lubię pączki z nadzieniem adwokatowym. Oczywiście pączki z tego przepisu możecie też śmiało nadziać różą czy marmoladą. Tu macie dowolność. Podobnie jak z polewą. Ja zaszalałam i proponuję Wam dziś bardzo słodką wersję z białą czekoladą, czekoladowymi kuleczkami i skórką pomarańczową. Jednak Wy możecie pączki oprószyć cukrem pudrem lub po prostu polukrować. Wszystko zależy od Waszych upodobań. Do pączków
Słodkie okruszkibudyń czekoladowy - wymieszać. Ciasto przełożyć do formy na babkę lub klasycznej keksówki natłuszczonej masłem i obsypanej bułką tartą. Ja na spód wylałam czekoladowe ciasto, następnie wyłożyłam ciasto waniliowe. Po wystudzeniu ciasta oprószyć cukrem pudrem lub polewą. Piec około około 45 minut w temperaturze 180 - 200 stopni C. Rada: Można użyć dowolnych smaków budyni, lub 2 opakować tego samego
Ciastka - domowe słodkościprzeszliśmy do historii czekolady, żeby czym prędzej zabrać się za to, na co wszyscy czekali - czyli praktykę. Lars Petersen pokazał nam kilka rodzajów polew lustrzanych, między innymi taką opartą na wodzie, która w połączeniu z klasyczną, czekoladową, daje naprawdę świetne efekty. Udało mi się nawet umorusać w nich paluszki, więc zabawa była przednia. Rozmawialiśmy też o temperowaniu i właściwym traktowaniu
Pożeraczka, czyli raz adobrzeforemki wlewamy na przemian masę jasną i ciemną. Pieczemy ok. 45 minut w temp. + 180 st.C. Patyczkiem sprawdzamy czy babka się upiekła. Polewa W kąpieli wodnej roztapiamy czekoladę, dodajemy kremówkę i dokładnie mieszamy. Gotową masą czekoladową smarujemy babkę. Ozdabiamy. Smacznego
tojestpyszne.blogspot.comreszty wrzucamy startą czekoladę. Wszystko delikatnie mieszamy. Na dno kieliszków wykładamy pokrojony smoczy owoc. Wykładamy ok. 1-2 łyżki kremu straciatella, polewamy syropem, wykładamy kuleczki pitai, dekorujemy "kleksem" bitej śmietany. Całość możemy oprószyć wiórkami czekoladowymi. Moje posty
Słodka Stronacałkowitego ostygnięcia. Następnie ciasto wyjąć z tortownicy. Po wystudzeniu ciasta przygotować polewę. Czekoladę razem z masłem roztopić w kąpieli wodnej, ciągle mieszając. Gotową polewą polać wierzch ciasta i udekorować je malinami. Ciasto wyszło bardzo wilgotne i czekoladowe naprawdę polecam! A już nie długo zapraszam na kolejne ciasto, które również
Cukier&Pudersiebie (ja to robię literatką). Biały biszkopt nasączamy (np. herbatą, czy wodą z cukrem) i smarujemy kremem czekoladowym, nakładamy na to ciemny biszkopt i nasączamy. W otwory wlewamy masę ajerkoniakową. Polewamy rozpuszczoną czekoladą. Smacznego
charlotte gotujezacznie wrzeć. Czekoladę rozpuszczamy (my poszłyśmy na łatwiznę, rozpuściłyśmy ją nie do końca, więc powstała nam gęsta, niejednolita masa) w kąpieli wodnej. Polewamy czekoladą gruszki lub tak jak my, układamy je na kleksach z masy czekoladowej. Posypujemy płatkami migdałów. SMACZNEGO! Serioo? Bawcie się w #friendsie przy każdej okazji! Pozdrawiamy! Karmel-itka z ekipą
W kuchni Karmel-itkipojawiły się już: Ciambella - włoskie ciasto cytrynowe Torta de cielo, czyli niebiański placek - meksykański placek migdałowy Caprise - bułgarskie ciasto kokosowe Brownie - amerykańskie ciasto czekoladowe a wkrótce pojawią się... Lemon drizzle cake - angielskie ciasto z makiem i polewą cytrynową A może znasz jeszcze jakieś ciasto, które mogłoby pojawić się w cyklu? Czekam również na Twój pomysł
