Dzisiejszy tort robiłam z myślą o urodzinach mojego Dziadka. To taka tortowa klasyka: czekoladowe biszkopty, krem budyniowy i duużo świeżych owoców. W mojej koncepcji tort miał być jeszcze z jeżynami, niestety nie udało mi się ich nigdzie znaleźć, Wy możecie dodać dowolne świeże owoce – nie tylko będzie smacznie, ale też świetnie wygląda :) Tort piekłam w dwóch tortownicach o średnicy(...)budyń 1,5 szklanki mleka 2-3 łyżki cukru pudru 2-3 łyżki kakao + kawa na poncz, świeże owoce do dekoracji i przełożenia ciasta, tabliczka gorzkiej czekolady na polewę, olej kokosowy (opcjonalnie) Biszkopty przygotowujemy według przepisu , można upiec go dzień wcześniej, żeby miały dużo czasu na ostygnięcie. Kawę zaparzamy wcześniej i odstawiamy do ostudzenia lub od razu rozpuszczamy kawę rozpuszczalną
Ciastkozercymielonych orzechów (u mnie włoskie) 50 g mielonych migdałów 150 g (ok. 6 szt.) suszonych fig 2 łyżeczki serka homogenizowanego waniliowego opcjonalnie: 1-2 łyżki likieru czekoladowego do obtaczania: wiórki kokosowe, mielone orzechy, mielone migdały, kakao, kolorowa posypka lub tabliczka mlecznej lub gorzkiej czekolady do polania trufli Przygotowanie: W malakserze (lub blenderze) mielimy orzechy, migały, figi, dodajemy serek (i ewentualnie(...)kształt za pomocą formy do czekoladek. Po wyjęciu z lodówki obtaczamy nasze trufle w różnych posypkach, ewentualnie rozpuszczamy tabliczkę czekolady w kąpieli wodnej (z dodatkiem łyżki oleju) i polewamy nią trufle
Domowa Cookierenka Agisię czerwienią, zieleń czerwonymi girlandami, a do tego Świąteczne dedykacje, możliwość ułożenia personalizacji, wstawienia zdjęcia! Jest to niesamowite i bardzo świąteczne! I te smaki. .. piernikowe, śliwkowe, pomarańczowe, z makiem, czekoladowe, o smaku chmielu i wiele innych>>> ZERKNIJCIE!!! Takie krówki w świątecznym czasie przydadzą się także do szkoły dzieciom na klasowe Mikołajki! A może szukasz upominków dla pracowników(...)można szybciutko je wykorzystać i skusić niejadka! Zrobimy pyszny deserek budyniowo-piernikowy! Wystarczy przygotować budyń śmietankowy (według przepisu), wymieszać go z pokruszonymi miękkimi pierniczkami, podać w pucharkach i polać polewą krówkową. Gwarantuję, iż każdy fan słodkości wyczyści pucharek ze smakiem! Polewę krówkową robimy z 2 krówek rozpuszczonych w łyżce mleka. Krówki od Cukrówki to nie tylko Święta! Możecie tam kupić
Latosiowydomsię czerwienią, zieleń czerwonymi girlandami, a do tego Świąteczne dedykacje, możliwość ułożenia personalizacji, wstawienia zdjęcia! Jest to niesamowite i bardzo świąteczne! I te smaki. .. piernikowe, śliwkowe, pomarańczowe, z makiem, czekoladowe, o smaku chmielu i wiele innych>>> ZERKNIJCIE!!! Takie krówki w świątecznym czasie przydadzą się także do szkoły dzieciom na klasowe Mikołajki! A może szukasz upominków dla pracowników(...)można szybciutko je wykorzystać i skusić niejadka! Zrobimy pyszny deserek budyniowo-piernikowy! Wystarczy przygotować budyń śmietankowy (według przepisu), wymieszać go z pokruszonymi miękkimi pierniczkami, podać w pucharkach i polać polewą krówkową. Gwarantuję, iż każdy fan słodkości wyczyści pucharek ze smakiem! Polewę krówkową robimy z 2 krówek rozpuszczonych w łyżce mleka. Krówki od Cukrówki to nie tylko Święta! Możecie tam kupić
