trzymamy na gazie jeszcze chwilę. Gorącą masę rozprowadzamy po masie czekoladowej i odstawiamy do wystudzenia, na suchej patelni przez chwilę prażymy orzeszki i odstawiamy do wystygnięcia, na wierzchu ciasta rozprowadzamy masę kajmakową, posypujemy przestygniętymi orzeszkami, u kuchence mikrofalowej wraz ze śmietaną rozpuszczamy pozostałą czekoladę następnie przy pomocy łyżki rozprowadzamy polewę po cieście, gotowe ciasto wstawiamy na całą noc do lodówki
Blog kulinarny S9.PLWaszej kreatywności i dostępności owoców. W przepisie nie ma polewy, jak może się wydawać na zdjęciu. To upieczona kasza, która właśnie dała taki fajny efekt. Wierzch wystarczyło posypać cukrem pudrem (zmielonym słodzikiem) dla kontrastu kolorystycznego.😀 (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Zapraszam również po przepisy na SERNIK BANANOWY oraz CIASTO BANANOWO CZEKOLADOWE Z ORZECHAMI , gdzie również wykorzystacie sporą ilość bananów. Wartość
zdrowo i aktywniemnie. Jest pyszna, ale zdążyłam już z niej zrobić polewę do ciasta oraz użyć jako dodatek do ciasteczek. Próbowałam również ją topić i nie ma z tym problemu, ani w kuchence mikrofalowej, ani w kąpieli wodnej. Posiada formę sporych pastylek oraz 33,6% kakao. Może jeszcze zdążę z czekoladowym musem... Polecam. Pasta kokosowa Kokos to kolejna rzecz, którą
Di gotujeWaszej kreatywności i dostępności owoców. W przepisie nie ma polewy, jak może się wydawać na zdjęciu. To upieczona kasza, która właśnie dała taki fajny efekt. Wierzch wystarczyło posypać cukrem pudrem (zmielonym słodzikiem) dla kontrastu kolorystycznego.😀 (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Zapraszam również po przepisy na SERNIK BANANOWY oraz CIASTO BANANOWO CZEKOLADOWE Z ORZECHAMI , gdzie również wykorzystacie sporą ilość bananów. Wartość
Zdrowie i pysznie na talerzudodając inne składniki i miksować w trybie pulsacyjnym. Smacznego! Czekoladowe ciasteczka owsiane Danie Ciasto Kuchnia Bez glutenu , Słodkości , Wege Porcje 18 Składniki Ciasteczka 160 g mąka owsiana 90 g wiórki kokosowe 30 g olej kokosowy 40 g miód lub syrop klonowy lub melasa 1-2 łyżeczka kakao opcjonalnie Polewa 100 g czekolada 70% kakao 1 garść płatki kokosowe mogą
Kucharzycasmak ? Przepis znalazłam w świetnej książeczce " Ciasta i desery czekoladowe". Przeglądając przepisy , zatrzymałam się na Pischingerze :) i przepadłam ;) musiałam go zrobić . Składniki: opakowanie okrągłych wafli 1 tabliczka czekolady deserowej 100 g zmielonych orzechów włoskich 1/2 szklanki cukru pudru 1/2 szkl. śmietanki 30 % 2 łyżki masła ok. 50 g Polewa: 3/4 tabliczki czekolady deserowej 2 łyżki śmietanki 1 łyżka
Różne smaki w kuchniprzygotowaniu, ale również szybko znika. Całość babki polana czekoladowym karmelem i posypana snickersem. "Niebo w gębie" Składniki Ciasto 280 g mąki pszennej 1 szklanka cukru 250 g masła 200 ml mleka 3 batoniki snickersy + 1 do dekoracji 5 jajek 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka kakao Polewa 200 g cukru 65 g wody 200 g śmietany kremówki
O kuchni z uczuciemSernik z pierniczkami na biszkopt: 8 jajek budyń czekoladowy 5 łyżek mąki tortowej łyżeczka proszku do pieczenia 5 łyżek cukru na masę serową: twaróg mielony we wiaderku 1 kg 3 budynie śmietankowe lub waniliowe 1 Kasia ( 25 dkg) 3/4 szklanki cukru 6 jajek *** dodatkowo pierniki w czekoladzie polewa, lub masa krówkowa Najpierw pieczemy biszkopta .Oddzielamy żółtka od białek
