polewa czekoladowa - 8716 przepisów (strona:428/582)

Sernik podwójnie czekoladowy 82

Sernik podwójnie czekoladowy ma lekką konsystencję i jest przepyszny. Poza czekoladą w swoim składzie, jest również polany dwoma rodzajami czekolady: białą i mleczną. Dla czekoladohilików istny raj ;-)  SKŁADNIKI 1 kg sera twarogowego z wiaderka 100 g masła 100 g gorzkiej czekolady 100 g mlecznej czekolady 100 g śmietany 30% 200 g cukru 1 opakowanie cukru waniliowego 1 łyżka kakao(...)opakowanie budyniu waniliowego bez cukru 40 g kaszy manny 5 jajek  szczypta soli Polewa i dekoracja: 100 g śmietany 30% 100 g mlecznej czekolady 100 g białej czekolady kolorowa posypka lub inne dekoracje cukiernicze WYKONANIE Piekarnik rozgrzać do temperatury 180 ° C. Formę tortową o średnicy 26 cm wyłożyć papierem do pieczenia podwijając boki do góry, aż poza formę

Passions hobbies life
SERNIK IZAURA 166

cukru waniliowego 3 łyżki wiórek kokosowych Polewa: ¼ kostki masła, 3 łyżki mleka, 3 łyżki kakao, 3 łyżki mleka, 1 łyżka śmietany 18%     WYKONANIE Ciasto: Masło i cukier rozpuszczamy w rondelku, dodajemy kakao, podgrzewamy do rozpuszczenia i połączenia składników. Studzimy. Żółtka oddzielamy od białek.Białka ubijamy na sztywną pianę. Masę czekoladową łączymy z żółtkami oraz wodą, dodajemy mąkę(...)oraz wiórki kokosowe. Masę serową wylewamy na przygotowane wcześniej ciasto. Pieczemy ok. 60 minut w 180 stopniach. Po upieczeniu zostawiamy jeszcze 15 minut w piekarniku. Ostudzone ciasto dekorujemy polewą. Polewa: Masło rozpuszczamy z mlekiem i cukrem, dodajemy kakao oraz śmietanę, dokładnie mieszamy

słodki bratek
tort orzechowy z wiśniami 668

tartej 200 g cukru pudru 15 g proszku do pieczenia krem czekoladowy: 250 ml śmietanki kremówki 100 g deserowej czekolady krem śmietankowy: 400 ml śmietanki kremówki 4 łyżki cukru pudru 3 łyżeczki żelatyny na masę wiśniową: 2 opakowania galaretki wiśniowej szklanka wiśni (mrożonych lub z kompotu) na polewę: 100 g gorzkiej czekolady 4 łyżki śmietanki kremówki orzechy do dekoracji Ciasto(...)rozpuścić w 400 ml wrzątku. Odstawić do wystudzenia. Kiedy galaretka zacznie tężeć dodać wiśnie (mrożonych nie rozmrażać ale dodać tuż przed wykładaniem na ciasto, bo galaretka ekspresowo stężeje). Krem czekoladowy: czekoladę połamać i wrzucić do miski. Wlać 2-3 łyżki kremówki, ustawić miskę nad garnkiem z wrzątkiem (ale tak, żeby nie była zamoczona) i mieszając rozpuścić. Pozostałą kremówkę ubić

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Przepis na tradycyjne ciasto czekoladowe – niezawodna klasyka 144

jeżeli to Twoje pierwsze podejście do ciasta czekoladowego. Co zrobić, aby powstało brownie idealne? Jedną z najważniejszych zasad, o jakiej należy pamiętać, kiedy przygotowuje się brownie, jest dodanie odpowiedniej ilości tłuszczu. Nie powinno go być mało. Wręcz przeciwnie. Im więcej masła, tym bardziej mokra i delikatna stanie się ostateczna konsystencja klasycznego ciasta czekoladowego. Równie istotne jest dodanie odpowiedniej ilości pozostałych(...)urozmaicić smak brownie? Dobrym pomysłem jest przygotowanie polewy z innego rodzaju czekolady niż gorzka – np. z mlecznej lub białej, które będą dobrym kontrastem dla całości. Możesz również posypać całość wiórkami kokosowymi lub na wierzch dodać warstwę podprażonych orzeszków ziemnych i słonego karmelu. Zobacz, jak to smakuje! Artykuł Przepis na tradycyjne ciasto czekoladowe – niezawodna klasyka pochodzi z serwisu Przepisy kulinarne FoodMagazine.pl

