polewa czekoladowa - 8716 przepisów (strona:415/582)

Janczewski zmierzch 6788

kakao 2 łyżeczki proszku do pieczenia Masa budyniowa  2 budynie czekoladowe 3 łyżki kawy rozpuszczalnej 3 łyżki kakao rozpuszczalnego 3/4 l wody Masa śmietankowa kubek śmietanki kremówki 1/2 szklanki cukru 1 łyżka żelatyny 2 saszetki kawy cappuccino 2 łyżki kakao rozpuszczalnego Ponadto paczka biszkoptów okrągłych Polewa: tabliczka czekolady mlecznej 1 łyżka masła 5 łyżek mleka Wykonanie: Z białek(...)temp. 180 st. C Z ostudzonego biszkoptu skrawamy wierzchnią warstwę, cienki płat, odłożyć na bok. Masa I: Budyń czekoladowy rozrabiamy w zimnej wodzie, dosypujemy kawę rozpuszczalną i kakao rozpuszczalne, mieszamy, wlewamy na gotującą się wodę, mieszamy powstały czekoladowo - kawowy budyń, gorący wylewamy na przekrojony biszkopt, przykryć cienkim płatem. Masa II: Żelatynę rozprowadzamy w zimnej wodzie (5 łyżek wody) do spęcznienia

kgwjanczewo
CZEKOLADOWA CYGANKA Z WIŚNIAMI – podobne do WZ 746

przepis to kolejne ciasto, które przygotowała mamcia z przepisu przywleczonego z pracy od koleżanek. Lekkie, puszyste, czekoladowe ciasto przykryte słodkim kremem budyniowym i wiśniową jakby galaretką tworzy przepyszną całość. Ciacho jest niesamowicie łatwe w przygotowaniu i mega szybkie. Dżem wiśniowy śmiało możemy zamienić na inny, ulubiony smak! Truskawkowy czy owoce leśne również będą pasować idealnie! Będzie równie pysznie! Ciacho przypomina(...)wrzątku, dodajemy dżem, dokładnie mieszamy, odstawiamy do przestudzenia. Tężejące wyciągamy na krem budyniowy, wygładzamy. Przykrywamy biszkoptem, dociskamy. POLEWA: Czekoladę rozpuszczamy na kąpieli wodnej z masłem i niewielką ilością mleka. Wylewamy delikatnie na ciasto, chłodzimy. Smacznego! Zobaczcie tez inne czekoladowe ciasta na blogu

Ostra na Słodko
Ciasto Bounty 636

czekoladowo-kokosowe: Bounty.   Składniki: Ciasto: 6 jajek; 1 szklanka cukru; 2 łyżki kakao; 2 łyżeczki proszku do pieczenia; 3/4 szklanki mąki pszennej; 1/4 szklanki mąki mąki ziemniaczanej. Do nasączenia: szkl. herbaty z łyżeczką cukru i 2 łyżkami wódki. Masa kokosowa: 450 ml mleka; 200 g wiórek kokosowych; 200 g masła; 2 łyżeczki cukru waniliowego; 100 g czekolady białej. Polewa

Miksturownik
Mazurek czekoladowy 241

nuta kwaśnej porzeczki OBŁĘD <3 Składniki (duża blacha): Ciasto: 6 jaj „L”  80 g cukru  200 g czekolady deserowej  50 g masła  Ganasz czekoladowy: 200 g śmietanki 30%  200 g czekolady deserowej  2 łyżki miodu  2 łyżki miękkiego masła  20 ml whisky lub likieru (opcjonalnie)  dżem z czarnej porzeczki(...)lodówki na mniej więcej 30 minut. Odrobinę ganaszu zostawiamy do dekoracji, resztę podgrzewamy w mikrofalówce w celu uzyskania konsystencji polewy. Rozpuszczony ganasz mieszamy. Schłodzone ciasto oblewamy podgrzanym ganaszem. Następnie ciasto dekorujemy rozetkami za pomocą papierowego kornetu z ganaszem czekoladowym. Na mazurku układamy dekorację z suszonych i kandyzowanych owoców, pistacji i migdałów. SMACZNEGO!!! Przepis pochodzi z książki "Cukiernia Lidla" Pawła Małeckiego

Malinowo w kuchni
Kakaowa rolada z masą czekoladową i wiśniami 102

poprzedniego i tego nam wszystkim życzę! Dziś mam dla fanów czekoladowych smaków prawdziwą gratkę. Mam nadzieję, że lubicie rolady biszkoptowe. Delikatny, dosyć cienki biszkopt kawowy oraz pyszna czekoladowa pianka z dodatkiem wiśni to moja propozycja na słodkie powitanie Nowego Roku. Całość wychodzi dosyć słodka, więc wszelakie polewy wydają się już tutaj zbyteczne. Wierzch można dodatkowo przyozdobić niezbyt słodką, ubitą śmietanką(...)połamaną na kostki czekoladę. Mieszamy, aż do połączenia. Studzimy. Pozostałą schłodzoną śmietankę ubijamy na sztywno. Pod koniec dodajemy mascarpone oraz schłodzoną, wciąż płynną czekoladę. Miksujemy do połączenia. Powstałą piankę czekoladową rozprowadzamy na przestudzonym biszkopcie. Miejscami rozkładamy odsączone wiśnie. Zwijamy w roladę. Odstawiamy do lodówki. Roladę przechowujemy w chłodnym miejscu (w przeciwnym wypadku warto usztywnić masę śmietan-fixem

