polewa czekoladowa - 8716 przepisów (strona:418/582)

Ciasto czekoladowe bez mąki 114

Ciasto czekoladowe bez mąki dla wszystkich kochających mocno czekoladowe ciasta:) Bardzo proste i szybkie w przygotowaniu, rozpływa się w ustach, to jest raj dla podniebienia. Można serwować z różnymi dodatkami takimi jak: świeże maliny , gałka lodów, bita śmietana, itp. Zachęcam do wypróbowania przepisu, będziecie wracać do niego nie jeden raz:) Składniki 6 jajek 1 szklanka cukru 40 g masła(...)polewę umieścić w rondelku, podgrzewać na małym ogniu i cały czas mieszać, aż polewa będzie o jednolitej konsystencji. Lekko wystudzić. Następnie polać wierzch ciasta i zatopić w polewie maliny. Odstawić do zastygnięcia. Można podawać z gorącym sosem malinowym , z bitą śmietaną, gałką lodów. Każda wersja jest boska, wypróbowałam, posmakowałam, to jest pyszne:) Smacznego:)     Artykuł Ciasto czekoladowe

gotuj ze mną
kostki czekoladowo-piernikowe z marmoladą 128

mięciutkie ciasto przełożyłam marmoladą i pokrojone w kwadraty posmarowałam z każdej strony domową polewą. Dzięki temu blaszka ciasta zamieniła się w pojedyncze piernikowe kostki. Ciasto ma dodatek czekolady więc jeśli ktoś nie lubi pierników, może pominąć dodatek przyprawy do piernika, wtedy kostki będą po prostu czekoladowe.  *foremka 23*23 czyli 9 dużych kostek Składniki: na ciasto: 150 g masła

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Devil's Food Cake 124

Dzisiaj propozycja mocno czekoladowego ciasta :)  Składniki: 120 g gorzkiej czekolady 125 ml śmietany 18% 100 g cukru trzcinowego 300 g mąki 3 łyżki kakao 1 łyżeczka sody 1/2 łyżeczki do pieczenia 120 g miękkiego masła 120 g cukru 2 jajka, osobno białka i żółtka woda (175 ml) Polewa: 140 g czekolady gorzkiej 110 ml śmietany 18%  Przełożenie(...)umieścić masło i utrzeć na gładką masę, stopniowo dodawać cukier, następnie po 1 żółtku. Obroty miksera zmniejszyć i stopniowo dodawać przesianą mąkę na zmianę z wodą. Połączyć z masą czekoladową i pianą ubitą z białek. Do ciasta potrzebne są 2 okrągłe blaszki o średnicy 22 cm. Jeżeli nie dysponujemy dwoma blaszkami, dzielimy ciasto na pół i pieczemy 2 razy. Czas

Moja Galeria Smaku
Ciasto bananowe czekoladowe 78

Ciasto bananowe czekoladowe. Ciasto czekoladowe z bananami i rodzynkami. Proponuje Wam szybkie ciasto z bananami, mocno czekoladowe. To łatwe ciasto, do tego bardzo smaczne. Mój syn powiedział, że to murzynek , a jak mu powiedziałam, że dodałam aż 3 banany, to on stwierdził, że bananów nie czuje w smaku, tylko smak czekoladowy. Wg mnie bardziej mi przypomina brownie . TAK MIAŁO BYĆ(...)Niebo na talerzu . Ten przepis jest banalnie prosty, ale trochę go zmieniłam, zamiast polewy zrobiłam lukier. Nie trzeba się zastanawiać czy wyjdzie, wyjdzie każdemu, nawet temu co przypala tzw. wodę, miksujemy mokre składniki, mieszamy suche, łączymy całość i pieczemy. Może stać kilka dni. Mocno czekoladowe, wilgotne ciasto upiekłam w czwartek, a przydało się do niedzielnej kawy bo przyszli goście

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Chocolate Cake 180

puszystej, sztywnej piany. Do czekoladowej masy dodajemy 1/3 białka i lekko mieszamy, następnie dodajemy resztę białek, mieszamy i przelewamy do tortownicy. Pieczemy w rozgrzanym do 175`C piekarniku przez około 45 minut - do suchego patyczka. Przygotowujemy polewę kakaową - masło rozpuszczamy, dodajemy cukier puder i kakao i mieszamy ciągle gotując, pod koniec dodając mleko. Gotową polewą polewamy ostudzone ciasto - pozostawiając