Latosiowydomzabieganych i zapracowanych mam przepis na szybki i łatwy piernik marchewkowy. Wyśmienity, lekko wilgotny, nadziany suszoną śliwką i orzechem włoskim od www.Skworcu.com.pl . Mój pod pierzynką z kajmaku czekoladowego, ale w zupełności wystarczy jeśli go oprószycie cukrem pudrem. Składniki na jedną foremkę keksową: 2 jajka 1/2 szklanki oleju 25 dag cukru 25 dag mąki pszennej 2 łyżeczki sody 4 łyżki(...)orzechy oraz startą marchew, wszystko razem mieszamy łyżką, przelewamy do foremki wyłożonej papierem do pieczenia. 2. Piekarnik rozgrzewamy do 170 C, i pieczemy ok 1 godziny. Ciasto polewamy dowolną polewą i dekorujemy
Apetyczna babeczkaDawno, dawno temu na Mikołaja i Boże Narodzenie przygotowywano dla dzieci słodkie talerze. W mojej rodzinie przygotowujemy jeden olbrzymi, na którym nie może zabraknąć grochu czekoladowego. Jest to groch GMO ,większy od tego na zupę grochową. Ale w tym wypadku nie manifestujcie swojej niechęci do produktów genetycznie modyfikowanych. Moja żona, jako chemik i zwolennik zdrowej żywności zgadza się(...)soli Przygotowanie jest proste. Wszystkie składniki do miski i zagniatamy gładkie ciasto. Formujemy małe kuleczki, z tej ilości ciasta około 50szt. Pieczemy w temp.160stop.,około 20min. Po ostudzeniu polewamy lukrem lub posypujemy cukrem. Ciasteczka przechowujemy w dobrze zamkniętych pojemnikach, najlepiej w ładnych puszkach metalowych. Podobnie jak pierniki po paru dniach są cudownie miękkie. Życzę miłej przedświątecznej zabawy oraz ochów
Kulinarny karnet Christopherawstawić całość do piekarnika. Skrócicie ten czas do minimum! Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE Składniki na 8 sztuk omletów: 100g makaronu czekoladowego mini świderki #Lubella 8 truskawek 4 łyżki jagód lub borówek 4 jajka Sos waniliowy: 250ml mleka 2 żółtka 1 łyżka cukru z prawdziwą wanilią 2 laski wanilii Sposób przygotowania: Makaron gotujemy(...)roztrzepanymi jajkami. Formę na muffinki wykładamy foremkami, napełniamy 8 i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180⁰C na ok 20 minut. Gotowe przekładamy od razu do naczynia żaroodpornego i polewamy sosem. Zapiekamy ponownie jeszcze przez ok 5minut. Podajemy na ciepło
Kuchnia w czekoladziesezon na truskawki i przygotować ulubiony sos Małżona. Powstało pyszne deserowo-śniadaniowe danie. Czekoladowe świderki z sosem waniliowym, truskawkami i pistacjami dla 3 głodomorów: 300 g MINI czekoladowego makaronu świderki Lubella truskawki (wg upodobań, mniej lub więcej) trzy garści posiekanych pistacji sos waniliowy: 1 żółtko ok.400 ml mleka 100 ml cukru (1 szklanka) ziarenka z połowy laski wanilii(...)masło. Mieszamy. Dolewamy 2 łyżki mleka i energicznie roztrzepujemy Makaron gotujemy wg przepisu na opakowaniu. Odcedzamy. Truskawki myjemy i pozbawiamy szypułek. Kroimy. Pistacje (najlepiej nie solone) siekamy. Nakładamy makaron, polewamy sosem i dekorujemy truskawkami i pistacjami
