kochani piszę ten post popijając kawę w wigilijny poranek. Muffinki pyszne, czekoladowe, mokre z nutką piernikową. Nie są trudne w wykonaniu. Oryginalne źródło przepisu : Moje Wypieki . Każdy czerwony wyraz w tym poście jest linkiem,który przekieruje Cię na odpowiadajcą znaczeniu stronę, przepis lub gdzie można nabyć produkt. Ja jednak jeszcze nie skończyłam. Nie potrafię pisać pięknych życzeń, w tym temacie(...)jajka 3/4 szklanki cukru trzcinowego 1 łyżeczka syropu korzennego z cukrem trzcinowym ETERNO (lub ekstrakt waniliowy) 1/2 szklanki kwaśnej śmietany 18% 3/4 szklanki powideł śliwkowych polewa biała Helio polewa deserowa Helio Wykonanie: Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Mąkę pszenną, cynamon, przyprawę piernikową, sodę i proszek do pieczenia przesiałam. W rondelku rozpuściłam masło, zestawiłam
Blondynka Gotujepotem wszystkie inne. Dzisiaj mam dla Was mazurek czekoladowy. Bardzo prosty, ale smaczny. Dekorację ciasta możecie zrobić według własnego pomysłu. Ja akurat wymyśliłam sobie taką wiosenną z motylkami. Ciasto 250 g mąki 125 g masła 125 g śmietany 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki cukru pudru Polewa 200 g śmietany kremówki 100 g czekolady mlecznej lub gorzkiej Dekoracja(...)momentu aż ciasto będzie rumiane. Śmietanę podgrzać, ale nie gotować i zalać pokruszoną czekoladę. Mieszać do całkowitego rozpuszczenia się czekolady. Wlać na ciasto. Mazurek udekorować dowolnie. mazurek czekoladowy
O kuchni z uczuciemforemek lub papilotek na 3/4 wysokości. Posypujemy z osobna ziarenkami granatu, skórką kandyzowaną, posypką czekoladową i migdałami. - pieczemy w 180* C około 20 min. Każdy piekarnik inaczej piecze dlatego też zawsze przed końcem pieczenia robimy test patyczkiem. - po upieczeniu zostawiamy do ostudzenia. - muffinki polewamy lukrem lub czekoladą (wg. uznania). Ja niektóre polałam lukrem truskawkowym. Wykonanie przepisu w formie video
RITA food channelwysokości. Każdą z foremek posypujemy z osobna ziarenkami granatu, skórką kandyzowaną, posypką czekoladową i migdałami. - pieczemy w 180* C około 20 min. Każdy piekarnik inaczej piecze dlatego też zawsze przed końcem pieczenia robimy test patyczkiem. - po upieczeniu zostawiamy do ostudzenia. - muffinki polewamy lukrem lub czekoladą (wg. uznania). Ja niektóre babeczki polałam lukrem truskawkowym. Wykonanie przepisu w formie video: ŻYCZĘ
RITA food channelmiksera. Wystarczy – podobnie jak przy muffinkach, krótko wymieszać składniki – tylko do połączenia. To czekoladowe ciasto jest idealne, gdy mamy ochotę na coś słodkiego, a zabrakło nam w domu jajek, gdy mamy na nie uczulenie lub jesteśmy na diecie wegańskiej (wtedy kremówkę z polewy wystarczy zastąpić gęstą częścią mleka kokosowego). Murzynek bez jajek i masła: 2,5 szklanki mąki(...)oleju rzepakowego 4 łyżki gorzkiego kakao 1 łyżka octu winnego lub spirytusowego (nie można pominąć) 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii 2 łyżeczki sody oczyszczonej 1 łyżeczka cynamonu szczypta soli polewa: 1 deserowa czekolada, 1/3 szklanki śmietany kremówki 30 lub 36% świeże lub suszone owoce albo orzechy do przybrania W jednej misce łączymy składniki mokre: kawę (lub wodę), olej, powidła
Poezja smakuZapominamy jednak o najzwyklejszym, najsmaczniejszym murzynku co w polskim babcinym kajecie mieszka. Tym puszystym, mocno czekoladowym,babcinym lub maminym. Którego najważniejszym składnikiem jest szczypta miłości, garść troski i dużo cierpliwości (do domowników wciąż polujących na wyżarcie surowej masy lub wyjedzenie upieczonego ale nie oblanego polewą) Składniki: 4jajka 200gram masła 1 i 3/4 szklanka mąki 1 szklanka cukru
