polewa czekoladowa - 8716 przepisów (strona:407/582)

Babka z kawałkami czekolady 216

dodajemy miękkie masło. Ucieramy mikserem. Następnie dodajemy cukier i cukier waniliowy i wlewamy mleko. Na koniec wsypujemy płatki czekoladowe i mieszamy delikatnie łyżką. Ciasto przelewamy do keksówki wysmarowanej tłuszczem i obsypanej mąką. Ciasto pieczemy ok godziny w 180 stopniach. Polewa: Rozpuszczamy kawałki czekolady z mlekiem w rondelku, stale mieszając. Polewą polewamy wystudzoną babką

Aga w kuchni
Ciasto czekoladowe z masą karmelową i solonymi orzeszkami ziemnymi 319

metodą prób i błędów, wyszło :) Ciasto jest zbite jak brownie , ale nie tak wilgotne. Spróbujcie, a może Wam zasmakuje. U mnie przepis zostaje do ciast z bardzo słodkimi kremami. 'czekoladowe ciasto z masą karmelową i solonymi orzeszkami ziemnymi' Składniki: * ciasto: (na keksówkę o wymiarach 25x10) - 100g masła - 100g gorzkiej czekolady - 1/4 szklanka drobnego cukru - 1 szklanka mąki pszennej - 2 jajka(...)wanilii - szczypta soli * masa karmelowa: - 50g masła - 1/3 szklanki cukru - 1/3 szklanki wody - 200g serka mascarpone - 1/2 szklanki śmietanki kremówki - 200g mleka w proszku - 100g solonych orzeszków ziemnych * polewa karmelowa: - 50g masła - 100g cukru - 1/2 szklanki śmietany kremówki Czekoladę rozpuścić z masłem w kąpieli wodnej. Lekko przestudzić. Białka oddzielić od żółtek. Żółtka utrzeć z cukrem na puszystą i białą

CookYourself
Ciasto na wiosnę. Różowe 173

listki żelatyny mus malinowo-hibiskusowy: 250 g malin 2 łyżki suszonych kwiatów hibiskusa 100 ml wody 55 g cukru 250 ml śmietany kremówki (38%) 3 listki żelatyny polewa lustrzana: 110 g cukru 75 g glukozy w płynie 75 ml śmietany kremówki (38%) 80 g malin 110 g białej czekolady 5 listków żelatyny różowy barwnik spożywczy dodatkowo: maliny świeże maliny(...)zimnej wodzie. 100 ml kremówki zagotować. Dodać odciśniętą żelatynę, wymieszać.  Gorącą kremówką zalać posiekaną czekoladę, wymieszać do jej rozpuszczenia. Dodać serek, połączyć. Pozostałą kremówkę ubić, dodać do masy czekoladowo-serowej, delikatnie wymieszać. Na spodzie tortownicy o średnicy 18 cm ułożyć spód, następnie wylać masę serową. Zamrozić. Maliny na mus umieścić w garnuszku z wodą i kwiatami hibiskusa. Zagotować, odstawić

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Czekoladowe ciasto z owocami kaki - persymony (Torta di cachi e cioccolato) 126

rozpocz ą ć  nowy tydzień od czego ś  slodkiego ;) zapraszam Was na mocno czekoladowe, wilgotne ciasto z owocami persymony. Niezwykły deser, który łączy s łodycz owocu kaki z gorzkim kakao i kremow ą  polew ą  czekoladow ą. Takiemu ciasto  po prostu nie można się oprzeć ;) Polecam Wam serdecznie i życzę mi ł ego tygodnia! SKŁADNIKI

La grande e la piccola cuoca
Ciasto z masą z suszonych śliwek i piernikową 172

opcjonalnie) Masa piernikowa:  125 g śmietanki 30% 250 g serka mascarpone 30 g cukru 2-3 łyżeczki przyprawy do piernika Polewa: 50 g czekolady gorzkiej 50 g czekolady mlecznej 100 g śmietanki 30% posypka kamyki czekoladowe Decorada Delecta Białka ubić na sztywno, dodać cukier. Żółtka ze szczyptą soli i olejem wymieszać, dodać do białek. Następnie dodać mąki przesiane(...)sztywno. Dodać serek mascarpone, wymieszać i dodać przyprawę do piernika. Wyłożyć na drugą część nasączonego biszkoptu i przykryć trzecim ostatnim biszkoptem. Wstawić do lodówki do stężenia. Śmietankę na polewę podgrzać i rozpuścić w niej czekolady. Polać ciasto i udekorować posypką. Smacznego

talerz przyjemności
Ciasto czekoladowe z dynią mega pyszne! 219

Ciasto czekoladowe z dynią mega pyszne! Cisto czekoladowe z dynią, a zaczęło się od tego, że przed domem leżała  dynia a za mną chodziło coś .. coś pysznego.  Tylko pomysłu mi było brak, brak na to co mogę zrobić. Poszłam po dynię i część z tej dyni wykorzystałam do pieczonej dyni na ostro. A potem zaczęłam szukać pomysłu(...)cukinię na dynię :) i usunęłam kawę której nie pijam, dodałam też esencję waniliową a usunęłam ekstrakt migdałowy. Nie dałam też polewy.  Jakie wyszło ciasto? -Przepyszne wilgotne no po prostu w ciągu chwili powstało coś znakomitego :)   Ciasto czekoladowe z dynią  1 1/4 szklanki mąki tortowej 1/4 szklanki kakao 1 łyżeczka sody oczyszczonej 1/2 łyżeczki cynamonu 3/4 szklanki cukru

