Placuszki idealne dla dzieci - córeczka zjadła z apetytem. Do tego kawałki banana i smaczne śniadanie gotowe. 1 szklanka mąki pszennej 1 szklanka mleka 1 jajko 2 łyżki oleju 1 dojrzały banan ¼ łyżeczki cynamonu 1 łyżka kakao typu Puchatek Do miski wsypujemy mąkę, kakao i cynamon. Wbijamy jajko, wlewamy mleko i olej. Wszystko dokładnie mieszamy trzepaczką lub mikserem. Banana blendujemy(...)rozgniatamy widelcem. Rozgnieciony sprawia, że wyczuwalne są kawałki banana - ta wersja bardziej nam odpowiada. Dodajemy go do masy. Ponownie wszystko mieszamy. Smażymy małe placuszki na rozgrzanej patelni z odrobiną oleju. Obsypujemy cukrem pudrem
VioletoweKucharzeniepomysł na letni obiad, idealny dla dzieci lub słodką przekąskę na podwieczorek. Można je przygotować z ulubionymi owocami lub bez dodatków, polane syropem owocowym. Wystarczy wszystkie składniki połączyć, usmażyć placuszki i pyszne danie gotowe. składniki na około 10 sztuk 2 szklanki płatków owsianych 2 szklanki maślanki naturalnej 2 jajka 1/2 szklanki mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia(...)odstawiamy na pół godziny. Następnie do płatków dodajemy makę, cukier, proszek do pieczenia, szczyptę soli oraz jajka i wszystko dokładnie mieszamy. Na patelni z rozgrzanym tłuszczem smażymy niewielkie placuszki z obu stron na złoty kolor, po usmażeniu odsączamy z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku. Tak przygotowane placki podajemy z borówkami i malinami, posypane cukrem pudrem. Artykuł Placki owsiane
Smakowite DaniaPlacki smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor. Po usmażeniu odsączamy je z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym. Z podanej porcji wychodzi około 30 - 40 małych placuszków. Rada: Placuszki idealnie smakują ze śmietaną, jogurtem naturalnym lub sosem czosnkowym. Przepis bierze udział w akcji
Ciastka - domowe słodkościNormalnie super kozak deserek! 😍😎 Dzięki Get-fit 😘 od których otrzymałam przepyszny krem z orzechów laskowych, dzięki czemu moje placuszki były obłędne w smaku!😵 Tak jak wspominałam w poprzednich postach, ruszają dla Was specjalne 👉RABATY! Na razie dla stacjonarnych klientów z Lublina i okolic na hasło zdrowo by Katarzynka otrzymacie w sklepie 5 % rabatu na zakupy(...)pół szklanki -dodatki: 2 łyżki masła orzechowego, 50 g malin Przygotowanie: Banana pokroić w plastry i rozgnieść widelcem, dodać mąki i stopniowo dodawać wody aby konsystencja była "papkowata". Smażymy placuszki Polecam dodać masło orzechowe i owoce jako uzupełnienie do pełnowartościowego posiłku Wartości odżywcze: 231 kcal B 7 g W 36 g T 4 g z dodatkami 417 kcal
Zdrowie i pysznie na talerzuPlacuszki z tartej cukinii i ziemniaków, podane z serkiem śmietankowym wymieszanym z ziołami, które Wam dzisiaj proponuję, są zainspirowane regionalnym daniem z Owernii. Tak przygotowany serek nazywa się w tym regionie Francji „sarrasou”, tradycyjnie do jego przyrządzenia używa się świeżego, miękkiego twarożku ze zsiadłego mleka, sprzedawanego w specjalnych pojemniczkach z dziurkami, umożliwiających odpływanie serwatki. Tego typu ser odstawia się przed(...)patelni rozgrzej niedużą ilość oleju (placki nie muszą w nim pływać) z masłem na średnim ogniu, nakładaj porcje masy cukiniowo-ziemniaczanej (około 1 pełna łyżka), formując nieduże płaskie placuszki, i smaż około 3 minuty na złoty kolor, przewróć na drugą stronę i powtórz smażenie. Placki mają być przyrumienione i chrupiące. Przełóż placki na papierowy ręcznik, aby odsączyć z nich
Smaki Francji współczesna kuchnia francuskazioła. Rozgrzać patelnię na której uprażyć ziarna słonecznika. Uprażone ziarenka odstawiamy, na patelnie wlać olej. Na dobrze rozgrzaną patelnie z olejem nakładać po dużej łyżce ciasta i smażyć placuszki do zarumienienia. Następnie przewrócić i zarumienić z drugiej strony. Każdy placuszek nie powinien być grubszy niż 1 cm. Podawać z sosem czosnkowym i ziarnami słonecznika, opcjonalnie tzatziki. Pysznie smakuje samodzielnie
Better Life By Auntie JuDzieciaki uwielbiają śniadania na słodko. Ja jednak nie jestem zbyt wielką zwolenniczką sypania cukru do potraw, tzn wszystko można, ale z umiarem. Te placuszki śniadaniowe są bardzo pyszne, słodziutkie, a zawdzięczają to cukrom pochodzącym z owoców, w tym wypadku bananów. Placuszki wychodzą tak pyszne, że palce lizać! Spróbujcie Składniki: 1 czubata szklanki mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia
