polewa czekoladowa - 8716 przepisów (strona:397/582)

Deser lodowy w wafelkach z orzechami laskowymi 522

czekoladowego Lusette . Wafelki Lusette z nadzieniem nugatowym przekroić na pół. Formę o wymiarach 11 x 21 wyłożyć folią spożywczą. Części z polewą ułożyć na dnie w taki sposób, aby po odwróceniu czekolada była na wierzchu. Wyłożyć masę czekoladową i ułożyć pozostałe połówki wafelków, lekko wciskając w masę. Wstawić do zamrażalnika na parę godzin. Zmrożony deser kroić nożem na grube plastry

https:KKuchniaMniam
Czekoladowo-daktylowe placuszki 126

znać w komentarz czy wypróbowaliście przepis. A może ktoś ma ochotę podesłać zdjęcie swojego śniadania? Śmiało. Życzę Wam cudownego dnia i dobrej kawy Print Czekoladowo-daktylowe placuszki Naturalnie słodkie, czekoladowo daktylowe placuszki na bazie pełnoziarnistej mąki orkiszowej oraz suszonych daktyli z dużą ilością kakao. Pyszne, proste i gotowe w kilkanaście minut. Course FIT deser, Śniadanie Keyword fit, mąka orkiszowa pełnoziarnista(...)placuszki podawać z polewą z gorzkiej czekolady, miodem lub syropem klonowym. Polewa z gorzkiej czekolady: gorzką czekoladę z mlekiem rozpuścić w kąpieli wodnej (w tym celu połamaną na kawałki czekoladę z mlekiem umieszczamy w miseczce nad garnkiem z wrzącą wodą, tak aby roztopiło ją ciepło pary). Artykuł Czekoladowo-daktylowe placuszki pochodzi z serwisu FitSweet

Fitsweet.me
Kawa. Czekolada. Sernik. 206

delektowaniu się ciastem. Polecam Sernik kawowy na czekoladowym spodzie składniki na spód: 250 g czekoladowych ciastek owsianych 50 g gorzkiej czekolady 70 g masła składniki na masę serową: 600 g twarogu śmietankowego 5 jajek 150 g brązowego cukru 6 łyżek mocnej czarnej kawy składniki na polewę: 150 ml śmietany 18% 100 g gorzkiej czekolady wykonanie: Czekoladę i masła topimy(...)czekoladę. Kiedy masa stanie się gładka i aksamitna odstawiamy ją na 5 minut do przestygnięcia. Po tym czasie ostrożnie polewamy sernik. Pozostawiamy do całkowitego zastygnięcia polewy. Sernik chłodzimy w lodówce, najlepiej 12 godzin. Przepis prezentuję w ramach zabawy " Czekoladowy tydzień ", nad którą czuwa Atina z bloga Tak sobie pichcę

Przysmaki Karolki
Ciasto z resztek ciast (bajaderkowe) 137

ciepłego mleka 100 g masła, stopionego i przestudzonego (ja pominęłam, gdyż moje ciasto było przełożone kremem maślanym) 3 łyżki kremu czekoladowego typu Nutella Dodatkowo: ok. 100 g herbatników maślanych wiórki kokosowe do posypania ciasta Polewa: 3 łyżki mleka 3 łyżki cukru pudru 3 łyżki kakao 100 g masła Przygotowanie: Bajaderkowa masa: Stare ciasto drobno pokruszyć do dużej(...)miski, dodać marmoladę, ulubione bakalie (orzechy i migdały najpierw posiekać), wiórki kokosowe, aromat rumowy, krem czekoladowy, stopione i przestudzone masełko oraz naturalne i słodzone kakao (jeśli wasze ciasto, bądź też zakalec jest ciastem ciemnym, możecie pominąć lub zmniejszyć ilość kakao. Moje ciasto było jasne, więc nie żałowałam tego składnik). Całość wymieszać w misce, a następnie stopniowo dolewać mleka

Nastoletnie Wypiekanie
Jeż - ciasto biszkoptowe z kremem ganache 215

kremem ganache.  Powyższy krem to połączenie czekolady i śmietany 30%. Co ciekawe, niektórzy uważają, że ganache to lukier, sos lub polewa. Jestem pewna, że przygotowanie kremu ganache nie będzie sprawiało Wam trudności . Składniki: 3 biszkopty czekoladowe 2 i 1/2 tabliczki gorzkiej czekolady 2 tabliczki mlecznej czekolady 360 g śmietany 30% płatki migdałowe kolorowe orzeszki do dekoracji syrop wiśniowy

