polewa czekoladowa - 8716 przepisów (strona:458/582)

Murzynek orzechowy od serca 210

Walentynki tuż tuż....a własnoręcznie  przygotowane ciasto będzie idealne dla ukochanej osoby. Polecam przepyszny czekoladowy murzynek z nutką orzechów włoskich. Jeśli ciasto przygotujecie w pięknej silikonowej formie od   SMAK KUCHNI  w kształcie serca Walentynki z pewnością będą bardzo udane!.  Składniki: 2 szklanki mąki  2 szklanki mąki  kostka margaryny 1/2 szklanka wody 2 łyżeczki proszku(...)pieczenia 4 łyżki kakao 4 jaja Dodatkowo: 1/2 szklanki orzechów włoskich  płatki migdałów  1. Zagotować margarynę z wodą, kakao i cukrem. Odlać z tego 1/2 szklankę na polewę. Odstawić do wystudzenia. 2. Do wystudzonej masy kakaowej wsypać mąkę z proszkiem do pieczenia, dodać żółtka, zmiksować.  3. Białka ubić na sztywno, połączyć z masą i delikatnie wymieszać, dodać

Apetyczna babeczka
Przepis #93 Ptasie mleczko bananowo - czekoladowe FIT 408

mleka. Powoli dodajemy do białek cały czas miksując. Na koniec bardzo powoli wlewamy żelatynę. Tak przygotowaną masę przelewamy do formy i wstawiamy do lodówki na pół godziny.   Warstwa czekoladowa - 2 białka - 10 g słodzika/cukru - 4,5 g żelatyny - 25 ml wody - 2 łyżeczki kakao Wykonanie Przygotowujemy podobnie jak warstwę bananową. Jednak kiedy ubijemy białka z cukrem następnie wsypujemy(...)warstwę bananową. Masę przelewamy na warstwę bananową i wkładamy do lodówki na około 1-2 godziny .  Następnie wyciągamy z lodówki i kroimy na kształt ptasiego mleczka.   Polewa W kąpieli wodnej rozpuszczamy czekoladę z olejem kokosowym. Pozostawiamy na chwilę do wystudzenia. Następnie obtaczamy w niej kawałki ptasiego mleczka.  Ważne aby polewa nie była zbyt gorąca, ponieważ

Health-Fit-Life
Babka czekoladowo-orzechowa 162

Babka to must have wielkanocnego stołu. Podstawą są baby piaskowe, ziemniaczane czy cytrynowe. Ja postanowiłam pobawić się smakiem i zrobić babkę czekoladową z dodatkiem orzechów. Tym bardziej, że w tym roku króliczek wielkanocny przyniósł nam od HELIO pyszne dodatki do ciast a w tym orzechy włoskie, które po zblendowaniu stały się podstawą mojej babki:) 2 h średnica(...)mąki pszennej 250 g cukru 200 g masła 4 duże jajka 5 g proszku do pieczenia 3 łyżki kakao pół szklanki wody mineralnej 100 g orzechów włoskich HELIO polewa deserowa HELIO Masło w temperaturze pokojowej utrzeć z cukrem. Następnie dodać 4 żółtka a białka ubić na sztywną pianę. Dodać mąkę pomieszaną z proszkiem do pieczenia oraz kakao i wszystko

Ania i Marcin gotują
Muffinki czekoladowe z niespodzianką 138

Długo rozmyślałam na co wykorzystać moje zamrożone czerwone porzeczki i w końcu w mojej głowie pojawiła się "wizja". Jak się okazało bardzo smaczna ;-) Jeżeli macie okazję

