Czekoladowa beza z malinami

Czekoladowa beza z malinami

Czekoladowa beza z malinami

Przepis na : deser

Składniki: Beza – 3 duże  białka – 250 g drobnego cukru  – 15 g kakao -szczypta soli Krem – 200 g serka mascarpone – 1 łyżka cukru pudru – 1 żółtko – 1 cukier wanilinowy Polewa i wierzch – 500 g świeżych lub mrożonych malin – 1 łyżeczka soku z cytryny – 50 g cukru brązowego lub zwyklego Przygotowanie: Piekarnik nagrzewamy do temperatury 180 stopni (góra – dół).Białka z solą ubijamy w metalowej misce na sztywną pianę. Następnie dodajemy stopniowo po łyżce cuk... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu I LOVE LIFE

Warto przeczytać

Jak przygotowywać potrawy, by nie tracić cennej witaminy C?

Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.