czekolady lub batoników czekoladowych typu kinder chocolate (dzielimy na pół) Przygotowanie: Biszkopty dzielimy na pół. Nasączamy delikatnie w mleku. Wkładamy do pojemniczków. Następnie wykładamy po łyżeczce dżemu. Śmietanę ubijamy na wysokich obrotach przez 2-3 minuty, dodajemy cukier oraz stopniowo mascarpone oraz kakao do uzyskania jednolitej masy. Wykładamy na dżem do pojemniczków. Czekoladę rozpuszczamy z mlekiem, polewamy desery, wkładamy
Lena GotujePołącz z masą czekoladową. Na samym końcu dodaj pokruszone na drobno pierniki i nierozmrożone maliny. Delikatnie wymieszaj całość. Formę do muffinek wyłóż papierowymi papilotkami, a następnie napełnij je masą do 3/4 wysokości. Piecz w piekarniku nagrzanym do 180C przez 25 min. Dekoracja: resztkę czekolady (50g) rozpuść z kawałeczkiem masła i od razu polej babeczki. Na przestygniętej polewie ułóż płatki suszonej
Raj dla Podniebieniamocno czekoladowy sernik, dla którego warto zgrzeszyć by po jednym kawałku zaspokoić apetyt na czekoladę na długi czas:). Nam bardzo zasmakował i na pewno powtórzymy. Sernik: 1 kg mielonego sera 200 g mlecznej czekolady 3 łyżki mleka 5 jajek 1 budyń waniliowy 200 ml śmietany 30% 2 łyżki kakao 150g cukru 100g ciastek owsianych Polewa: 100g mlecznej
Szefowa kuchnimocno czekoladowa, wilgotna i bardzo puszysta, a dodatkowo posiada pyszne nadzienie. Polecam! (Filiżanka/kubeczek/kokilka o pojemności minimum 200 ml) 1 jajko 3 łyżki mleka 3 łyżki oleju 3 łyżki cukru 3 łyżki mąki pszennej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 3 łyżki kakao Dodatkowo: 1 łyżka dżemu/konfitury (u mnie czarna porzeczka 105% od Najtun) Polewa
Di gotujeherbatniki czekoladowe Przygotowanie: Cukier rozpuszczamy z masłem, dodajemy mleko w proszku, mieszamy. Zdejmujemy z ognia dodajemy krem marshmallow, odstawiamy. Foremkę wykładamy papierem do pieczenia, dno wykładamy herbatnikami (nie jest to konieczne, chociaż ułatwi wyjmowanie" krówki" i jedzenie) Na herbatniki lub dno foremki wylewamy kremową masę i całość wstawiamy do lodówki. Kiedy krem zastygnie wierzch polewamy rozpuszczoną
Bon appetit mon amiewszelakie czekoladowe desery. Tym razem również ona była głównym elementem mojego pieczonego eksperymentu. Z założenia miało powstać brownie kawowe, wyszło migdałowe, ale i tak było przepyszne :) Składniki: Ciasto: 180g gorzkiej czekolady (2 tabliczki) 160g masła 4 jajka 1 i ¼ szklanki cukru 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej 1 łyżeczka aromatu migdałowego 1 ½ szklanki mąki Szczypta soli Polewa: 90g gorzkiej
Kolizje Smakówmocno czekoladowe ciasto z nutą piernikową i takie właśnie ono jest. A by Was zachęcić powiem tylko tyle, jest błyskawiczne w przygotowaniu. Składniki: - 5 szklanek mąki - 3 szklanki zsiadłego mleka - 2 szklanki cukru - 6 łyżek dżemu wiśniowego - 10 łyżek oleju - 2 i 1/2 płaskiej łyżeczki sody - 4 łyżki kakao - 2 łyżeczki przyprawy do piernika Polewa
Zainspirowana w kuchniPyszne i proste [ bez użycia miksera] do zrobienia, pomysł podpatrzony w Małej Cukierence ..ja dodatkowo przełożyłam bitą śmietaną [ ale to nie jest konieczne] .. u
