polewa czekoladowa - 8716 przepisów (strona:451/582)

Ptysie z kremem orzechowym 124

ptyśków) będę polewać łyżką albo zanurzę czapeczki ptysi w czekoladzie, żeby uzyskać ładniejszy efekt. Kto się skusi na coś słodkiego w weekend? Wszak mamy karnawał:) Ptysie z kremem orzechowym Składniki (na 20-25 sztuk): ciasto: 125ml wody 125ml mleka 1/4 łyżeczki soli 100g masła 150g mąki 4 jajka krem: 200ml śmietanki 30% 200g mascarpone 2 łyżki kremu czekoladowo-orzechowego (typu

Obiad gotowy
Czekoladowy makaron z brzoskwiniami 146

czekoladową nowość? :) Składniki (dla 2 osób): 1/2 opakowania makaronu Mini świderki z czekoladą Lubella 100 g chudego sera twarogowego 150 g serka homogenizowanego waniliowego 2 brzoskwinie garść orzechów laskowych kilka listków mięty do dekoracji Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Ser rozgniatamy i mieszamy z serkiem homogenizowanym. Brzoskwinie myjemy i kroimy w kostkę. Ugotowany makaron polewamy serkiem, dodajemy brzoskwinie

Cynamonowe szczęście
Babka orzechowo-czekoladowa 150

mocno czekoladowa, z chrupiącymi kawałkami orzechów. To połączenie orzechów i czekolady przypomina nieco nutellę. Wiem tylko, że na jednym kawałku się nie skończy. Pokochaliśmy ją:) Składniki: 150g gorzkiej lub deserowej czekolady 120g masła 100g cukru 4 duże jajka 0,5 szklanki mąki tortowej 150g mielonych orzechów laskowych 1 łyżka kakao 1 łyżeczka z górką proszku do pieczenia polewa: 50ml

Obiad gotowy
Ciasto cytrynowe (bez pieczenia) 165

ciasta czekoladowego, a ja robiłam je wcześniej w wersji truskawkowej i kawowej :-) Dziś pora na niezwykle orzeźwiające i aromatyczne ciasto cytrynowe :-) SKŁADNIKI 44 herbatniki Petit Beurre Blacky Cukry Nyskie 1/2 l mleka 1/2 szklanki kaszy manny 1/2 szklanki cukru 100 g masła 1 cukier cytrynowy ze skórką cytrynową skórka otarta z jednej cytryny sok z 1/2 cytryny Polewa

Czary - gary w kuchni
DIETETYCZNE BROWNIE Z CZERWONEJ FASOLI (nie zawiera mąki i cukru) 163

budyniu/puddingu czekoladowego bez cukru jeżeli trzeba to odrobina wody PRZYGOTOWANIE Zacznij od wypłukania fasoli. Do miksera dodaj wszystkie składniki. Miksuj nawet do 15 minut. Jeżeli masa będzie zbyt kitowata to dolej odrobinkę wody i dalej miksuj. Przelej do misy multicookera i nastaw program CAKE i czas 45 minut. W piekarniku 180 stopni i tez około 45 minut. Polewa oczywiście

ClauditteMissCooking
Ciasto z dziwnym, czerwonym składnikiem 214

szansę. Czekoladowe ciasto z burakami Składniki: (na tortownicę o średnicy 20 cm) 280 g buraków 1 łyżka octu z białego wina 100 g ciemnej czekolady (70%) 125 g miękkiego masła 120 g jasnego brązowego cukru 120 g ciemnego brązowego cukru 3 jajka 225 g mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 30 g kakao 1/4 łyżeczki soli polewa

Pożeraczka, czyli raz adobrze
SERNIK TRUSKAWKOWO-CZEKOLADOWY NA ZIMNO 295

SERNIK TRUSKAWKOWO-CZEKOLADOWY NA ZIMNO Zakochacie się w tym serniku od pierwszego kęsa... :) Delikatny, puszysty, truskawkowo-czekoladowy, po prostu pyszny :) To sernik na zimno, w którym smaki truskawki i czekolady doskonale się łączą, tworząc wspaniały, naprawdę lekki deser, pełen maleńkich bąbelków powietrza :) Prosty w przygotowaniu i dodatkowo bardzo podzielny, ponieważ zrobiłam go w dużej(...)kawałek :D W ostateczności podzieliliśmy resztki na cztery :DDD Bardzo polecam! SKŁADNIKI NA SPÓD CIASTECZKOWY: 100 g herbatników (użyłam Petitki) 90 g wafelków kokosowych bez polewy 2 łyżki ciemnego kakao 50 g masła SKŁADNIKI  NA MASĘ SEROWĄ: 1 kg twarogu naturalnego mielonego z wiaderka (użyłam "Delfiko") 200 ml śmietany kremówki 36% (bardzo mocno

