polewa czekoladowa - 8716 przepisów (strona:383/582)

Babka adwokatowa 55

temperaturze pokojowej. W tym czasie adwokat „nabiera mocy”, a ciasto wyjątkowego aromatu. Smak ajerkoniaku jest wyczuwalny, ale nie przytłacza, a słodkie ciasto idealnie łączy się z adwokatową polewą i posypką z deserowej czekolady. Nie zmienia to rzecz jasna faktu, że to właśnie ajerkoniak jest gwiazdą tego pysznego ciasta! Zapraszamy na nasz sprawdzony przepis na babkę adwokatową, która zawsze(...)mąka pszenna: 1 szklanka mąka ziemniaczana: 3/4 szklanki proszek do pieczenia: 2 łyżeczki jajka: 5 szt. cukier: 1/2 szklanki olej: 1/2 szklanki adwokat: 1 szklanka Na polewę: adwokat: 50 – 100 ml posypka czekoladowa lub starta czekolada: 2 łyżki Babka adwokatowa – przepis Przygotowanie: Do misy robota wbij jajka, wsyp cukier i mieszaj tak długo, aż powstanie biała, puszysta masa

Kuchnia Na Wypasie
CZEKOLADOWE CIASTO Z WIŚNIAMI 484

Czekoladowe ciasto z soczystymi wiśniami i polewą z  gorzkiej czekolady. Wilgotne i równocześnie puszyste w środku, z chrupiącą skórką na zewnątrz. Trzymane pod przykryciem będzie dobre przez kilka kolejnych dni. Upiekłam je w podłużnej formie keksowej, ale sprawdzi się też  forma z kominem (na babkę). W mniejszych blaszkach ciasto będzie piekło się dłużej, w większych krócej. Polecam sprawdzać

cool and minty
Makowo Migdałowa Babka Na Białkach 106

papierem do pieczenia. Pieczemy w 180 stopniach przez 35-40 minut do momentu, aż patyczek drewniany wbity w ciasto będzie suchy. Babkę tym razem polałam gotowa polewą z białej czekolady i przyozdobiłam czekoladowymi gwiazdkami

Gotowanie...to proste !
Szarlotka Babci Basi 124

przykrywamy drugą połową ciasta. Ciasto pieczemy w temperaturze 180 st. C (bez termoobiegu) przez ok. 55 minut. Po upieczeniu zostawiamy je do ostygnięcia. Sprawdź przepis: Ciasto czekoladowe – szybkie i smaczne Po ostygnięciu polewamy je lukrem – składniki na lukier mieszamy, powinien być dość gęsty. W zależności od konsystencji możemy dodać odrobinę więcej mleka lub cukru pudru. Szarlotka Babci Basi

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Jaglane brownie 94

Legendy głoszą, że można faceta przekonać do brownie w wersji fit. No to zrobiłam jaglane brownie, intensywnie czekoladowe, słodzone miodem i daktylami, nawet polewę zrobiłam. Jednym słowem - zdrowe i wartościowe. Zjadł. Z kolei Maluchy zdziwione, że ciasto na kolację, ale nie protestowały, tylko zabrały się do testowania. I test uznaję za udany, bo zjedli, aż im się uszy trzęsły

Na kulinarnym poligonie
Murzynek Piernikowy Z Kaszą Manną 141

miksujemy całość. 3. Ciasto przekładamy do foremki keksowej wyłożonej papierem do pieczenia. 4. Ciasto piekłam w 180 stop. przez 40-45 minut. Wystudzone ciasto polałam białą polewą (tym razem gotową) i posypałam czekoladowymi płatkami. Smacznego

Gotowanie...to proste !
Sernik dyniowy z nutą pomarańczy 114

Follow my blog with Bloglovin Follow my blog with Bloglovin Dynia jest świetnym warzywem, które można wykorzystać praktycznie w każdym daniu. Tym razem mamy pomysł na

CRAVEmonkey
Jaglane brownie 93

Dzisiaj przychodzę do Was z pomysłem na moją wersję brownie - lekką, dietetyczną, kremową w środku i baaardzo czekoladową. Ciasto najlepiej smakuje podane z polewą z gorzkiej czekolady i ulubionymi owocami. Musicie wypróbować! Składniki:  2 szklanki płatków jaglanych 2 dojrzałe banany 2-3 łyżki naturalnego kakao 200g jogurtu naturalnego miarka odżywki białkowej 3 piramidki czarnej herbaty ( klik )  słodzidło

