polewa czekoladowa - 8716 przepisów (strona:433/582)

Szybkie ciasto czekoladowe podwojnie czyli poWeekendowe Lakocie odc.125 137

przełamałam lekkimi sezonowymi owocami. Przepis na ciasto pochodzi z KUCHNI 03/2016. Szybkie ciasto czekoladowe podwójnie ciasto: 3 jajka 20 łyżek cukru 80 g gorzkiej czekolady, rozpuszczonej w kapieli wodnej 200 ml oleju 150 g mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 10 płaskich łyżeczek kakao polewa: 80 g gorzkiej czekolady 80 ml śmietanki kremówki sezonowe owoce do podania Jajka

Dzieje kuchennej Wiewióry
PIJANY CHAŁWOWIEC 175

czekoladą, uczta dla podniebienia. Uwaga!!! ciasto tylko dla dorosłych SKŁADNIKI Ciasto: 1 budyń czekoladowy, mąka pszenna, 2 łyżki kakao, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 4 jajka, ½ szkl. cukru Krem: 1 szkl. mleka, 1 budyń waniliowy, 2 łyżki cukru, 1 kostka masła, 150 g chałwy waniliowej Polewa: ¼ kostki masła, 2 łyżki cukru, 2 łyżki mleka, 2 łyżki śmietany

słodki bratek
Rolada piernikowa z marcepanowym kremem. 183

spożywczą i przekładamy do lodówki na około 2 godziny.  POLEWA: 150 g dobrej klasy czekolady mlecznej kilka łyżek śmietany słodkiej (18 lub 30%)      Czekoladę wraz ze śmietaną rozpuszczamy w kąpieli wodnej, dokładnie mieszamy i dekorujemy schłodzone ciasto. Wierzch posypujemy cukrowymi lub czekoladowymi ozdobami. Gotowe! https://www.youtube.com/watch?v=ShqT4DMtPY4 Przepis dodaję do akcji

Rozpustne gotowanie
Szyszki z żurawiną 128

Składniki : 100 g miodu 25 g masła 2 łyżki cukru 2 szklanki czekoladowej granoli szklanka ryżu preparowanego pół szklanki żurawiny świeżej lub suszonej Sposób przygotowania: Miód, masło, cukier rozpuszczamy w rondelku a następnie - ciągle mieszając - chwilę gotujemy. Wszystkie suche składniki ze sobą łączymy, następnie polewamy przygotowaną mieszanką miodową i mieszamy. Przygotowaną masę przekładamy do kwadratowej formy wyłożonej papierem do pieczenia

Słodkie Przyjemności
Marmurkowe babeczki z konfiturą z płatków róży. Idealne na świąteczny stół. 104

oczywiście możecie je oprószyć cukrem pudrem lub polać delikatną cytrynową polewą. Dodatkowym atutem i pysznym akcentem jest wnętrze babeczek, które delikatnie nadziewamy pyszną konfiturą z płatków róży . Swoje babeczki nadziałam konfiturą firmy Polska Róża obecnej na rynku już 35 lat. Smak konfitury idealnie komponuje się z czekoladowo-waniliowymi marmurkowymi babeczkami. Zachęcam Was do spróbowania. Składniki: (na 4 większe babeczki(...)większa ilość babeczek) czas pieczenia może być krótszy. Po wyjęciu z piekarnika babeczki studzimy, a następnie wyciągamy z foremek. Podajemy same, oprószone delikatnie cukrem pudrem lub polane delikatnie cytrynową polewą. Babeczki idealnie nadają się na Święta Wielkanocne. Smacznego

Słodkie okruszki
Kolorowe Muffiny z malinami i białą czekoladą 117

cukierki czekoladowe kilka malin Wykonanie: W jednej misce wymieszać mąkę, cukier, proszek do pieczenia i sodę. W drugiej misce wymieszać mleko, olej i jajko. Sypkie składniki wrzucić do mokrych, wymieszać, dodać posiekaną czekoladę i maliny, wymieszać delikatnie i wyłożyć ciasto do papilotek. Piec ok 25 minut do efektu suchego patyczka w temperaturze 180 stopni. Przygotować polewę. Sok z pomarańczy zagotować(...)dodać cukier puder i skórkę z pomarańczy. Wymieszać do rozpuszczenia cukru pudru, odstawić z ognia, dodać posiekaną czekoladę, wymieszać i odstawić, aż polewa ostygnie. Ozdobić wg uznania batonikami i cukierkami. Smacznego

