polewa czekoladowa - 8716 przepisów (strona:413/582)

Murzynek 251

jajka. Wszystko mieszamy rózg do połączenia składników. Na koniec stopniowo dodajemy mąkę i łączymy z masą czekoladową. Foremkę 10×25 wykładamy papierem do pieczenia i wylewamy ciasto. Pieczemy w 180 stopniach Celsjusza przez 50-60 minut (do suchego patyczka). Składniki na polewę: 40 g masła 50 g mlecznej czekolady 50 g gorzkiej czekolady Masło roztopić w rondelku, dodać połamaną

Mam apetyt na ...
Racuchy z malinami czyli z sosem malinowo-czekoladowym 171

Racuchy z malinami – a właściwie z sosem malinowo-czekoladowym, to doskonałe połączenie naturalnej słodyczy owoców i przepysznej czekolady. Okazuje się, że nie tylko racuchy z jabłkami są pyszne… Można również spróbować w okresie letnim wykorzystać świeże maliny i rezultat rewelacyjny! Racuchy z malinami i czekoladą – składniki: Racuchy : 300 ml maślanki 2 jajka 400 g mąki(...)łyżką cukru pudru. Składniki na racuchy miksuję na jednolitą masę. Smażę na rozgrzanej oliwie na złoty kolor. Polewam sosem…. Pycha :)!     Przepis zgłoszony do akcji „W malinowym raju”: Post Racuchy z malinami czyli z sosem malinowo-czekoladowym pojawił się poraz pierwszy w UgotujmyTo.pl

UgotujmyTo.pl
Torcik dla Anny 128

biszkopt z tego przepisu   * dżem wiśniowy * 600ml śmietany kremówki * 2 łyżki cukru pudru * 200g serka mascarpone * polewa -150g cukru, 100g mleka skondensowanego słodzonego, 75ml wody, 1 łyżka żelatyny, 60ml wody, 150g białej czekolady  * czerwony barwnik sp ożywczy  * czekoladowe literki oraz ozdoby na tort  Przygotowanie : Biszkopt przekroić na 3 części. Pierwszy blat posmarować dżemem. Ubić(...)samo przyg otować drugi blat. Na trzeci na łożyć tylko krem. Wyrównać dobrze cały tort i na pó ł godziny wstawić do zamrażarki. W tym czasie przygotować lustrzaną polewę czyli namoczyć że latyn ę w 60ml wody. Podgrzać cukier z mlekiem i wodą. G dy się zagotu je dodać napęczniałą żelatynę i dokładnie wymieszać. Wsypać czekoladę połamaną na kostki. Całość

Magiczne Życie Marty
Czekoladowe babeczki z wiśniami 208

wiśniami Składniki na 12 sztuk: 1 opakowanie Babeczek na 1001 sposobów o smaku czekoladowym Delecty   2 jajka 100 ml mleka 100 ml oleju 100 g serka mascarpone 2 łyżeczki cukru pudru suszone wiśnie  ( po 2 sztuki na babeczkę) polewa z białej czekolady Delecta kolorowe koraliki do ozdoby papierowe papilotki Wykonanie: Zawartość torebki mieszamy(...)Serek mascarpone mieszamy z cukrem pudrem. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Do muffinkowej formy na 12 sztuk babeczek wkładamy papierowe papilotki, następnie do każdej wkładamy łyżeczkę czekoladowego ciasta, łyżeczkę mascarpone, 2 suszone wiśnie i uzupełniamy czekoladowym ciastem.  Muffiny pieczemy około 20 minut. Gdy przestygną dekorujemy je według uznania

Kulinarne przygody Gatity
Ciasto czekoladowe z cukinii 110

Piec w temperaturze 160ºC przez około 45-60 minut (lub dłużej, do tzw. suchego patyczka). Ciasto wyjąć, wystudzić. Zrobić polewę. Czekoladę rozpuścić, zdjąć z ognia i rozsmarować na wierzchu ciasta. Ułożyć maliny. Ciasto podawać z konfiturą malinową. Artykuł Ciasto czekoladowe z cukinii pochodzi z serwisu I LOVE LIFE

