Zaszalałam w tym roku z makowcami ;). Dzisiaj kolejny z nich- wilgotny czekoladowy na cieniutkim biszkopcie z rewelacyjną polewą z kwaśnej śmietany. Polewa z godziny na godzinę zastyga tak, że po nocy spędzonej w lodówce ładnie się kroi i nie spływa z ciasta. Ja nie miałam na tyle czasu i kroiłam makowca nieco szybciej. Może ktoś się zdecyduje zrobić
Nastoletnie Wypiekaniełyżce budyniu. Cały czas ubijać. Dodać na końcu aromat migdałowy i amaretto. Zmiksować. Placki przełożyć masą i odstawić w chłodne miejsce. Ciasto można polać delikanie polewą z czekolady, wywijając na wierzchu czekoladowe esy - floresy. Najlepiej smakuje na drugi dzień i później, kiedy amaretto i migdały uwolnią swe nuty zapachowo - smakowe. Smacznego! fot. Izabela Magdalena PS. Przepis pochodzi
Kuchnia smakówczekolady mlecznej 50 g masła Rozpuść masło i czekoladę w kąpieli wodnej. Na biszkopt wyłóż masę chałwową i przyłóż ciastem orzechowym. Następnie posmaruj masą czekoladową, przykryj drugim biszkoptem. Placek polej polewą. Gotowe! Smacznego
Z Kuchni Do KuchniCiasto przygotowałam z przepisu Marty Dymek na muffinki buraczane. Ciasto wyszło przepyszne, mocno czekoladowe z pachnącymi płatkami róż w polewie. Polecam gorąco i zachęcam do upieczenia. Ciasto buraczkowe z płatkami róż - wegańskie. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowanieformy i być lekko rumiany.) Po ostudzeniu ciasto wstawić do lodówki (najlepiej na całą noc). Przed podaniem udekorować plasterkami świeżej pomarańczy. (Dodatkowo posypałam okruchami ciastek czekoladowych i ułożyłam mini herbatniki w polewie pomarańczowej
Di gotujebiszkopt Matcha nasączony tą samą mieszanką co czekoladowe, ponownie krem limonkowy, drugi blat biszkoptu Matcha. Cały tort wysmarowałam kremem śmietankowym, na tak przygotowany tort wylałam ganache czekoladowe, odstawiłam do lodówki do zgęstnienia polewy i na końcu do worka cukierniczego umieściłam część kremu śmietankowego i matcha i wyciskałam dwusmakowe/dwukolorowe dekoracje. Na koniec mięta i truskaweczki i gotowe! Jak już widzicie zostało
Blondynka Gotujeserowa: 500 g sera twarogowego trzykrotnie zmielonego (lub gotowego sera do serników) 500 g mascarpone 4/5 puszki masy kajmakowej 4 jajka 1/3 szklanki cukru 1 budyń czekoladowy 1 płaska łyżka mąki ziemniaczanej Polewa: 1/5 puszki masy kajmakowej 2 łyżki mleka 1 łyżeczka masła 50 g gorzkiej czekolady Dodatkowo: płatki migdałowe do posypania Herbatniki dokładnie pokruszyć. Wymieszać z mlekiem
Bullioserowa: 500 g sera twarogowego trzykrotnie zmielonego (lub gotowego sera do serników) 500 g mascarpone 4/5 puszki masy kajmakowej 4 jajka 1/3 szklanki cukru 1 budyń czekoladowy 1 płaska łyżka mąki ziemniaczanej Polewa: 1/5 puszki masy kajmakowej 2 łyżki mleka 1 łyżeczka masła 50 g gorzkiej czekolady Dodatkowo: płatki migdałowe do posypania Herbatniki dokładnie pokruszyć. Wymieszać z mlekiem
Bulliodałam Tortową) 2 łyżki cukru wanilinowego 2 szklanki mleka w proszku Polewa: tabliczka czekolady mlecznej 1,5 łyżki kakao 4-5 łyżek mleka garść posypki (orzeszki, czekoladowe płatki, czekoladowe kamyczki itp.) Prostokątną formę wysmarować tłuszczem i wysypać bułką tartą (moja forma ma 22x30cm). Piekarnik rozgrzać do 180 stopni. Białka ubić na sztywną pianę, dodać cukier i ubijać jeszcze(...)Masa jest bardzo gęsta i stabilna. Gotową masą przełożyć ostudzony biszkopt. Czekoladę rozpuścić z mlekiem na parze, dodać kakao i energicznie wymieszać. Polewą polać przełożone ciasto i posypać dowolną posypką (najlepiej orzeszkami lub czekoladową posypką
Gotowanie jest łatweDziś coś dla wielbicieli domowych ciasteczek. Wersja bardziej bogata, bo nie tylko ciastko i krem ale dodatkowo polane polewą z czekolady i masła orzechowego. Nie powiem, że robi się je szybko, choć są łatwe ale dość pracochłonne. Jeśli jednak skusicie się na ich przygotowanie to nie zawiedziecie sie, bo na pewno znikną w mgnieniu oka! Składniki: na ciasto(...)orzechowe. W rondelku zagotować wodę, zdjąć z ognia i nad parująca wodą ustawić miseczkę z czekoladą (tak, aby dno nie dotykało wody. Mieszając rozpuścić. Tak przygotowaną polewą smarować wierzchy ciasteczek i dekorowac wiórkami czekoladowymi
Domowa Cukierenka-Domowa KuchniaBabeczki mumie to dobry pomysł na zbliżające się Halloween. Są pyszne, mocno czekoladowe, miękkie i upiorne J Sprawdzą się idealnie jako słodka przekąska dla dorosłych i dzieci. Aby wykonać babeczki potrzebujesz zaledwie kilku składników spożywczych i naprawdę niewiele sprzętu – miskę, rondelek, piekarnik, kokilki (najlepiej silikonowe) i mikser . Ja korzystam z miksera ręcznego Vintage Cuisin e. Mam go już ponad(...)stopni. Przekładamy masę do foremek. Babeczki pieczemy przez 25 minut w 180 stopniach. Z cytryny wyciskamy sok do miski. Dodajemy cukier puder i mieszamy. Polewamy lukrem babeczki. Układamy oczy z drażetek czekoladowych. Wpis powstał we współpracy z marką Vintage Cuisine
Czarnawisienkamomentu zagotowania. Następnie dodajemy kaszę mannę i intensywnie mieszamy dopóki masa nie zgęstnieje. W kąpieli wodnej rozpuszczamy połamaną na kawałki czekoladę . Później masę bounty przekładamy do słoiczków i polewamy roztopioną czekoladą. Najlepiej wykorzystać niskie i szerokie słoiczki albo kokilki , wówczas powierzchnia przykryta czekoladą będzie znacznie większa. Najlepiej smakuje na ciepło kiedy czekolada jest płynna, można również odgrzać Przepis pochodzi(...)Kapusta z grzybami Zobacz więcej przepisów grudniowych lub przepisów świątecznych Najnowsze przepisy Bounty w słoiczkach przepisu Veganbanda (wegański) Konopno-orzechowe kulki czekoladowe (keto, bez cukru) Zupa kalafiorowa błyskawiczna (keto, wegańska) Ciasto czekoladowe leśne runo (bezglutenowe) Ciasto bananowe z polewą serową Sałatka z selerem konserwowym i ziemniakami Gzik – przepis tradycyjny (keto, low carb) Tiramisu z bitą śmietaną Deser snickers
WegePrzepis