polewa czekoladowa - 8716 przepisów (strona:388/582)

Praliny na mleku w proszku 72

Praliny na mleku w proszku to świetny i szybki deser do złapania w rękę na raz. To wariacja na temat bloku czekoladowego lub wafli z mlekiem w proszku. Polewa z czekolady jest tutaj doskonałym uzupełnieniem smaku Składniki (na ok. 16 półkul o średnicy 5 cm lub trochę mniejszych kulek): ½ szklanki mleka 1 (200g) masła ¾ szklanki cukru

Słodki sentyment
Praliny na mleku w proszku 99

Praliny na mleku w proszku to świetny i szybki deser do złapania w rękę na raz. To wariacja na temat bloku czekoladowego lub wafli z mlekiem w proszku. Polewa z czekolady jest tutaj doskonałym uzupełnieniem smaku Składniki (na ok. 16 półkul o średnicy 5 cm lub trochę mniejszych kulek): ½ szklanki mleka 1 (200g) masła ¾ szklanki cukru 2 szklanki mleka

Słodki sentyment
Jogurtowa babka 81

pieczenia 1 łyżeczka sody oczyszczonej 1 łyżeczka kurkumy 2 jajka 1 szklanka jogurtu naturalnego 50 g oleju 100 g czekolady gorzkiej lub deserowej (lub dropsy czekoladowe) 1/2-3/4 szklanki mali (mogą być mrożone) Polewa: 100 g białej czekolady 2 łyżki mleka sok z 1/2 cytryny Czekoladę kruszymy na małe kawałki. Mąkę mieszamy z kurkumą, proszkiem do pieczenia i sodą

Kucharzyca
Tort czekoladowy z truskawkami 130

podgrzać , a następnie wymieszać z pokruszoną czekoladą tak, aby powstała gładka polewa. Składanie ciasta biszkopt 1/2 kremu truskawki ułożyć na całości 1/2 kremu biszkopt polewa na całość ciasta udekorować truskawkami tort czekoladowy z truskawkami

O kuchni z uczuciem
Torcik orzechowy 84

kilka minut w tortownicy , wyjmujemy na deskę i całkowicie wychładzamy. 4. Czekoladę topimy ze śmietaną i olejem. Zimne ciasto układamy na folii aluminiowej i zalewamy naszą polewą tak by na wierzchu powstała gruba czekoladowa warstwa. Torcik jest dość delikatny dlatego nie polecam wstawiania go do lodówki ( ciężko będzie nam go pokroić gdy czekolada stwardnieje w lodówce i torcik się rozpadnie

Keto Przepisy
Tort Kinder 514

przestygła. Tort polewać najpierw łyżeczką po brzegach, tak żeby polewa spływała i tworzyła na bokach ,,zacieki''. Następnie polać cały wierzch i ładnie wyrównać. Zanim polewa zastygnie, udekorować tort czekoladkami i połówkami czekoladowych jajek Kinder. Gotowy tort przechowywać w lodówce. * Dobrze jest przed położeniem kremu każdy krążek ciasta nasączyć. Najprościej można w 3/4 szklanki gorącej wody rozpuścić około pół

kuchnia doski
Babeczki waniliowe z kremem czekoladowym oraz granolą z masła orzechowego 118

foremki do pieczenia wysmarowanej masłem i pieczemy w 160 ºC przez około 40 minut aż wierzch będzie ładnie zarumieniony. Na ostudzone babeczki nakładamy (najlepiej szprycą) krem czekoladowy. Na koniec posypujemy granolą orzechową i polewamy czekoladą

wysmienity
PIECZONE BANANY Z DODATKIEM CYNAMONU 218

owoców. Zima nadal trwa więc deser na taką porę roku jest jak najbardziej trafiony SKŁADNIKI : banany – 2 sztuki cynamon – 2 łyżeczki masło – 2 łyżeczki polewa karmelowa cukier waniliowy – 2 łyżeczki posypka czekoladowa PRZYGOTOWANIE : Nożem wyciąć górną część skórki z banana. Łyżeczką wydrążyć wierzch banana i przełożyć do szklanki. Na pozostałą część dodać po łyżeczce masła. Posypać cukrem waniliowym

