SERNIK NA ZIMNO, CHRUPIĄCA MALINOWA CHMURKA 132lodówce, powstał pyszny malinowy sernik na zimno, na chrupiącym sucharowym spodzie, z polewą ganache, całość uwieńczyła świeża malinka- mniam.... takie ciacha lubimy 👌😋 U mnie średnia blaszka o wym. 27,5x22,5cm Składniki: spód: - 150g sucharów (u mnie orkiszowe) - 230g nutelli lub innego kremu orzechowo-czekoladowego Suchary rozkruszyć, dodać krem orzechowy i dokładnie wymieszać. Masą wyłożyć dno blaszki, wcześniej wyłożonej papierem(...)wykładamy ją na spód z sucharów i nutelli, dokładnie rozprowadzamy, wyrównujemy i odstawiamy do lodówki. Na schłodzona masę serową wylewamy lekko tężejącą czwartą galaretkę, odstawiamy ciasto do lodówki. polewa ganache: - 80g czekolady (u mnie deserowa) - 80g słodkiej kremówki (30%) - 17g gorącej wody - 4g żelatyny Kremówkę zagotowujemy w rondelku, zdejmujemy z palnika, wrzucamy połamaną czekoladę i na chwilę odstawiamy
Smaczne Zdrowe
Ciasto bananowe z polewą serową 164odstawiamy do ostygnięcia . W międzyczasie przygotowujemy polewę serową , poprzez zmieszanie miękkiego masła z cukrem pudrem i serkiem śmietankowym dopóki nie znikną grudki. Opcjonalnie dodajcie ekstrakt waniliowy . Jeśli w mieszkaniu jest ciepło i polewa jest bardzo płynna schłodźcie ją przez 15 minut w lodówce . Gdy ciasto ostygnie można je przyozdobić polewą i opcjonalnie łuskanymi nasionami konopii . Dodatkowe uwagi W tortownicy(...)orzechowym Ciasto z rabarbarem Ambasador z orzechówką Beza z owocami Sernik kokosowy Sernik czekoladowy bez cukru Tort czekoladowy z wiśniami Zobacz wszystkie przepisy na ciasta wegańskie lub na ciasta wegetariańskie Jeszcze więcej wegetariańskich słodkości! Michałki bez cukru (wegańskie, keto) Chałwa bez cukru (wegańska) Keto fudge czekoladowo-orzechowy Ciasto Lion bez pieczenia Trufle kokosowe (keto) Brownie z kremem orzechowym Ciasto krówka
WegePrzepis
Ciasto czekoladowe, bez jajek, ale za to z coca-colą... 206razem z dwiema towarzyszacymi wielkimi tacami ciast: waniliowym z kremem mascarpone i czekoladowym z kremem czekoladowym (i kropelka aromatu do ciasta o smaku, a jakże, coli). Żeby nie dodawać sobie niepotrzebnego bałaganu to przyjęciowe posypałam tylko cukrem pudrem. Domowemu dostała się luksusowa polewa z czekolady. Wyszło puszyste, mięciutkie, wilgotne ciasto. Z posmakiem coli i owszem
Lejdi of the house
Ciasto czekoladowe z malinami, jeżynami i sosem karmelowym 189minuty na wysokich obrotach. Gładką masę przekładamy do foremki dołączonej do Ciasta Czekoladowego Polskie Młyny. Na wierzchu układamy mrożona lub świeże owoce, ja wybrałam maliny i jeżyny. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 160 stopni, pieczemy 50 minut. Ciasto polewamy polewą karmelową lun inną swoją ulubioną. Sos: w rondelku podgrzewamy śmietankę oraz cukierki karmelowe, mieszamy do czasu rozpuszczenia. ciepłym
Życie zaczyna się w kuchni
Niespodzianka od Helio i świąteczna współpraca. 177smaku adwokata KLIK 2. Masa krówkowa o smaku kajmaku KLIK 3. Masa krówkowa o smaku czekoladowym KLIK 4. Orzechy włoskie KLIK 5. Płatki migdałowe KLIK 6. Skórki pomarańczowe KLIK 7. Wiórki kokosowe KLIK 8. Żurawina suszona KLIK 9. Mieszanka keksowa KLIK 10. Polewa i dekoracja mleczna KLIK
