polewa czekoladowa - 8716 przepisów (strona:424/582)

Ciasto marchewkowe z białą polewą 186

cukru pudru oraz cytryny. Proste do przygotowania i bardzo smaczne. Polecam wypróbować poniższy przepis! :) Jeżeli macie ochotę na inne warzywne wypieki to zachęcam do upieczenia buraczanego brownie lub ciasta czekoladowego z dodatkiem czerwonej fasoli .  Składniki na tortownicę o średnicy  22 lub 24 cm: 3 duże jajka 1 i 1/4 szklanki mąki pszennej (200 g) 2/3 szklanki zwykłego cukru(...)średniej wielkości marchewek) garść orzechów włoskich 1 łyżeczka cukru z dodatkiem skórki cytryny 1/2 łyżeczki cynamonu 1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody biała polewa 135 g serka kremowego o smaku śmietankowym 100 g cukru pudru 1 łyżka soku z cytryny starta skórka z połowy cytryny Marchewkę obrać, zetrzeć na tarce o średnich oczkach

Ugotować
Jagodowo czekoladowy sernik 330

Domowy czekoladowo jagodowy serniczek z glazurą jagodową. Sernik jest pyszny, rozpływa się w ustach. Nie za słodki bo taki moja rodzina lubi. spód: 160 g ciastek kakaowych 50 g masła masa serowa: 1 kg sera twarogowego półtłustego 1 szklanka śmietany 36 % 1/2 szklanki jogurtu greckiego 4 jajka wielkość M 3/4 szklanki cukru 1 budyń śmietankowy pozostałe: 100 g czekolady gorzkiej(...)ciasteczkowy spód wykładam masę czekoladową, na nią delikatnie wylewam łyżką masę jagodową, i na końcu masę białą. Sernik wstawiam do nagrzanego piekarnika termoobieg temp 180 stopni na 20 minut, zmniejszam na 135 stopni i piekę jeszcze około 55 minut aż się zetnie środek. Uchylam drzwiczki i studzę. Jak będzie zimny wkładam do lodówki. Polewa jagodowa: Galaretkę rozpuszczam

wesoła kuchnia
Babka z kajmakiem 198

Wielkanocnymi. Miękka, wilgotna, polana czekoladowym kajmakiem. Każdy ją lubi, od najmłodszych w rodzinie :) Polecam, nie tylko na święta. 1 1/4 szklanki mąki pszennej 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody 4 jajka szczypta soli 1/4 szklanki cukru 1/2 szklanki mleka 300 g masy kajmakowej 1/2 szklanki oleju rzepakowego POLEWA: 160 g masy kajmakowej

https:KKuchniaMniam
Ciasto Kukułka (bez pieczenia) 2216

kremu, wyrównać, wyłożyć kolejną warstwę herbatników, następnie wyłożyć resztę kremu, na wierzch poukładać trzecią warstwę herbatników. Ciasto włożyć do lodówki na minimum 2 godziny. Po tym czasie przygotować polewę. Błyszcząca polewa: 100 g gorzkiej czekolady 100 g śmietany 30% 1 łyżeczka żelatyny 1 łyżka zimnej wody W małym naczyniu wsypać żelatynę, zalać wodą. Odstawić na 10 min do napęcznienia(...)się rozpuściła, do gorzącej czekolady dodać żelatynę, dokładnie wymieszać. Na ciasto wylać polewę, wyrównać szpatułką. Schłodzić w lodówce przez 30 min. Smacznego! Ciasto Kukułka Ciasto Kukułka Ciasto Kukułka Ciasto Kukułka listonic_type='fooddrink';listonic_theme='addToShoppingList7';listonic_content='300 g cukierków Kukułka 1 litr mleka 4 budynie czekoladowe bez cukru (każdy na 0,5 litra mleka) 200 g miękkiego masła

moj przepis na
Truskawkowa fantazja 212

listki żelatyny 40 g cukru błyszcząca polewa truskawkowa: 110 g cukru 75 g glukozy 75 g śmietany kremówki (38%) 75 g truskawek  110 g białej czekolady 12 g żelatyny w proszku 35 ml zimnej wody odrobina czerwonego barwnika spożywczego z żelu dodatkowo: truskawki beziki listki melisy cytrynowej listki mięty czekoladowej Biszkopt: Białka ubić na sztywno, następnie partiami dodawać(...)mieszaniną czekoladę, wymieszać. Ostudzić do temperatury 28 st. C. Brzegi formy oddzielić od ciasta ostrym noże, zdjąć obręcz tortownicy. Tort polać ostudzoną polewą (28 st. C.), udekorować truskawkami, bezikami i ziołami. Schłodzić w lodówce, aby polewa zastygła. Smacznego! I jeszcze nieskromnie się pochwalę, że mój dzisiejszy egzamin zaliczyłam na dziesiątkę (duńska skala jest trochę dziwna

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Puszyste pączki nadziewane budyniową nutellą 82

smażenia pączków BUDYŃ Z NUTELLĄ 300 ml mleka 3 czubate łyżki kremu Nutella 3 łyżki mąki ziemniaczanej POLEWA I POSYPKA 4 łyżki soku z cytryny 140 g cukru pudru kandyzowana pomarańczowa skórka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sposób przygotowania: NADZIENIE Z NUTELLĄ Nadzienie czekoladowe rozpocznij przygotowywać podczas drugiego 30 minutowego wyrastania pączków (poniżej punkt numer 9). W rondelku doprowadź do wrzenia