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Ganache – wszystko co musisz wiedzieć. 94

Ganache to czekoladowy krem do tynkowania tortów. Błyszczący, puszysty, łatwy do nałożenia. Chcesz wiedzieć jak go zrobić? Przeczytasz o tym tutaj. Ganache to podstawowy krem dla każdego cukiernika. Z jego pomocą przygotujesz tynk do tortu, krem, dripy, polewę i dekoracje. Jak zrobić Ganache? Odmierz potrzebną Ci czekoladę i posiekaj ją na drobniutkie kawałeczki. Kawałki muszą mieć podobną wielkość, aby rozpuścić(...)można powtarzać do skutku. Uważaj aby nie przegrzać śmietany, ponieważ tłuszcz zacznie się oddzielać od kakao. Dlatego ważne jest aby ganache podgrzewać stopniowo po 5 – 10s. Dlaczego Ganache czekoladowy nie twardnieje jak czekolada? Czekolada zawiera masło kakaowe. Masło kakaowe jest jak wosk. Zwarte w temperaturze pokojowej, a płynne gdy zostaje podgrzane. Dodanie płynu tj. śmietana upośledza zdolność czekolady

SmartBake.pl
Ciasto czekoladowo-serowe z kandyzowaną pomarańczą 226

łyżki kakao 1 łyżka skórki pomarańczowej-kostka 1 laska wanilii 1 łyżeczka proszku do pieczenia Masa serowa. 60 dag serka kremowego 2 jajka 1/2 szklanki cukru 1 budyń waniliowy Polewa. 10 dag czekolady gorzkiej 1 łyżka masła 50 ml śmietanki 36% Plasterki pomarańczy kandyzowanej Wykonanie. Jajka utrzeć z cukrem. Dodać mąkę wymieszaną z proszkiem i kakao. Miksować wlewając stopniowo(...)posiekaną skórkę pomarańczową. Ciasto wlać do tortownicy,25 cm. i piec w temp.180 stop. przez 15 minut. Jajka utrzeć z cukrem, serkiem i budyniem w proszku. Na podpieczone ciasto czekoladowe wyłożyć masę serową. Piec 30 min. w temp.180 stop. Czekoladę i masło stopić dodając śmietankę. Polać ostudzone ciasto i ozdobić pomarańczą kandyzowaną

Kulinarny karnet Christophera
Babka zebra orzechowa 113

tortowej 0,5szkl. mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżeczki kakao naturalnego 3/4szkl. cukru 1 cukier waniliowy 1szkl. oleju 5 łyżek zmielonych orzechów laskowych 1 łyżka mleka Polewa: 3 łyżki śmietany 30% 90g czekolady mlecznej z orzeszkami arachidowymi Sposób przygotowania: Składniki na babkę wyjęłam wcześniej, żeby nabrały temperatury pokojowej. Jajka utarłam z cukrem zwykłym i waniliowym(...)około 2 minutach czekoladę wymieszałam i posmarowałam nią wierzch i boki ciasta. Gdy polewa zastygnie, babkę można pokroić i podać. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Zapraszam do odwiedzenia innych moich przepisów na babki, np.: babka hrabina (link do przepisu:  Waniliowe Improwizacje: Babka hrabina ), czekoladowa babka z wiśniami (link:  Waniliowe Improwizacje: Czekoladowa babka z wiśniami ), babka zebra z kisielem (link

Waniliowe Improwizacje
DESER Z HERBATNIKAMI I KAJMAKIEM 121

ciastek maślanych, 1 puszka kajmaku, 1 jogurt typu greckiego, maliny, borówki, banan likier czekoladowy, beziki do dekoracji WYKONANIE   Ciastka kruszymy. Na dnie pucharków układamy warstwę ciastek, następnie kajmaku, jogurtu, układamy banany pokrojone w plastry. Dekorujemy pokruszonymi bezikami, malinami i borówkami. Całość polewamy likierem

słodki bratek
KULECZKI LUSETKI 199

tabliczka 100 g mlecznej czekolady Wykonanie: Wafelki kroimy na maleńkie kawałeczki, dodajemy do nich krem czekoladowy i drobno posiekane orzechy w karmelu. Wszystko dobrze mieszamy, odstawiamy na godzinę do lodówki. Po tym czasie rozpuszczamy czekoladę w garnuszku wlewając łyżkę mleka.  Formujemy kuleczki, każdą polewamy czekoladą, możemy posypać prażonymi orzechami z karmelem