Ugotować
Sernik Kinder Bueno 59

sera z wiaderka 3 jajka 1 budyń śmietankowy 1/3 szklanki oleju 0,5 szklanki mleka w proszku 2 łyżki kremu czekoladowego 100 g cukru 150 g herbatników 100 g masła 3 batoniki Kinder Bueno Polewa: 1 czekolada mleczna 3-4 łyżki mleka Wykonanie Herbatniki mielimy, dodajemy do nich roztopione masło, mieszamy. Całość przesypujemy na formę u mnie tortownica(...)pieczenia. W misce umieszczamy 500 g sera, żółtka, proszek budyniowy. Całość mieszamy przy pomocy miksera. Kolejno do miski dodajemy olej, mleko w proszku, zmielone batoniki Kinder Bueno oraz krem czekoladowy. Całość mieszamy do połączenia składników i odstawiamy na bok. Białka ubijamy z cukrem na sztywną pianę. Do ubitych z cukrem białek stopniowo dodajemy masę serową. Całość ciągle mieszamy przy pomocy

Przepiski.pl
Ciasto kokosowo czekoladowe 45

Ciasto kokosowo czekoladowe było trochę dziełem przypadku. Tego dnia miałam robić zupełnie co innego. Ale potem okazało się, że nie dostałam nigdzie fig. Zmieniłam koncepcje. Potem okazało się, że wydawało mi się, że mam mleko w proszku, a nie miałam. Ostatecznie zdecydowałam się na coś z kokosem bo już od jakiegoś czasu chodziło mi po głowie coś w stylu bounty(...)polewę. Jak się później okazało na całe szczęście bo ta z kakao i masła o wiele lepiej się tu sprawdziła. Koniec końców wyszło pyszne ciasto kokosowo czekoladowe z dodatkiem kawy. Ciasto kokosowo czekoladowe, przepis na blaszkę 20x20cm: Brownie: 200 g czekolady gorzkiej, min 70% kakao 120 g masła 3 jajka 100 g cukru 1 łyżka kakao 50 g mąki Czekoladę

Relaxtime
kakaowa babka nesquick 128

szklanki mąki 2 szklanki cukru 1/2 szklanki rozpuszczalnego kakao 1/2 szklanki oleju szklanka wody gazowanej łyżeczka proszku do pieczenia na polewę: 75 g masła 50 g mleka w proszku 50 g cukru pudru 25 g wrzątku posypka czekoladowa Białka oddzielić od żółtek, ubić na sztywno. Pod koniec ubijania zacząć wsypywać cukier. Następnie dodać żółtka i ubić na białą gęstą masę(...)Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180*C i piec około 45 minut. Wystudzić.  Przygotować polewę: masło rozpuścić. Przez sitko dodać mleko w proszku i cukier puder, rozmieszać. Dodać wrzątek (jeśli będzie za gęste to dolać jeszcze trochę wrzątku). Polać babkę i posypać posypką czekoladową.  źródło zdjęcia- StrefaUlubiona.pl   Babkę upiekłam w foremce Nordic Ware, którą kupić możecie

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Pomarańczowy sernik z czekoladą (Cheesecake all'arancia e cioccolato) 131

sernika jest jego  zwie ń czenie pomara ń czow ą  marmolad ą  oraz czekoladow ą  polew ą.  Komu kawałeczek? Polecam serdecznie! SKŁADNIKI Spód ciasteczkowy 200 g ciasteczek czekoladowych 70 g masła Masa sernikowa 900 g ricotty (lub mielonego sera) 150 g cukru  1 laska wanilii 2  ł y ż ki otartej

La grande e la piccola cuoca
Tort czekoladowy – przepis II 187

czekoladowy Składniki: Biszkopt kakaowy tortownica o średnicy 27 cm 5 jajek 180 g cukru 80 g pszennej mąki 60 g kakao Masa czekoladowa ½ l śmietanki 180 g czekolady, u mnie 70 % kakao 4 łyżki cukru Malinowa polewa 200 g malin 80 g cukru Do dekoracji Ganache, tutaj przepis owoce, u mnie maliny, borówki i truskawki Odziel białka od żółtek(...)skorzystałam z metalowej obręczy, którą dopasowałam do średnicy biszkoptowych placków. Przełóż torta czekoladową masą, wierzch pokryj jedynie cienką warstwą. wstaw do lodówki. W międzyczasie w małym rondelku zagotuj maliny i cukier. Gotuj przez 10 minut, aż dżem zacznie gęstnieć. Przetrzyj przez sito i ostudź. Pokryj torta malinową polewą i włóż do lodówki. Następnie przygotuj ganaché według tego przepisu i posmaruj

codojedzenia
Ciasteczka grzybki 114

pieczenia Krem: 250 ml śmietanki kremówki 36% 250g serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru Dodatkowo: 100g czekolady mlecznej lub deserowej (lub pół na pół) 3-4 łyżki mleka czekoladowa posypka do ciast       *** Z podanych składników zagniatamy jednolite ciasto. W razie potrzeby podsypujemy dodatkowo mąką. Z ciasta formujemy kulę i wkładamy ją do lodówki na około 1 godzinę(...)mleko, dodajemy połamaną czekoladę i mieszamy, aż powstanie jednolita masa *** *** Tak powstałą polewą smarujemy kapelusze grzybków *** *** Gotowe kapelusze odkładamy aby czekolada stężała *** *** W pozostałej polewie maczamy końcówki nóżek grzybków i maczamy je w posypce czekoladowej, która będzie imitacją ziemi *** *** Gotowe nóżki odkładamy na blaszkę lub talerz aby czekolada stężała *** *** Następnie przygotowujemy krem: śmietankę miksujemy, aż zacznie tężeć. Dodajemy serek mascarpone