U Fiolkiwafelkami. Wierzch tortu i brzegi smarujemy dokładnie kremem. DEKORACJA - 2 wafelki Lusette o smaku czekoladowym - 1 tabliczka czekolady gorzkiej + 4 łyżki mleka Wafelki Lusette kroimy na trójkąty i układamy na wierzchu ciasta. Czekoladę rozpuszczamy wraz z mlekiem w mikrofali bądź kąpieli wodnej. Łyżeczką polewamy brzeg ciasta. Ciasto schładzamy w lodówce przez godzinę. Tort jest przepyszny, lekko wilgotny, bardzo
SMYKWKUCHNIstworzyłam pyszne, zdrowe mini brownies smakujące każdemu. To była słodka uczta. Małe, czekoladowe pychotki! Mniam! Składniki na 7 sztuk: 1 szklanka pulpy po produkcji domowego mleka kokosowego, 1 szklanka mąki amarantusowej, 3 łyżki karobu, 1 banan, 3/4 łyżeczki wanilii w proszku. Polewa z TEGO przepisu. Wiorki kokosowe do ozdoby. Wykonanie: Banana dokładnie rozgniatamy widelcem, dodajemy pozostałe składniki
Jeść, by żyć w zdrowiuchwilową absencję - na przeprosiny mam dziś za to dla Was przepis na czekoladową babę ... W sam raz do kawki i herbatki, przepis szybki i łatwy - czyli taki, który lubicie najbardziej! :) Na zewnątrz baba (jak każda :)) potrzebuje dodatków. :) U mnie jest to polewa z waniliowego lukru i malinki. Wnętrze zaś naszej piękności to istne cudo - lekko wilgotne, lekkie i puszyste
Garniec MagalieZapominamy jednak o najzwyklejszym, najsmaczniejszym murzynku co w polskim babcinym kajecie mieszka. Tym puszystym, mocno czekoladowym,babcinym lub maminym. Którego najważniejszym składnikiem jest szczypta miłości, garść troski i dużo cierpliwości (do domowników wciąż polujących na wyżarcie surowej masy lub wyjedzenie upieczonego ale nie oblanego polewą) Składniki: 4jajka 200gram masła 1 i 3/4 szklanka mąki 1 szklanka cukru
Fiolka w kuchniprzecież pyszne jedzenie, na przykład czekolada. Ciasto czekoladowe z bakaliami Składniki: 1,5 kostki masła 2 szklanki cukru 3 łyżki kakao 6 łyżek wody 2 łyżeczki proszku do pieczenia 4 jajka 2 szklanki mąki ¾ szklanki orzechów włoskich Wykonanie: Tłuszcz, cukier, kakao i wodę gotować 3 minuty. Odlać z tego pół szklanki na polewę. Pozostałą część po ostudzeniu połączyć z mąką(...)końcu posiekane grubo orzechy. Blaszkę o standardowych wymiarach (jeśli chcemy żeby ciasto było wyższe, pieczemy w mniejszej formie) wyłożyć papierem do pieczenia. Natychmiast po upieczeniu ciasto polać pozostałą polewą (można ją lekko podgrzać, gdyby za bardzo zastygła). Kiedy smaki dopełniają słowa… Smak słów i słowa o smaku. Można kochać osoby, ale można uwielbiać też rzeczy, a jedną z nich
KulinarneImpresje.plwierzchu pozostałym ze składników ciasta jednym białkiem). Pieczemy ok. 20 minut, aż się zrumienią. Z cukru pudru i wrzątku ucieramy lukier. Upieczone rogale wykładamy na kratkę i jeszcze ciepłe polewamy lukrem oraz posypujemy posiekanymi migdałami. Rogale świętomarcińskie to wypiek nie tylko na miarę tradycji. Przepis należy raczej do pracochłonnych i czasochłonnych, ale wierzcie mi – raz do roku na Marcina – warto(...)Rogale świętomarcińskie dodaję do wydarzenia organizowanego przez Ciasto na niedzielę - Orzechy w wypiekach . Orzechowe słodkości wypiekały : GRUNT TO PRZEPIS! – Amerykańskie ciasteczka czekoladowo-orzechowe CZARNA OD KUCHNI – Meksykańskie ciasteczka weselne MOJE MAŁE CZAROWANIE – Ciasto czekoladowo-orzechowe, jaglane z malinami DORCIA W KUCHNI [FB] – Drożdżówki z masą orzechową 6 NIEBO – Nanaimo bars – kanadyjskie ciasto bez pieczenia
mojewypiekiinietylko