polewa czekoladowa - 8716 przepisów (strona:381/582)

Tort czekoladowo -orzechowy w stylu Drip Cake 383

Czas gotowania 45 min Czas przygotowania 2 hr 45 min Biszkopt 7 jajek 127 g mąki tortowej 45 g mąki ziemniaczanej 203 g cukru szczypta soli Krem czekoladowo - orzechowy 500 g serka mascarpone 500 ml śmietany kremówki 150 g posiekanych orzechów 100 g gorzkiej czekolady 100 g mlecznej 5 łyżek cukru pudru Nasączenie 200 ml niegazowanej wody 2-3 łyżeczki(...)cytryny 2 łyżki spirytusu * Krem waniliowy 250 ml śmietany kremówki 250 g mascarpone 3-4 łyżki cukru pudru 1 łyżeczka pasty waniliowej Polewa drip 100 g gorzkiej czekolady 100 g śmietanki kremówki Dodatkowo czekoladowe słodycze Biszkopt Białka oddzielamy od żółtek. Do białek dodajemy sól i ubijamy na sztywną pianę. Pod koniec ubijania stopniowo dodajemy cukier, nie przerywając ubijania. Następnie

Wędrówki po kuchni
Sernik z polewą kajmakową 346

Składniki na spód: 250 g maślanych herbatników czekoladowych 150 g masła Składniki na masę serową: 1 kg sera trzykrotnie mielonego 5 jajek 1 szklanka cukru 6 łyżek mąki pszennej 100 ml śmietanki 30% Składniki na polewę: 1/2 puszki masy kajmakowej/krówkowej Przepis: Herbatniki miksujemy za pomocą melaksera na "piasek" lub za pomocą wałka rozgniatamy je w woreczku. Masło roztapiamy

Emcia Pichci
Kostka czekoladowo-wiśniowa 751

50ml alkoholu np. wódka, wiśniówka Frużelina wiśniowa: 1 litrowy słoik wiśni w kompocie 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej Krem czekoladowy 350g śmietanki kremówki 50g mlecznej czekolady 50g gorzkiej czekolady 1 łyżeczka żelatyny 1 łyżka zimnej wody 2 łyżki wrzątku Polewa: 50g gorzkiej czekolady +50g mlecznej czekolady + 1/3 szklanki mleka 50g białej czekolady + 1/4 szklanki mleka       *** Biszkopt(...)Przygotowujemy krem czekoladowy: czekoladę topimy w mikrofali lub w kąpieli wodnej *** *** Żelatynę zalewamy jedną łyżką zimnej wody i odstawiamy na kilka minut do napęcznienia *** *** Śmietanę kremówkę ubijamy na sztywno *** *** Do śmietany dodajemy roztopioną czekoladę i mieszamy. Do żelatyny wlewamy dwie łyżki wrzątku i mieszamy do rozpuszczenia. Żelatynę przelewamy przez sitko do kremu czekoladowego i dokładnie mieszamy *** *** Krem czekoladowy przekładamy

Blog z Apetytem
Ciasto Kinder Pingui 263

bardzo zbliżonym smaku, dla wielbicieli tych batoników można przygotować tort - wystarczy ładna dekoracja i mamy tort:) Krem z śmietanki i serka mascarpone jest przełożony polewą z gorzkiej czekolady, a to wszystko znajduje się pomiędzy czekoladowym biszkoptem... prawda, że proste? I do tego baaardzo smaczne :) Przepis jest podany to tortownicę o średnicy 25 cm. Składniki: biszkopt:  3/4 szklanki mąki pszennej(...)pokojowej, szczypta soli. masa: 400 ml śmietanki 30%, 250 g serka mascarpone, 1/2 opakowania żelatyny do deserów Dr Oetker , 2 łyżki cukru pudru. dodatkowo: 2 łyżki mleka, 2 opakowania polewy deserowej Dr Oetker .  Przygotowanie: biszkopt: Białka oddzielamy od żółtek. Białka ubijamy na sztywną pianę ze szczyptą soli. W połowie ubijania wsypujemy partiami cukier. Do ubitej piany dodajemy pojedynczo żółtka

Aga w kuchni
Straciatella ciasto bez pieczenia 94

Straciatella ciasto bez pieczenia Przepis na pyszne i bardzo łatwe ciasto czekoladowe bez pieczenia. Delikatna masa z czekoladą, ciastka z kremem i polewą to dwa główne składniki tego pysznego deseru. Straciatella ciasto bez pieczenia jest łatwe, smaczne i efektowne. Nie trzeba robić dekoracji, ciastka z nadzieniem zrobią za nas całe wykończenie. O cieście można powiedzieć, że to bardziej ciasto