Takie tam pichceniePyszne ciasto o mocnym czekoladowym smaku. Doskonale smakuje z owocami... Składniki: 200 g margaryny, 200 g cukru, 4 jajka, 250 g mąki 50 g mąki ziemniaczanej 2 łyżeczki proszku do pieczenia, 100 g czekolady w proszku, Zapraszamy do sklepu SKWORCU Dekoracja: 1 duża polewa lub rozpuszczona czekolada w kąpieli wodnej. Wykonanie: Margarynę utrzyj z cukrem, dodając po jednym
Anioły w kuchnismak ? Przepis znalazłam w świetnej książeczce " Ciasta i desery czekoladowe". Przeglądając przepisy , zatrzymałam się na Pischingerze :) i przepadłam ;) musiałam go zrobić . Składniki: opakowanie okrągłych wafli 1 tabliczka czekolady deserowej 100 g zmielonych orzechów włoskich 1/2 szklanki cukru pudru 1/2 szkl. śmietanki 30 % 2 łyżki masła ok. 50 g Polewa: 3/4 tabliczki czekolady deserowej 2 łyżki śmietanki 1 łyżka
Słodkości i nie tylkominut w temp. 180 stopni C. Składniki na mus czekoladowy: 1 tabliczka czekolady mlecznej 1 tabliczka czekolady gorzkiej 200 ml śmietany 30% W rondelku zagotowujemy śmietankę, dodajemy pokruszoną czekoladę, mieszamy do całkowitego rozpuszczenia. Zdejmujemy z ognia, studzimy do całkowitego wystudzenia. Mus wstawiamy do lodówki na 30 minut. Tartę polewamy gęstym musem, wstawiamy do lodówki, na minimum 3 godziny
SMYKWKUCHNIZamierzałam zrobić najzwyklejsze czekoladowe ciasto z sosem malinowym. Jednak po otwarciu szafki natrafiłam na płatki chili, orzechy pekan, migdały i gorzką czekoladę. Na dodatek, w zamrażalniku odkryłam czarne porzeczki. I tak, od składnika, do składnika, wyszło coś, że tak powiem 'innego' - totalny eksperyment Samo ciasto jest delikatnie słodkie, zaś smak czekolady i orzechów przełamuje pikantny i kwaskowaty sos malinowy(...)polewa na ciasto, do lodów, gofrów, placków, naleśników, do sera lub na masę serową do ciasta, Po dodaniu żelatyny powstanie z niego galaretka lub warstwa do przełożenia ciasta (tak jest w moim przepisie). Ciasto to, upieczone w szybkowarze wychodzi zbite i wilgotne, a konsystencją przypomina trochę brownie, Smakuje wybornie następnego dnia, po porządnym schłodzeniu. Sos malinowo - czekoladowy
Szybko Szybkowarpoprzeczkę :) Dziękuję moi kochani, że jesteście. Wspólnie wymieniamy się doświadczeniami i wrażeniami estetycznymi i smakowymi. Kocham Was :* Z tej okazji koniecznie musi być tort! Mega orzechowo -czekoladowy z nutką kawy i alkoholu ;) Składniki na biszkopt: 10 jajek 10 łyżek mąki tortowej 10 łyżek cukru pół szklanki mielonych orzechów włoskich 2 łyżeczki proszku(...)placki. Każdą część polewamy rumem z dodatkiem ciepłej wody. Na pierwszy płat ciasta smarujemy marmoladę, przykrywamy kolejną częścią ciasta i smarujemy kremem, przykrywamy następnym plackiem i ponownie smarujemy kremem. Wierzch i boki tortu smarujemy kremem. Dekorujemy mielonymi orzechami i ziarnami kawy. Wstawiamy do lodówki do stężenia najlepiej na całą noc. tort orzechowo-czekoladowo-rumowy z kawą
