polewa czekoladowa - 8716 przepisów (strona:444/582)

Białkowe batoniki czekoladowe 147

odżywki białkowej** o smaku czekoladowym lub waniliowym 2-3  łyżki mleka lub wody 1 wafel ryżowy, drobno pokruszony 2 kostki gorzkiej czekolady bez cukru orzechy laskowe do dekoracji  Składniki mieszamy i zagniatamy masę. Dzielimy ją na pół i formujemy na kształt batoników. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej lub mikrofali. Polewamy batoniki, układamy orzeszki i wkładamy do lodówki

Chocolate Muffin Blog
Domowy kopiec kreta 428

Kopiec kreta to jedno z tych ciast, które kiedy zdarzało mi się jeść zawsze okazywało się, że to gotowiec. Dlatego chciałam spróbować zrobić je sama. Jako

Ciastkozercy
Czekoladowy sernik na piernikowym spodzie 149

gładką masę. Następnie małym strumieniem wlewam masę czekoladową i miksuję całość jeszcze przez 2-3 minuty. Przygotowaną masę serową wylewam na upieczony spód i piekę w piekarniku nagrzanym do 175 stopni przez 45 minut. Następnie studzę sernik przy uchylonych drzwiczkach piekarnika. Dekoracja W kąpieli wodnej rozpuszczam masło z dodatkiem gorzkiej czekolady. Przygotowaną polewą dekoruję sernik. Całość posypuję granatem. Smacznego, Klaudia

Mango Papaja
Proste urodzinowe ciasto czekoladowe 268

Przepis na proste urodzinowe ciasto czekoladowe Składniki powinny być w temperaturze pokojowej: 160g masła w temperaturze pokojowej 190g cukru 1 opakowanie cukru wanilinowego 16g 3 jajka 3 łyżki oleju 40g dobrego, ciemnego kakao bez cukru 200g mąki pszennej (użyłam tortowej) 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody Polewa: 100ml śmietanki kremówki 30% lub 36% 100g połamanej

Mała Cukierenka
Czekoladowe ciasto z sosem karmelowym i fistaszkami. 120

masę karmelową wykładamy ciasto czekoladowe i wkładamy z powrotem do piekarnika. Pieczemy 35-45 minut, przed końcem pieczenia sprawdzamy patyczkiem czy na pewno się upiekło. Studzimy.      Przestudzone ciasto przecinamy na pół (nie jest to konieczne, często podaję bez nadzienia), smarujemy nadzieniem i składamy. Pozostały sos mieszamy z fistaszkami i polewamy nim ciasto. Odstawiamy do stężenia. Jeśli przygotowujemy

Rozpustne gotowanie
Proste urodzinowe ciasto czekoladowe 266

Przepis na proste urodzinowe ciasto czekoladowe Składniki powinny być w temperaturze pokojowej: 160g masła w temperaturze pokojowej 190g cukru 1 opakowanie cukru wanilinowego 16g 3 jajka 3 łyżki oleju 40g dobrego, ciemnego kakao bez cukru 200g mąki pszennej (użyłam tortowej) 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody Polewa: 100ml śmietanki kremówki 30% lub 36% 100g połamanej

Mała Cukierenka
Piernik z kremem orzechowym i dżemem wiśniowym 186

mąka pszenna 600 g, proszek do pieczenia 2 łyżeczki, soda 1 łyżeczka, krem orzechowy: orzechy włoskie zmielone 300 g, mleko 225 ml, masło 300 g, cukier puder 220 g, polewa: czekolada mleczna 150 g, mleko 5 łyżek, dodatkowo: dżem wiśniowy 1 mały słoik, orzechy zmielone lub wiórka kokosowe do posypania ciasta, Sposób przygotowania: Ciasto: Masło, cukier, miód, kakao oraz(...)masła i połączenia składników. Odstawiamy do ostygnięcia. Gdy mieszanka ostygnie i będzie jeszcze ciepła to dodajemy kefir i mieszamy do połączenia. Jajka ubijamy aż zrobią się puszyste, następnie dodajemy czekoladową mieszankę oraz przesianą mąkę, proszek do pieczenia oraz sodę. Wszystko razem mieszamy mikserem na niskich obrotach do połączenia. 3 blaszki wykładamy papierem do pieczenia i ciasto rozlewamy równomiernie na każdą

kulinarne odsłony pati
Czekoladowe ciasto z mascarpone i malinami – rolada z mascarpone 65

