Czekoladowe lody z prażonymi orzechami laskowymi i skruszonym wafelkiem. Wszystko to znajduje się pomiędzy chrupiącymi warstwami z nugatowych wafelków. Tworzą swoiste semifreddo, które kroi się na grube plastry. Deser lodowy, który swój wspaniały smak zawdzięcza przede wszystkim wafelkom Lusette :) 4 wafelki z nadzieniem nugatowym Lusette 100 g czekolady białej 2 szklanki śmietanki kremówki 30% 50 g orzechów laskowych 1/2 wafelka czekoladowego Lusette Pół szklanki kremówki mocno podgrzać, ale tak aby się nie... czytaj dalej...
Problemy z pamięcią i koncentracją mogą wynikać w szczególności z tego co spożywamy. Podczas wzmożonego wysiłku naszego mózgu, potrzebuje on dużej ilości glukozy, gdyż podczas nauki pracuje on na podwyższonych obrotach.
Czytaj dalej...Lubię gotować i piec ciasta. W kuchni często eksperymentuję i bawię się smakami, co sprawia mi ogromną przyjemność.