ProstePesto.pl
tort czekoladowo jagodowy 96

napęczniałą żelatynę i mieszamy aby się połączyła z musem. Studzimy i przelewamy do wyłożonej folią spożywczą foremki (ok. 18 cm średnicy). Wstawiamy do lodówki aby stężała. składniki na krem czekoladowy: 300 ml śmietanki kremówki 200 g czekolady gorzkiej (użyłam 64%) 250 g serka mascarpone 4 łyżki cukru pudru lub do smaku wykonanie: Czekoladę rozpuszczamy nad kąpielą wodną, rozpuszczoną lekko studzimy(...)blat, delikatnie dociskamy i opcjonalnie ponczujemy. Wierzch i boki smarujemy pozostałym kremem. Dowolnie dekorujemy. składniki na drip czekoladowy: 60 g czekolady gorzkiej 60 ml śmietanki kremówki wykonanie: Śmietankę podgrzewamy. Gorącą zalewamy posiekaną czekoladę, odstawiamy na chwilkę a następnie mieszamy. Gotowym dripem polewamy schłodzony tort

Domowy Smak Jedzenia
Mazurek czekoladowy z wiśniami 102

kakaowy krem z mascarpone i kratka z rozpuszczonej czekolady a pomiędzy kratką wisienki. Przepyszny! Mazurek czekoladowy z wiśniami Ciasto 150 g mąki pszennej szczypta proszku do pieczenia 3 łyżki kakao 4 łyżki cukru 120 g zimnego masła 1 jajko Polewa 250 g mascarpone 5 łyżek cukru pudru 1 łyżeczka kawy rozpuszczalnej Dodatkowo- jedna czekolada deserowa, wiśnie kandyzowane

Smaczny zeszyt
Czekoladowa Panna Cotta 116

Dziś pyszny, aromatyczny deser, który powoli przypomina już o nadchodzących świętach – czekoladowa panna cotta. Do jej przygotowania możecie wykorzystać swoją ulubioną czekoladę, dzięki temu będzie

Ciastkozercy
Czekoladowo – kokosowe babeczki 75

Jeszcze na pierniki przyjdzie u mnie pora, na początek ruszam z czekoladowo – kokosowymi babeczkami. Szybkie ciasto jak na muffinki, które tym razem robiłam w sylikonowej

Pink Envelope
SERNIK W CIEŚCIE CZEKOLADOWYM 194

blachę 25 x 35 cm, wyłożoną pergaminem wylać połowę ciasta czekoladowego. Wyrównać. Na ciasto czekoladowe nałożyć łyżką połowę masy serowej. Czynność powtórzyć. Ciasto wstawić do nagrzanego piekarnika do 170 stopni na około 40-45 minut, do suchego patyczka.  Polewa czekolada 200 g.  olej ok. 5 łyżek wódka 1/2 kieliszka Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej razem z olejem

Kuchnia Paulettes
Bardzo czekoladowe ciasto z fasoli 128

mówią mamo zrób nam ciasto fasolowe. I zrobię, ale tym razem z podwójnej porcji. Ciacho jest mocno czekoladowe, wilgotne i pyszne. korzystałam z przepisu znalezionego na stronie http://www.pozielonemu.pl/2015/05/bardzo-czekoladowe-ciasto-z-fasoli.html . Przepis trochę zmieniłam, do środka nie dałam kokosa, a góry nie polewałam polewą. Porcja przewidziana na małą okrągłą tortownicę o średnicy 18 cm, albo na małą keksówkę. Składniki : 1 puszka

Państwo Wojtczuk gotują
BABKA CZEKOLADOWA 169

przestudzoną, rozpuszczoną czekoladę, dobrze wymieszać. Mąkę przesiać z kakao i proszkiem do pieczenia, dodać do masy czekoladowej i wszystko wymieszać łyżką. Ciasto przelać do foremki, wstawić do piekarnika nagrzanego do 180'C. Piec około 30-40 minut. Przestudzić na kratce. Polewa: Polewę zrobiłam według swojego pomysłu. Zrobić lukier z cukru pudru, dodać łyżeczkę kakao, wymieszać

Zrób to smacznie
Ciasto czekoladowo - chałwowe 342

warstwa). Przykrywamy 3 blatem biszkopta. Krem z chałwą, krem nr 3: - 150 g masła - 150 g chałwy czekoladowej - 2 łyżki kajmaku Masło ucieramy na puch dodajemy kajmak, ucieramy powoli, po połączeniu się składników, dodajemy chałwę. Wykładamy na sam wierzch. Posypujemy rodzynkami. Polewamy czekoladą rozpuszczoną w kąpieli wodnej. Pozdrawiam cieplutko! Smacznego! Zapraszam na SMYKWKUCHNI na Facebooku

SMYKWKUCHNI
Babeczki na zyczenie 142

czekoladowe babeczki z truskawkami.  Przygotowałyśmy je razem tradycyjnie robiąc bałagan w całej kuchni. Babeczki czekoladowe składniki:  100g czekolady z zawartością 60% kakao 100g maki 80g miękkiego masła 90g cukru  2 jajka 2 łyżeczki proszku do pieczenia składniki na polewę: 80g czekolady gorzkiej 100ml śmietany 18% wykonanie: Czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej. Ucieramy cukier z masłem, dodajemy jajka(...)międzyczasie podgrzewamy 100ml śmietany, doprowadzamy do wrzenia. dorzucamy do niej czekoladę połamaną na kawałki i mieszamy tak długo aż się roztopi. Po wystudzeniu odstawiamy do lodówki na godzinę. Polewa zrobi się gęsta. Dekorujemy nią babeczki. Smacznego

Przysmaki Karolki