polewa czekoladowa - 8716 przepisów (strona:397/582)

Pomarańczowy sernik z czekoladą (Cheesecake all'arancia e cioccolato) 140

sernika jest jego  zwie ń czenie pomara ń czow ą  marmolad ą  oraz czekoladow ą  polew ą.  Komu kawałeczek? Polecam serdecznie! SKŁADNIKI Spód ciasteczkowy 200 g ciasteczek czekoladowych 70 g masła Masa sernikowa 900 g ricotty (lub mielonego sera) 150 g cukru  1 laska wanilii 2  ł y ż ki otartej

La grande e la piccola cuoca
Tort czekoladowy – przepis II 193

czekoladowy Składniki: Biszkopt kakaowy tortownica o średnicy 27 cm 5 jajek 180 g cukru 80 g pszennej mąki 60 g kakao Masa czekoladowa ½ l śmietanki 180 g czekolady, u mnie 70 % kakao 4 łyżki cukru Malinowa polewa 200 g malin 80 g cukru Do dekoracji Ganache, tutaj przepis owoce, u mnie maliny, borówki i truskawki Odziel białka od żółtek(...)skorzystałam z metalowej obręczy, którą dopasowałam do średnicy biszkoptowych placków. Przełóż torta czekoladową masą, wierzch pokryj jedynie cienką warstwą. wstaw do lodówki. W międzyczasie w małym rondelku zagotuj maliny i cukier. Gotuj przez 10 minut, aż dżem zacznie gęstnieć. Przetrzyj przez sito i ostudź. Pokryj torta malinową polewą i włóż do lodówki. Następnie przygotuj ganaché według tego przepisu i posmaruj

codojedzenia
Ciasteczka grzybki 118

pieczenia Krem: 250 ml śmietanki kremówki 36% 250g serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru Dodatkowo: 100g czekolady mlecznej lub deserowej (lub pół na pół) 3-4 łyżki mleka czekoladowa posypka do ciast       *** Z podanych składników zagniatamy jednolite ciasto. W razie potrzeby podsypujemy dodatkowo mąką. Z ciasta formujemy kulę i wkładamy ją do lodówki na około 1 godzinę(...)mleko, dodajemy połamaną czekoladę i mieszamy, aż powstanie jednolita masa *** *** Tak powstałą polewą smarujemy kapelusze grzybków *** *** Gotowe kapelusze odkładamy aby czekolada stężała *** *** W pozostałej polewie maczamy końcówki nóżek grzybków i maczamy je w posypce czekoladowej, która będzie imitacją ziemi *** *** Gotowe nóżki odkładamy na blaszkę lub talerz aby czekolada stężała *** *** Następnie przygotowujemy krem: śmietankę miksujemy, aż zacznie tężeć. Dodajemy serek mascarpone

Blog z Apetytem
Mus z mango i białej czekolady 35

kremówki 30% lub 36% 200 g białej dobrej czekolady gładka pulpa z 1/2 mango 1,5 łyżeczki oleju winogronowego dekoracja owoce / pokruszone orzechy, migdały, herbatniki owsiane / pulpa z mango / czekoladowy kleks Wykonanie Czekoladę stapiamy w rondelku w kąpieli wodnej. Dodajemy do niej olej i mieszamy na gładką masę. Odstawiamy do lekkiego przestudzenia. Mango obieramy ze skórki, blendujemy na gładką masę(...)Zostają one w samej folii. Schładzamy przez kilka godzin. Mus serwujemy na dużym talerzu, dekorując owocami, pokruszonymi orzechami, migdałami lub nawet owsianymi ciasteczkami.mym końcu polewamy deser odrobiną pulpy z mango. Jako dekorację możemy przygotować czekoladową ozdobę. Kilka kostek gorzkiej czekolady stapiamy w kąpieli wodnej. Za pomocą łyżeczki nabieramy trochę stopionej czekolady i rysujemy dowolne kształty na papierze do pieczenia. Papier