Passions hobbies life
Ciasto czekoladowe z mlekiem w proszku. 127

ciasto jest bardzo proste w wykonaniu, ale bardzo pyszne. Idealne dla wielbicieli czekoladowych smaków. Bardzo je polecam do popołudniowej kawki. Jest dziecinnie proste w wykonaniu, więc uda się każdemu. Dodam, że ciasto można pokroić na około 30 kawałków, więc jest dość podzielne. Polecam przepis. Zapraszam :) Ciasto podałam na talerzyku, który otrzymałam od  GALERII CUDA ŚWIATA . Składniki: Ciasto: 4 jajka(...)szklanka cukru półtorej szklanki mąki tortowej 10 łyżek oleju 8 łyżek ciepłej wody 2 łyżki ciemnego kakao 2 łyżeczki proszku do pieczenia Polewa: 3 łyżki kakao 3 łyżki cukru 3 łyżki masła lub margaryny 2 łyżki  mleka w proszku niewielka ilość gorącej wody Pianka: 200 ml śmietanki kremówki 30% cukier puder do smaku 2 łyżki ciemnego kakao

Izabelawkuchni
Piernik dyniowy z orzechami pieczony w foremkach PapilArt. 139

łyżka kakao gorzkiego 1 łyżeczka sody 1 szklanka cukru 5 jajek 1  szklanka posiekanych orzechów włoskich   2 szklanki startej dyni na średnich oczkach tarki 1 lukier czekoladowy Dr. Oetkera  2 foremki PapilArt   Wykonanie : Jajka ubijamy z cukrem i cukrem waniliowym na gęsty kogel mogel.Następnie dodajemy olej, startą dynię i posiekane orzechy. Następnie dodajemy przesianą mąkę(...)przekładamy do foremek.Jeśli nie macie takich małych możecie upiec w keksówce. Ciasto pieczemy w temperaturze 180 stopni do suchego patyczka, moje piekło się około 50 minut. Letnie ciasto polewamy lukrem. Smacznego

Sama słodycz i szczypta chili
Domowe bounty (fit batoniki - smak raju) 279

mieszamy z wiórkami kokosowymi i syropem klonowym. Lepimy batoniki. W kąpieli wodnej rozpuszczamy gorzką czekoladę z odrobiną oleju kokosowego, dodajemy syrop klonowy (wedle uznania). Tak przygotowaną czekoladą polewamy każdego batonika. Gotowe bounty wkładamy do lodówki na około godzinę. Smacznego! Porównanie składników Domowa wersja batonika bounty zdecydowanie zdrowsza! Teraz miłośnicy bounty mogą częściej bez wyrzutów sumienia cieszyć się smakiem(...)Domowe raffaello Domowa granola Domowa nutella Domowe kinder country Domowe kinder pingui Domowe ciastka Domowe lody i owocowy potwór Domowe słodkie przekąski na spacer Domowy kopiec kreta Domowy budyń czekoladowy Domowy budyń jaglany - z gwiazdką Domowe ciasto z cukinią Domowe szyszki czekoladowe Domowy tort urodzinowy (w 5 minut) Domowe gofry  Domowy knoppers Domowe płatki nesquik Domowe ferrero rocher Domowe

lady-och-mistrzyni.blogspot.com
Domowe bounty (fit batoniki - smak raju) 204

mieszamy z wiórkami kokosowymi i syropem klonowym. Lepimy batoniki. W kąpieli wodnej rozpuszczamy gorzką czekoladę z odrobiną oleju kokosowego, dodajemy syrop klonowy (wedle uznania). Tak przygotowaną czekoladą polewamy każdego batonika. Gotowe bounty wkładamy do lodówki na około godzinę. Smacznego! Porównanie składników Domowa wersja batonika bounty zdecydowanie zdrowsza! Teraz miłośnicy bounty mogą częściej bez wyrzutów sumienia cieszyć się smakiem(...)Domowe raffaello Domowa granola Domowa nutella Domowe kinder country Domowe kinder pingui Domowe ciastka Domowe lody i owocowy potwór Domowe słodkie przekąski na spacer Domowy kopiec kreta Domowy budyń czekoladowy Domowy budyń jaglany - z gwiazdką Domowe ciasto z cukinią Domowe szyszki czekoladowe Domowy tort urodzinowy (w 5 minut) Domowe gofry  Domowy knoppers Domowe płatki nesquik Domowe ferrero rocher Domowe

lady-och-mistrzyni.blogspot.com
Maślankowe muffiny z borówkami amerykańskimi 123

się przygotowuje ;) To mi przypomniało że, po pierwsze nie ma tego przepisu na blogu, a po drugie że dawno nie piekłam muffin ! Jako że tym razem nie postawiłam na czekoladowe babeczki to ten przepis jeszcze chwilę poczeka na publikacje - a tym czasem korzystając z sezonu na borówki amerykańskie - to one w tym przepisie występują w głównej roli. Składniki: Składniki suche(...)cukru z prawdziwą wanilią szczypta soli  Składniki mokre: 1,5 szklanki maślanki naturalnej 2 jajka 6 łyżek oleju i dodatkowo  1,5 szklanki borówek amerykańskich  jedna polewa z białej czekolady jedna polewa z ciemnej czekolady Przygotowanie: Mąkę przesiewany do miski. Następnie dodajemy proszek do pieczenia, cukier, cukier z wanilią i sól. W drugiej misce łączymy

Taste Therapy
Ciasteczka podwójnie czekoladowe 209

Dziś zapraszam na ciasteczka podwójnie czekoladowe. :-) W kremie znajdziemy białą czekoladę a całość polana jest czekoladą gorzką. Dzięki temu ciasteczka są w sam raz - słodkie, ale nie przesadnie. Na zdjęciach wyglądają jak duże muffinki, w rzeczywistości są małe - wycinałam kółka o średnicy mniejszej niż szklanka. Ciasteczka: 1 szklanka mąki 2 żółtka łyżeczka proszku do pieczenia 100g masła 1 łyżka cukru(...)pudru 1 łyżka kakao Krem: tabliczka białej czekolady 30g masła 200ml śmietanki 30% lub 36% Polewa: 3 łyżki masła 1/2 gorzkiej czekolady 1. Ciasto: Do miski przekładamy: 2 żółtka, 1 szklankę mąki, łyżeczkę proszku do pieczenia, 100g masła i łyżkę cukry pudru. Zagniatamy na gładkie ciasto, z całości ciasta, szklanką wykrawamy kółka takiej samej wielkości. Pieczemy w temperaturze

Szefowa kuchni
Czekoladowe muffinki z kokosem i prażonymi migdałami 167

narobiłam ich całą wielką blachę wymyślając przy tym coraz to inne smaki. Były o smaku twixa … były pączkowe … były czekoladowe z karmelem … bananowe i te – czekoladowe z kokosem , białą czekoladą i prażonymi płatkami migdałów. Muffinki jak to muffinki robi się je niesamowicie szybko i tak naprawdę już po 30 minutach możemy cieszyć się smakiem wspaniałych słodkości(...)łyżeczki * kokos – 3 łyżki * cukier – 0,5 szkl * olej – 0,5 szkl * mleko – 0,5 szkl * czekolada mleczna – 150 g DODATKOWO : * płatki migdałów + kokos * polewa z białej czekolady   SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia. Dodajemy cukier , kokos i wbijamy jajka. Wszystko razem dokładnie miksujemy wlewając powoli olej i po odrobinie mleka