Kuchnia na wzgórzu
Ciastkowe lizaki 167

cukierniczych w Anglii znalazłam urocze kolorowe cukierki do rozpuszczania, które świetnie nadają się na polewę. Sam pomysł jest banalnie prosty: na specjalne patyczki lub całkiem zwyczajne patyczki do szaszłyków nabijamy kulki zrobione z ciasta - skrawków biszkoptu, babki lub babeczek. Całość maczamy w czekoladzie, kuwerturze czekoladowej lub lukrze, ozdabiamy koralikami, lentilkami, kokosem, bakaliami. Realizacja pomysłu okazała się jednak nieco trudniejsza. Poniżej(...)zobaczyć rezultaty. Lepiej jest zostawić je na talerzu i nabić już udekorowane. W kąpieli wodnej topimy kuwerturę czekoladową (ewentualnie zwykłą czekoladę) lub cukierki do topienia. Zdecydowanie nie polecam zwykłej białej czekolady - roztapia się do konsystencji, z której dałoby się zrobić pralinki, nie polewę. Po kilku nieudanych próbach zdecydowanie polecam poukładanie kulek na talerzu i oblanie polewą. Kiedy zastygnie odklejamy

Ciastkozercy
Murzynek - proste i łatwe ciasto 148

około 40 minut**. Ostudzić. Na sam koniec udekorować lekko podgrzaną masą z rondelka i wiórkami kokosowymi. Kroić dopiero po zastygnięciu polewy. ** jeżeli będziecie chcieli przygotować same muffinki to czas pieczenia będzie o wiele krótszy (maksymalnie 20 minut) Przygotowanie masy czekoladowej Murzynek oraz muffinki przed i po upieczeniu Murzynkowe muffinki Pomysł na przepis STĄD

Ugotować
Czekoladowe cupcakes 145

minut. Po tym czasie wyciągamy i ostawiamy do wystudzenia na kratce. W tym czasie przygotowujemy masę czekoladową. Śmietanę kremówkę (36%) podgrzewamy w małym rondelku. Zdejmujemy z ognia i dodajemy do tego posiekaną czekoladę. Mieszamy aż do uzyskania jednolitej i gładkiej polewy. Odstawiamy do lodówki, krem powinien się schłodzić i zgęstnieć do konsystencji ugotowanego budyniu. Musimy uważać żeby nie zastygnął

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Ciasto czekoladowe bez jajek i masła 422

miksera, to możecie zrezygnować z kremu, a zamiast niego użyć do przełożenia konfitury lub gotowego kremu czekoladowego. Potrzebne nam: - 3 szkanki mąki pszennej - 1,75 szklanki cukru - 6 kopiastych łyżek kakao - 1,5 łyżeczki sody oczyszczonej - szczypta soli - 2 łyżeczki octu jabłkowego *Polewa: - 50 g gorzkiej czekolady - 50 g czekolady z nadzieniem karmelowym (ja użyłam milki) - 25 g masła

W poszukiwaniu inspiracji
Ciasto czekoladowo kokosowe z adwokatowym kremem 10939

Ciasto dla amatorów kokosu z pysznym krem z dodatkiem adwokatu i spirytusu. Udekorowane czekoladowym płatkiem. Ciasto jest rewelacyjne w smaku i bardzo ładnie się prezentuje dzięki czekoladowym płatkom. Składniki: Biszkopt kakaowy  8 jajek  8 łyżek cukru  2 łyżeczki proszku  do pieczenia  2 łyżki kakao  6 łyżek mąki pszennej Blat kokosowy 300 g kokosu(...)śmietankowy 1,5 szkl mleka 0,5 szkl cukru pudru 0,5 szkl  adwokatu 50 ml spirytusu Polewa 150 g margaryny 4,5 łyżki cukru pudru 4,5 łyżki wody 4 łyżki kakao dżem truskawkowy do posmarowania płatki czekoladowe do dekoracji Przygotowanie:  Biszkopt:  Białka ubić na sztywno,dodać cukier i żółtka nadal ubijać tak długo

Ala piecze i gotuje
Ciasto Bounty 125

Przepis na ciasto bounty, czyli pyszne, czekoladowe ciasto z kremem maślano-kokosowym o delikatnym posmaku wanilii, a całość wykańcza polewa z mleczną oraz gorzką czekoladą. Fani batoników Bounty na pewno będą zachwyceni przepisem! Ciasto Bounty -- AleTorcik! - przepisy na pyszne, domowe ciasta, ciasteczka i torty

AleTorcik
Ciasto Bounty 125

Przepis na ciasto bounty, czyli pyszne, czekoladowe ciasto z kremem maślano-kokosowym o delikatnym posmaku wanilii, a całość wykańcza polewa z mleczną oraz gorzką czekoladą. Fani batoników Bounty na pewno będą zachwyceni przepisem! Ciasto Bounty -- AleTorcik! - przepisy na pyszne, domowe ciasta, ciasteczka i torty

AleTorcik
Deser z chia i kakao 184

chia. Mieszamy dokładnie i odstawiamy na kilka minut aż nasiona napęcznieją i powstanie galaretka. Gotową jogurtową warstwę umieszczamy w szklankach na warstwie czekoladowej. Na tak przygotowane warstwy układamy owoce ( borówki i maliny) posypujemy kokosem, orzechami . Wszystko polewamy syropem klonowym Smacznego Artykuł Deser z chia i kakao pochodzi z serwisu I LOVE LIFE

I LOVE LIFE
Biszkopt z musem czekoladowym i czereśniami 98

Poncz : cukier zalewamy przegotowaną wodą, rozpuszczamy, studzimy. Doprawiamy do smaku sokiem z cytryny. Dolną część biszkoptu sączymy połową ponczu. Wykładamy mus czekoladowy, przykrywamy pozostałą częścią ciasta. Na wierzch układamy uprzednio umyte i pozbawione pestek czereśnie. Polewamy tężejącą galaretką. Smacznego

Słodki Zakątek