Raj dla Podniebienia
Mus z mango i białej czekolady 46

kremówki 30% lub 36% 200 g białej dobrej czekolady gładka pulpa z 1/2 mango 1,5 łyżeczki oleju winogronowego dekoracja owoce / pokruszone orzechy, migdały, herbatniki owsiane / pulpa z mango / czekoladowy kleks Wykonanie Czekoladę stapiamy w rondelku w kąpieli wodnej. Dodajemy do niej olej i mieszamy na gładką masę. Odstawiamy do lekkiego przestudzenia. Mango obieramy ze skórki, blendujemy na gładką masę(...)Zostają one w samej folii. Schładzamy przez kilka godzin. Mus serwujemy na dużym talerzu, dekorując owocami, pokruszonymi orzechami, migdałami lub nawet owsianymi ciasteczkami.mym końcu polewamy deser odrobiną pulpy z mango. Jako dekorację możemy przygotować czekoladową ozdobę. Kilka kostek gorzkiej czekolady stapiamy w kąpieli wodnej. Za pomocą łyżeczki nabieramy trochę stopionej czekolady i rysujemy dowolne kształty na papierze do pieczenia. Papier

Raj dla Podniebienia
Mus z mango i białej czekolady 203

kremówki 30% lub 36% 200 g białej dobrej czekolady gładka pulpa z 1/2 mango 1,5 łyżeczki oleju winogronowego dekoracja owoce / pokruszone orzechy, migdały, herbatniki owsiane / pulpa z mango / czekoladowy kleks Wykonanie Czekoladę stapiamy w rondelku w kąpieli wodnej. Dodajemy do niej olej i mieszamy na gładką masę. Odstawiamy do lekkiego przestudzenia. Mango obieramy ze skórki, blendujemy na gładką masę(...)Zostają one w samej folii. Schładzamy przez kilka godzin. Mus serwujemy na dużym talerzu, dekorując owocami, pokruszonymi orzechami, migdałami lub nawet owsianymi ciasteczkami.mym końcu polewamy deser odrobiną pulpy z mango. Jako dekorację możemy przygotować czekoladową ozdobę. Kilka kostek gorzkiej czekolady stapiamy w kąpieli wodnej. Za pomocą łyżeczki nabieramy trochę stopionej czekolady i rysujemy dowolne kształty na papierze do pieczenia. Papier

Raj dla Podniebienia
Muffiny Czekoladowo – Bananowe 143

mój syn. Było już późne niedzielne popołudnie… Nie wytrzymałam… Ruszyłam na podbój kuchni! Dla odstresowania się powstały muffiny… Smaczne, pięknie pachnące, czekoladowo-bananowe. Mięciutkie, idealnie czekoladowe, idealnie bananowe. Doskonałe do szklanki mleka lub popołudniowej herbatki. Wypiek bardzo udany! Bardzo Wam polecam! Składniki na 12 sztuk: 60 g ciemnej czekolady (minimum 50% kakao) 1 banan (około(...)następnie za pomocą widelca lub wykałaczki robimy ‚esy-floresy’. Pieczemy w rozgrzanym do 170 stopniu piekarniku, około 20 minut. Odstawiamy do ostygnięcia. Następnie polewamy rozpuszczoną w kąpieli wodnej mleczną czekoladą. The post Muffiny Czekoladowo – Bananowe appeared first on Made

Made By Mom And Son
Brownie CzEkolAdoWe ze SłoNym MasŁem OrzeChwYm 186

proszku do pieczenia Krem orzechowy: 0,5 słoiczka masła orzechowego z kawałkami orzeszków 1 op serka mascarpone 0,5 szklanki brązowego cukru Polewa: 1 tabliczka czekolady gorzkiej lub mlecznej   2 łyżki śmietany kolorowe drażetki czekoladowe lub z masłem orzechowym Przygotowanie Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni, blachę wykładamy papierem do pieczenia  mleko podgrzewamy, dokładamy masło, rozpuszczamy, dodajemy cukier(...)przelewamy do foremki masło orzechowe mieszamy z cukrem oraz mascarpone, układamy łyżką na cieście wstawiamy do nagrzanego do 180*C piekarnika, pieczemy do uzyskania efektu suchego patyczka po ostudzeniu polewamy czekoladą i posypujemy kolorowymi cukierkami

