polewa czekoladowa - 8716 przepisów (strona:430/582)

Czekoladowa babka jak ta lala 154

chwilową absencję - na przeprosiny mam dziś za to dla Was przepis na czekoladową babę ... W sam raz do kawki i herbatki, przepis szybki i łatwy - czyli taki, który lubicie najbardziej! :) Na zewnątrz baba (jak każda :)) potrzebuje dodatków. :) U mnie jest to polewa z waniliowego lukru i malinki. Wnętrze zaś naszej piękności to istne cudo - lekko wilgotne, lekkie i puszyste

Garniec Magalie
Murzynek Bambo w ... polskim babcinym kajecie mieszka 152

Zapominamy jednak o najzwyklejszym, najsmaczniejszym murzynku co w polskim babcinym kajecie mieszka. Tym puszystym, mocno czekoladowym,babcinym lub maminym. Którego najważniejszym składnikiem jest szczypta miłości, garść troski i dużo cierpliwości (do domowników wciąż polujących na wyżarcie surowej masy lub wyjedzenie upieczonego ale nie oblanego polewą) Składniki: 4jajka 200gram masła 1 i 3/4 szklanka mąki 1 szklanka cukru

Fiolka w kuchni
Miłość o smaku czekoladowym 88

przecież pyszne jedzenie, na przykład czekolada. Ciasto czekoladowe z bakaliami Składniki: 1,5 kostki masła 2 szklanki cukru 3 łyżki kakao 6 łyżek wody 2 łyżeczki proszku do pieczenia 4 jajka 2 szklanki mąki ¾ szklanki orzechów włoskich Wykonanie: Tłuszcz, cukier, kakao i wodę gotować 3 minuty. Odlać z tego pół szklanki na polewę. Pozostałą część po ostudzeniu połączyć z mąką(...)końcu posiekane grubo orzechy. Blaszkę o standardowych wymiarach (jeśli chcemy żeby ciasto było wyższe, pieczemy w mniejszej formie) wyłożyć papierem do pieczenia. Natychmiast po upieczeniu ciasto polać pozostałą polewą (można ją lekko podgrzać, gdyby za bardzo zastygła). Kiedy smaki dopełniają słowa… Smak słów i słowa o smaku. Można kochać osoby, ale można uwielbiać też rzeczy, a jedną z nich

KulinarneImpresje.pl
Rogale świętomarcińskie 106

wierzchu pozostałym ze składników ciasta jednym białkiem). Pieczemy ok. 20 minut, aż się zrumienią. Z cukru pudru i wrzątku ucieramy lukier. Upieczone rogale wykładamy na kratkę i jeszcze ciepłe polewamy lukrem oraz posypujemy posiekanymi migdałami. Rogale świętomarcińskie to wypiek nie tylko na miarę tradycji. Przepis należy raczej do pracochłonnych i czasochłonnych, ale wierzcie mi – raz do roku na Marcina – warto(...)Rogale świętomarcińskie dodaję do wydarzenia organizowanego przez Ciasto na niedzielę - Orzechy w wypiekach . Orzechowe słodkości wypiekały : GRUNT TO PRZEPIS! – Amerykańskie ciasteczka czekoladowo-orzechowe CZARNA OD KUCHNI – Meksykańskie ciasteczka weselne MOJE MAŁE CZAROWANIE – Ciasto czekoladowo-orzechowe, jaglane z malinami DORCIA W KUCHNI [FB] – Drożdżówki z masą orzechową 6 NIEBO – Nanaimo bars – kanadyjskie ciasto bez pieczenia

mojewypiekiinietylko
TORT Z DUSZKAMI 71

orzechowe (3 czubate łyżki = około 150 g )  Masa maślana: (do obłożenia tortu) masło (300 g) mleko skondensowane słodzone (300 g) barwnik spożywczy pomarańczowy (lub żółty z czerwonym) Drip czekoladowy: gorzka czekolada (90 g) śmietanka kremówka 35% (100 ml.) czarne kakao (1 łyżeczka) Bezy duszki: 2 białka (z jajek rozmiaru M) cukier (120 g) sól (szczypta) gorzka czekolada(...)dobrze się schłodził ( najlepiej zostawić na całą noc w lodówce ).   5. Drip czekoladowy . W kąpieli wodnej roztapiamy kremówkę z czekoladą i czarnym kakao. Dobrze mieszamy aby nie było grudek.  Ściągamy z kąpieli wodnej i pozostawiamy na chwilkę aby lekko drip przestygnął i polewamy nim dobrze schłodzony tort ( patrz film ). 6. Dekoracja tortu. Tort dekorujemy bezikami przypominającymi duszki