Izabelawkuchni
Wykwintny sernik czekoladowy z karmelizowanymi pistacjami i orzechami 137dolać golden syrup. Podsmażyć do lekkiego zrumienienia się orzeszków. Ciepłą (!) polewą udekorować wystudzony sernik. (!) polewa bardzo szybko zastyga, więc jak najszybciej należy przełożyć ją na sernik /to mój autorski przepis/ Wszystkim moim czytelnikom życzę pięknej i zdrowej Wielkanocy! Artykuł Wykwintny sernik czekoladowy z karmelizowanymi pistacjami i orzechami pochodzi z serwisu Raj dla Podniebienia
Raj dla Podniebienia
STYLIZACJA STOŁU NA WIELKANOC I POTRÓJNIE CZEKOLADOWA BABKA WIELKANOCNA 247oleju rzepakowego - 1 łyżeczka cukru waniliowego - 3 łyżki kakao - 150 g kuleczek czekoladowych bądź posiekanej czekolady mlecznej - 350 g mąki pszennej np. tortowej - 2 łyżeczki proszku do pieczenia - 120 g cukru pudru - 3 łyżki śmietany 36% - 2 łyżki mleka POLEWA: - 150 g białej karmelowej czekolady - 70 g śmietanki 36% - 2 łyżki kakao - do dekoracji owoce - babkę możesz też
SMYKWKUCHNI
Sernik imbirowo-piernikowy 270pieczemy 20 minut. Studzimy przy otwartych drzwiczkach piekarnika. Sos pomarańczowo-czekoladowy: Sok z pomarańczy zagotowujemy z cukrem pudrem i śmietanką. Zestawiamy z ognia, dodajemy połamaną czekoladę , czekamy chwilę aż czekolada zacznie się rozpuszczać wtedy dokładnie mieszamy. Sernik polewamy sosem na talerzykach. Podajemy. Wesołych Świąt
Wanilia i Kardamon
Deser Bajeczny : Gruszki w karmelu z ricottą i orzechami włoskimi. 222przestudzenia, 6. Kruszymy biszkopty i siekamy orzechy włoskie. Na dnie pucharków wykładamy warstwę biszkoptów i polewamy sosem karmelowym, następnie wykładamy gruszki. Gruszki przykrywamy warstwą ricotty, i posypujemy orzechami. Proces powtarzamy do wyczerpania składników. 7. Wierzch dekorujemy ubitym serkiem mascarpone i posypujemy wiórkami czekoladowymi
vaniliowoczekoladowa
Ciasto Szyszkowiec. 459wyłożyć na biszkopt. Na krem wyłożyć pozostały ryż preparowany. By dodatkowo go utrzymać w miejscu zrobić polewę z białej czekolady. Do rondelka włożyć połamaną na kostki czekoladę, oraz odrobinę mleka - tyle by zakryło spód naczynia, około 2 łyżki. Podgrzewać, stale mieszając rozpuścić. Masą czekoladową polać wierzch. Ciasto wstawić do lodówki. Smacznego :) Pozdrawiam, Kasia
Poezja Smaków - blog kulinarny
Truflowe batoniki Daim 229batoniki. Ponieważ masa zrobiona jest z cukru- karmelki szybko zastygają. Poczekać aż karmelki stwardnieją. Polewa truflowa: 1. Śmietanę kremówkę ubić na sztywno, dodać serek mascarpone, wymieszać 2. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. 3. Masę śmietankową zagotować 4. Dodać ją do masy czekoladowej ciągle ubijając, gdy masy się połączą dodać masło i miksować na gładką, jednolitą masę
KreatywnePiny