Słodkie Przyjemności
Ciasto mocno czekoladowe z nutą sezamu i kokosu 119

lepszy efekt. Na pyszne, wilgotne i mocno czekoladowe ciacho , bedziemy potrzebowali -jedno opakowanie gotowego ciasta czekoladowego -4 łyżki TAHINI – naturalnego -2 łyżki oleju kokosowego -3 łyżki wiśni w syropie, a jak już będą w alkoholu , to niebo w gębie! -płatki kokosowe naturalne, nieprażone -polewa- 2 łyżki margaryny+2 łyżki kakao naturalnego, u mnie od Skworcu  +2 łyżki wody(...)Wylać do tortownicy uprzednio posmarowanej masłem i posypanej mąką. Dodać wiśnie. Piec tak jak zaleca producent. Wyjąć, ostudzić.  Oblać czekoladą   posypać płatkami kokosowymi! Pyszne, proste, mocno czekoladowe

Z Kuchni Do Kuchni
Keto crêpes czekoladowe z sosem truskawkowym (Paleo, LowCarb) 127

uzyskania pożądanej konsystencji. Dodać ekstraktu z wanilii i stewii w płynie. Sos truskawkowy i czekoladowy Truskawki zblendować, dodać nasiona chia i odstawić do zgęstnienia. Czekoladę rozpuścić w garnuszku na bardzo małym ogniu lub w kąpieli wodnej. Gotowe naleśniki przekładać twarożkiem kokosowym, składać w trójkąty. Polewać sosem truskawkowym i rozpuszczoną czekoladą. Pozostałe informacje Z przepisu na naleśniki wychodzi ok. 8 sztuk

Modern Cave Girl
MINI TORCIK CZEKOLADOWO-ŻURAWINOWY 87

ciasto. Wracam 18.12 więc te przygotowania świąteczne mnie trochę ominą. Ale dziś od tak... dla siebie... dla męża przygotowałam mini torcik czekoladowo-żurawinowy. Ciasto jest obłędne. Delikatne, mokre, mocno czekoladowe, czyli to co lubię najbardziej. Składniki: CIASTO: 220 g masła lub margaryny 220 g cukru 220 g mąki 50 g mąki ziemniaczanej 150 g gorzkiej czekolady 1 łyżeczka cukru waniliowego(...)ubijamy z cukrem pudrem na bitą śmietanę. Bitą śmietanę dodajemy do wystudzonej masy czekoladowej i mieszamy do połączenia się składników. Na mini blat wykładamy krem żurawinowy a na krem drugi blat. Powtarzamy czynność z kremem i przykrywamy kolejnym blatem. Torcik wykładamy kremem. Brzegi obsypujemy startą czekoladą. POLEWA: Rozpuszczamy masło. Dodajemy kakao, cukier puder i mleko i mieszamy (nie gotujemy

Kuchnia w oparach
Ciasto murzynek 79

Murzynek to pyszne i mocno czekoladowe ciasto, które przypadnie do gustu wszystkim wielbicielom słodkości! Jest super proste w wykonaniu, a do tego smakuje wspaniale. Murzynek z tego przepisu jest puszysty, wilgotny i delikatny. Wręcz rozpływa się w ustach. Idealnie sprawdzi się zarówno do popołudniowej kawy lub herbaty, jak również na różne uroczystości. Z pewnością zasmakuje wszystkim gościom i domownikom. Ciasto(...)pieczenia i mieszamy. 5. Do mąki dodajemy ubite jajka i masę czekoladową. Całość mieszamy przy użyciu miksera lub rózgi. 6. Przygotowane ciasto przelewamy do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 175 stopni i pieczemy przez 40 minut do suchego patyczka. 7. Przygotowujemy polewę: do garnuszka wkładamy połamaną czekoladę oraz masło. Ciągle mieszając podgrzewamy do momentu