kuchniabellissima.wordpress.com
Sernik kokosowy 587

cóż, że zapiekanka miała natychmiast zadowolić mój sernikowy apetyt, sernik natomiast musiał wystygać przez całą noc. Doczekałam się i moja cierpliwość została wynagrodzona! Czekoladowy spód, kokosowy smak masy serowej oraz polewa z czekolady deserowej ma nawiązywać do smaku słynnego kokosowego batonika, który podobnie ma smak raju. Ten sernik też ma taki smak:) Składniki: na spód: 150g herbatników lub ciastek

Obiad gotowy
Świąteczny murzynek 568

mieszamy. Ciasto wylewamy do wysmarowanej i oprószonej bułka tartą keksówki. Pieczemy w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez około 40 minut - do suchego patyczka. Odlaną część czekoladowej masy łączymy z gorzką czekoladą podgrzewając. Polewę wylewamy na zimne ciasto, dekorujemy śnieżynkami. Odstawiamy na godzinę do lodówki by czekolada zastygła

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Kruche ciasteczka pomarańczowo-cynamonowe 127

Piec w temperaturze 180ºC przez około 12-14 minut, do lekkiego zezłocenia. Czekoladę roztopić w kąpieli wodnej z masłem. Wystudzone ciasteczka maczać w niej aby utworzyć czekoladowy brzeg. Pozostawić na kratce do stwardnienia polewy

Pyry na Gaz
Ciasto ptysiowe – ptysie, eklerki i churros 310

zaglądnijcie do pieca dopiero po 15 minutach. To samo ptysiowe ciasto jest tez podstawą takich deserów jak karpatka, Religieuses (ptysie dwóch wielkości, jeden na drugim, nadziane czekoladowym lub kawowym kremem, z taką samą polewą), Croquembouche (francuska alternatywa dla ślubnego tortu – okazała piramida z mini-ptysi złączonych karmelem), Paris-Brest (ptysiowe oponki przełożone kremem pralinkowym), Beignet (ptysiowe języczki smażone w głębokim

Karo in the Kitchen
Czekoladowe Muffinki z dodatkiem wiśni w spirytusie 154

czubate łyżki gorzkiego kakao ok. 24 sztuk wiśni w spirytusie 1 szklanka mleka 0,5 szklanki oleju 1 jajko 2 łyżeczki proszku do pieczenia Dodatkowo: polewa do muffinek ( można samemu zrobić ) posypka czekoladowa 12 papilotek Wykonanie: Jeżeli chodzi o babeczki, nie wiem czy już tego gdzieś nie pisałam , ale jest to mechaniczna robota i zawsze taka sama. Najpierw mieszamy

W Moim Magicznym Domu
ciasto cynamonowe z jabłkami w budyniu 133

mleka rozpuścić pozostały cukier i budynie, ugotować na pozostałym mleku. Do gorącego budyniu wmiksować masło a następnie dodać jabłka i wymieszać. Gorącą masę wyłożyć na ciasto czekoladowe i przykryć cynamonowym biszkoptem. Wierzch polać polewą lub oprószyć cukrem pudrem

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Waniliowo-czekoladowe ciasto kręcone 125

części. Do jednej dodaj kakao i warzącą wodę. Wykładaj do formy wysmarowanej masłem. Najpierw waniliową część, potem czekoladową. Piecz 60 minut w 180 stopniach.  Polewa z prawdziwej czekolady: 60 ml kremówki 70 gr gorzkiej czekolady szczypta soli 50 gr masła Kremówkę podgrzej ale nie dopuść do zagotowania. Wrzuć

AZgotuj!

Proponowane wyszukiwania