RITA food channel
Gotowane muffinki pomarańczowe 87

podkreślałam na moim blogu walory wypieków gotowanych. Znajdziecie u mnie sporo przepisów na babki gotowane w różnych smakach. Na Wigilię był nawet piernik gotowany, a jakiś czas temu migdałowo - czekoladowe ciasto gotowane. Aby nie było nudno, tym razem postanowiłam ugotować muffinki. Nie są to jakieś nadzwyczajne muffinki, bo zrobiłam je z resztek produktów pozostałych po świętach. Ale są smaczne(...)wymieszałam wszystko na jednolitą polewę. Każdą babeczkę polałam łyżeczką czekolady pozwalając jej trochę pospływać bokami i posypałam wierzch wiórkami kokosowymi. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Zapraszam was do zerknięcia na pozostałe przepisy na babki gotowane i nie tylko, np.: piernik gotowany (link: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2019/12/piernik-gotowany.html), babkę cytrynową z jabłkami (link: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2019/09/gotowana-babka-cytrynowa-z-jabkami.html), babkę czekoladową (link do przepisu: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2019/04/babka-czekoladowa.html), babkę

Waniliowe Improwizacje
Serowa tarta z czekośliwką i piernikami 211

Krucha tarta wypełniona sernikiem pieczonym razem z aromatycznymi i nadziewanymi piernikami. Wierzch wieńczy polewa ze śliwek i czekolady. KRUCHA TARTA: 1 1/2 szklanki mąki pszennej

https:KKuchniaMniam
OCZY CARYCY 340

pieczenia,  4 łyżki oleju,  2 łyżki kakao,  olejek arakowy Krem czekoladowy: 0,5 l śmietany kremówki, 1 czekolada mleczna, 1 czekolada gorzka, 2 łyżki cukru pudru, Krem kokosowy: 1 szkl. śmietanki 36%, 2 łyżki wiórek kokosowych,  2 łyżki cukru pudru Polewa kakaowa: 3 łyżki margaryny, 3 łyżki kakao, 3 łyżki cukru, 3 łyżki mleka Dodatkowo

słodki bratek
Tort rocher 163

mlecznej czekolady: 70 g mlecznej czekolady 70 ml śmietany kremówki 30% 1 łyzka likieru czekoladowego W małym garnuszku podgrzać śmietanę kremówkę i golden syrup, do wrzenia, zdjąć z palnika. Dodać połamaną czekoladę, odstawić na 2 minuty. Po tym czasie wymieszać, do otrzymania gładkiego sosu. Polewać tort. Smacznego

Kubki smaku
BATONY BA! OD BAKALLAND 247

tylko od święta. Batoniki Ba! występują również w innych smakach: banan i podlewa czekoladowa baton będący połączeniem energetycznego banana z czekoladą jabłko, rodzynki  – kompozycja słodkich rodzynek i aromatycznych jabłek żurawina i pomarańcza  -  oryginalna propozycja, która intryguje połączeniem słodkiej żurawiny i aromatycznej pomarańczy. Z polewą o smaku białej czekolady Smacznego podgryzania

potrawyregionalne
Tort czekoladowy z wiśniami 152

Niezwykle prosty tort przygotowany na tradycyjnym biszkopcie kakaowym, z niezawodną masą czekoladową, która nie wymaga usztywniania żelatyną. Między blatami znajdziemy także aromatyczne wiśnie z zalewy alkoholowej domowej roboty. Smaki wspaniale się komponują, a całość jest bardzo trwała i efektowna - ozdobiona skromnie polewą z gorzkiej czekolady. Tort przygotowałam na urodziny Taty korzystając ze strony mojewypieki.com :) Wiśnie w zalewie alkoholowej(...)dekoracji toru. Wiśnie odsączyć z zalewy, zachować. Dodać wiśnie do masy i wymieszać. Nasączenie: alkohol, który pozostanie po odsączeniu wiśni  tyle samo wody co alkoholu (1:1) Polewa : 150 g gorzkiej czekolady 80 g masła  Masło rozpuścić. Dodać czekoladę i podgrzewać mieszając, aż do uzyskania gładkiej polewy. Wykonanie  Wystudzony biszkopt przekroić na trzy blaty. Pierwszy blat

Chocolate Muffin Blog
Figowe brownie, zdrowe odżywianie i "Karolina odNOWA" Karoliny i Macieja Szaciłło 153

moreli (opcjonalnie - pominęliśmy), 200 g rodzynek (najlepiej niesiarkowanych), szczypta soli kamiennej lub morskiej masa czekoladowo-figowa: 200 g fig (niesiarkowanych - namoczonych na noc w około 3/4 szklanki wody) czubata łyżka oleju kokosowego - u nas olej z pestek dyni, 250 g gorzkiej czekolady (min. 60%) polewa: 1/4 szklanki syropu z buraków, 3 łyżki kakao dodatkowo: płatki migdałowe do posypania Migdały

Plate of Joy

Proponowane wyszukiwania