podwójnie kakaowy, lekko bananowy. 147

kakaowo-bananowy serniczek budyniowy z polewą kakaową Słodki. Kremowy. Otulający i chyba lekko niedopieczony. Nie wiem, nie wnikam cieszę się ostatnim dni ferii.  Składniki: 200g sera na sernik  jajko 100g zmiksowanego banana 2 łyżki kakaa 2 łyżki  budyniu czekoladowego* cynamon, sól, aromat, coś do posłodzenia 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia  Jajko miksuje z bananem, dodaję budyń

More food, love and dreams
Muffiny czekoladowe przyprószone śniegiem ;) 134

Składniki: 200 g mąki szklanka cukru pudru 1/2 łyżeczki soli 1/2 łyżeczki sody jajko 125 ml maślanki naturalnej 125g masła 175ml coca-coli 2 łyżki kakao

Czerwona Porzeczka
Kakaowy brzoskwiniowiec z kokosem 210

będzie zimne ostrożnie wyjąć z blachy. Przygotować polewę. Cukier puder, kakao i wodę rozmieszać w garnuszku i zagotować. Dodać masło, a kiedy się rozpuści zdjąć z ognia i rozpuścić połamaną czekoladę. Polać z łyżki po placku. Smacznego :) RADA: Biszkopt i ciasto kokosowe najlepiej upiec dzień wcześniej. Kategoria: Biszkopty i ciasta biszkoptowe , Ciasta czekoladowe , Ciasta z kremem , Ciasta z owocami , Przekładańce

https:KKuchniaMniam
Czy zdrowe odżywianie jest drogie? Podsumowanie trzeciego tygodnia. 193

postanowiłam zrobić deser czekoladowy z mandarynkami (polecam, jest pyszny!).  W planie ujęłam naleśniki z prażonymi jabłkami, więc żeby usprawnić sobie gotowanie, przygotowałam większą ilość naleśników i część zużyłam do tortilli z kurczakiem.  Moim hitem z tego tygodnia jest wspomniany deser z awokado, sałatka z winogronem, która bardzo pozytywnie mnie zaskoczyła i jaglanka z polewą kakaowo-miodową.  TYDZIEŃ(...)przygotowałam więcej naleśników gryczanych, żeby część zużyć do obiadu z 2 kolejnych dni.  Dzień trzeci : Śniadanie:  kanapki z pastą z ciecierzycy, z poprzedniego dnia II Śniadanie:  czekoladowy deser na bazie awokado z mandarynkami Obiad:  naleśniki gryczane z prażonymi jabłkami – do prażonych jabłek użyłam soku, który wycisnęłam z 5 pomarańczy Kolacja:   tortille z poprzedniego dnia

Powiedz dietom nie
Czekoladowy tort urodzinowy 121

niesamowite nadzienie, albo raczej kilka jego rodzajów. Całość jest idealnie wyważona – słodycz masła orzechowego, kremu z orzechów laskowych i czekolady jest przełamana kwaśnymi powidłami domowej roboty. Całość polana polewą nugatową. Na wierzchu ułożyłam motylki z masy marcepanowej. Do przygotowania ciasta potrzebujemy: – kostkę masła – niepełne 2 szklanki cukru (ja daję ok 1 szklanki) – cukier waniliowy(...)wina dajemy sok owocowy, gotować krócej. Oczywiście zrezygnować w tym wypadku z większości cukru, jak nie z całego. Do miski wbić jajka, wsypać mąkę z proszkiem. Dodać ostudzoną masę czekoladową. Dokładnie wymieszać, aż masa będzie jednolita i bez grudek. Formę wyłożyć papierem do pieczenia. Wylać ciasto do formy. Piec w 180 stopniach z termoobiegiem – 40 minut minimum. * Pokroić ciasto

Szybko Tanio Smacznie
Kuchnia Austrii i Niemiec. Taka bliska a tak nieznana 110

główne ze słodkościami polecane są knedle z morelami, albo milchramstrudel będący ciastem polewanym polewą waniliową. Albo racuszki z ubitych białek, które mogą być też smacznym deserem. Mieszkańcy tego kraju lubią jeść ciasta i potrafią je przygotowywać. A zwłaszcza strudle, które są nadziane makiem lub jabłkami. A także czekoladowy sacher, który jest wyśmienitym deserem. Jest to torcik czekoladowy przekładany marmoladą

ProstePesto.pl
CZEKOLADOWE CIASTO Z BATATA NA KRUCHYM SPODZIE 88

zmielonych na mąkę płatków owsianych 4 łyżki masła orzechowego Masa czekoladowa: 1 duży batat (650g) upieczony około 30 minut w 200st C i przestudzony 3 łyżki kakao 4 duże kostki czekolady gorzkej 95%  2 łyżki mąki kukurydzianej 1 szklanka mleka roślinnego (u mnie sojowe) Polewa: 6 kostek czekolady gorzkiej 95% 2 łyżki wody 1/4 szklanki mleka roślinnego Dekoracja

Banana Smiles
CIASTO COCA COLA bez pieczenia 138

galaretce rozprowadzamy drugą część masy kremowej i kładziemy warstwę herbatników. 3.) Ganache czekoladowe: Śmietankę kremówkę (200 ml.) podgrzewamy , dodajemy do niej 100 g czekolady gorzkiej i 100 g czekolady mlecznej. Mieszamy podgrzewając, aż wszystkie składniki dobrze się połączą (nie gotujemy!). Ganache zostawiamy do wystudzenia. Ostudzonym ganache polewamy górę ciasta czyli wlewamy na herbatniki.  Ciasto wstawiamy do lodówki i chłodzimy

RITA food channel
Tort chałwowo – waniliowy z frużeliną malinową 137

ognia i dodajemy połamaną czekoladę. Mieszamy do uzyskania gładkiej polewy. Polewę studzimy i jeszcze płynną wylewamy na dobrze schłodzony tort. Tort dekorujemy słodyczami i kwiatami. By Małgorzata Hert Wędrówki po kuchni http://www.wedrowkipokuchni.com.pl/ Jeśli spodobał Ci się ten przepis, spróbuj koniecznie przepisu na Tort czekoladowo -orzechowy w stylu Drip Cake

Wędrówki po kuchni

Proponowane wyszukiwania