Alle Dobre!
DESER BANOFFEE 43134

łyżki) banany (3 szt.) śmietanka kremówka 30% (400 ml.) cukier puder (1 łyżka) posypka czekoladowa lub kakao (wg. uznania) Dodatkowe gadżety: 4 szklanki wysokie ( 350 ml. każda) mikser miarka waga WYKONANIE: 1.) Herbatniki rozdrabniamy na piasek.  Banany kroimy w plasterki i polewamy sokiem z cytryny.  Masę krówkową lekko podgrzewamy w mikrofalówce lub kąpieli wodnej, żeby miała luźniejszą konsystencję(...)łyżkę masy krówkowej i układamy warstwę bananów.  Następnie 2 łyżki bitej śmietany, znów 1-2 łyżki herbatników rozdrobnionych, masę krówkową, banany, bitą śmietaną i na koniec posypujemy posypką czekoladową lub kakao. Uwagi: Zanim przełożymy bitą śmietanę do szklanek musimy się upewnić że masa krówkowa nam wystygła ( w przeciwnym razie bita śmietana może się rozpuścić ). Masę krówkową i bitą śmietaną

RITA food channel
Ciasto Serowy Okruszek / Cheesecake Crumb Cake 211

Ciasto Serowy Okruszek Serowy Okruszek to pyszne, warstwowe ciasto z serem i czekoladowym kremem budyniowym - to idealne ciasto na święta Bożego Narodzenia , urodziny, imieniny i nie tylko. Taki nietypowy sernik z brzoskwiniami na biszkopcie posmakuje wszystkim fanom słodkich, kremowych wypieków.  Zobaczcie, jak przygotować wyjątkowe ciasto Serowy Okruszek na poniższym filmie : Kliknij tu, by subskrybować mój kanał na Youtube Jeśli(...)śmietanki kremówki (30 lub 36%), szklanka cukru, 2 łyżki mąki na krem budyniowy  czekoladowy: 200 g masła w temperaturze pokojowej, 2 opakowania budyniu (w opakowaniach po 40 g), 3 szklanki mleka, 4-5 łyżek cukru pudru, 2 łyżki kakao kilka brzoskwiń z puszki na polewę: 160 g gorzkiej czekolady, 100 ml śmietanki lub mleka Przepis na ciasto Serowy Okruszek

Lekcje w kuchni
Czekoladowe ciasto z gruszkami i orzechami – brownie 273

Subskrybuj kanał Małej Cukierenki: http://www.youtube.com/malacukierenka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Czekoladowe ciasto z gruszkami i orzechami Składniki powinny być w temperaturze pokojowej: 150g miękkiego masła 170g cukru 3 duże jajka 100g orzechów laskowych 100g migdałów 200g gorzkiej czekolady 1/4 łyżeczki aromatu waniliowego lub 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii Polewa: 150g gorzkiej czekolady 1/3 szklanki oleju kokosowego Dodatkowo: 4 nieduże(...)czekoladowe ciasto. Tortownicę wstawić do nagrzanego piekarnika (pod tortownicą proszę umieścić blachę, żeby sok z gruszek nie ubrudził piekarnika). Ciasto piec w 180oC na funkcji góra-dół przez około 40 minut. Piekłam na najniższym poziomie piekarnika. Po wyjęciu z piekarnika odstawić do całkowitego ostygnięcia (ciasto po wyjęciu z piekarnika opadnie i tak ma być). Polewa: 8. Do rondelka przełożyć

Mała Cukierenka
Czekoladowe ciasto z gruszkami i orzechami – brownie 297

Małej Cukierenki: http://www.youtube.com/malacukierenka   (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});   Czekoladowe ciasto z gruszkami i orzechami Składniki powinny być w temperaturze pokojowej: 150g miękkiego masła 170g cukru 3 duże jajka 100g orzechów laskowych 100g migdałów 200g gorzkiej czekolady 1/4 łyżeczki aromatu waniliowego lub 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii Polewa: 150g gorzkiej czekolady 1/3 szklanki oleju kokosowego Dodatkowo: 4 nieduże(...)czekoladowe ciasto. Tortownicę wstawić do nagrzanego piekarnika (pod tortownicą proszę umieścić blachę, żeby sok z gruszek nie ubrudził piekarnika). Ciasto piec w 180oC na funkcji góra-dół przez około 40 minut. Piekłam na najniższym poziomie piekarnika. Po wyjęciu z piekarnika odstawić do całkowitego ostygnięcia (ciasto po wyjęciu z piekarnika opadnie i tak ma być). Polewa: 8. Do rondelka przełożyć

Mała Cukierenka