Smaki Na Talerzu
Podwójny tort dla Tymka 129

słoik dżemu wiśniowego  * 800ml śmietany kremówki * 250g serka mascarpone  * 4 łyżki cukru pudru * polewa -300g cukru, 200g mleka skondensowanego słodzonego, 7150ml wody, 2 łyżki żelatyny, 120l wody, 300g białej czekolady  * zielony i pomarańczowy barwnik sp ożywczy  * czekoladowe literki oraz ozdoby na tort Przygotowanie : Każdy biszkopt przekroić na 3 części. Pierwszy blat posmarować dżemem. Ubić(...)drugi blat. Na trzeci na łożyć tylko krem. Wyrównać dobrze cały tort i na pó ł godziny wstawić do zamrażarki. Tak przygotować drugi tort. W tym czasie przygotować lustrzaną polewę czyli namoczyć że latyn ę w 120ml wody. Podgrzać cukier z mlekiem i wodą. G dy się zagotu je dodać napęczniałą żelatynę i dokładnie wymieszać. Wsypać czekoladę połamaną na kostki

Magiczne Życie Marty
Przekładaniec czekoladowo-śmietankowy 145

Połączenie czekoladowego biszkoptu i masy śmietankowej to sposób na pyszny i delikatny deser. Ciasto jest po prostu pyszne!!! Polecam :) Biszkopt: 12 jaj 2 szklanki cukru 1 szklanka mąki  2 łyżki kakao Masa śmietankowa: 500 ml śmietany kremówki 36% 200 ml śmietany 18% 2 łyżki żelatyny 1/2 szklanki cukru pudru Polewa: 1 kostka masła 1 szklanka cukru 4 łyżki(...)czekoladowe. Wyjmuję, zimne kroję kroję na - w sumie - cztery blaty i odstawiam. Śmietankę kremówkę ubijam na sztywno.Dodaję cukier i miksuję do rozpuszczenia się cukru.  Żelatynę zalewam, czekam aż spęcznieje, podgrzewam w kąpieli wodnej  i łączę  ze śmietaną 18%, szybko przelewam do ubitej kremówki, wymieszam i smaruję blaty biszkoptowe, składam i odstawiam do lodówki.  Składniki polewy

Ciasteczkowy Potwór
CIASTO CZEKOLADOWE 144

szybkie ciasto czekoladowe. Wilgotne w środku, z dodatkiem ulubionych owoców smakuje wybornie. SKŁADNIKI: 100 g gorzkiej czekolady (u mnie gorzka ze skórką pomarańczową) 80 g masła 1/2 szkl. mleka 140 g cukru 150 g mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 jajka owoce do dekoracji (u mnie granat i truskawki z odrobiną mięty) polewa 100 g czekolady deserowej(...)czekoladową i zmniejszając moc miksera do minimum, wymieszać. Stopniowo dodawać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i delikatnie miksować do całkowitego połączenia składników. Tak przygotowane ciasto przelać do wyłożonej papierem tortownicy o średnicy 22 cm lub mniejszej i piec około 30 minut (lub do tzw. suchego patyczka) w temperaturze 175 stopni. Po upieczeniu ciasto studzić na kratce. Przygotować polewę

Kuchnia w opałach
MINI PAVLOVA Z KREMEM CZEKOLADOWO-KAWOWYM 187

drobny cukier – 300 g * sok z cytryny -2 łyżki * mąka ziemniaczana – 1 łyżka KREM CZEKOLADOWO-KAWOWY: * kawa BRASIL SANTOS – 4 łyżki ( zmielonej ) * mascarpone * czekolada mleczna – 200 g * cukier puder – do smaku DODATKOWO: * czekolada mleczna jako polewa SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: BEZY: Białka ( najlepiej jak są w temperaturze pokojowej ) ubijamy na niskich obrotach ok. 2 minuty ( aż się spienią(...)czubki” Wkładamy do nagrzanego wcześniej na 150C piekarnika, a następnie po minucie zmniejszamy do 120C. Pieczemy ok. 60-75 minut. Suszymy w wyłączonym piekarniku przy uchylonych drzwiczkach. KREM CZEKOLADOWO KAWOWY: Kawę wcześniej mielimy, zaparzamy bardzo mocny kawowy napar, odcedzamy, studzimy. Mascarpone ucieramy z cukrem pudrem, dodajemy kawowy napar i rozpuszczoną, przestudzoną czekoladę. Miksujemy na gładki krem, mocno chłodzimy. CAŁOŚĆ