Kraina Tysiąca Smakówwiśniowy. Mieszamy. Odstawiamy z ognia i dodajemy połamaną na mniejsze kawałki gorzką czekoladę. Mieszamy do momentu aż się rozpuści. Odlewamy pół szklanki masy, która później posłuży nam do zrobienia polewy. Do reszty dodajemy żółtka i miksujemy. Mąkę przesiewamy do osobnego naczynia i łączymy z proszkiem do pieczenia. Następnie dodajemy ją stopniowo do masy cały czas miksując. W oddzielnej misce ubijamy(...)ciasto jest w środku suche - jeśli nie, pieczemy jeszcze przez kilka minut). Po upieczeniu wyjmujemy z piekarnika do ostudzenia. Odłożoną wcześniej masę czekoladową podgrzewamy a następnie wrzucamy do niej kawałki czekolady. Mieszamy do momenty aż się rozpuści. Polewę rozprowadzamy po wierzchu ciasta
Qchnia po prostuzaskakuje. składniki masa orzechowa 170 g masła 200 g kremu czekoladowego typu nutella 1 łyżka kakao 150 g prażonych i obranych orzechów laskowych masa mleczna 200 g masła 1/2 szklanki mleka 3-4 łyżki cukru kryształu 2 szklanki mleka w proszku ( nie granulowanego) polewa 1/4 szklanki mleka 200 g czekolady mlecznej dodatkowo(...)kwadratowe wafle przepis masa orzechowa Do miski przekładamy miękkie masło i ucieramy ja na puszystą masę, następnie dodajemy krem czekoladowy, kakao i całość razem miksujemy do uzyskania jednolitej masy. Orzechy laskowe dość drobno siekamy a następnie dodajemy do czekoladowej masy. masa mleczna Do garnka wlewamy mleko, dodajemy pokrojone masło, wsypujemy cukier i wszystko rozpuszczamy na małym ogniu od czasu
Smakowite Daniaaromat. Smak zresztą jest także wyborny. Można go też wzmocnić używając czekolady z pomarańczą . Keto ciasto czekoladowo – mandarynkowe jest przy tym wyjątkowo proste i szybkie w wykonaniu, więc w okresie okołoświątecznego szaleństwa wręcz idealne. Keto ciasto czekoladowe z mandarynkami Już za chwilę Święta Niewiarygodne, jak te dni szybko lecą. Mimo, że u mnie pewne przygotowania do Świąt już poczynione ( pierogi(...)tygodnia mam wolne w pracy, więc pewnie wtedy będę nadrabiać wszelkie zaległości… Keto ciasto czekoladowo mandarynkowe – porcja A Wy już przygotowani psychicznie i organizacyjnie na nadejście Świąt Bożego Narodzenia ? Ciasto czekoladowo - mandarynkowe Pyszne ciasto o upojnym smaku mandarynek i czekolady. Iście świąteczne. Keto ciasto czekoladowo - mandarynkowe to must-do tegorocznych Świąt! Dania Deser Kuchnia Europejska , Wege Keyword brownie , ciasto
Modern Cave Girlmiało fajną konsystencję, ale przekonana do niego na sto procent nie byłam. W sumie może ta babka czekoladowa nie jest moim faworytem ale swoich fanów w rodzinie znalazła:) BABKA CZEKOLADOWA Z SEREM CIASTO 2 szkl mąki tortowej 3 duże jajka 1,5 szkl cukru pudru 125 g miękkiego masła 1/2 szkl kakao w proszku 1 szkl wody 1 łyżeczka proszku(...)foremki. Delikatnie wylać na wierzch pozostałą część ciasta. Piec w 175 st. przez 50-60 minut do efektu suchego patyczka. Przygotować polewy: czekolady stopić na parze lub w mikrofalówce z mlekiem i polać ostudzone ciasto. Artykuł BABKA CZEKOLADOWA Z SEREM pochodzi z serwisu Każdy ma jakiegoś bzika - Pieguskowa kuchnia
Pieguskowa Kuchniapłatkami owsianymi , żurawinką , jabłkami i innymi smakołykami do chrupania, sypnę też garstkę znanych wszystkim czekoladowych kuleczek Nesquik! Podczas takiego porannego zajadania przyszedł mi kolejny pomysł na fantastyczne ciasto ! Mięciutkie czekoladowe ciasto przypominające murzynka pokryte warstwą słodkiego kremu , oblane czekoladą i obsypane dużą ilością chrupiących kuleczek – niebo w gębie! Takie ciasto / tort jest fantastycznym pomysłem zarówno dla dzieci(...)dodajemy przesiane kakao – wszystko razem dokładnie, energicznie mieszamy. CAŁOŚĆ: Na spodzie tortownicy układamy czekoladowy blat, pokrywamy 3/4 części śmietankowego kremu. Posypujemy garstką posiekanych kuleczek nesquik i przykrywamy drugim blatem. Górę smarujemy resztą kremu wstawiamy na kilka godzin do lodówki. Po wyjęciu oblewamy gorącą polewą i posypujemy posiekanymi kuleczkami nesquik wymieszanymi z posiekaną mleczną czekoladą. Odstawiamy na ok. 30 minut
Ostra na Słodko