I LOVE LIFE
Sernik gotowany - najprostszy 2753

szklanka cukru łyżka cukru waniliowego 7-8 pełnych  łyżeczek żelatyny (zależy od gęstości sera) 500 ml śmietanki kremówki POLEWA: 10 dag masła 3 łyżki cukru 3 łyżki kakao 5 łyżek dowolnej śmietany 1 łyżeczka żelatyny DODATKOWO: herbatniki czekoladowe do wyłożenia dna formy garść siekanych orzechów i płatków migdałowych - niekoniecznie WYKONANIE: W garnku umieścić ser, całe jajka, cukier, żelatynę(...)stopić masło, dodać cukier i kakao, podgrzewać aż cukier się rozpuści. Dodać śmietanę i szybko ją wymieszać. Na koniec wsypać suchą żelatynę i powolutku podgrzewać cały czas mieszając, aż polewa stanie się gładka. Odstawić z palnika i nadal mieszać, aż masa zacznie stygnąć i lekko gęstnieć. Polewę wylać na schłodzony sernik, wierzch posypać orzechami i migdałami. Formę ponownie wstawić

Kuchenne zapiski Edyty
Mus czekoladowy 94

Składniki 3 jajka 100 g mascarpone 100 g czekolady mlecznej polewa: 50 g czekolady mlecznej 100 ml kremówki 1 łyżka ciemnego kakao Przygotowanie Oddziel żółtka

KUCHNIA POLSKA
Serowa babka z żurawiną 214

śmietankowego 1/3 szklanki oleju rzepakowego 1 1/2 szklanki mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 100 g suszonej żurawiny POLEWA: 3 łyżki soku porzeczkowego 1 łyżeczka miodu 1 łyżeczka soku z cytryny ok 1 szklanki cukru pudru posypka czekoladowa Żurawinę zalać wrzątkiem i odstawić do całkowitego wystudzenia. Przez ten czas owoce powinny napęcznieć. Jajka utrzeć z cukrami, aż masa(...)dodając stopniowo cukier puder, aż do uzyskania pożądanej gęstości. Udekorować babkę lukrem i posypką. Smacznego :) Kategoria: A-Z SŁODKO , Babki i ciasta ucierane , Ciasta z owocami , Wielkanoc Tagged: polewa , serek homogenizowany , żurawina

https:KKuchniaMniam
Jak zrobić tort w stylu drip cake 128

bardzo popularne stały się torty w stylu drip cake, czyli polane czekoladą która ściekając po bokach tworzy coś na kształt czekoladowych sopli. Mnie również porwała ta moda i postanowiłam na urodziny zrobić sobie taki drip cake. Jak zrobić taką polewę? Żeby otrzymać efekt drip cake trzeba przygotować ganache, czyli nic innego jak połączenie śmietanki i czekolady. Składniki: 100g czekolady deserowej(...)Czekoladę połam na mniejsze kawałki. Śmietankę podgrzej, prawie do momentu zawrzenia. Zalej czekoladę gorącą śmietanką i odstaw na kilka minut. Następnie wymieszaj aż do całkowitego rozpuszczenia się czekolady. Pozostaw polewę do ostygnięcia, nie może być gorąca bo rozpuści masę ale nie może być też zimna bo nie spłynie po bokach tylko od razu zastygnie. Ganache powinno być lekko ciepłe, natomiast

Słodki Blog
Rozmarynowo-miętowy mus z białej czekolady 86

Rozmarynowo-miętowy mus z białej czekolady polany czekoladowym sosem to istny raj dla podniebienia. Mus wymaga schłodzenia w lodówce, więc najlepiej przygotowania zacząć dzień wcześniej. Mus można podać w kieliszkach małych lub dużych (porcja dla ogromnych łasuchów), ale również można podać go na małych talerzykach w formie małej, słodkiej przystawki. Składniki musu: 25 g + 200 g śmietany(...)się posiekają). Delikatnie połączyć z bitą śmietaną. Schować do lodówki na minimum 2 godziny. Przygotować sos czekoladowy: 50 g czekolady gorzkiej (72% kakao) rozpuścić w kąpieli wodnej. Wlać 40 g mleka i wymieszać do uzyskania gładkiej i konsystencji. Jeśli po dolaniu mleka polewa będzie gęsta lub zrobi się sucha, spokojnie dolewać po łyżce mleka, do momentu, aż konsystencja nabierze