Bon Appetit MałgorzatyPamiętacie czekoladowe ciasteczka z melasą , jakie niedawno Wam pokazywałam? Właśnie ten przepis wykorzystałam do upieczenia czekoladowych muffinek z dodatkiem kawałków gorzkiej czekolady. Zmniejszyłam tylko ilość mąki, żeby ciasto było bardziej lejące. W tym cieście nie ma proszku do pieczenia, więc można je śmiało podawać na ciepło. Czekolada zapieczona w środku stanie się wtedy apetycznie płynna. Ważne jest jednak, aby była(...)dobrej jakości czekolada, żeby podczas pieczenia nie rozwarstwiła się. Tych mufiinek nie trzeba dekorować kremami czy polewami. Ja posypałam lekko cukrem pudrem i zrobiłam odrobinę kakaowego lukru. Jeśli pokusicie się o podgrzanie babeczek przed podaniem, wtedy na talerzyku obok możecie ułożyć odrobinę śmietankowych lub waniliowych lodów. Wyjdzie pyszny i efektowny deser. Składniki: 350 g mąki pszennej 2 łyżki dobrego gorzkiego
Codzienna kuchnia niecodziennaCiasto bardzo czekoladowe o smaku chałwy ,z pysznym smakiem śmietany i galaretkowo mandarynkowym nadzieniem, Składniki ciasto • 4 jajka • 1 szklanka cukru • 250 g margaryny • 3 łyżki kakao • 3 szklanki mąki • 1 proszek do pieczenia mały • 1 szklanka mleka • 1/2 startej gorzkiej czekolady polewa • 1/2 margaryny • 5 łyżek cukru • 3 łyżki kakao • 100 g chałwy waniliowej • woda krem
W królestwie smaków Beatykwaskowym kremem idealne do kawy. Składniki: Ciasto: Ciasto czekoladowe duża blacha Delecta 200 g margaryny 4 jajka Krem: 4 pomarańcze 1 duży budyń waniliowy Delecta 200 g margaryny lub masła 2 żółtka 2 łyżki cukru 3/4 szklanki cukru pudru 1 łyżka mąki ziemniaczanej kilka kropli aromatu pomarańczowego (opcjonalnie) Polewa: 100 g gorzkiej czekolady 100 g śmietanki 30 % kuleczki
talerz przyjemnościłyżeczek kawy cappuccino o smaku brandy (zrobiłam cappuccino czekoladowe i po prostu dodałam brandy) - według mnie stanowczo za mało, robiłam to ciasto z połowy porcji a zużyłam całą szklankę. * 5 łyżeczek cukru - jak dla mnie za dużo - wystarczą 2 * duża paczka okrągłych biszkoptów * czekolada do polania - użyłam gotowej polewy i nie był to dobry pomysł gdyż ciasto ciężko się kroi
sierotka maRysia w kuchniwzoru (nie mieszajcie zbyt wiele razy, bo wyjdzie Wam czekoladowy sernik :)). Tortownicę z sernikiem włożyć do większej formy lub naczynia żaroodpornego, które należy napełnić wrzącą wodą do połowy wysokości formy z sernikiem. Całość wkładamy ponownie do piekarnika i pieczemy 60 minut w 150*C. Po tym czasie wierzch smarujemy polewą śmietankową: ~1/2 szklanki śmietany 18% ~3 łyżki cukru pudru ~kakao
chili & sugarmisce wszystkie warzywa, dodajemy jajo, szczypiorek, ziarna. Na koniec polewamy oliwa z oliwek. Druga wersja zakłada dodatek domowego majonezu (klik) lub sosu czosnkowego: Pół kubka jogurtu wymieszaj z ketczupem (ilość dozuj wg swojego smaku), wyciśniętym czosnkiem, posiekanym szczypiorkiem, solą i pieprzem. Takim sosem polej sałatkę . Gotowe! Smacznego! Domowe Lody czekoladowe? A czemu nie? Klik. Domowe Lody Czekoladowe. Klik. Piękna
IzaGotujePyszny dwukolorowy czekoladowo-waniliowy sernik. Na niedzielę, na imprezę, na Święta ... polecam :) SKŁADNIKI 5 jajek 250 g cukru 750 g tłustego twarogu 250 g śmietany kremówki 60 g mąki kukurydzianej 3 łyżki kakao 1 łyżka aromatu waniliowego masło i bułka do tortownicy polewa: 3 łyżki wody 3 łyżki cukru pudru 100 g masła 3 łyżki kakao PRZYGOTOWANIE W malakserze
Moje Kuchenne Rewelacje