Ostra na Słodko
Zupa czekoladowa deserowa idealna na Święta 157

tylko! Zwłaszcza jeśli jesteście łasuchami. Wbrew pozorom zupa czekoladowa deserowa wcale nie jest „aż tak słodka”. Jeśli użyjecie czekolady gorzkiej i deserowej będzie naprawdę idealna. Zupa czekoladowa deserowa to zupa na specjalne okazje – właśnie takie, jak pachnące Święta Bożego Narodzenia! Na pewno zjednoczy wszystkich przy stole w pełnym zachwycie. Pachnie świątecznie cynamonem, pomarańczą i czekoladą. Składniki: 115g(...)kostkę, odstawić. W niewielkim garnku, lub ewentualnie w kubku i mikrofalówce, roztopić masło z czekoladą gorzką. Nalać schłodzoną zupę do miseczek, delikatnie ozdobić polewą z czekolady gorzkiej (jeśli zupa będzie dobrze schłodzona, a polewa jeszcze ciepła, to lejąc ją delikatnie na zupę, zauważycie, że polewa sama wypływa na wierzch tworząc piękne wzroki). Posypać podpieczoną chałką. Można także posypać

Pociąg Do Kuchni
Wyniki konkursu: Zmiksowaliśmy razem dużo dobrego! 124

też najdziecie ich przepis), które zaszalały z przepisem na Lizaki choinki z ciasta czekoladowego . Dziewczyny nie dość, że zinterpretowały przepis stosownie do okazji i zamiast choinek przygotowały przeurocze zajączki, to dokonały jego cudownego uzdrowienia — ksylitol zastąpił cukier, mąka gryczana mąkę pszenną, a polewa jogurtowa lukier. Nie wiem jak Wy, ale ja jestem pod olbrzymim wrażeniem pomysłowości i własnej inwencji

Food Square
Zajączki z ciasta czekoladowego (bez glutenu) 117

mleka lub napoju roślinnego -1½ łyżeczki proszku do pieczenia na kamieniu winnym Polewa jogurtowa -200ml jogurtu greckiego -ksylitol -2 łyżeczki żelatyny + 2 łyżki mleka + łyżka jogurtu greckiego Dodatkowo -marcepan (najlepiej domowy!) + mąka ryżowa -trochę świeżego soku z buraka -patyki od lodów -kostka gorzkiej czekolady CIASTO CZEKOLADOWE Z POWIDŁAMI Czekoladę rozpuścić nad parą wodną i zostawić do wystudzenia. Masło(...)można odwrócić ciacho dołem do góry. Na koniec pokroić na równe trójkąty (u nas było 6 ale jeden został zjedzony podczas sesji i w efekcie jest 5 :P). POLEWA JOGURTOWA Żelatynę, 2 łyżki mleka oraz łyżkę jogurtu wymieszać, podgrzać i znów mieszać do rozpuszczenia. Następnie wlać ją do reszty jogurtu wymieszanego z dowolną ilością ksylitolu i dokładnie wszystko połączyć

Candy Pandas
Bułeczki z czekoladą 80

drożdży świeżych – 75 g masła, roztopionego – 250 ml mleka – 2 duże jajka Nadzienie czekoladowe – 80 g roztopionego masła – 170 g brązowego cukru – 2 łyżki kakao – 150 g smażonych solonych orzechów nerkowca Polewa z serka kremowego – 60 g masła – 1/3 szklanki cukru pudru – 120 g serka kremowego np. philadelphia

I LOVE LIFE
MAZUREK Z KREMEM CZEKOLADOWYM 114

papierem do pieczenia, obciążamy fasolą. Pieczemy 10 minut w 180 stopniach. Usuwamy papiery, pieczemy kolejne 10 minut. Ciasto studzimy. Krem czekoladowy: W rondelku rozpuszczamy masło z mlekiem, dodajemy posiekaną czekoladę, mieszamy do połączenia składników. Spód mazurka smarujemy powidłami, polewamy kremem. Dekorujemy i wstawiamy do lodówki, aż masa stężeje

słodki bratek
BABKA KAKAOWA 124

cytryny. Wyszła bardzo pulchna i smaczna babka. Polecam i życzę udanych wypieków :) SKŁADNIKI : 4 jajka szklanka cukru budyń czekoladowy 40 g czubata łyżka kakao szklanka mąki pszennej 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 20 dag masła  POLEWA: 2 łyżki masła 2 łyżki śmietany 2 łyżki cukru 1-2 łyżki kakao 0,5 łyżeczki żelatyny. koraliki do dekoracji WYKONANIE

Pani na deser

Proponowane wyszukiwania