Ostra na Słodko
KINDER COUNTRY / tofurnik (bez pieczenia, bez laktozy, wegański) 158

nerkowców) - 6 łyżek syropu klonowego (po zmiksowaniu spróbuj i ewentualnie dosłódź) - 300 ml mleka kokosowego - 1 pełna łyżeczka agaru - odrobina wanilii / pasty waniliowej / aromatu waniliowego lub śmietankowego Polewa: 70g czekolady + 4 łyżki mleka kokosowego 1) Czekoladę podgrzej z mlekiem kokosowym i wymieszaj z orkiszem. Wyłóż na spód tortownicy i schłódź w lodówce. 2) Tofu, pastę orzechową, syrop klonowy(...)mleka kokosowego wymieszaj z agarem i zagotuj ciągle mieszając. 4) Po zagotowaniu dodawaj po trochu masę z tofu i całość na małym ogniu znów zagotuj. 5) Masę wylej na czekoladowy spód i wstaw do lodówki aż góra zgęstnieje. 6) W tym czasie rozpuść czekoladę z mlekiem kokosowym i wylej na górę ciasta, udekoruj orkiszem i masłem orzechowym. Całość wstaw

Candy Pandas
Murzynek z nutellą. 162

Ostatnio w internecie, natknęłam się na murzynka z nutellą. Koniecznie musiałam wypróbować. Oczywiście, wtrąciłam swoje trzy grosze :) Ciasto, wyszło bardzo smaczne. Miękkie i wilgotne. Nutella dodaje, fajnego, czekoladowego posmaku. Ciasto wyrosło mi z górką, dlatego zrobiłam dekorację z okruchów. Dzięki temu, murzynek bardzo ładnie się prezentuje. Piekłam w tortownicy 25 cm. Składniki: 1 kostka margaryny 1 szklanka cukru 3 łyżki(...)szklanki maki 2 łyżeczki proszku do pieczenia Wykonanie: Margarynę, cukier, kakao, nutellę i wodę doprowadzić do wrzenia, co jakiś czas mieszając. Wyłączyć gaz. Odlać pół szklanki masy, na polewę. Do wystudzonej masy, dodać żółtka, mąkę i proszek do pieczenia. Zmiksować do połączenia składników. Białka ubić na sztywno i dodać do ciasta. Zmiksować, tylko chwile na najniższych obrotach miksera. Ciasto przełożyć

Agusiowe smakołyki
Ciasto malinowo czekoladowe 117

Ciasto malinowo czekoladowe upiekłam w silikonowej foremce w kształcie serca. Ale oczywiście ciasto można upiec w tortownicy o średnicy 22-24 cm. ciasto: 120 g przecieru malinowego (zmiksowane, przegotowane maliny mrożone), 100 g cukru, 2 jajka, 60 ml oleju rzepakowego tłoczonego na zimno, 50 g masła, 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia, 200 g mąki pszennej typu 450, krem(...)śmietany kremówki (30 – 36%), 150 g czekolady deserowej, 50 g białej czekolady polewa: 35 g masła, 75 g białej czekolady, Ciasto: Jajka ubić z cukrem na puszystą masę, dodać olej oraz roztopione masło (nie gorące, musi być chłodne!). Następnie dodać przecier owocowy oraz przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Kolejność dodawania produktów jest bardzo ważna!!! Formę do pieczenia

królestwo garów
Pischinger 228

Pischinger to deser z Krakowa i choć wafle przekładane kremem czekoladowym kojarzę z dzieciństwa, nikt u mnie tak ich nie nazywał. Moje dzisiejsze wafle robiłam na bazie kwadratu i kroiłam na nieduże batoniki, możecie jednak zrobić je z okrągłych wafli tortowych i kroić jak torcik. Składniki: 5 sztuk wafli tortowych 200 g masła 1/2 szklanki cukru 5 łyżek kakao(...)łyżeczki cukru waniliowego 1/2 szklanki wody 100 g orzechów laskowych 1,5-2 szklanki mleka w proszku + czekolada do rozpuszczenia na polewę W garnku rozpuszczamy masło, cukier, kakao, cukier waniliowy i wodę. Odstawiamy do przestudzenia. Orzechy prażymy na suchej patelni, powinny być zarumienione z każdej strony, ale nie wolno ich przypalić, bo zrobią się gorzkie. Uprażone orzechy odstawiamy do przestudzenia

Ciastkozercy