Z Majeczką w kuchni
Ciasto marchewkowe z polewą czekoladową! 151

piekarnika: dół + termoobieg Ciasto całkowicie studzimy na kratce, to bardzo ważne nie kroimy gorącego. PRZYGOTOWANIE POLEWY: W rondelku rozpuść masło, dodaj wodę, śmietanę, pokruszoną czekoladę, kakao i cukier. Całość ciągle mieszaj rózgą - trzepaczką. Masę gotujemy na małym ogniu około 3 minut. Gdyby masa czekoladowa była zbyt gęsta (powinna cieniutkim strumieniem spływać z łyżki) to dodaj po prostu łyżkę wody

SMYKWKUCHNI
Twarogowe trufle z jagodami. 122

gorzka o zawartości 74% kakao z Lidla, fajnie się topi i nadaje się też do robienia polewy. Ma krótką listę składników, dużą zawartość kakao, ale niestety także cukier. Wciąż szukam tej idealnej, póki co muszę zadowolić się tą. Wracając do przepisu, oto twarogowo-czekoladowo-jagodowe kulki, które powstawały w wielkich bólach. Mimo wszystko warto było się pomęczyć! Są delikatne

Powiedz dietom nie
Gruszka z syropu z czekoladowymi lodami 114

lodami czekoladowymi uzależniają!!!!!!!!!!!!! My już  jesteśmy uzależnieni. Składniki : lody czekoladowe  gruszki z syropu     roztopiona czekolada do dekoracji listki mięty do dekoracji starta czekolada do posypania   Przygotowanie: Gruszki wyjmujemy z syropu i odcedzamy na sitku. Układamy na talerzu polewamy roztopioną czekoladą. Łyżką do lodów nabiermy gałką lodów układamy obok, posypujemy

Lili w kuchni
Ciasto czekoladowe 150

czekoladę. Gdy się rozpuści, odstawiamy do ostygnięcia.  Jajka ubijamy, dodajemy do nich ostudzoną masę czekoladową i łączymy. Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia i połamanymi orzechami. Przekładamy do prostokątnej formy wyłożonej papierem do pieczenia.  Pieczemy w 180`C przez 25-30 minut. Polewamy rozpuszczoną białą czekoladą (w mikrofali, albo kąpieli wodnej). Rozprowadzamy po całej powierzchni ciasta. Smacznego

Słodkie Przyjemności
Muffinki czekoladowo- kokosowe 158

Muffinki czekoladowo- kokosowe SKŁADNIKI: jajko -1 szt mąka -1 szkl mleko -0,5 szkl szczypta soli proszek do pieczenia -0,5 łyżeczki cukier-0,5 szkl olej -1 kieliszek POLEWA polewa gotowa -1 opak wiórki kokosowe do obsypania PRZYGOTOWANIE: Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, solą i cukrem. Do miski wlać mleko, dodać olej i jajko, zmiksować mikserem

Kuchnia Danusi
Brownie z musem jabłkowym (ciasto czekoladowe paleo) 107

Chodziło za mną ostatnio jakieś nowe ciasto czekoladowe. Już tyle różnych brownie robiłem (nawet z kiszoną kapustą !), ale chciałem coś nowego.  Szukałem i w końcu znalazłem – ciasto czekoladowe z musem jabłkowym! Ciasto czekoladowe paleo, brownie z musem jabłkowym – bez glutenu, zbóż, nabiału (laktozy i kazeiny) – sprawdzony przepis: banany – 2 większe miód – ½ szkl mąka kasztanowa(...)innych chorobach autoimmunologicznych. Gotowe brownie możesz oczywiście czymś udekorować, ja najczęściej robię polewę z roztopionej gorzkiej czekolady (70-75%) z olejem kokosowym (i takie ciasto jest na zdjęciu powyżej). PaleoSMAK Czytaj więcej o składnikach: Czy kakao jest paleo? | Czy miód jest paleo? Inne brownie (ciasta czekoladowe) paleo: Brownie z batatów Brownie z cukinii Brownie z dyni Brownie bananowe Brownie

PaleoSMAK