Brownie z fasoli 189Jakoś tak sceptycznie podchodzę do aż takich eksperymentów jak ciasta z warzyw. W ostatnich dniach chciało mi się czegoś ciastowatego i czekoladowego, a że staram się ograniczać słodycze to zaczęłam szukać przepisu na coś dietetycznego, ale spełniającego powyższe warunki. Wybór padł na Brownie z fasoli i zasadę, że najwyżej będzie niesmaczne. I powiem szczerze, że rozczarowałam się bardzo pozytywnie(...)Wstawiamy do piekarnika na 45 – 50 minut i pieczemy w temperaturze 180 o C – do suchego patyczka 😉 Wyciągamy ciasto z piekarnika i studzimy. Jak już jest chłodne to polewamy je polewą z poniższych składników i posypujemy np. płatkami migdałów. Polewa: 1 łyżka płynnego miodu 1 łyżka kakao 1 łyżka oleju kokosowego 1 łyżka wody Wystarczy zmieszać i gotowe
Emskie Smaki
Sernik podwójnie czekoladowy 131Sernik podwójnie czekoladowy ma lekką konsystencję i jest przepyszny. Poza czekoladą w swoim składzie, jest również polany dwoma rodzajami czekolady: białą i mleczną. Dla czekoladohilików istny raj ;-) SKŁADNIKI 1 kg sera twarogowego z wiaderka 100 g masła 100 g gorzkiej czekolady 100 g mlecznej czekolady 100 g śmietany 30% 200 g cukru 1 opakowanie cukru waniliowego 1 łyżka kakao(...)opakowanie budyniu waniliowego bez cukru 40 g kaszy manny 5 jajek szczypta soli Polewa i dekoracja: 100 g śmietany 30% 100 g mlecznej czekolady 100 g białej czekolady kolorowa posypka lub inne dekoracje cukiernicze WYKONANIE Piekarnik rozgrzać do temperatury 180 ° C. Formę tortową o średnicy 26 cm wyłożyć papierem do pieczenia podwijając boki do góry, aż poza formę
Passions hobbies life
SERNIK IZAURA 219cukru waniliowego 3 łyżki wiórek kokosowych Polewa: ¼ kostki masła, 3 łyżki mleka, 3 łyżki kakao, 3 łyżki mleka, 1 łyżka śmietany 18% WYKONANIE Ciasto: Masło i cukier rozpuszczamy w rondelku, dodajemy kakao, podgrzewamy do rozpuszczenia i połączenia składników. Studzimy. Żółtka oddzielamy od białek.Białka ubijamy na sztywną pianę. Masę czekoladową łączymy z żółtkami oraz wodą, dodajemy mąkę(...)oraz wiórki kokosowe. Masę serową wylewamy na przygotowane wcześniej ciasto. Pieczemy ok. 60 minut w 180 stopniach. Po upieczeniu zostawiamy jeszcze 15 minut w piekarniku. Ostudzone ciasto dekorujemy polewą. Polewa: Masło rozpuszczamy z mlekiem i cukrem, dodajemy kakao oraz śmietanę, dokładnie mieszamy
słodki bratek
tort orzechowy z wiśniami 729tartej 200 g cukru pudru 15 g proszku do pieczenia krem czekoladowy: 250 ml śmietanki kremówki 100 g deserowej czekolady krem śmietankowy: 400 ml śmietanki kremówki 4 łyżki cukru pudru 3 łyżeczki żelatyny na masę wiśniową: 2 opakowania galaretki wiśniowej szklanka wiśni (mrożonych lub z kompotu) na polewę: 100 g gorzkiej czekolady 4 łyżki śmietanki kremówki orzechy do dekoracji Ciasto(...)rozpuścić w 400 ml wrzątku. Odstawić do wystudzenia. Kiedy galaretka zacznie tężeć dodać wiśnie (mrożonych nie rozmrażać ale dodać tuż przed wykładaniem na ciasto, bo galaretka ekspresowo stężeje). Krem czekoladowy: czekoladę połamać i wrzucić do miski. Wlać 2-3 łyżki kremówki, ustawić miskę nad garnkiem z wrzątkiem (ale tak, żeby nie była zamoczona) i mieszając rozpuścić. Pozostałą kremówkę ubić
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia