polewa czekoladowa - 8716 przepisów (strona:374/582)

Babka z bakaliami i kokosem 67

wiórków kokosowych 175 g masła 3 jajka klasy M niepełna szklanka cukru pół szklanki posiekanych bakalii – u mnie daktyle, orzechy laskowe, żurawina, pistacje, migdały Do dekoracji polewa z mlecznej czekolady, czekoladowe pastylki i posiekane pistacje *szklanka ma pojemność 250 ml Przygotowanie: Masło rozpuszczamy i studzimy. Gdy będziemy je dodawać powinno być ciepłe, ale nie gorące. Do miski wsypujemy(...)termoobiegu). Pieczemy około 40-45 min, do tzw. suchego patyczka. Czas pieczenia może być różny w zależności od piekarnika. Gdy babka przestygnie wyciągamy ją z formy i dekorujemy polewą z mlecznej czekolady, posiekanymi pistacjami i kropelkami czekolady. Babkę przechowujemy pod przykryciem, aby zachowała wilgotność. Smacznego The post Babka z bakaliami i kokosem first appeared on Słodkie okruszki

Słodkie okruszki
Sernik czekoladowy 143

tabliczki (150 g) czekolady mlecznej 1 duże opakowanie (64 g) budyniu czekoladowego, toffi, lub o smaku „krówki” 0,5 łyżeczki (2 g) proszku do pieczenia szczypta soli Spód: 100-120 g herbatników 0,25 kostki (50 g) masła 1 łyżeczka kakao Polewa: 1,5 tabliczki (150 g) czekolady białej 3 łyżki mleka Dodatkowo: ok. 10 cukierków Schoko

Fitsweet.me
Ciasto Oferma bez pieczenia w 15 minut – nawet dziecko je przygotuje 923

mascarpone i masłem czekoladowym. Następnie zostaje tylko ułożenie wszystkich składników, czyli herbatników, kremu czekoladowego i dżemu warstwowo na blaszce. Prościej już się nie da! Składniki na ciasto Oferma: 250 g sera mascarpone 170 g masła czekoladowego typu Nutella (słoik) 280 g dżemu porzeczkowego (słoik) 400 g herbatników kakaowych 30 g migdałów w płatkach (garść)   Polewa: 100 g cukru(...)papierem do pieczenia układamy warstwę herbatników. Na nich wykładamy połowę kremu czekoladowego i wyrównujemy. Następnie znowu dajemy herbatniki, połowę dżemu porzeczkowego, herbatniki, drugą połowę kremu czekoladowego, herbatniki, dżem i znów herbatniki. Do rondelka wkładamy cukier puder, wodę i kakao. Całość doprowadzamy do wrzenia i gotujemy przez minutę. Polewę odstawiamy na chwilę do lekkiego wystudzenia. Następnie wylewamy ją na ciasto. Wierzch

e-PrzepisyKulinarne
Mini torciki à la Sacher 192

łyżeczka cukru Nadzienie i dekoracja: 200 g masy marcepanowej 150 g dżemu brzoskwiniowego 80 g białej czekolady 80 g gorzkiej czekolady 1 łyżeczka masła 1 łyżka słodkiej śmietany czekoladowe serduszka tapy przygotowania Mąkę przesiewamy z kakao i proszkiem do pieczenia. Masło topimy w garnuszku na małym ogniu. Oddzielamy białka od żółtek. Białka ubijamy na lśniącą, sztywną pianę, dodając stopniowo cukier(...)wysokich brzegach wycinamy małe torciki. Białą czekoladę rozpuszczamy na parze i polewamy polowę torcików. Do gorzkiej dodajemy łyżeczkę masła i łyżkę słodkiej śmietany, rozpuszczamy na parze i polewamy pozostałe torciki. Dekorujemy  czekoladowymi serduszkami

Mia Cucina Sofieta
BABKA Z SERDUSZKIEM 95

jajka (4 duże) proszek do pieczenia (1 łyżeczka) sok z cytryny (1 łyżka) otarta skórka z 1 cytryny Polewa biała: biała czekolada (200 g) Polewa czerwona: różowe pastylki czekoladowe o smaku truskawkowym (100 g) lub biała czekolada (100 g) barwnik czerwony (pare kropel) Dodatkowo: Serduszka cukrowe (do ozdoby) Potrzebne gadżety: mikser szpatułka   miarka waga kuchenna wykrawaczka serce(...)wykładamy  po bokach i na górę ( patrz film ) Wyrównujemy wierzch i wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy w funkcji góra dół w 160 °C około 60 min. 3.) Polewa jasna. Białą czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej i smarujemy nią wystudzone ciasto. 4.) Różową czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej i dodajemy do niej parę kropel czerwonego barwnika spożywczego. Przekładamy

Rita creative
Czekoladowe Ciasto Cukiniowe 129

Ganache: 200 g gorzkiej czekolady 110 ml śmietany kremówki 36% Śmietanę zagotowujemy. Odstawiamy z palnika i wrzucamy połamaną czekoladę. Odstawiamy na 2 minuty, po czym dokładnie mieszamy. Polewamy ciasto. The post Czekoladowe Ciasto Cukiniowe appeared first on Made

Made By Mom And Son
Czekoladowe ciasto z buraczkami i dynią 328

reszty wlać przestudzoną żelatynę. Zimną kremówkę i mascarpone ubić na sztywny krem dodając pod koniec ubijania cukier puder. Połączyć z dynią. Wystudzone ciasto czekoladowe przekroić na pół i przełożyć kremem dyniowym. POLEWA: w garnuszku zagotować cukier puder z wodą i kakao. Dodać masło, a następnie czekoladę. Rozpuścić. Polać po wierzchu ciasta. Z odłożonego puree z dyni zrobić równoległe paski(...)będzie miało gęstość ugotowanych ziemniaków, do kremu wystarczy dodać 2 łyżeczki żelatyny. Kategoria: A-Z SŁODKO , Babki i ciasta ucierane , Ciasta czekoladowe , Ciasta przekładańce , Ciasta z kremem , Ciasta z warzywami Tagged: alkohol , buraki , czekolada , dynia , kremówka , mascarpone , polewa , żelatyna

https:KKuchniaMniam
Tort czekoladowy 86

Raczej mało słodki tort, z masą czekoladową, oraz lśniącą, elastyczną polewą. Biszkopt: 10 jajek 11 łyżek cukru 3 łyżki kakao 7 łyżek mąki pszennej 1 kopista łyżeczka proszku 1 łyżka octu 1 łyżka oleju                Białka z cukrem ubić na sztywną pianę. Nie przerywając miksowania dodać żółtka, a następnie ocet i olej

Praktyczna pl
Ciasto czekoladowe z likierem czekoladowym 71

Idealne na każdą okazję ciasto czekoladowe z masą z likieru czekoladowego, wyśmienicie smakuje z filiżanką kawy w zimny dzień. Artykuł Ciasto czekoladowe z likierem czekoladowym pochodzi

Pieprzyć z Fantazją
Karleksmums – szwedzkie ciasto miłości 63

Idealny, czekoladowy smak, gruba warstwa polewy i mnóstwo wiórek kokosowych - niebo w gębie! Jednak dużo prawdy jest w powiedzeniu "przez żołądek do serca"... A najprościej trafić tam, przygotowując szwedzkie ciasto miłości

Vegan Taste
Keto deser- Kokosowe donuty (Paleo, LowCarb) 146

wyjatkowo niską zawartością węglowodanów- jedynie 2,3 g węglowodanów netto na sztuce! Kokosowy zawrót głowy Tym razem nie czekoladowe, lecz kokosowe z polewą jagodową. Do ciasta oprócz obowiązkowego trio w postaci mąki , oleju i mleka kokosowego trafiły także wiórki kokosowe. Polewa zaś to mus kokosowy z nierafinowanym olejem kokosowym i sproszkowanymi jagodami . Także jeśli wydawało Wam się, że wspomniane

Modern Cave Girl
Tort malinowy z mascarpone 129

cukier puder 7 łyżek, dodatkowo: galaretka czerwona 3 szt, maliny świeże lub mrożone 600 g, woda gorąca 3,5 szklanki, ciastka rurki z kremem ok. 4 opakowania, czekoladowe drażetki z kolorową polewą, do nasączenia: woda 1/4 szklanki, cukier waniliowy 1 łyżeczka, sok z cytryny 1 łyżeczka, Sposób przygotowania: Białka ubijamy na sztywną pianę ze szczyptą soli. Stopniowo dodajemy po łyżce

kulinarne odsłony pati
Ciasto Soczysta Wiśnia 154

rozpuszczonej)           nasączenie: 150 ml spirytusu 200 ml wody gorącej 3 łyżki cukru brązowego   Dodatkowo: wiśnie z likieru lub kandyzowane polewa deserowa WYKONANIE: blat biszkoptowy + nasączenie+ krem orzechowo- czekoladowy    krążki biszkoptowe   wiśnie   krem waniliowy blat biszkoptowy polewa     Uwaga- ciasto należy schłodzić przed podaniem i ze względu

Domowe ciasta
Czekoladowy sernik z frużeliną wiśniową 122

Serię świąteczną kończymy pysznym sernikiem czekoladowym na kakaowym spodzie, z polewą śmietankową oraz frużeliną wiśniową. Jest to nieco czasochłonne ciasto, ale uwierzcie mi – dla takiego efektu warto poświęcić parę godzin! Czekoladowy sernik z frużeliną wiśniową -- AleTorcik! - przepisy na pyszne, domowe ciasta, ciasteczka i torty

AleTorcik
Karleksmums – szwedzkie ciasto miłości 86

Idealny, czekoladowy smak, gruba warstwa polewy i mnóstwo wiórek kokosowych - niebo w gębie! Jednak dużo prawdy jest w powiedzeniu "przez żołądek do serca"... A najprościej trafić tam, przygotowując szwedzkie ciasto miłości

Vegan Taste
Batoniki z masła orzechowego/Peanut butter bars 294

lekko schłodzić w lodówce. Po tym czasie przygotować polewę. Czekoladę roztopić w kąpieli wodnej, a następnie połączyć z łyżką masła orzechowego. Polewę równomiernie rozprowadzić na wierzchu masy orzechowej i blaszkę ponownie wstawić do lodówki - na minimum 2-3 godziny. (Ja dodatkowo wierzch batoników z jeszcze płynną polewą posypałam chrupiącymi kuleczkami czekoladowymi.) Schłodzoną masę należy pokroić na kawałki przypominające batoniki. (*) Batoniki

Di gotuje
Karleksmums – szwedzkie ciasto miłości 146

ciasto miłości. Na samym początku bardzo dziwiła mnie ta nazwa, jednak gdy przygotowałem karleksmums, zrozumiałem, dlaczego to ciasto jest nazywane ciastem miłości. Idealny, czekoladowy smak, gruba warstwa polewy i mnóstwo wiórek kokosowych – niebo w gębie

Vegan Taste
Bounty wegańskie 207

było to proste, mimo kilku składników trudno uzyskać właściwą strukturę. Składniki: Masa kokosowa: 100 gram wiórków kokosowych; Olej kokosowy; 2-3 łyżka syropu z agawy lub syropu klonowego; Polewa: 100 ml oleju kokosowego; 1 łyżeczka syropu klonowego; Kakao, Wanilia, Wykonanie: Składniki na masę kokosową wrzucamy do blendera, włączamy blender na kilka sekund.  Wykładamy na papier i formujemy batoniki(...)lodówki na 1 godzinę. Do garnuszka wlewamy olej kokosowy, syrop, kakao oraz wanilię. Podgrzewamy na małym ogniu do uzyskania jednolitej masy. Wyciągamy batoniki z lodówki i polewamy je ciepłą masą czekoladową

Smaki Przyprawy i Kolory
Ciasto czekoladowe z gruszkami. 189

przez ok. 45 minut (do tzw. suchego patyczka). Po upieczeniu wystudzić. W małym rondelku podgrzać śmietanę, dodać do nie j czekoladę i mieszać aż powstanie gładka polewa. Ciasto polać sosem czekoladowym

zadanie-gotowanie
Włoskie cantuccini 174

Nowym Roku przepis kulinarny na blogu. Po wyczerpujących, głównie pod względem ilości jedzenia, Świętach Bożego Narodzenia proponuję Wam tym razem słodkość delikatną, bez tony kremu, czekolady, polewy ... (powiedziała, zajadając właśnie czekoladową tartę z rumem i czekoladowym ganache :) - chyba najlepsze ciasto, jakie ostatnio poczyniłam - przepis wkrótce!). :) Wracając zaś do tematu - coś, co chętnie zabierzecie ze sobą do pracy, dacie dzieciom

Garniec Magalie
Babka czekoladowa 112

babkę mocno czekoladową, która ma jeszcze polewę z czekolady! Babka jest bardzo smaczna, miękka i aromatyczna. Polecam nie tylko na Wielkanoc. Składniki: • 125 g masła • 3/4 szklanki cukru • 2 jajka • 1 czekolada gorzka • 2 łyżki kakao • 1,5 szklanki mąki • 1 łyżeczka proszku do pieczenia • 3/4 szklanki mleka Polewa • 1 czekolada gorzka • 1/2 szklanki

To co kocham
CIASTO CZEKOLADOWE Z CUKINIĄ 166

wiedziałam, że koniecznie muszę wypróbować przepis. Wilgotne, mocno czekoladowe, z pięknie lśniącą polewą ... uwielbiam takie ciasta :-) Troszkę obawiałam się, czy za sprawą  dodania 2 szklanek cukinii nie będę miała niespodzianki w postaci ... zakalca. Na szczęście nie.  Ciasto długo zachowuje świeżość, nie jest przesłodzone, więc wszystkim łasuchom polecam zrobić polewę z mlecznej czekolady, a nie jak jest w oryginale(...)szklanki kakao 1 łyżeczka sody oczyszczonej 1/2 łyżeczki cynamonu 3/4 szklanki cukru 1 jajko 85 g roztopionej margaryny 1/2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej aromat migdałowy 2 szklanki drobno startej cukinii Polewa czyli tzw. ganache (połączenie śmietanki 30% i czekolady) 80 g gorzkiej czekolady 80 ml śmietanki kremówki 30% Wykonanie:  Cukinię ścieramy na tarce, na drobnych oczkach. Odciskamy. Ja dodatkowo

Walijskie Pichcenie
Gofry z palonym masłem i truskawkami / Brown butter waffles with strawberries 174

truskawkami zawsze ratuje mnie w takich momentach. Uwielbiam je bo są puszyste i chrupiące, podane z jogurtem który równoważy ich słodycz i dużą ilością truskawek. Często polewam je sobie sosem czekoladowym i pomimo wyrzutów sumienia w związku z ich kalorycznością, zajadam je z wielką radością Nie ma co ukrywać, dietetyczne to one nie są. Jednak, raz na jakiś czas można

karmelowy
Rafaello z mleczkiem kokosowym 165

czym prędzej wypróbować. Ciasto okazało się niesamowicie pyszne i jest zdecydowanie w pierwszej piątce naszych ulubionych ciast:) Lekki, kokosowy biszkopt na samych białkach pokryty jest kremem śmietanowo-czekoladowo- kokosowym. Wierzch wieńczy polewa z białej czekolady. Jak dla nas rewelacja! Na kalorie nie zwracam uwagi i Wam też to radzę:) foremka 24x24cm Ciasto:  3 białka,  70g wiórków kokosowych

Z miłości do słodkości
Mazurek pisanka Wielkanoc tuż tuż 86

śmietany 18% 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 4 łyżki cukru  3 żółtka   Dodatkowo: foremki papierowe papilart  10 szt masa orzechowa z kawałkami orzeszków polewa dekoracyjna biała i czekoladowa kuleczki w białej czekoladzie i mlecznej migdały płatki posypka kolorowa lukier kolorowy Wykonanie: Do misy wsypujemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Dodajemy miękkie masło śmietanę

Różowa kuchnia
Piernik z piwem 210

ostudzeniu kroimy na pół i smarujemy powidłami śliwkowymi. Czekoladę gorzką oraz karmelową łamiemy i roztapiamy w kąpieli wodnej, każdą osobno, dodajemy po łyżce masła i odrobinie mleka. Polewamy pierniki zalotną falą czekoladowo- karmellovą i dekorujemy orzechami:) P.S Piernik pieczemy na około miesiąc przed świętami:) Smacznego

Luźna Kuchnia

Proponowane wyszukiwania