Trufelkowo
Stefanka bez pieczenia 55

wykładam pierwszą warstwę ciastek (4 x 4 ciastka). Na ciastka wykładam połowę czekoladowej masy, na masę kolejne ciastka 4 x 4. Czynności powtarzam na zmianę z masą waniliową. Kończę ciastkami i odstawiam ciasto do wystygnięcia, a następnie do lodówki na kilka godzin. Teraz mogę przygotować polewę. Składniki na polewę: 100 ml śmietanki 30% 90 g czekolady 1 łyżka miodu Przygotowanie

Słodki sentyment
TORT MILKY WAY + FILMIK 449

boki ciasta ( zanim masa zastygnie ) przyklejamy  gwiazdki czekoladowe. Tort odkładamy na kilka godzin do lodówki. Kiedy całkowicie masy zastygną, dekorujemy ciasto. Czekoladę łamiemy na kawałki, wlewamy 3 łyżki mleka i ogrzewamy w mikrofalówce około 30 sekund, mieszamy aż powstanie gładka polewa. Na zimne ciasto wylewamy polewę i szybko wyrównujemy wierzch pozwalając

Kulinarne Fantazje Marioli
SERNIK CZEKOLADOWY Z MALINAMI I OREOO 148

ciemną czekoladą, zapieczony na spodzie oreoo i polany czekoladą. Dodatkowo dekoruje się go maliami. Smakuje wybornie i pięknie się prezentuje. SKŁADNIKI  : 1 kg sera wiaderkowego 2 opakowania czekoladowego budyniu bez cukru 2 cukry waniliowe 3/4 szklanki cukru 3 jajka 200 ml śmietany 30 % 100 g ciemnej czekolady + 3 łyżki mleka(...)POLEWA : 100 g czekolady deserowej 100 ml śmietany 30 % 200 g świerzych malin cukier puder do posypania

Kulinarne Fantazje Marioli
MILKY WAY 467

Ciasto: Pieczemy 2 biszkopty Proporcje na 1 biszkopt: 3 jajka, 1 budyń czekoladowy, 1 łyżka kakao, ½ szkl. cukru, mąka pszenna, 1 łyżeczka proszku do pieczenia Krem: ½ szkl. mleka, ½ szkl. cukru, 1 cukier waniliowy 2 szkl. mleka w proszku, 200 g masła Dodatkowo: słoik wiśni drylowanych Polewa: ¼ kostki masła, 2 łyżki kakao, 2 łyżki mleka, 2 łyżki cukru, 1 łyżka

słodki bratek
Ciasto mleczna kanapka. 188

wykładamy na jeden placek, przykrywamy drugim, wierzch  smarujemy pozostałą masą. Składniki na polewę podgrzewamy ( bez gotowania) razem, a jak się ładnie połączą, odstawiamy aż lekko zacznie tężeć. Wtedy wylewamy na na ciasto i kręcimy łyżką po powierzchni robiąc wzorki przypominające marmurek. Jest mlecznie? Jest! Jest czekoladowe ciasto? Jest! A że lubię skróty, to i w tym przypadku

Dieta moja pasja
Zdrowy deser czekoladowy (na napoju ryżowym) 179

lodówki na całą noc przykryte np. folią spożywczą. Rano wyciągamy nasz gęsty czekoladowy deser, dosładzamy do smaku syropem daktylowym (u mnie 1 i 1/2 łyżeczki), mieszamy. Przekładamy do pucharka. Na wierzch desery wysypujemy płatki migdałowe zmieszane z suszonym jabłkiem w kostce. Całość po wierzchu delikatnie polewamy syropem daktylowym. Podajemy. Smacznego Jeżeli nie możecie znaleźć produktów linii Amandin w swoim sklepie

Słodkie okruszki
Tort Ferrero Rocher 358

mieszamy z czekoladową masą za pomocą drewnianej łyżki. Na wystudzony biszkopt wylewamy masę czekoladową, wyrównujemy powierzchnię i wkładamy na godzinę do lodówki. Drugą tabliczkę czekolady, masło i śmietanę wlewamy do miski, którą umieszczamy nad garnkiem z gotującą się wodą i mieszamy do momentu uzyskania jednolitej masy. Polewę wylewamy na torcik i wyrównujemy. Torcik ponownie wkładamy do lodówki na godzinę

paapilotkaa