Kuchnia Ellie
Jaglane brownie 132

Dzisiaj przychodzę do Was z pomysłem na moją wersję brownie - lekką, dietetyczną, kremową w środku i baaardzo czekoladową. Ciasto najlepiej smakuje podane z polewą z gorzkiej czekolady i ulubionymi owocami. Musicie wypróbować! Składniki:  2 szklanki płatków jaglanych 2 dojrzałe banany 2-3 łyżki naturalnego kakao 200g jogurtu naturalnego miarka odżywki białkowej 3 piramidki czarnej herbaty ( klik )  słodzidło

Kuchnia Ellie
Czekoladowo-owsiane gofry z bitą śmietana i jagodami 101

mojej gofrownicy każda seria piekła się po 3 minuty). Śmietankę ubijamy z cukrem. Czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej. Gotowe gofry podajemy z bitą śmietaną, jagodami i polewamy je czekoladą. Smacznego :)   Artykuł Czekoladowo-owsiane gofry z bitą śmietana i jagodami pochodzi z serwisu Mienta blog

Mienta blog
Piernik z musem ze świeżych pomarańczy 160

pszennej szczypta soli Mus z pomarańczy: 500g pomarańczy (waga po obraniu i filetowaniu) 1 galaretka pomarańczowa 1 szklanka soku z pomarańczy 1 łyżeczka żelatyny Polewa: 100g mlecznej czekolady 3 łyżki mleka Dodatkowo: płatki czekoladowe Wykonanie: 1. Ciasto: W garnku rozpuścić masło, dodać cukry, miód, powidła śliwkowe, przyprawę piernikową, cynamon, kakao i całość dokładnie wymieszać. Żółtka roztrzepać mikserem, dodać mleko(...)Polewa: Czekoladę połamać na kostki, dodać mleko i rozpuścić w kąpieli wodnej. 4. Wierzch ciasta i polać polewą, posmarować boki ciasta, a następnie wylać tężejący mus z pomarańczy. Wstawić do lodówki na godzinę. Po tym czasie posypać płatkami czekoladowymi i dowolnie udekorować

Szalona Kuchnia Eweliny
Mazurek bezglutenowy na spodzie migdałowym 148

wypiek inny niż standardowy sernik i makowiec i wpadłam na pomysł zrobienia mazurka na spodzie z mąki migdałowej. A ponieważ zalegała mi w lodówce chałwa więc polewa została zrobiona z mieszaniny chałwy czekoladowej i orzechów włoskich. Efekt wizualny jest niezły ale nie umywa się do efektu smakowego...  Niebo w gębie:-) Mazurek zniknął piorunem:-) Spód migdałowy 400 g mąki

Ze smakiem bez glutenu
Sernik czekoladowo-kajmakowy 125

serowa: 500 g sera twarogowego trzykrotnie zmielonego (lub gotowego sera do serników) 500 g mascarpone 4/5 puszki masy kajmakowej 4 jajka 1/3 szklanki cukru 1 budyń czekoladowy 1 płaska łyżka mąki ziemniaczanej Polewa: 1/5 puszki masy kajmakowej 2 łyżki mleka 1 łyżeczka masła 50 g gorzkiej czekolady Dodatkowo: płatki migdałowe do posypania Herbatniki dokładnie pokruszyć. Wymieszać z mlekiem

Bullio
Czekoladowy makowiec na cienkim biszkopcie 145

Zaszalałam w tym roku z makowcami ;). Dzisiaj kolejny z nich- wilgotny czekoladowy na cieniutkim biszkopcie z rewelacyjną polewą z kwaśnej śmietany. Polewa z godziny na godzinę zastyga tak, że po nocy spędzonej w lodówce ładnie się kroi i nie spływa z ciasta. Ja nie miałam na tyle czasu i kroiłam makowca nieco szybciej. Może ktoś się zdecyduje zrobić

Nastoletnie Wypiekanie
Madam Walewska 112

łyżce budyniu. Cały czas ubijać.  Dodać na końcu aromat migdałowy i amaretto. Zmiksować. Placki przełożyć masą i odstawić w chłodne miejsce. Ciasto można polać delikanie polewą z czekolady, wywijając na wierzchu czekoladowe esy - floresy. Najlepiej smakuje na drugi dzień i później, kiedy amaretto i migdały uwolnią swe nuty zapachowo - smakowe.  Smacznego! fot. Izabela Magdalena PS. Przepis pochodzi

Kuchnia smaków