Dieta moja pasja
Ciasto czekoladowe Shirley 239

Bogate,wilgotne ciasto czekoladowe. Może posłużyć jako spód do tortów. Można przekładać kremami, polać polewą, lub galaretką jak u mnie, bądź bez niczego. Zawsze smakuje wyjątkowo. Składniki 400 g (2 szkl.) cukru 220 g (1 i 3/4 szkl.) mąki pszennej 65 g (3/4 szkl.) gorzkiego kakao 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 1,5 łyżeczki sody oczyszczonej … Czytaj dalej

gotuj ze mną
Niewolnica Isaura? Nie, SERNIK ISAURA mojej Prababki. 263

wylałam na surowe ciasto czekoladowe.  Sernik wstawiłam do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni, piekłam przez 60 minut. Po wystudzeniu, posmarowałam go pozostała masą czekoladową i na min. 2 h wstawiłam do lodówki, aby polewa stwardniała. SMACZNEGO! Pozdrawiam smacznie i słodko! Karmel-itka

W kuchni Karmel-itki
Urocze panda muffins 201

rozpuszczonego masła 300 g jogurtu naturalnego 2 jajka szczypta soli Dekoracja : 1 opakowanie serka mascarpone wiórki kokosowe biały lukier lub polewa 2 kostki roztopionej gorzkiej czekolady brązowe M&M's lub groszki czekoladowe (można przygotować samodzielnie formując kształty roztopioną czekoladą i odstawiając do ostygnięcia) W jednej misce wymieszać kakao, mąkę, cukier, sól, proszek i czekoladę. W innej połączyć(...)równo rozsmarowujemy (nóż maczamy w gorącej wodzie, aby lepiej się smarowało). Obtaczamy w wiórkach kokosowych. Umieszczamy uszka, oczka i nosek. Na ciemnych oczkach robimy białą kropkę lukrem lub polewą, źrenicę malujemy zamaczając wykałaczkę w roztopionej czekoladzie. Przechowujemy w lodówce :) Smacznego

Chocolate Muffin Blog
Tradycyjny sernik bez spodu 89

białek, bo to ona nadaje puszystości i objętości, a poza sprawia, że ciasto nam nie opada. Zazwyczaj podaję ten sernik bez polewy, ale jak lubicie bardzo słodko, to polewa z czekolady będzie idealna. Przepis na: Klasyczny mus czekoladowy Składniki 1 kg twarogu sernikowego 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżki mąki pszennej 230 g cukru 2 łyżki esencji z wanilii

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Czekoladowe ciasto z buraczkami i cynamonową nutą 156

Coś słodkiego, coś czekoladowego i do tego z małą porcją witamin, idealne na jesienną chandrę, to... czekoladowe ciasto z burakami, z nutką cynamonu i waniliową polewą ☺️ Wilgotne, mięsiste i sycące, pyszne! 👌 P.S. jeżeli chodzi o smak buraka, to spokojnie-kompletnie nie jest wyczuwalny więc śmiało można przemycić go w tym pysznym cieście!  ciasto: 1,5 szklanki mąki tortowej(...)szklanka ugotowanego i zmiksowanego buraka (około 200 g) 2/3 szklanki cukru trzcinowego 125 g masła 3 mniejsze jaja 2 łyżki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka cynamonu polewa: 50 g masła 2 łyżki mleka 2 łyżki cukru trzcinowego 1 czubata łyżka kakao 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego Ciasto: Jajko roztrzepać z cukrem, wlać roztopione i ostudzone masło, dodać

Kraina Miodem Płynąca
szybkie, smaczne kakaowo czekoladowe ciasto... 107

rumowy 3 krople, mąka tortowa 2,5 szklanki, proszek do pieczenia 1 łyżeczka, soda oczyszczona 1 łyżeczka, kakao 3 łyżki, czekolada mleczna 100 gram polewa: czekolada gorzka 100 gram, śmietana gęsta 3 łyżeczki, czekoladowe białe gwiazdki 1 opakowanie Wszystkie składniki od razu miksujemy = do miski wsypać mąkę przesianą z proszkiem i sodą, cukier, aromat rumowy, olej, cukier, mleko, jajka

W Mojej Kuchni Lubię
Babka "Trzy smaki kawy" 162

wszystko i wylewamy na blaszkę zaczynając od najciemniejszego koloru. Babkę pieczemy w 180 stop przez około 45-50 minut do tkz. suchego patyczka. Wystudzoną babkę polewamy roztopionymi nad kąpielą wodną czekoladami, oraz obsypujemy np. czekoladowymi kuleczkami