Z Majeczką w kuchniMłoda czeka. A że najbardziej lubi wszystko co konkretne, to zawsze staram się sprostać Jej wymaganiom :) Tym razem wykańczanie serka mascarpone z lodówki. A że Miśka uwielbia placuszki to i tym razem bardzo proste połączenie. Składniki: na ok 8-10 placuszków 1 jajo 1 płaska łyżka cukru pudru 1 płaska łyżka serka mascarpone 2 płaskie łyżki mąki 1/2 łyżeczki
Gotowanie z pasjąprzygotowane kromeczki smażymy na maśle z obu stron na złoto. Podajemy od razu oprószone cukrem pudrem w towarzystwie herbaty i kilku świeżych owoców Smacznego Propozycja nr 2: Ekspresowe placuszki waniliowe Składniki: (na 1 porcję) 3 łyżki mąki pszennej 3 łyżki waniliowego serka homogenizowanego (u mnie wersja z pokruszoną wanilią) 1 jajko M 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia około 1 łyżeczki(...)oleju kokosowego do smażenia do podania: sos jagodowy, świeże owoce Przygotowanie: Do miski wsypujemy mąkę, wbijamy całe jajko, dodajemy serek homogenizowany i proszek do pieczenia. Całość dokładnie mieszamy łyżką. Placuszki (1 łyżka = 1 placek) smażymy z obu stron na małym ogniu na patelni z odrobiną oleju (u mnie 1 łyżeczka oleju kokosowego). Podajemy od razu polane np. sosem jagodowym
Słodkie okruszkipieczenia, solą oraz podaną ilością kakao. Dodaję jajko, mleko oraz syrop klonowy. Wyrabiam gładkie ciasto. Na patelni rozgrzewam tłuszcz. Na rozgrzany olej nakładam w kilku porcjach ciasto tworząc niewielkie placuszki. W momencie kiedy smażą się po jednej ze stron wierzch nieusmażonej części posypuję płatkami migdałów. Po około minucie przewracam placuszki na drugą stronę i smażę kolejną minutę. Usmażone pankejki przekładam
Mango Papajaczynienia z wersją wytrawną. Jak widać nasze wspomnienia bardzo się różnią więc po prostu wystawimy opinie zupełnie nowego dla nas produktu bez porównania z przeszłością :P Z pomidorami: Placuszki są bardzo elastyczne i gładkie wewnątrz (obie wersje rozrobiłyśmy z jajkiem według przepisu) . Mimo, że długo je smażyłyśmy w środku wydawały nam się surowe, jednak w trakcie jedzenia stwierdziłyśmy(...)ziemniaka to tutaj może go za bardzo nie znaleźć ale czy to plus czy minus? To zależy od Was. Ze szpinakiem: Struktura nie zmieniła się, natomiast zielony szpinak przystraja placuszki. Ta wersja głównie promuje właśnie dodatki takie jak szpinak, cebula i czosnek. Smak ziemniaka jest prawie niezauważalny. Obie wersje nie są za słone czego się obawiałyśmy próbując niektóre zupy
Candy PandasPlacuszki ryżowe idealne na śniadanie czy na deser. Mają mięciutkie wnętrze i chrupiące brzegi. Ryż wystarczy ugotować dzień wcześniej aby był chłodny wtedy lepiej się je smaży. Polecam bardzo gorąco, podałam je z konfiturą z truskawek ale tutaj pełna dowolność. Placuszki ryżowe. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniepieczenia, solą oraz cukrem. Dodajemy wymieszane jajko z mlekiem, jogurt oraz serek ricotta. Wszystko dokładnie mieszamy. Rozgrzaną patelnię delikatnie natłuszczamy masłem (natłuszczamy tylko za pierwszym razem). Partiami smażymy placuszki na złoty kolor z obu stron. Gotowe podajemy z miodem lub syropem klonowym
Domowy Smak Jedzeniaproszkiem do pieczenia, wsypać cukier z wanilią, całość wymieszać łyżką aż powstanie gęste jednolite ciasto bez grudek. Na patelnię wlać niewielką ilość oleju, rozgrzać, nałożyć ciasto, forując okrągłe placuszki, smażyć na złocisto z każdej strony po 2-3 minuty. Sos karmelowy: Cukier wsypać do suchego rondelka, wstawić na mały ogień i czekać aż zacznie się rozpuszczać, w tym czasie(...)wlewać cienkim strumieniem śmietankę o temp pokojowej, uważać bo bardzo bulgocze, mieszać aż się zagotuje i konsystencja stanie się płynna, wszystko ma się połączyć, gdy zacznie stygnąć zgęstnieje. Placuszki ułożyć na talerzu, z pokrojonym bananem polać sosem, udekorować miętą i podawać. Smacznego
Wanilia i Kardamonoczkach. Ziemniaka obieram ze skórki, również ścieram na tarce. Umieszczam starte warzywa w misce, dodaję pozostałe składniki. Dodaję więcej mąki jeśli zajdzie taka potrzeba. Masa ma być gęsta. Smażę placuszki na oleju. Wychodzi około 15 placuszków. Podaję z serem: 30 dag sera baiłego 3 łyżki śmietany 18% 2 ząbki czosnku – przeciśnięte przez praskę 1 duży ogórek – obrany
MojaQchnia.pl