polewa czekoladowa - 8716 przepisów (strona:404/582)

Sernik bardzo czekoladowy 220

cukru) 1,5 łyżki oleju kokosowego 3 jajka 1/3 szklanki erytrolu Stewia/ksylitol/fruktoza do smaku Opcjonalnie: ekstrakt waniliowy, likier kawowy lub czekoladowy Opcjonalnie: kawa rozpuszczalna 3 łyżeczki rozpuszczone w 2 łyżkach wrzątku (dla smaku kawowego ;))   Polewa: 2 łyżki oleju kokosowego 50-60g czekolady gorzkiej (70-90% kakao lub czekolada domowa – najlepiej użyć czekolady bez cukru) 1 łyżka słodzidła(...)równomiernie po całej formie. Wkładamy do piekarnika nagrzanego wcześniej do 175ºC i pieczemy przez 10 minut. Teraz pora na masę twarogową. Jeśli dokładamy kawy do twarogu (czyli robimy sernik czekoladowo-kawowy), to rozpuszczamy ją we wrzątku i odkładamy na bok. Czekoladę z olejem kokosowym roztapiamy w kąpieli wodnej aż ładnie się połączą i odstawiamy na bok. Twaróg przez chwilę ubijamy

Jak gotować i nie zwariować
Ekologiczne draże, chrupki i maliny w czekoladzie - Super Fudgio 164

leniwca. Draże, chrupki i maliny dodatkowo zapakowane są w plastikowy woreczek aby przez okienko w kartoniku kupujący mógł je zobaczyć. Smak: Draże czekoladowe: Draże mają kształt nieco spłaszczony jak m&m’sy tylko bez kolorowej polewy. Ich wielkość jest jednak różna i w opakowaniu znajdziemy większe, mniejsze i malutkie czeko draże. Czekoladki są lekko chrupiące ze względu na glazurę(...)Czekolada nadal jest słodka nieco miękka jak wyżej ale za to same liofilizowane maliny są przyjemnie chrupiące i kwaśne. Taka kombinacja sprawia, że chce się je zjadać garściami. Podsumowanie: Czekoladowe przekąski tej znanej nam już firmy bardzo przypadły nam do gustu. Czekolada jak na wegańską jest bardzo smaczna   i nie odstaje jakoś szczególnie od tych z mlekiem krowim

Candy Pandas
Wegańskie FIT ptasie mleczko w 10 minut 111

niej każdy kawałek stężałej pianki. Ptasie mleczko ułożyć na papierze lub kratce do pieczenia i odstawić do momentu zastygnięcia czekoladowej otoczki. Wegańskie ptasie mleczko - dodatkowe informacje: (*) Pamiętajcie, aby czekolada była wegańska. Jeśli nie zwracacie uwagi na tą wersję to możecie polewę przygotować z dowolnej.  (**) Użyłam 3 silikonowych foremek do lodu. Można też użyć innych foremek, naczyń uprzednio wyłożonych folią

Di gotuje
Deser z czereśniami i kardamonem 132

Dodajemy połamane czekolady i mieszamy do całkowitego połączenia składników. Studzimy. Na dno pucharków nakładamy krem, potem wydrylowane czereśnie. Całość polewamy czekoladą. Smacznego (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); To też może Cię zainteresować: → Deser z kremem pâtissière, mascarpone i nektarynkami → Deser czekoladowy z chili → Profiterole z kremem pâtissière, bitą śmietaną i sosem czekoladowym → Zapiekane naleśniki czekoladowe z migdałowym twarożkiem i czereśniami

Oryginalny smak
Ciasto Kinder Maxi King bez pieczenia + film 2250

prosty w przygotowaniu smakołyk.     Składniki na tortownicę 23 cm : 250 g sucharków 250 g kremu czekoladowego ( typu Nutella) 1 szklanka mleka 1/2 szklanki cukru kryształu 400 g mleka w proszku ( nie granulowanego) 300 g masła 500 g masy kajmakowej polewa 1/4 szklanki mleka 200 g czekolady mlecznej 150 g dowolnych orzechów ( włoskich, nerkowca, laskowych) Przepis : Sucharki miksujemy(...)malakserze do uzyskania konsystencji bułki tartej. Zmiksowane sucharki wsypujemy do miski, dodajemy krem czekoladowy i wszystko dokładnie razem łączymy a następnie gotową masę przekładamy do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia i dokładnie rozprowadzamy, delikatnie dociskając łyżką. Do garnka wlewamy mleko, wsypujemy cukier i wszystko mieszamy żeby cukier się rozpuścił, całość doprowadzamy do wrzenia, zdejmujemy garnek z ognia i studzimy