Gotowanie...to proste !
PĄCZKI MARMURKOWE 182

posypujemy zmiażdżonymi ciasteczkami oreo. LUKIER :  8 dag cukru pudru, 1,5 łyżki soku z cytryny i gorącej wody. Wszystko dobrze ucieramy i polewamy pączki.  Smacznego! MAŁA RADA: Pączki możemy nadziać kremem czekoladowym lub budyniem

Pani na deser
ŚNIEŻNE BABECZKI 150

stopniach ok. 20 min. Krem: Śmietanę ubijamy na sztywno z cukrem, dodajemy serek, delikatnie mieszamy. Wystudzone babeczki dekorujemy lukrem, ozdabiamy śnieżynkami.   Do ciasta użyłam Polewy i dekoracji Helio (która ma wiele zastosowań) zamiast czekoladowych kropelek

słodki bratek
BLOK CZEKOLADOWY , DOMOWY + FILMIK 167

gładka i lekko gęstawa. Odkładamy ją do lodówki na 1 godzinę. Zastygnięty baton czekoladowy wykładamy z formy, smarujemy po wierzchu biała czekoladą i dekorujemy czekoladowymi groszkami. Odkładamy na 30 minut do lodówki, aż polewa zastygnie. Czekoladę kroimy na 2 centymetrowe plastry, podajemy.  Czekolada jest bardzo smaczna, Herbatniki świetnie do niej pasują, polecam

Kulinarne Fantazje Marioli
Mangolada - sernik na zimno 393

minut do lodówki, aby masa zastygła. Potem na środku tortownicy układamy masę mango wraz z jasną masą czekoladową i całość również zalewamy pozostałą masą czekoladową ciemną. Odstawiamy do lodówki aby wszystko stężało.   Wierzch polewamy rozpuszczoną w mleku czekoladą

Bon appetit mon amie
Tort orzechowy z kawą 1023

KREM KAWOWY: 2 szklanki mleka 2 łyżki kawy rozpuszczalnej w proszku 1/2 szklanki cukru trzcinowego 2 budynie śmietankowe 2 żółtka 200 g masła CZEKOLADOWY GANACHE: 100 g czekolady gorzkiej 1/3 szklanki śmietanki kremówki 30% POLEWA: 2 łyżki cukru pudru 1/3 szklanki kakao 1 szklanka mleka 2 łyżeczki żelatyny 2 łyżki zimnej wody Zmielone orzechy wymieszać z mąką pszenną, kaszą

https:KKuchniaMniam
Zaczarowany wieczór - czyli czekoladowa inka z inkowymi lodami o smaku karmelu. 162

pojemnika i mrozimy od 5 - 8 godzin.  2. Kiedy nasze lody się zamrożą możemy przygotować napój.  3. Gorącą wodą zalewamy 5 łyżeczek kawy czekoladowej. Do kawy dodajemy 2 gałki lodów a całość polewamy odrobiną sosu wiśniowego.  Teraz możemy rozkoszować się cudownymi smakami. Połączenie przyjemnego  z naturalnym? Jak najbardziej...  Smacznego

Mój pomysł na
Czekoladowe ciasto – murzynek 328

żółtka 1 ½ szklanki mąki ½ łyżeczki proszku do pieczenia Ubite białka z jajek Wykonanie: Z cukru, tłuszczu, kakao i wody gotujemy ( przez 5 minut ) czekoladową masę. Mieszamy podczas gotowania. Odlewamy ½ szklanki – posłuży jako polewa do ciasta. Po wystudzeniu dodajemy 3 żółtka, mąkę, proszek do pieczenia. Mieszamy. Na koniec dodajemy ubitą pianę z białek. Delikatnie łączymy masę. Ciasto wylewamy na natłuszczoną

Smaki Ewy
Muffinki z białej czekolady z żurawiną 191

przygotowania tych babeczek użyłam przepisu na Ciasto czekoladowe Patrycji . Ciemną czekoladę zamieniłam na białą, dodałam żurawiny, polewę zrobioną w 5 minut i jakoś same wyszły;) Mięciutkie, wilgotne, słodkie od czekolady i kwaskowe dzięki żurawinie... po prostu pyszne! Składniki na ok 16-18 babeczek masło 2 białe czekolady pół szklanki cukru 3/4 szklanki mąki czubata łyżeczka proszku do pieczenia łyżeczka cukru(...)Dobrze wymieszać mikserem. Odsączyć żurawiny z wody i wymieszać z ciastem. Formy na muffinki wyłożyć papilotkami. Każą napełnić ciastem do 2/3 wysokości. Piec 30 minut w temperaturze 175 stopni. Polewa: biała czekolada łyżeczka soku z buraka 3 łyżki smietanki UHT 30% Pokruszyć czekoladę, wsypać do miski, dodać śmietankę. Miskę postawić na garnku z gorącą wodą i podgrzewać aż czekolada

Kulinarne Inspiracje