polewa czekoladowa - 8716 przepisów (strona:386/582)

Ciasto Marchewkowe z Nutą Pomarańczy o Lekko Korzennym Smaku 352

ponieważ ciasto może opaść. Polewa: Gdy ciasto całkowicie ostudzi się możemy przygotować polewę. Kremówkę podgrzewamy (nie doprowadzamy do wrzenia), a następnie zdejmujemy z ognia i wrzucamy czekoladowe groszki. Energicznie mieszamy do rozpuszczenia czekolady. Następnie dodajemy cukier puder i miksujemy do otrzymania gładkiej konsystencji. Powstałą kuwerturą polewamy wierzch ciasta. Ciasto można ozdobić mini marchewkami wykonanymi z masy cukrowej z dodatkiem

Słodka Strona
Stefanka czekoladowa bez pieczenia 1008

zarówno jasnej, jak i ciemnej, wzbogaca dodatek czekolady, odpowiednio białej i gorzkiej. Całość zwieńcza polewa powstała z połączenia obu czekolad. Stefankę przygotowuje się szybko, bez użycia piekarnika, ciasto zaskakuje smakiem i pięknie się prezentuje. Przepis można wykorzystać w formie o wymiarach 23x23cm . Stefanka czekoladowa bez pieczenia Składniki: CIASTO 2x250g herbatników typu petitki (zwykłe i kakaowe) lub nieco więcej (może

Smakołyki Bereniki
TU I TAM po raz 5. Czekoladowe kreacje. I coś do czekolady - dla Was! 211

brownie . Długo szukałam idealnego przepisu na brownie. Wiem, że jest ich wiele, ale większość podaje użycie mąki, a dla mnie wersja z mąką to już nie brownie , tylko ciasto czekoladowe. Brownie musi być ciężkie od czekolady, z leciutko chrupiącą cieniutką skórką i cudownie wilgotnym i ciągnącym środkiem. Smak najlepszych brownie pamiętam z okresu, gdy przez jakiś czas byłam w Stanach(...)jako klasyczna polewa. Podobnie jak zabawę z pieczeniem bez, uwielbiam bawić się czekoladą. Jest niezwykle plastyczna - można z niej zrobić niemal wszystko, nawet czekoladowe koronki i papiloty, a potem ubrać w nie brownie, zamiast polewy. Moje brownie nie będzie jednak kwadratowe. Ogromnie spodobał mi się prezentowany kiedyś przez Martę Gessler pomysł na okrągłe brownie.  I tak zrobiłam

KUCHARNIA
Domowa galaretka z jogurtem i domową granolą 226

czekoladowych obżarstwach rodzinnie przechodzimy na dietetyczne desery:) Dziś kolorowe galaretki z jogurtem dosładzanym miodem i domową granolą. SKŁADNIKI 100 ml soku wiśniowego 100 ml mleka kokosowego 100 ml soku anansowgo 500 ml przegotowanej wody 3 łyżeczko agar-agar 400 ml jogurtu naturalnego  łyżka miodu Granola PRZYGOTOWANIE Zaczynam od przygotowania galaretki. Robię dwie aby deser był kolorowy:) Sok wiśniowy zagotowuję(...)galaretki stężeją widelcem "tnę" je na drobne kawałki. Do pucharków nakładam najpierw galaretkę anansowo-kokosową. Polewam jogurtem zmieszanym z miodem. Następnie nakładam galaretkę wiśniową i ponownie polewam jogurtem z miodem. Całość posypuje granolą czekoladową na którą przepis już niedługo

Magiczna kuchnia Darii
Czekoladowe Brownie z masą serową 117

odstawiamy do przestygnięcia. Mleczną oraz białą czekolade siekamy na drobne kawałki. Jajka ubijamy z cukrem na kremowa masę. Do masy jajecznej przesiewamy mąkę, kakao i sodę. Dodajemy rozpuszczona masę czekoladowo maślaną i wszystko mieszamy mikserem, do momentu uzyskania jednolitej konsystencji. Na końcu wrzucamy posiekana czekoladę i RĘCZNIE mieszamy. Tak przygotowana masę przelewamy do tortownicy i wstawiamy do piekarnika(...)cukrem pudrem i zapachem. Połączone z cukrem masło miksujemy, dodając stopniowo ser. Masę serową wykładamy na spód Brownie, równomiernie ją rozprowadzając. Wkładamy do lodówki (na czas przygotowania polewy). POLEWA: Wszystkie składniki polewy umieszczamy w garnuszku. Podgrzewamy na średnim ogniu, cały czas mieszając, aż uzyskamy jednolitą masę. Odstawiamy do przestygnięcia. WYKOŃCZENIE: Umyte i osuszone truskawki – przekrajamy na pół. Polewę wylewamy

