Murzynek budyniowy na białkach

Murzynek budyniowy na białkach

Murzynek budyniowy na białkach

Ciasto czekoladowe typu murzynek, przygotowane na samych białkach oraz mleku zagęszczonym niesłodzonym, z dodatkiem czekoladowego proszku budyniowego. Wychodzi mocno czekoladowe, wilgotne i nie za słodkie - jeśli lubicie naprawdę słodkie ciasta to polecam dodać więcej cukru i/lub budyń z cukrem, a polewę zrobić z mlecznej czekolady.  Konsystencję ma ciężką i zbitą - coś pomiędzy brownie a tradycyjnym murzynkiem. Jest naprawdę pyszne i myślę, że fani ciast czekoladowych będą zadowoleni :) Dużym plusem jest też... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia MagdaLeny

Warto przeczytać

Ciasto „Trzy Szklanki”. Każdy Kawałek Rozpływa Się W Ustach. Genialnie Prosty I Szybki Przepis.

Przepisów jest bardzo wiele, w każdym domu króluje inne ciasto. Chciałabym przedstawić wam przepis na ciasto, które bardzo często nazywa się Trzy szklanki. Ciasto jest bardzo proste i pyszne, a przepis prosty, nawet amator cukierniczy sobie z nim poradzi.

Czytaj dalej...

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Ciasta na Wielkanoc. Najlepsze przepisy!

Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.

Czytaj dalej...

Idealne ciasto drożdżowe

Co zrobić aby ciasto drożdżowe było idealne?

Czytaj dalej...

Autor

Kuchnia MagdaLenyKuchnia MagdaLeny

Uwielbiam eksperymentować w kuchni, która zamienia się w małe laboratorium...a ja mieszam, próbuję, przyprawiam, miksuję, zmieniając popularne przepisy lub tworząc własne autorskie.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, śniadania, tarta, zupa, murzynek, obiad, kolacja, ciasteczka, ciastka , ciasto czekoladowe, bez pieczenia, tort, faworki, torty, herbatniki, ciasta bez pieczenia, ciasto bez pieczenia, pączki, polewa czekoladowa

Inne przepisy z Kuchnia MagdaLeny

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.