Słodko-Słony Świat Ilony
Potrójnie czekoladowe ciasto na bazie jogurtu 167

słodkie ciasta to oczywiście dodaj więcej cukru) około 200 g gorzkiej czekolady, z czego 100 rozpuścisz w kąpieli wodnej, a resztkę dodasz w kawałkach do ciasta, aha i jeszcze polewa, czyli jeszcze jedna tabliczka czekolady, ale to już rozpusta łyżeczka sody oczyszczonej łyżeczka proszku do pieczenia około 300 g mąki pszennej (od biedy owsianej, ale ciasto może mniej wyrosnąć(...)kąpieli wosnej rozpuść 100 g czekolady, cukier i olej. W dużej misce wymieszaj suche składniki, czyli mąkę, proszek do pieczenia, sodę i sól. Dodaj jogurt i płynną mieszankę czekoladową. Wymieszaj. Dodaj posiekaną czekoladę- połącz wszystko razem. Przełóż ciasto do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz około godziny na środkowej półce piekarnika w temp. 180 C. Całość możesz polać czekoladą, dodałam

greenscarf
Pierniki nadziewane w polewie 91

Pierwszy raz robiłam pierniczki nadziewane i cóż mi pozostało napisać. Już ich nie ma. Zjedzone i to bardzo szybko. Wyszły mięciutkie, czekoladowe, i dużo nadzienia. Takie moje pierniczenie.     Pierniczki: 120 g naturalnego miodu 1 łyżka przyprawy do piernika  70 g masła  350g mąki pszennej tortowej 1 łyżeczka gorzkiego kakao  60 g kwaśnej śmietany 1 łyżeczka(...)sody oczyszczonej 1 białko 1 łyżka cukru z wanilią 3 łyżki cukru muscovado 2 żółtka do nadziewania: powidła śliwkowe, dżem truskawkowy, dżem morelowy, Polewa: 100g gorzkiej czekolady  60 ml śmietany kremówki 50 ml wody gorącej  Do garnka przekładam miód, dodaję cukier, masło, przyprawę do piernika i podgrzewam żeby cukier rozpuścił się. Odstawiam do przestygnięcia. Mąkę, kakao przesiewam

wesoła kuchnia
Przepis # 19 Tarta czekoladowa... bez czekolady 180

czekoladowym- jednak bez czekolady. Jak to możliwe? Poniżej podaję przepis. Składniki Spód  - 200 gram mąki owsianej - 50 gram mąki kokosowej - 40 gram oleju kokosowego - 2 jajka - 2 łyżki kakao - 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia - 1 łyżka jogurtu greckiego Masa - 300 gram suszonych namoczonych dzień wcześniej daktyli - 2 banany - 2,5 łyżki kakao - 1 łyżeczka oleju kokosowego Polewa

Health-Fit-Life
Sernik na Zimno z Masłem Orzechowym (bez żelatyny) 156

Polewa: 100 g mlecznej czekolady 2 łyżki śmietanki kremówki Tu chciałam uzyskać efekt miękkiej czekolady, aby dobrze się kroiło, ale czysty smak czekolady pozostał, dlatego czekoladę rozpuściłam w kremówce. W rondelku śmietankę doprowadziłam do wrzenia, zestawiłam z ognia, wrzuciłam czekoladę połamaną na kosteczki i rozpuściłam ją w śmietance. Lekko przestygniętą czekoladę wylałam na masę serową, posypałam drobinkami czekoladowymi

Blondynka Gotuje
Ciasto Jamajka 417

czekoladowy (w proszku). Mieszamy tylko do połączenia się składników. Przelewamy ciasto na blaszkę o wymiarach 18x28 cm i pieczemy ok. 30 minut. Galaretkę cytrynową i pomarańczową rozpuszczamy w 700 ml gorącej wody i odstawiamy (jak ostygnie to wkładamy do lodówki).  Gdy biszkopt ostygnie, przecinamy go na pół. Jedną część wkładamy do blaszki, w której go piekliśmy i polewamy połową

Aga w kuchni
CIASTO CZEKOLADOWE Z JAGODAMI 113

czekoladową masę, którą dodajemy po łyżkę do ubitych jajek ... ubijając ciągle na małych obrotach miksera. Na koniec dodajemy aromat lub otartą skórkę z pomarańczy. Ciasto wylewamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Na wierzch wykładamy owoce. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 40-45 minut (do tzw. suchego patyczka). Po wystudzeniu posypujemy cukrem pudrem lub polewamy polewą

Walijskie Pichcenie
SERNIK Z CIEPŁYMI LODAMI NA CHRUPIĄCYM SPODZIE 488

Polewa: - 100g czekolady (u mnie deserowa, może być dowolna) - 250ml kremówki 30% - 2 łyżeczki żelatyny rozpuszczone w małej ilości gorącej wody, u mnie w 50ml - 1 łyżeczka pudru (u mnie trzcinowy) Czekoladę połamać na mniejsze kawałki, rozpuścić w gorącej kremówce, dokładnie rozmieszać, dodać rozpuszczoną wcześniej żelatynę i cukier puder i całość zamieszać. Odstawić do przestudzenia. Lekko tężejącą masą czekoladową

Smaczne Zdrowe