polewa czekoladowa - 8716 przepisów (strona:412/582)

Bulgur na parze z jabłkiem i sosem malinowo-czekoladowym | Test parowaru Morphy Richards Intellisteam 90

Ważny jest do 30 kwietnia 2020 r. do godz. 23:45. Produkt w sklepie online znajdziecie tu —>KLIK Bulgur na parze z jabłkiem i sosem malinowo-czekoladowym 100 g kaszy bulgur 2 małe jabłka sok z połowy cytryny szklanka malin (użyłam mrożonych) 3 kostki gorzkiej czekolady 90% świeża mięta Napełniamy zbiornik na wodę do maksymalnego poziomu. Kaszę wysypujemy(...)minut, jabłka na 15 minut. Włączamy urządzenia. Po zakończeniu gotowania kasze przekładamy do miseczek. Podajemy z jabłkami i polewamy malinami zmieszanymi z czekoladą. Dekorujemy listkami mięty. Smacznego :) Artykuł Bulgur na parze z jabłkiem i sosem malinowo-czekoladowym | Test parowaru Morphy Richards Intellisteam pochodzi z serwisu Mienta blog

Mienta blog
Lizaki czekoladowe. 113

ozdobienia wykałaczki ulubione owoce u nas banan oraz ananas ewentualnie chrupki kukurydziane i biszkopty. Lizaki czekoladowe sposób przygotowania. Czekoladę należy stopić w kąpieli wodnej. Owoce, chrupki i biszkopty kroimy na małe kawałki, a następnie nabijamy na wykałaczki.  Tak powstałe szaszłyki polewamy czekoladą i zdobimy wedle uznania. Szaszłyki najlepiej wbić do ziemniaka i włożyć do lodówki. Wtedy po stwardnieniu będą

Pani domowa
Czekoladowo-truskawkowy przekładaniec sernikowy 213

jajka w temperaturze pokojowej 1-2 łyżki mąki ziemniaczanej 5 łyżek cukru ( lub więcej) Ganache czekoladowe: 100 g gorzkiej czekolady 100 ml śmietany 30 % Mus truskawkowy: 1 galaretka truskawkowa 3/4 szkl. gorącej wody 200 g truskawek 2 łyżki cukru (opcjonalnie) Polewa z białej czekolady: 1 biała czekolada 80 ml śmietany kremówki 30% Dodatkowo: herbatniki maślane okrągłe biszkopciki świeże truskawki(...)st.C około 45-60 minut w kąpieli wodnej. Upieczony sernik powinien być ścięty z wierzchu. Po tym czasie wyjąć z piekarnika i pozostawić do wystudzenia. 3. Ganache czekoladowe: Śmietanę podgrzać (nie może się zagotować). Dodać posiekaną, gorzką czekoladę i wymieszać do jej rozpuszczenia. Ostudzone ganache wylać na sernik i przykryć okrągłymi biszkopcikami. Schłodzić do stężenia. 4. Mus truskawkowy: Galaretkę rozpuścić

Nastoletnie Wypiekanie
Sernik czekoladowy z czekoladą i musem mango 66

możemy ozdobić. Śmietankę podgrzewamy, dorzucamy białą czekoladę i mieszamy aby uzyskać polewę, dorzucamy masło. Mieszamy. Wykładamy na sernik. Mango obieramy ze skórki, oczyszczamy miąższ do pestki i miksujemy na mus. Wykładamy na polewę. Na wierzch tarkujemy czekoladę. Share 0 Tweet 0 Pinterest 0 0 Shares The post Sernik czekoladowy z czekoladą i musem mango first appeared on Latosiowy

Latosiowydom
Ciasto Pijana Śliwka 144

Mocno czekoladowe i mocno alkoholowe ciasto z kremem na bazie nutelli z suszonymi śliwkami nasączonymi rumem   i polewą z gorzkiej czekolady. Wyraziste, wilgotne  w smaku i bardzo smaczne, dla amatorów treściwych konkretnych ciast. Jest obłędnie pyszne! Sprawdzi się na róznych uroczystościach, nie sposób poprzestać na jednym kawałku. Polecam. Forma 25/30 cm Ciasto: ¾ szklanki oleju ½ szklanki wody

Wanilia i Kardamon
CIASTO DYNIOWE Z CZEKOLADĄ 133

Przepis na proste  ciasto dyniowe z czekoladą . Z dodatkiem puree z dyni , kawałkami czekolady i ganache czekoladowym. Ciasto jest pyszne, mięciutkie, wilgotne, aromatyczne i o wyrazistym smaku czekoladowym. Szybko się je robi i nie potrzeba miksera do jego przygotowania. Jak wykonać takie ciasto dyniowe z czekoladą pokazane jest w filmiku .  Zapraszam do oglądania.       Subskrybuj kanał(...)zbrązowiało za bardzo. Pieczemy dalej przez około 40 min. do tzw. suchego patyczka.  Upieczone ciasto pozostawiamy do wystudzenia. 3.) Ganache czekoladowy: W kąpieli wodnej roztapiamy czekoladę ze śmietanką kremówką. Dobrze mieszamy, pozostawiamy do wystudzenia, a następnie  polewamy ciasto. TUTAJ   znajdziesz więcej pysznych przepisów na  wypieki . Wypróbowałaś (eś) któryś z moich przepisów i chcesz się pochwalić zdjęciami

