stopni) przez około 35-45 minut. Rogale powinny być zarumienione. Gdy lekko przestygną polewamy je lukrem (cukier puder wymieszać z niewielką ilością wody, tak żeby był gęsty) i posypujemy posiekanymi migdałami. Z podanych porcji wychodzi około 20-25 rogali. Podobne przepisy Tarta z czekoladowym musem Aromatyczne ciasto marchewkowe z frostingiem Kapuśniak rozgrzewający Tarta Key Lime Pie czyli prawdziwa
Pociąg Do KuchniPyszna, wilgotna babka, która będzie idealnie prezentować się na wielkanocnym stole. Podwójnie czekoladowa - z gorzką czekoladą w cieście i białą w kremowym nadzieniu serowym. Lżejsza, lecz równie pyszna wersja tradycyjnej wielkanocnej babki - bez masła i żółtek. Ciasto wieńczy delikatna, jogurtowo-miodowa polewa z wiórkami gorzkiej czekolady. Serdecznie polecam:) Składniki (na okrągłą formę do babki) : ciasto: - 200 g mąki
Kuchnia EllieŻeby od początku wszystko było jasne tort od podstaw robiła Żona Ma, ja tylko asystowałem w zakupach składników, pieczeniu biszkopta i polewie na górze. Projekt mój
BaRepasmielonego białego sera 1 jajko i 1 żółtko 2 łyżki cukru pudru miód, sos czekoladowy 10 gotowych babeczek Przygotowanie: Ser mieszamy z jajkami, cukrem i dokładnie ucieramy Masę przekładamy do gotowych babeczek, zapiekamy do lekkiego zarumienienia sera w temp. 180 stopni C, po ostudzeniu polewamy ulubionym gęstym sosem owocowym, czekoladą lub miodem i zaraz zjadamy :) Jest to szybki deser
Proste PotrawyDodać budyń, kawę rozpuszczalną oraz śmietanę i serek. Zmiksować na gładką masę. Dodać wiórki czekoladowe, wymieszać. Ciasto wylać na pierwszą masę. Piec około 50 minut w temp. 160-175st. Pozostawić na 5 minut w wyłączonym piekarniku po czym wyjąc i pozostawić do ostygnięcia. Polewa: 50g masła, łyżka mleka, czubata łyżka kakao, 5 czubatych łyżek
Z miłości do słodkościpieczenia 70 g kakao 4 jajka 150 ml kefiru lub jogurtu naturalnego 2 łyżki oleju 2 łyżki cukru waniliowego 200 g wiśni z kompoty (około ½ dużego słoika) Polewa: 200 g dżemu wiśniowego ½ słoika wiśni z kompoty 2-3 łyżki kompotu z wiśni 1 łyżeczka żelatyny fix Przygotowanie: W rondelku rozpuszczamy masło oraz czekoladę, dodajemy wodę i kawę(...)całkowitego wystygnięcia. W tym czasie przygotowujemy polewę. W rondelku, na małym ogniu podgrzewamy dżem oraz wiśnie z kompotu. W szklance rozprowadzamy żelatynę z kompotem wiśniowym, tak aby nie było grudek. Dodajemy do dżemu. Mieszamy cały czas do momentu, aż masa lekko zgęstnieje. Odstawiamy do lodówki na około 20 minut. Ostudzone ciasto polewamy polewą, następnie odstawiamy do lodówki na około
Mania GotowaniaPrzepis na torcik Kormos , czyli grecki blok czekoladowy z karmelizowanymi orzechami laskowymi, alkoholem, ciasteczkami, ganache czekoladowym i orzechami włoskimi. Bez pieczenia. Ciacho jest idealne dla smakoszy czekolady i orzechów , a odrobina alkoholu nadaje mu wyjątkowego i wyrazistego smaku. W Grecji słowo kormos oznacza pień drzewa i dlatego ciasto kormos jest robione na kształt rolady przypominającej kłodę drewna(...)mieszankę do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. Wyrównujemy powierzchnię i wstawiamy do lodówki na czas przygotowań reszty składników. 2.) Polewa. Czekoladę mleczną łączymy z gorącą kremówką (nie wrzącą) i mieszamy do dokładnego połączenia składników. Polewa będzie rzadka, ale tak ma być. Pozostawiamy do wystudzenia, po czym przelewamy na schłodzony torcik. Wstawiamy ciasto do lodówki na minimum