Smakowite Dania
Polewa z ptasiego mleczka 368

obok góra innych, kuszących słodkości no to mus coś z tym zrobić. Akurat potrzebowałam polewy do babeczek i wyszła bardzo fajna glazura, którą wykorzystałam również na pierniczki. Składniki: polewa na ok 30 babeczek 1 opakowanie dowolnego ptasiego mleczka łyżka masła 100-150 ml mleka 1-2 łyżki kakao Do garnka wlać 100 ml mleka i dodać masło - podgrzać. Dodać(...)więc całość trzeba potraktować blenderem. Do całości dodać kakao - jeśli użyliście ptasiego mleczka w białej czekoladzie lub, tak jak ja, wolicie mocniej czekoladowy smak. Ja użyłam mleczka kakaowego w białej czekoladzie i dodałam dwie łyżki kakao. Jeśli polewa będzie nazbyt gęsta należy dodać jeszcze odrobinę mleka - do pożądanej gęstości.  Ja wolę bardziej rzadką polewę, która na cieście tworzy

Ze smakiem bez glutenu
Czekoladowa kopuła z malti keksami 362

Czekoladowe ciasto na bazie coli, lekkie puszyste i mega czekoladowe, zwieńczone kremem czekoladowo-kawowym, kropką nad" i "są malti keksy-chrupiące kuleczki z ciasteczek w polewie- to od nich się zaczęło J Pomysł na to ciasto powstał właśnie dzięki paczce ambasadorki Streetcom, to efektowny deser na różne okazje. Jeśli również masz ochotę zostać ambasadorką Streetcom  wystarczy,  że zalogujesz(...)startej gorzkiej czekolady 1 łyżeczka proszku do pieczenia Krem: 400 ml śmietany 30% 2 łyżki cukru pudru 1 łyżeczka kawy rozpuszczalnej 10 dag gorzkiej czekolady 25 ml likieru czekoladowego Dodatkowo: 30 dag malti keksów czekoladowych użyłam dr.Gerard Sposób przygotowania: Ciasto: W jednej misce połączyć składniki suche:mąkę z proszkiem do pieczenia, kakao, cukrem, oraz startą gorzka czekoladą. Do drugiej miski

Wanilia i Kardamon
Czekoladowe babeczki z kremem jagodowym 197

Jagody i Nutella to jedna z najsmaczniejszych ciastkowych kombinacji jaką mogę sobie wyobrazić. Czekoladowe babeczki można w prawdzie piec z kostką czekolady w środku, ale to

Ciastkozercy
Murzynek 105

Jest to chyba jedno z najpopularniejszych ciast jakie znam. Delikatne, wilgotne i bardzo czekoladowe. Składniki: 1 szklanka cukru pół szklanki wody 6 łyżek kakao 200 g masła 2 szklanki mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 5 jajek kajmak w puszce na polewę: 200 g gorzkiej czekolady 75 g masła 3 łyżki kajmaku Wykonanie: Cukier, wodę, kakao, masło podgrzewać(...)miksera dodawać do białek żółtka i małym strumieniem, stopniowo ostudzoną masę czekoladową. Na koniec dodać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Wylać na małą kwadratową blaszkę lub do tortownicy wysmarowanej masłem. Piec ok.40 minut w 180°C. Wystudzone ciasto przekroić wzdłuż i przełożyć kajmakiem. Wszystkie składniki na polewę rozpuścić w kąpieli wodnej i wysmarować grubo wierzch i boki murzynka

Pysznie & Pięknie
Torcik czekoladowo-orzechowy 98

około 1 godzinę, aż masa czekoladowa lekko stężeje. Resztę biszkoptów, która mi została, kruszę i posypuję masę czekoladową. Na to wykładam masę orzechową i przykrywam drugą połową herbatników. Ciasto ponownie wstawiam do lodówki na około 1 godzinę. Na koniec przygotowuję polewę: 150 g ulubionej czekolady 100 g śmietanki 30% 1 łyżka miodu 1 łyżka masła Śmietankę zagotowuję, wkruszam czekoladę(...)mieszam do uzyskania jednolitej masy. Na koniec dodaję miękkie masło i mieszam, aż masło się rozpuści. Polewę odstawiam do przestygnięcia, a następnie wylewam ją na ciasto. Torcik ponownie wstawiam do lodówki na kilka godzin, a najlepiej na całą noc. Smacznego Artykuł Torcik czekoladowo-orzechowy pochodzi z serwisu Słodki sentyment