Dzieje kuchennej Wiewiórydodajemy 1 łyżkę oleju kokosowego Keksówkę wykładamy folią spożywczą i dajemy ciemną masę (uklepujemy do pożądanej grubości), a następnie jasną masę. Całość posypujemy orzechami do dekoracji i (opcjonalnie) polewamy domową czekoladą (olej kokosowy, syrop daktylowy, kakao). Snickersa wkładamy do lodówki na godzinę. No niestety trzeba jeszcze chwilę poczekać, ale dzięki temu będzie się lepiej kroić. Gotowe, po wyciągnięciu wystarczy(...)Domowe raffaello Domowa granola Domowa nutella Domowe kinder country Domowe kinder pingui Domowe ciastka Domowe lody i owocowy potwór Domowe słodkie przekąski na spacer Domowy kopiec kreta Domowy budyń czekoladowy Domowy budyń jaglany - z gwiazdką Domowe ciasto z cukinią Domowe szyszki czekoladowe Domowy tort urodzinowy (w 5 minut) Domowe gofry Domowy knoppers Domowe płatki nesquik Chcesz być na bieżąco
lady-och-mistrzyni.blogspot.comłyżki mąki jaglanej 3 łyżki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia 4 łyżki oleju krem mascarpone: 250 g serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru czekoladowy wierzch: 100 g czekolady gorzkiej 3 łyżki mleka kilka truskawek i listki mięty Przygotowanie: ciasto: Składniki sypkie (mąkę, kakao, proszek do pieczenia) mieszamy razem z miseczce. Białka ubijamy ze szczyptą soli(...)było na górze. masa mascarpone: Serek miksujemy z cukrem. Nakładamy go na biszkopt w miejscu wgłębienia. wierzch: Czekolad ę rozpuszczamy w kąpieli wodnej z mlekiem, studzimy i polewamy po wierzchu tarty. Brzegi dekorujemy pokrojonymi truskawkami. Naturalne i zdrowe produkty znajdziecie w sklepie www.naturalniezdrowe.com.pl
Bon appetit mon amieRobiłam już wiele ciast z warzywami, które znajdziecie na Blogu w tej zakładce . Moimi faworytami są Ciasto Leśny Mech i Ciasto Marchewkowe , ale od teraz dołącza do nich Czekoladowe Ciasto z Burakami! Jestem nim zachwycona, po prostu zachwycona :D Proste, szybkie, bez użycia miksera, z dodatkiem zdrowych buraków, wilgotne i rewelacyjne w smaku. Tych, którzy nie przepadają za burakami(...)dorzuciłam tabliczkę czekolady. Posiekana czekolada pięknie się rozpuściła w cieście i było ono dzięki niej jeszcze smaczniejsze. Wierzch ciasta postanowiłam polać genialną polewą z białej czekolady, kremówki oraz żelatyny i zabarwionej na różowo sokiem z buraka. Polewa jest przepyszna, nie spływa z ciasta, ma bardzo delikatną, żelową konsystencję, a przy tym pozostaje idealnie śmietankowa. Ciasto możecie oczywiście przygotować
Słodko-Słony Świat Ilonyłyzki mąki ziemniaczanej - 2 łyżki kakao - 8 łyżek cukru Nadzienie - sok z brzoskwiń z odrobiną mocnego alkoholu i wody Krem - 700 ml mleka pełnotłustego (3,2%) - budyń śmietankowy i czekoladowy Do tego puszka brzoskwiń Żółtka oddzielamy od białek. Mąki z kakao przesiewamy do miski. Białka ubijamy na sztywno z cukrem. Powolutku dodajemy żółtka i mieszamy. Następnie bardzo powoli dodajemy(...)jeden budyń). Studzimy. Biszkopt dzielimy na połowę. Nasączamy ponczem . Brzoskwinie kroimy w kawałeczki i układamy na jednej części, przykrywamy budyniem i układamy drugą warstwę biszkoptu. Na wierzch można polać polewą z czekolady
Kuchnia Pełna Emocji