RITA food channel
Śniadanie lub deser – jogurt z pieczonymi śliwkami i granolą 92

śliwek 3 – 4 łyżki miodu 1/2 – 1 łyżeczki cynamonu jogurt naturalny granola (polecam domową granolę jabłkową lub czekoladową ) Wykonanie Śliwki przekrawamy na pół i drylujemy. Połówki owoców układamy na blaszce, skórką do dołu, polewamy miodem i oprószamy cynamonem. Pieczemy w temperaturze 200°C przez około 30 minut. Miseczki* wypełniamy do połowy jogurtem, dodajemy granolę i pieczone śliwki (ciepłe

Tajemnice Smaku
Mazurek wielkanocny 239

rysujemy" gniazda, co 2-3 warstwy wkładamy na 3-4 minut do zamrażarki by czekolada się schłodziła i ponownie wyciągamy i polewamy dalej czekoladą do pożądanej wielkości. Takie gniazdka możemy ułożyć na wierzchu ciasta, możemy dodać jajka czekoladowe, bukszpan co wolicie :) Bazie zrobiłam również z roztopionej czekolady oraz płatków migdałowych

Gotuj z Mąką
BABKA GOTOWANA 127

szkl mąki pszennej tortowej 2/3 szkl skrobi ziemniaczanej skórka otarta z cytryny sok z połówki cytryny 1 łyżeczka proszku do pieczenia POLEWA 1 czekolada gorzka 1 czekolada mleczna 2-3 łyżki mleka 30 g masła opcjonalnie jajka czekoladowe do dekoracji Mąkę tortową wymieszać ze skrobią i proszkiem do pieczenia. Przesiać przez sitko. Miękkie masło utrzeć z cukrem na puszystą

Pieguskowa Kuchnia
Słodkie pucharki 142

pucharków które przechylamy. Odstawiamy do stężenia. W tym czasie ubijamy śmietankę razem ze śmietanką w proszku na sztywno. Dodajemy do kremu czekoladowego. Banan obieramy i kroimy w plasterki. Dzielimy na 3 części i układamy banany w pucharkach. Polewamy kremem karmelowym i posypujemy orzeszkami. Przechowujemy w lodówce

słodkie i nie tylko historie kulinarne
Sernik kawowy 157

mąki ziemniaczanej • 1 czekolada biało-czarna kawowa • 4 łyżeczki kawy rozpuszczalnej • 1/2 szklanki śmietanki 30% • 1/2 szklanki kwaśnej śmietany 18% Polewa śmietanowa • 1 duża śmietana 18% – 360 g • 3 łyżki cukru • 1 łyżeczka kawy mielonej • cukierki czekoladowe w kształcie kawy Wykonanie: • Czekoladę rozpuścić ze śmietanką i kawą rozpuszczalną, wystudzić. • Ser delikatnie zmiksować z mlekiem

To co kocham
Tort czekoladowy z migdałami 104

godzinę. Wyjąć z piekarnika, przełożyć na kratkę i odstawić do ostygnięcia. W oryginalnym przepisie tort należy polukrować. Ja przełożyłam go kremem czekoladowym. Krem: 500 ml śmietany kremówki (30 – 36%), 150 g czekolady deserowej, 50 g białej czekolady polewa: 70 g masła, 100 g czekolady deserowej, 50 g białej czekolady, Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej (miskę z czekoladą ustawić

królestwo garów
Kumpir, 5 najlepszych ciast z warzywami 199

Cynamonowe ciasto marchewkowe / Cinnamon & carrot cake   (wegetariańskie/vegetarian) 5. Cukiniowe ciasto w 2 odsłonach/Zucchini cake in 2 styles: Czekoladowe ciasto cukiniowe z cynamonem / Chocolate zucchini cake with cinnamon   (wegańskie/vegan) Cukiniowe brownie z orzechową polewą / Zucchini brownie with peanut butter frosting   (wegetariańskie/vegetarian

Qlinarnie i Qlinarnie
Słodko-ostre marchewki w parowarze 138

folii aluminiowej i włączamy parowar na 13-15 minut. Na 2 minuty przed końcem wrzucamy do nich rodzynki. Listki mięty czekoladowej myjemy i osuszamy papierowym ręczniczkiem. Po wyłączeniu urządzenia przekładamy na talerz, miseczkę czy cokolwiek innego, polewamy sokiem z pomarańczy i dodajemy listki mięty. Czekam na Wasze komentarze, uwagi i pytania :) Pozdrawiam i smacznego. Adam

Parowar Faceta
Mazurek pomarańczowy 159

dodanie do niego niczego nie jest dobrym pomysłem.. samo w sobie jest smaczne, jednak dość suche. Tak, czy siak, polewa jaką by nie była na pewno się przyda. Następnym razem wypróbuję po prostu tę z czekoladowego mazurka; wydaje mi się to dobrym pomysłem. Smacznego

Kuchenna Kontrrewolucya