RITA food channelśrodku króluje wanilia z cytryną, zaś wierzch jest wprost spełnieniem marzeń naszego podniebienia. Polewa na bazie masła orzechowego z owocami letnio-jesiennymi. Dlatego to sernik jesienny z masłem orzechowym. Raj dla podniebienia. A jak upiec taki sernik jesienny z masłem orzechowym? Składniki spód czekoladowy 80g gorzkiej czekolady 60g masła (dodałam masła solonego – jest super!) 1 płaska łyżka cukru
Raj dla PodniebieniaMakaron czekoladowy z truskawkami to idealny obiad na dzisiejszy gorący dzień. Składniki: - pół opakowania czekoladowego makaronu świderki - 180 g jogurtu naturalnego - 4 łyżki kremówki - 2 łyżki miodu - truskawki Przygotowanie: Makaron gotujemy aldente. Jogurt mieszamy z kremówką i miodem. Truskawki kroimy na małe kawałki. Makaron odcedzamy, polewamy sosem jogurtowym a na wierzchu układamy truskawki
Zainspirowana w kuchniśrodku króluje wanilia z cytryną, zaś wierzch jest wprost spełnieniem marzeń naszego podniebienia. Polewa na bazie masła orzechowego z owocami letnio-jesiennymi. Dlatego to sernik jesienny z masłem orzechowym. Raj dla podniebienia. A jak upiec taki sernik jesienny z masłem orzechowym? Składniki spód czekoladowy 80g gorzkiej czekolady 60g masła (dodałam masła solonego – jest super!) 1 płaska łyżka cukru
Raj dla PodniebieniaUwielbiam ciasto czekoladowe z przepysznym kremem z mascarpone. 15 dag.masła 85g.gorzkiej czekolady 1 strąk wanilii 16 dag.mąki pszennej przesianej 1 łyžeczka proszku do pieczenia 16 dag.cukru 5 jaj Szczypta soli Polewa Krem z mascarpone i bitej śmietany ******************************************** 0.5 litra kremówki 30% 500 g.serka mascarpone 1 laska wanilii 3 łyžki cukru pudru
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkiśrodku króluje wanilia z cytryną, zaś wierzch jest wprost spełnieniem marzeń naszego podniebienia. Polewa na bazie masła orzechowego z owocami letnio-jesiennymi. Dlatego to sernik jesienny z masłem orzechowym. Raj dla podniebienia. A jak upiec taki sernik jesienny z masłem orzechowym? Składniki spód czekoladowy 80g gorzkiej czekolady 60g masła (dodałam masła solonego – jest super!) 1 płaska łyżka cukru
Raj dla Podniebieniałyżka cukru pudru liście mięty do dekoracji sos toffi/czekoladowy czekoladowe posypki 1. Z truskawek usuwamy szypułki, kroimy na kawałki. Śmietanę ubijamy wraz z cukrem pudrem do uzyskania sztywnej piany. 2. Na talerzu układamy truskawki, bitą śmietanę a na wierzch borówki. Polewamy sosami, posypujemy posypką, dekorujemy liśćmi mięty
Szefowa kuchnistopni C, grzanie tylko dół (bez termoobiegu) Babeczki studzimy na kratce. POLEWA: - 1/2 czekolady mlecznej - 1/2 czekolady gorzkiej - 4 łyżki mleka - 1 czubata łyżka kakao - 1-2 łyżki wody Całość doprowadź do wrzenia, ale nie gotuj. Płyn po połączeniu przyjmie formy masy czekoladowej. Oblej nią obficie babeczki. Dodatkowo do dekoracji użyłam pianek w kształcie choinek, możesz użyć dowolnych
SMYKWKUCHNIlubię, aby sernik miał jakiś konkretny smak – czy to owocowy, czekoladowy, kawowy lub każdy inny wymyślony. Ostatnio miałam bardzo dojrzałe śliwki węgierki i postanowiłam je wykorzystać właśnie do sernika. Wyszły ozdobne kleksy w delikatnym śliwkowym smaku. Uwielbiam takie… bez spodu, bez polewy, lekko słodkie. Ciasto numer jeden na mojej Top Liście
To co kocham