przełamałam lekkimi sezonowymi owocami. Przepis na ciasto pochodzi z KUCHNI 03/2016. Szybkie ciasto czekoladowe podwójnie ciasto: 3 jajka 20 łyżek cukru 80 g gorzkiej czekolady, rozpuszczonej w kapieli wodnej 200 ml oleju 150 g mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 10 płaskich łyżeczek kakao polewa: 80 g gorzkiej czekolady 80 ml śmietanki kremówki sezonowe owoce do podania Jajka
Dzieje kuchennej Wiewióryczekoladą, uczta dla podniebienia. Uwaga!!! ciasto tylko dla dorosłych SKŁADNIKI Ciasto: 1 budyń czekoladowy, mąka pszenna, 2 łyżki kakao, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 4 jajka, ½ szkl. cukru Krem: 1 szkl. mleka, 1 budyń waniliowy, 2 łyżki cukru, 1 kostka masła, 150 g chałwy waniliowej Polewa: ¼ kostki masła, 2 łyżki cukru, 2 łyżki mleka, 2 łyżki śmietany
słodki bratekspożywczą i przekładamy do lodówki na około 2 godziny. POLEWA: 150 g dobrej klasy czekolady mlecznej kilka łyżek śmietany słodkiej (18 lub 30%) Czekoladę wraz ze śmietaną rozpuszczamy w kąpieli wodnej, dokładnie mieszamy i dekorujemy schłodzone ciasto. Wierzch posypujemy cukrowymi lub czekoladowymi ozdobami. Gotowe! https://www.youtube.com/watch?v=ShqT4DMtPY4 Przepis dodaję do akcji
Rozpustne gotowanieSkładniki : 100 g miodu 25 g masła 2 łyżki cukru 2 szklanki czekoladowej granoli szklanka ryżu preparowanego pół szklanki żurawiny świeżej lub suszonej Sposób przygotowania: Miód, masło, cukier rozpuszczamy w rondelku a następnie - ciągle mieszając - chwilę gotujemy. Wszystkie suche składniki ze sobą łączymy, następnie polewamy przygotowaną mieszanką miodową i mieszamy. Przygotowaną masę przekładamy do kwadratowej formy wyłożonej papierem do pieczenia
Słodkie Przyjemnościoczywiście możecie je oprószyć cukrem pudrem lub polać delikatną cytrynową polewą. Dodatkowym atutem i pysznym akcentem jest wnętrze babeczek, które delikatnie nadziewamy pyszną konfiturą z płatków róży . Swoje babeczki nadziałam konfiturą firmy Polska Róża obecnej na rynku już 35 lat. Smak konfitury idealnie komponuje się z czekoladowo-waniliowymi marmurkowymi babeczkami. Zachęcam Was do spróbowania. Składniki: (na 4 większe babeczki(...)większa ilość babeczek) czas pieczenia może być krótszy. Po wyjęciu z piekarnika babeczki studzimy, a następnie wyciągamy z foremek. Podajemy same, oprószone delikatnie cukrem pudrem lub polane delikatnie cytrynową polewą. Babeczki idealnie nadają się na Święta Wielkanocne. Smacznego
Słodkie okruszkicukierki czekoladowe kilka malin Wykonanie: W jednej misce wymieszać mąkę, cukier, proszek do pieczenia i sodę. W drugiej misce wymieszać mleko, olej i jajko. Sypkie składniki wrzucić do mokrych, wymieszać, dodać posiekaną czekoladę i maliny, wymieszać delikatnie i wyłożyć ciasto do papilotek. Piec ok 25 minut do efektu suchego patyczka w temperaturze 180 stopni. Przygotować polewę. Sok z pomarańczy zagotować(...)dodać cukier puder i skórkę z pomarańczy. Wymieszać do rozpuszczenia cukru pudru, odstawić z ognia, dodać posiekaną czekoladę, wymieszać i odstawić, aż polewa ostygnie. Ozdobić wg uznania batonikami i cukierkami. Smacznego