Domowe Torty
Biszkopt czekoladowy z jabłkami 178

łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki kakao Składniki na masę jabłkową 1 kg obranych jabłek 1/2 szklanki cukru 2 budynie śmietankowe 1 łyżka mąki ziemniaczanej ¾ szklanki soku pomarańczowego Biszkopt czekoladowy z jabłkami Wykonanie Zaczynamy, rzecz jasna od biszkopta. Oddzielamy białka od żółtek. W misce ubijamy białka z cukrem na puszystą pianę. Do piany dodajemy żółtka i delikatnie mieszkamy.  Mąkę(...)pół. Na spodnią warstwę wykładamy jeszcze ciepłą masę jabłkową i przykrywamy drugą częścią biszkopta lekko dociskając. Wierzch ciasta możemy udekorować wg własnego pomysłu. Ja wybrałam białą polewę i wiórki z ciemnej czekolady. Biszkopt czekoladowy z jabłkami Biszkopt czekoladowy z jabłkami

Pyza i Surówka
Mega Czekoladowe Proste Ciasto z Bananami 2451

dość spore banany (waga ze skórką około 570g) 2 jajka 120ml oleju 100g gorzkiej, posiekanej czekolady Wierzch: 100g gorzkiej czekolady (użyłam 80%) 100g śmietanki kremówki 30% posypka lub wiórki czekoladowe do ozdoby 1. Do miski przesiać mąkę, kakao, dodać proszek do pieczenia, sodę, cynamon i wymieszać łyżką. 2. Do drugiej miski przełożyć banany i rozgnieść je widelcem na papkę/mus(...) wyjdzie rzadka odstawić ją do przestygnięcia na około 10-20 minut. Ja użyłam bardzo gorzkiej czekolady, więc moja polewa od razu była gęsta. Gotową polewą udekorować wierzch ciasta i posypać wiórkami czekoladowymi. Udanych wypieków :) Related Images: [ See image gallery

Mała Cukierenka
Delikatne pączki nadziewane konfiturą z gorzkich pomarańczy. 91

łyżeczki pasty z wanilii - skórka z 1 cytryny - olej kokosowy Do przybrania:  - konfitura z gorzkich pomarańczy - polewa krówkowa - polewa biała czekolada - polewa mleczna czekolada - kandyzowana skórka pomarańczowa - kamyczki czekoladowe - posypka truskawkowa Sposób przygotowania: Drożdże kruszymy do miseczki, zasypujemy cukrem i wlewamy 1/4 szklanki mleka. Mieszamy, przykrywamy i odstawiamy na ok. 15 minut w ciepłe miejsce(...)drugiej strony, na złoty kolor. Odsączamy na papierowym ręczniku. Jeszcze ciepłe pączki nadziewamy od góry konfitury. Użyłam do tego rękawa cukierniczego i specjalnej tylki do nadziewania. Dekorujemy polewamy i posypkami. Uwagi: Najlepiej nadziewać pączki po usmażeniu. Konfitura podczas smażenia może spowodować, że środek będzie surowy lub pączek się rozklei. Temperatura tłuszczu nie powinna być niższa niż 170°C i wyższa

DominikaDolci
Ciasto czekoladowo-dyniowe 85

tych, którzy dynię kochają i dla tych , którzy nie do końca ją lubią zapraszam na pyszne mocno czekoladowe ciasto z dodatkiem dyni. Dynia jest mało wyczuwalna w smaku, co sprawia, że ciasto jest bardzo wilgotne. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Ciasto czekoladowo-dyniowe Składniki 100 g orzechów laskowych mielonych 100 g orzechów włoskich mielonych 1 łyżka spirytusu 200 g dyni startej(...)posmarowanej masłem i posypanej bułką tartą. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 C i pieczemy około 50 minut do tzw. suchego patyczka. Studzimy, a wystudzone ciasto polewamy rozpuszczoną czekoladą. Smacznego. Artykuł Ciasto czekoladowo-dyniowe pochodzi z serwisu To co lubię gotuję

To co lubię - gotuję i polecam
Nocne pierniczki z nadzieniem i glazurą 46

glazurą. Wszystko znajdziecie w tym wpisie. Zapraszam! A jeśli wam tak jak mi brakuje cierpliwości do tych pięknych ozdób i cudownie polukrowanych pierniczków mam dla was przepis na glazurę czekoladową. Ona i lukier do pierniczków są dla mnie wybawieniem. Pierniczki wyglądają pięknie i są przepyszne. Składniki na ok 60 pierniczków z nadzieniem: 1 kg mąki 8 żółtek 3 białka(...)przez ok. 10 minut. pierniczki są bardzo miękkie po upieczeniu. takie powinny być. Nie ma konieczność dopiekania ich.  Gotowe pierniki dekorujemy lukrem, glazurą lub polewą.  Standardowo przechowujemy w zamkniętym pojemniku. Glazura czekoladowa: 30 g gorzkiej czekolady 3 i 1/4 szklanki cukru pudru 2,5 łyżki kakao 2 łyżeczki syropu kukurydzianego (lub melasy, miodu, golden syrupu) 1/3 szklanki wody