Przepis na ciasto z mascarpone, skyrem i malinami – to pyszna czekoladowa rolada! Ciasto jest lekkie, delikatne, ale dzięki malinom wyraziste. Czekoladowe ciasto jest miękkie, więc z łatwością zwiniesz z niego roladę. Jak zrobić czekoladową roladę z malinami? Przygotowanie rolady rozpoczynamy od zrobienia czekoladowego ciasta na bazie ubitych jajek z cukrem pudrem. Ciasto pieczemy i jeszcze ciepłe zwijamy w roladę(...)maliny. Tak przygotowanym kremem smarujemy ciasto i ponownie zwijamy je w roladę. Ciasto z mascarpone – przepis krok po kroku Czekoladowa rolada z mascarpone i malinami Via Gusto Przepis na ciasto z mascarpone, skyrem i malinami – to pyszna czekoladowa rolada! Ciasto jest lekkie, delikatne, ale dzięki malinom… Drukuj Proporcje na: 12 porcji Czas przygotowania: 30 min Czas pieczenia/gotowania

Via Gusto
Piernikowe brownie ze śliwką 116

czekolady i 100 gram groszków czekoladowych po prosu musiałam je wykorzystać) 2 dojrzałe banany ( małe) 100 ml oleju 1 łyżka przyprawy do piernika 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia garść śliwek kalifornijskich 140 gram mąki owsianej bezglutenowej ( dałam Proveny) 3 jaja lub ubitej aquafaby (woda 135 gram z małego słoiczka z ciecierzycą) Polewa: 50 gram gorzkiej czekolady

AZgotuj!
STEFANKA 146

Stefanka, czyli czekoladowe ciasto z kaszą manną. Nietypowy, wilgotny i pożywny deser dla małych i dużych łakomczuchów! Deser robi się naprawdę szybko. Składniki: 2 łyżki wiórków kokosowych, 5 paczek herbatników. 1 l mleka, 1 szkl cukru, Kostka margaryn, 1 szkl kaszy mannej, 2 łyżki kakao, 1 cukier waniliowy Polewa:  100 g masła , ½ szkl cukru, 2-3 łyżki

Słodki Zakątek
Błyskawiczne eklerki w czekoladzie 1361

przepisem na opakowaniu. Następnie szykujemy polewę z czekolady. Śmietankę podgrzewamy, zestawiamy z palnika, dodajemy połamaną czekoladę – pozostawiamy na ok. 2 minuty – mieszamy do chwili, aż składniki się połączą w jednolitą, błyszczącą masę. Nożem z piłką przekrawamy wzdłuż biszkopty na dwie połowy. Na połówkach, które będą spodami ciastek rozprowadzamy jeszcze ciepłą masę czekoladową. Na masę czekoladową nakładamy krem lub ubitą śmietanę

mojewypiekiinietylko
"Odcienie miłości" A.Munro - osładzam prozę życia kanadyjskim torcikiem 123

polewam polewą, ale nie jest to niezbędne, jest bardzo smaczny także bez niej. Polewę przygotowuję ze stopionej czekolady wymieszanej ze śmietanką. Ozdabianie bywa różne, czasem są to jak widać połówki słodkich migdałów, pozbawione skórki, dzięki kąpieli w gorącej wodzie. Uwierzcie - ten torcik ma wyjątkowy, zupełnie odległy od naszych "polskich", smak. Kiedy wiosna robi sobie od nas wagary, pocieszmy się czekoladowym

I tu będę miała takie te
Ciasto budyniowe bez laktozy i bez pieczenia 396

budyń waniliowy, ale myślę, że z czekoladowym też wyjdzie pyszne :) Herbatniki to u mnie klasyczne małe, niegdyś nazywane Be Be, teraz występujące pod milionem nazw, ale użyć równie dobrze możecie innych. Ilość zależna jest od rozmiarów blaszki. Składniki: - dwa opakowania budyniu waniliowego - 3 łyżki fruktozy - ok. 800 ml mleka bezlaktozowego - wybrane herbatniki Polewa: - tabliczka gorzkiej czekolady - 2 łyżki oleju

Kulinarne zapędy Kokosa
Sernik świąteczny z czekoladowym ganasche 193

kilka godzin do lodówki. Przygotowujemy czekoladowy ganache. Śmietankę zagotowujemy w rondelku, następnie dodajemy do niej   posiekaną czekoladę. Odstawiamy na 2 minuty aby czekolada się rozpuściła, następnie mieszamy, do momentu uzyskania jednolitej masy. Na końcu dodajemy masło i całość jeszcze raz starannie mieszamy, do momentu rozpuszczenia masła.Odstawiamy do wystygnięcia.   Schłodzony sernik polewamy polewą i ponownie wstawiamy do lodówki

Mania Gotowania
Ciasto daktylowe z orzechami włoskimi 477

ciasto jest gotowe).  P olewa czekoladowa 3 czubate łyżki cukru pudru 3 łyżki gorącej wody 2 łyżki kakao 2 łyżki masła Przygotowanie W małym rondelku wymieszać cukier puder, kakao i wodę. Podgrzać wymieszaną masę na ogniu ok. 3 minut. Zdjąć z ognia. Dodać masło. Mieszać do uzyskania jednolitej konsystencji. Jeszcze ciepłą polewą polać ciasto. Smacznego

coolinarnastrefa.blogspot.com

Proponowane wyszukiwania