Trufelkowowykładam pierwszą warstwę ciastek (4 x 4 ciastka). Na ciastka wykładam połowę czekoladowej masy, na masę kolejne ciastka 4 x 4. Czynności powtarzam na zmianę z masą waniliową. Kończę ciastkami i odstawiam ciasto do wystygnięcia, a następnie do lodówki na kilka godzin. Teraz mogę przygotować polewę. Składniki na polewę: 100 ml śmietanki 30% 90 g czekolady 1 łyżka miodu Przygotowanie
Słodki sentymentboki ciasta ( zanim masa zastygnie ) przyklejamy gwiazdki czekoladowe. Tort odkładamy na kilka godzin do lodówki. Kiedy całkowicie masy zastygną, dekorujemy ciasto. Czekoladę łamiemy na kawałki, wlewamy 3 łyżki mleka i ogrzewamy w mikrofalówce około 30 sekund, mieszamy aż powstanie gładka polewa. Na zimne ciasto wylewamy polewę i szybko wyrównujemy wierzch pozwalając
Kulinarne Fantazje Marioliciemną czekoladą, zapieczony na spodzie oreoo i polany czekoladą. Dodatkowo dekoruje się go maliami. Smakuje wybornie i pięknie się prezentuje. SKŁADNIKI : 1 kg sera wiaderkowego 2 opakowania czekoladowego budyniu bez cukru 2 cukry waniliowe 3/4 szklanki cukru 3 jajka 200 ml śmietany 30 % 100 g ciemnej czekolady + 3 łyżki mleka(...)POLEWA : 100 g czekolady deserowej 100 ml śmietany 30 % 200 g świerzych malin cukier puder do posypania
Kulinarne Fantazje MarioliCiasto: Pieczemy 2 biszkopty Proporcje na 1 biszkopt: 3 jajka, 1 budyń czekoladowy, 1 łyżka kakao, ½ szkl. cukru, mąka pszenna, 1 łyżeczka proszku do pieczenia Krem: ½ szkl. mleka, ½ szkl. cukru, 1 cukier waniliowy 2 szkl. mleka w proszku, 200 g masła Dodatkowo: słoik wiśni drylowanych Polewa: ¼ kostki masła, 2 łyżki kakao, 2 łyżki mleka, 2 łyżki cukru, 1 łyżka
słodki bratekwykładamy na jeden placek, przykrywamy drugim, wierzch smarujemy pozostałą masą. Składniki na polewę podgrzewamy ( bez gotowania) razem, a jak się ładnie połączą, odstawiamy aż lekko zacznie tężeć. Wtedy wylewamy na na ciasto i kręcimy łyżką po powierzchni robiąc wzorki przypominające marmurek. Jest mlecznie? Jest! Jest czekoladowe ciasto? Jest! A że lubię skróty, to i w tym przypadku
Dieta moja pasjalodówki na całą noc przykryte np. folią spożywczą. Rano wyciągamy nasz gęsty czekoladowy deser, dosładzamy do smaku syropem daktylowym (u mnie 1 i 1/2 łyżeczki), mieszamy. Przekładamy do pucharka. Na wierzch desery wysypujemy płatki migdałowe zmieszane z suszonym jabłkiem w kostce. Całość po wierzchu delikatnie polewamy syropem daktylowym. Podajemy. Smacznego Jeżeli nie możecie znaleźć produktów linii Amandin w swoim sklepie
Słodkie okruszkimieszamy z czekoladową masą za pomocą drewnianej łyżki. Na wystudzony biszkopt wylewamy masę czekoladową, wyrównujemy powierzchnię i wkładamy na godzinę do lodówki. Drugą tabliczkę czekolady, masło i śmietanę wlewamy do miski, którą umieszczamy nad garnkiem z gotującą się wodą i mieszamy do momentu uzyskania jednolitej masy. Polewę wylewamy na torcik i wyrównujemy. Torcik ponownie wkładamy do lodówki na godzinę
paapilotkaa