Życie zaczyna się w kuchni
Tort Sachera 137

wspaniały i delikatny tort czekoladowy przełożony dżemem lub marmoladą morelową, idealny na niedzielne popołudnie w gronie rodziny. Ja z tej okazji skorzystałam witając tak swoich zacnych weekendowych gości. .. a czekolada zawsze smakuje, ucieszy, nikt nie odmówi..;) Świetny wybór, wspaniały smak czekolady i moreli, polecam taki tort! Tort Sachera stworzony został w XIX wieku przez cukiernika Franza Sachera w Wiedniu(...)wlewam ciasto. Piekę w temp. 170 C przez 35 minut do suchego patyczka, studzę na blacie. Kroję równo wzdłuż i smaruję dżemem, składam, gotowy tort polewam polewą i dekoruję. SMACZNEGO!   Tort Sachera, tort czekoladowy z dżemem morelowym, pycha! Tort Sachera, tort czekoladowy, polecam i życzę smacznego! Źródło: książeczka Najlepsze ciasta , przepisy czytelników

Zasmakuj Kuchni
Sernik walentynkowy z białą czekoladą i mascarpone. 78

sztuki cukru 1,5 łyżki mąki ziemniaczanej 150 g. białej czekolady 50 g. masła Polewa z ciemnej czekolady: 25 g. czekolady mlecznej 25 g. czekolady gorzkiej 40 ml. śmietanki 30 % Polewa z białej czekolady: 50 g białej czekolady 30 ml. śmietanki 30 % Dodatkowo: czekoladowe serduszka do ozdoby Wykonanie: Masło razem z czekoladą rozpuścić w kąpieli wodnej.  Odstawić(...)chwilę podgrzewać, aż czekolada zacznie się rozpuszczać.  Następnie zdjąć z palnika i mieszać, aż powstanie gładka polewa.  Tak samo, przygotować polewę z białej czekolady.  Brzegi sernika udekorowałam ciemną czekoladą, a środek białą.  Do białej czekolady przykleiłam czekoladowe serduszka

Agusiowe smakołyki
Bezglutenowy mazurek czekoladowy Pawła Małeckiego 144

Lidlem mogą być bardzo proste, w ofercie świątecznej znajdziecie wszystkie potrzebne produkty spożywcze, bakalie, kolorowe lukry, polewy, świąteczne foremki... i bardzo dużo fajnych gadżetów do dekorowania, dzięki którym Wasze wypieki będą wyglądały jakby wyszły spod ręki mistrza cukiernika :).  Składniki: Ciasto czekoladowe bez mąki 6 jaj "L" 80 g cukru 200 g czekolady deserowej 50 g masła Ganasz czekoladowy(...)mniej więcej 30 minut. Odrobinę ganaszu zostawiamy do dekoracji, resztę podgrzewamy w mikrofalówce w celu uzyskania konsystencji polewy. Rozpuszczony ganasz mieszamy.  Schłodzone ciasto oblewamy podgrzanym ganaszem. Następnie ciasto dekorujemy rozetkami za pomocą papierowego kornetu lub szprycy z ganaszem czekoladowym. Na mazurku układamy dekorację z suszonych i kandyzowanych owoców, pistacji i migdałów

SzczyptaSmaQ
Czekoladowo Cukiniowe Brownie z Kremem 99

kremem śmietankowym z owocami, polane cytrynowym lukrem. Przepis na brownie z cukinią znalazłam przeglądając książki kulinarne a pomysł na połączenie z kremem i z owocami zrodził się po drodze. Czekoladowo cukiniowe brownie jest wilgotne, pyszne i sycące. Smak cukinii niewyczuwalny. Natomiast krem z owocami lekki, puszysty, delikatny. Słodko-orzeźwiające borówki i maliny polane cytrynowym lukrem stanowią niemalże idealne połączenie. Mój(...)białości.   Wykonanie: Na pierwszy brownie blat wykładamy połowę kremu. Nakładamy połowę owoców i przykrywamy drugim brownie blatem. Wykładamy resztę kremu. Posypujemy pozostałymi owocami. Owoce polewamy lukrem. Przechowujemy w lodówce. The post Czekoladowo Cukiniowe Brownie z Kremem appeared first on Made

Made By Mom And Son
Czekoladowo Cukiniowe Brownie z Kremem 159

kremem śmietankowym z owocami, polane cytrynowym lukrem. Przepis na brownie z cukinią znalazłam przeglądając książki kulinarne a pomysł na połączenie z kremem i z owocami zrodził się po drodze. Czekoladowo cukiniowe brownie jest wilgotne, pyszne i sycące. Smak cukinii niewyczuwalny. Natomiast krem z owocami lekki, puszysty, delikatny. Słodko-orzeźwiające borówki i maliny polane cytrynowym lukrem stanowią niemalże idealne połączenie. Mój(...)białości.   Wykonanie: Na pierwszy brownie blat wykładamy połowę kremu. Nakładamy połowę owoców i przykrywamy drugim brownie blatem. Wykładamy resztę kremu. Posypujemy pozostałymi owocami. Owoce polewamy lukrem. Przechowujemy w lodówce. The post Czekoladowo Cukiniowe Brownie z Kremem appeared first on Made

Made By Mom And Son

Proponowane wyszukiwania