Moja Delicja
Rozmarynowo-miętowy mus z białej czekolady 153

się posiekają). Delikatnie połączyć z bitą śmietaną. Schować do lodówki na minimum 2 godziny. Przygotować sos czekoladowy: 50 g czekolady gorzkiej (72% kakao) rozpuścić w kąpieli wodnej. Wlać 40 g mleka i wymieszać do uzyskania gładkiej i konsystencji. Jeśli po dolaniu mleka polewa będzie gęsta lub zrobi się sucha, spokojnie dolewać po łyżce mleka, do momentu, aż konsystencja nabierze(...)wyglądu (będzie lekko płynna i błyszcząca). Ostudzić (ma być wciąż płynna, ale nie gorąca. Może być lekko ciepła). Do kieliszków nałożyć rozmarynowo-miętowy mus z białej czekolady. Polać sosem czekoladowym. Udekorować listkiem mięty. Mus można również podać w małych kieliszkach lub na małych talerzykach: Na małe talerzyki rozsmarować małą ilość sosu czekoladowego. Łyżką nabrać mus rozmarynowo-miętowy i przy pomocy

Moja Delicja
Brownie z jabłkami, migdałami i płatkami kokosa! 151

żółtek. Białka ubijamy na sztywną pianę. Żółtka mieszamy z masą czekoladową. Białka delikatnie za pomocą łyżki łączymy z masą.  Dodajemy posiekaną na drobne kawałeczki czekoaldę, i pokrojone jabłka.  Masę wylewamy do foremek.  Pieczemy 50 minut w temp 200 stopni C. Po upieczeniu polewamy polewą jaką wcześniej odlaliśmy do szklanki. Przyozdabiamy migdałami i płatkami. Smacznego

SMYKWKUCHNI
Ciasto zebra z masą kryształową 171

litra śmietany 30% 2 łyżki cukru pudru 3 łyżeczki żelatyny 1 galaretka wiśniowa 1 galaretka cytrynowa 1 galaretka agrestowa Polewa: 100 gram masła 3 łyżki kakao 6 łyżek cukru pudru 3 łyżki mleka 2 łyżki oleju Dodatkowo: Wiórki czekoladowe Forma 25x40 cm. Tłuszcz do formy Sposób przygotowania: Jajka ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym, ucierając wlewamy olej oraz gazowaną(...)mikrofalowej , dodajemy do masy śmietanowej, miksujemy. Dodajmy pokrojone galaretki, delikatnie mieszamy i wykładamy na dolna część ciasta, przykrywamy wierzchnią częścią, lekko dociskamy. Wstawiamy do lodówki do całkowitego stężenia. Przygotowujemy polewą: do rondelka wlewamy mleko, dodajemy cukier puder oraz kakao, zagotowujemy, gotujemy przez 2-3 minuty na małym ogniu, dodajemy masło oraz olej, podgrzewamy na małym ogniu do momentu aż masło

Bajeczna Kuchnia
CIASTO AMBASADOR 285

puszka brzoskwiń w syropie DODATKOWO DO MASY CIEMNEJ 3 łyżki nutelli 100 g posiekanych orzechów włoskich 100 g posiekanej czekolady 100 g sparzonych rodzynek skórka otarta z połowy pomarańczy POLEWA 100 ml śmietanki 30% 200 g nutelli 2 łyżki masła DODATKOWO 1 opakowanie herbatników kakaowych 1 opakowanie herbatników maślanych Mąkę, kakao i proszek do pieczenia przesiać. Białka ubić(...)drugiej części dodać nutellę, posiekaną czekoladę, orzechy, skórkę pomarańczową i rodzynki. Dokładnie wymieszać. Biszkopt nasączyć syropem z brzoskwiń, wyłożyć czekoladową masę. Na wierzchu wyłożyć ciemne herbatniki, a na nie masę z brzoskwiniami i warstwę maślanych herbatników. Wszystkie składniki polewy podgrzać w garnuszku, cały czas mieszając. Wylać na wierzch ciasta. Wstawić do lodówki, najlepiej na całą noc żeby herbatniki zmiękły

Pieguskowa Kuchnia