Luźna Kuchnia
Sernik zebra 110

wiaderkowego) 6 jaj 200g masła 3/4szkl. cukru 1 cukier waniliowy 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 budyń śmietankowy bez cukru (40g) 1 budyń czekoladowy bez cukru (40g) szczypta soli ok. 200g herbatników (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Polewa: ok. 50g czekolady 2-3 łyżki śmietany 30% Sposób przygotowania: Jajka i masło wyjęłam wcześniej z lodówki żeby nabrały temperatury pokojowej. żółtka oddzieliłam(...)łyżeczki proszku do pieczenia i wymieszałam. Do drugiej części dodałam budyń czekoladowy i również 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia i też wymieszałam. Ubite białka podzieliłam na dwie równe części. Jedną część dodałam do śmietankowej masy serowej i wymieszałam delikatnie łyżką. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drugą część dodałam do czekoladowej masy serowej i również delikatnie wymieszałam łyżką. Blachę o wymiarach

Waniliowe Improwizacje
Sernik z białą czekoladą i polewą 122

kremowy, wprost rozpływający się w ustach. Na spodzie warstwa z herbatników - u mnie po części kakaowych i zwykłych, a mogą też być czekoladowe. Masa serowa bez dodatku masła, czy oleju za to ze śmietanką. Na wierzchu polewa z mlekiem w proszku, która bardzo przypomina smakiem białą czekoladę (używałam takiej do Arabeski waniliowej), więc doskonale komponuje się z całością. Czytaj

Arabeska waniliowa
CIASTECZKA CZEKOLADOWE 121

kształcie serduszka również przekładane kajmakiem. Są pyszne- mocno czekoladowe! Zniknęły w mgnieniu oka 😉 Składniki: 130 g masła 2 jajka 1 op. cukru waniliowego 1/2 szklanki cukru 100 g czekolady gorzkiej 2 szklanki mąki pszennej 2 łyżki kakao 2 łyżeczki sody szczypta soli puszka kajmaku maczek truskawkowy Delecta Polewa: 3 łyżki wody 3 łyżki cukru pudru 2 łyżki kakao Wykonanie

Kuchnia MagdaLeny
Czekoladowa i potrójnie orzechowa tarta bożonarodzeniowa 201

miodu - 1 płaska łyżeczka żelatyny NA WIERZCH: - obrane migdały, orzechy laskowe, nerkowca, żurawina suszona Jeśli dotychczas nie wiedziałaś jak zrobić pięknie błyszczącą masę czekoladową, to własnie zdradzam Ci sekret- dodatek żelatyny do masy sprawi, że polewa na cieście będzie się pięknie błyszczeć. W rondelku rozpuść masło, dodaj kakao, cukier i miód.  W gorącej wodzie rozpuść żelatynę. Do rondelka(...)się masą dodaj czekoladę i zestaw z ognia. Poczekaj aż czekolada się rozpuści i wymieszaj masę do połączenia się składników, dodaj rozpuszczoną żelatynę. Całość wymieszaj i ponownie zagotuj. Masą czekoladową polej wystudzoną tartę. Udekoruj orzechami i żurawiną, tak jak lubisz. Poczekaj aż masa zastygnie i gotowe!  Życzę Wam nie tylko smacznego, ale również pięknych chwil spędzonych przy przygotowywaniu pyszności

SMYKWKUCHNI
SERNIK KARMELOWY Z BUDYNIEM CZEKOLADOWYM I ORZECHOWĄ KRUSZONKĄ 156

niebawem na Waszych stołach. A może stanie się też „popisówką” w czasie nadchodzących Świąt? Połączenie delikatnego ciasta z fantastycznym czekoladowym kremem budyniowym i delikatną masą serową tworzy fantastyczną całość, której nikt się nie oprze! Karmelowa polewa z orzechami wieńczy całość i sprawia, że każdy z przyjemnością sięga po dokładkę. Koniecznie spróbujcie! Ps. zadanie znacznie ułatwi Wam NOWOŚĆ(...)BUDYNIOWA: * budyń do ciast i kremów WINIARY ( czekoladowy ) – 2 szt * mleko – 0,5 l * cukier – 4 łyżki MASA SEROWA: * masło – 60 g * ser biały 3 x mielony – 300 g * cukier – 1/3 szkl * jajko – 2 szt * budyń do ciast i kremów WINIARY waniliowy – 1 op POLEWA KARMELOWA: * cukier – 3 łyżki * masło

Ostra na Słodko