Słodki sentyment
Torcik czekoladowo-orzechowy 95

około 1 godzinę, aż masa czekoladowa lekko stężeje. Resztę biszkoptów, która mi została, kruszę i posypuję masę czekoladową. Na to wykładam masę orzechową i przykrywam drugą połową herbatników. Ciasto ponownie wstawiam do lodówki na około 1 godzinę. Na koniec przygotowuję polewę: 150 g ulubionej czekolady 100 g śmietanki 30% 1 łyżka miodu 1 łyżka masła Śmietankę zagotowuję, wkruszam czekoladę(...)mieszam do uzyskania jednolitej masy. Na koniec dodaję miękkie masło i mieszam, aż masło się rozpuści. Polewę odstawiam do przestygnięcia, a następnie wylewam ją na ciasto. Torcik ponownie wstawiam do lodówki na kilka godzin, a najlepiej na całą noc. Smacznego Artykuł Torcik czekoladowo-orzechowy pochodzi z serwisu Słodki sentyment

Słodki sentyment
CIASTO BISZKOPTOWE AMARETTO 164

jeszcze tylko ,że dobrze by było biszkopt nasączyć wodą z cukrem i amaretto.Dla mnie był trochę za suchy,ale krem i polewa zasłoniły te niedociągnięcia.   Ciasto: ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 1 szkl.mąki 3/4 szkl.cukru 6 jajek 1 op.budyniu czekoladowego 2 łyżeczki proszku do pieczenia ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Białka ubijamy na sztywną pianę z cukrem.Ubijając dodajemy powoli po jednym żółtku i mąkę przesianą(...)gotującego się mleka,ugotować budyń,mieszać szybko i dokładnie aby nie zrobiły się kluchy(szybko gęstnieje) odstawić do wystudzenia.Masło ucieramy.Ucierając dodajemy po łyżce budyniu i alkoholu.   Polewa: ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~` 20dag.cukierków krówki 10dag.masła lub margaryny 2 łyżki wody ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Krówki,masło i wodę rozpuścić na maleńkim ogniu ciągle mieszając. Ostudzić. Dodatkowo: ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 1 paczka okrągłych biszkoptów papier do pieczenia

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Słodkie środy - Sernik nowojorski z nutą czekolady 205

mąki ziemniaczanej 4 jajka ¾ szklanki cukru białego 3 łyżeczki cukru waniliowego 125 ml śmietany  30% schłodzonej 50 g masła  Polewa 400 g śmietany  18% 3 łyżki cukru pudru 1 łyżeczka aromatu waniliowego Krążki czekoladowe do dekoracji    PRZYGOTOWANIE: Przygotowujemy ciasto:  Żółtka miksujemy z cukrem, dodajemy miękkie masło i miksujemy.  Następnie małymi porcjami dodajemy(...)Masę serową wylewamy na spód ciasta i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni, pieczemy około 25 minut i zmniejszamy temperaturę do 150 stopni, pieczemy 45 minut.  Przygotowujemy polewę śmietankową:  Śmietanę przelewamy do miski, dodajemy cukier puder wraz z aromatem i całość mieszamy do całkowitego połączenia, aby nie było grudek.  Polewę wylewamy na gorące ciasto i wkładamy

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Czekoladowe ciasto 114

Biszkopt czekoladowy to materiał na dobry przekładaniec. Najlepiej byłoby tą czekoladę podwoić ; ) No więc mamy „pawełkową” masę i przełamanie w postaci lekko kwaskowego dżemu porzeczkowego. Całość w bardzo dobrej deserowej polewie. Ciasto z gatunku tych, co raczej wszystkim do gustu przypadną ; ) Blaszka 22 x 25 cm. p { margin-bottom: 0.25cm; direction: ltr; color: #000000; line-height: 115%; text-align(...)będzie mieć gładką konsystencję, zestawiamy z ognia i studzimy. Masło miksujemy na puch. Dodajemy po łyżce masy czekoladowej i miksujemy do uzyskania gęstego kremu. Następnie (opcjonalnie!) bardzo powoli wlewamy wódkę i mieszamy dokładnie silikonową szpatułką . Dodatki: 200 g dżemu z czarnej porzeczki polewa: 3 łyżki cukru pudru 3 łyżki gorącej wody 3 czubate łyżki masła 3 łyżki kakao

Domowe ciasta