Moje domowe kucharzenieRolada Buche-de-Noel popularna rolada francuska przypominającą pień drzewa/ polano. Bardzo łatwa w przygotowaniu. Do ciasta użyłam biszkoptu idealnego, a wierzch to ta sama
RAROSSAlubi mocno czekoladowego brownie? Ja nie! A choć to ciasto jest przepyszne, to bardzo często z niego rezygnujemy ze względu na wysoką kaloryczność. Ale spokojnie! Mam dla Was taką wersję tego ciasta, która nie tylko rewelacyjnie smakuje i wspaniale wygląda, ale także nie zawiera ani grama cukru. Jak to możliwe? Oto pyszne brownie z fasoli z polewą daktylowo-kakaową. Jest
Natka Pietruszkiprince polo czekoladowych, lub innych podobnych 75 g kakao, dobrej jakości 3 gorzkie czekolady suszone jagody goji Orzechy, wafelki, zmiksować na gładką masę. Dodać kakao ,nutellę, dokładnie wyrobić. Z masy formować nieduże kulki, odkładać na kratkę, jeden obok drugiego. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Kratkę postawić na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Rozpuszczoną czekoladą po kolei polewać czekoladki. Na koniec
gotuj ze mnąEkspresowe ciasto kakaowe dla wszystkich leniwych ;) i/lub szukających czegoś słodkiego "na już". Do przygotowania ze składników, które najczęściej mamy pod ręką. Pysznie kakaowe, lekkie, odpowiednio wilgotne
cool and mintymocno czekoladowego ostatnio i dostałam w końcu to czego chciałam 🤤 😋 😎 🤗 myślę, że nazwa jak najbardziej oddaje smak tego rarytasu 😀 Placki ✔️ 1 jajo ✔️ 40 g mąki (dałam żytnią razową 2000) ✔️ 20 g twarogu ✔️ odrobina wiórek kokosowych Krem ✔️ 50 g twarogu ✔️ pół łyżeczki kakao ✔️ 25 g banana ✔️ odrobina wiórek kokosowych ✔️ woda lub jogurt dla łatwiejszego rozsmarowania ✔️ słodzik Polewa ✔️ pół
Zdrowie i pysznie na talerzuwytrawna polewą z gorzkiej czekolady. Bardzo wciągające, nie można przestać na jednym kawałku. Składniki: (na blaszkę 25x25cm) Na ciasto: 5 jajek ¾ szklanki cukru ¾ szklanki mąki 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia Na masę kokosową: Szklanka mleka kokosowego ½ szklanki mleka tłustego 200g wiórków kokosowych 3 łyżeczki żelatyny 400ml śmietany kremówki 3-4 łyżki cukru pudru Na czekoladowy ganache: 100g czekolady gorzkiej
Pyry na Gazjasnych i czekoladowych wypieków. Dzięki dodatkowi oleju i jogurtu nie należy do rodzaju suchych, dławiących babek, co to bez kubka herbaty ani rusz. Im starsza, tym wilgotniejsza. Składniki: 250 g mąki pszennej 4 jaja L 150 g cukru/ksylitolu 150 ml oleju 150 g jogurtu greckiego 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1,5 łyżki kakao Składniki na polewę: 80 g gorzkiej
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!pysznych, czekoladowo-kokosowych ciastek. Mój pochodzi ze starych notatek. Kostki smakują rewelacyjnie - a najlepiej na drugi lub trzeci dzień - o ile tyle wytrzymają. Ciasto: 450g mąki pszennej 2 jajka 1/3 kostki margaryny 250g cukru pudru 3 łyżki płynnego miodu 3/4 szklanki mleka aromat waniliowy 2-3 łyżki kakao (opcjonalnie) 3 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia Polewa: 200g masła
Di gotuje