Blog z Apetytem
Mus z mango i białej czekolady 32

kremówki 30% lub 36% 200 g białej dobrej czekolady gładka pulpa z 1/2 mango 1,5 łyżeczki oleju winogronowego dekoracja owoce / pokruszone orzechy, migdały, herbatniki owsiane / pulpa z mango / czekoladowy kleks Wykonanie Czekoladę stapiamy w rondelku w kąpieli wodnej. Dodajemy do niej olej i mieszamy na gładką masę. Odstawiamy do lekkiego przestudzenia. Mango obieramy ze skórki, blendujemy na gładką masę(...)Zostają one w samej folii. Schładzamy przez kilka godzin. Mus serwujemy na dużym talerzu, dekorując owocami, pokruszonymi orzechami, migdałami lub nawet owsianymi ciasteczkami.mym końcu polewamy deser odrobiną pulpy z mango. Jako dekorację możemy przygotować czekoladową ozdobę. Kilka kostek gorzkiej czekolady stapiamy w kąpieli wodnej. Za pomocą łyżeczki nabieramy trochę stopionej czekolady i rysujemy dowolne kształty na papierze do pieczenia. Papier

Raj dla Podniebienia
Mus z mango i białej czekolady 43

kremówki 30% lub 36% 200 g białej dobrej czekolady gładka pulpa z 1/2 mango 1,5 łyżeczki oleju winogronowego dekoracja owoce / pokruszone orzechy, migdały, herbatniki owsiane / pulpa z mango / czekoladowy kleks Wykonanie Czekoladę stapiamy w rondelku w kąpieli wodnej. Dodajemy do niej olej i mieszamy na gładką masę. Odstawiamy do lekkiego przestudzenia. Mango obieramy ze skórki, blendujemy na gładką masę(...)Zostają one w samej folii. Schładzamy przez kilka godzin. Mus serwujemy na dużym talerzu, dekorując owocami, pokruszonymi orzechami, migdałami lub nawet owsianymi ciasteczkami.mym końcu polewamy deser odrobiną pulpy z mango. Jako dekorację możemy przygotować czekoladową ozdobę. Kilka kostek gorzkiej czekolady stapiamy w kąpieli wodnej. Za pomocą łyżeczki nabieramy trochę stopionej czekolady i rysujemy dowolne kształty na papierze do pieczenia. Papier

Raj dla Podniebienia
Mus z mango i białej czekolady 197

kremówki 30% lub 36% 200 g białej dobrej czekolady gładka pulpa z 1/2 mango 1,5 łyżeczki oleju winogronowego dekoracja owoce / pokruszone orzechy, migdały, herbatniki owsiane / pulpa z mango / czekoladowy kleks Wykonanie Czekoladę stapiamy w rondelku w kąpieli wodnej. Dodajemy do niej olej i mieszamy na gładką masę. Odstawiamy do lekkiego przestudzenia. Mango obieramy ze skórki, blendujemy na gładką masę(...)Zostają one w samej folii. Schładzamy przez kilka godzin. Mus serwujemy na dużym talerzu, dekorując owocami, pokruszonymi orzechami, migdałami lub nawet owsianymi ciasteczkami.mym końcu polewamy deser odrobiną pulpy z mango. Jako dekorację możemy przygotować czekoladową ozdobę. Kilka kostek gorzkiej czekolady stapiamy w kąpieli wodnej. Za pomocą łyżeczki nabieramy trochę stopionej czekolady i rysujemy dowolne kształty na papierze do pieczenia. Papier

Raj dla Podniebienia
Muffiny Czekoladowo – Bananowe 138

mój syn. Było już późne niedzielne popołudnie… Nie wytrzymałam… Ruszyłam na podbój kuchni! Dla odstresowania się powstały muffiny… Smaczne, pięknie pachnące, czekoladowo-bananowe. Mięciutkie, idealnie czekoladowe, idealnie bananowe. Doskonałe do szklanki mleka lub popołudniowej herbatki. Wypiek bardzo udany! Bardzo Wam polecam! Składniki na 12 sztuk: 60 g ciemnej czekolady (minimum 50% kakao) 1 banan (około(...)następnie za pomocą widelca lub wykałaczki robimy ‚esy-floresy’. Pieczemy w rozgrzanym do 170 stopniu piekarniku, około 20 minut. Odstawiamy do ostygnięcia. Następnie polewamy rozpuszczoną w kąpieli wodnej mleczną czekoladą. The post Muffiny Czekoladowo – Bananowe appeared first on Made

Made By Mom And Son

Proponowane wyszukiwania