dzisiejszym wpisie przedstawię Wam przepis na placuszki z wędzonej ryby w migdałowej panierce. Przepis powstał zupełnie przypadkiem, kiedy nie miałam pomysłu na dalsze wykorzystanie wędzonej rybki, która spokojnie spoczywała w „czeluściach” mojej lodówki. Od dwóch dni głowiłam się, co mogę zrobić z wędzonej ryby i w końcu wymyśliłam te oto placuszki. 😉 Fish cakes... Tryb czytania Artykuł Fish cakes
PysiaGotuje.plSezon na Cukinię w pełni , dlatego trzeba korzystać z tym wspaniałych dobroci natury jak najwięcej. Dziś polecam pyszne placuszki z cykini i fety. Placuszki są chrupiące z zewnątrz a w śroku miękkie i delikatne. Polecam. Zapraszam do polubienia mojej strony na FB oraz śledzenia na Instagramie https://www.instagram.com/ gotowaniepatki/ ,oraz odwiedzenia mojego Bloga -- https:// gotowaniepatki.blogspot.com / będzie
Gotowanie Patkiugotować w łupinach. Następnie obrać i rozgnieść dokładnie. Do ziemniaków dodać jajka, sól oraz mąki. Wymieszać dokładnie. Z tak przygotowanego ciasta należy odrywać kawałki ciasta, formować z nich mini placuszki. Na każdy placuszek posypać małą ilością cukru pudru a następnie położyć maliny. Zlepić ciasto tak aby powstały kule. Dokładnie zlepić brzegi ciasta. Knedle gotować ok 3 minut do czasu wypłynięcia
Kuchnia w oparachlubi placków? My za nimi przepadamy,... Artykuł PLACUSZKI KUKURYDZIANE pochodzi z serwisu CookMagazine
COOKMAGAZINEdużej misce wymieszać dokładnie mięso z posiekaną w drobną kostkę cebulą, jajkiem, odciśniętą z wody kajzerką oraz przyprawą. Z niewielkiej ilości mięsa uformować na dłoni ułożonej w miseczkę placuszek, na nim położyć trochę fety i łyżeczkę szpinaku. Wierzch przykryć mniejszym placuszkiem z mięsa, zlepić dokładnie brzegi. Każdy kotlet obtoczyć w bułce tartej i smażyć na dobrze rozgrzanym tłuszczu
Simply FoodPyszne placuszki zrobione z bardzo prostego ciasta z dodatkiem jogurtu naturalnego. Nafaszerowane dużą ilością kawałeczków gorzkiej czekolady. Pulchne, lekkie i słodkie w sam raz. Robi się je szybko, smaży jeszcze szybciej, ale najszybciej znikają z talerzy. Najlepiej smakują z roztopionym masłem lub polane syropem klonowym. SKŁADNIKI / 4-6 PORCJI 1 szklanka jogurtu naturalnego ( niezbyt gęstego, bardzo gęsty jogurt można rozrzedzić(...)patelni z nieprzywierającą powłoką rozgrzewamy 3 łyżki oleju. Łyżką nabieramy porcje ciasta i przy użyciu drugiej łyżki zsuwamy je na dobrze rozgrzany tłuszcz. Smażymy 1-2 minuty, aż placuszki urosną, a na ich powierzchni pojawią się pęcherzyki powietrza. Odwracamy na drugą stronę i powtarzamy smażenie
cool and mintyPlacuszki są pyyyszne, lekkie oraz delikatne i jestem pewna, że posmakują zarówno dzieciom jak i dorosłym. Często przygotowuję je w wersji łagodnej, ponieważ Natalia uwielbia je podjadać na spacerze. Sobie i dla męża smażę bardziej doprawione i za każdym razem znikają w oka mgnieniu. Uwielbiamy ich chrzanowy posmak. Polecam! (około 10-11 sztuk) 2 jajka 3 łyżki mąki pszennej (płaskie(...)pianę, a następnie delikatnie połączyć z resztą składników. Na patelni rozgrzać odrobinę oleju lub masła i za pomocą łyżki stołowej wykładać niewielkie porcje ciasta. (1 łyżka na 1 placek.) Placuszki smażyć z obu stron na lekko złoty kolor . Podawać bezpośrednio po przygotowaniu solo lub z ulubionymi dodatkami. (Po kilku godzinach nadal są smaczne, ale kolejnego dnia odrobinę suche
Di gotujeziemniaki przełożyłem do miski, wbiłem jajka, dodałem przesianą mąkę, posiekaną natkę, miętę i koperek. Doprawiłem solą, pieprzem i ostrą papryką. Ciasto dokładnie wymieszałem. Na patelni rozgrzałem mocno olej. Uformowałem placuszki, każdy z jednej łyżki masy. Smażyłem z obu stron na złoty kolor. Gotowe placuszki osączyłem z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku. Podałem z sosem
R'n'G Kitchenugotowanej owsianki dodaję banana, dwie kostki gorzkiej czekolady oraz migdały, żurawinę i rodzynki. Całość mieszam i powstaję naprawdę smaczne i sycące śniadanie. II ŚNIADANIE Na drugie śniadanie przygotowałam placuszki z mąki owsianej, odrobiny sody oczyszczonej, jajka oraz połowy startego jabłka. Całość dokładnie wymieszałam i usmażyłam na odrobienie oleju kokosowego. Placuszki polałam syropem klonowym, oraz posmarowałam masłem orzechowym. Dodałam także świeże
Health-Fit-Lifekulek. Każda ma ważyć około 70 g. 4. Jagody mieszamy z cukrem i bułką tartą bądź skrobią ziemniaczaną. Każdą kulkę rozpłaszczamy w dłoni bądź wałkujemy na nieduży placuszek o średnicy około 10-12 cm. Na taki placuszek nakładamy po łyżce jagód, szczelnie zalepiamy formując owalny kształt a następnie odkładamy na blaszkę wyłożona papierem do pieczenia. Przykrywamy ściereczka i odstawiamy
Gotowanie...to proste !Kolejne placuszki, które okazały się rewelacyjne w smaku. Córeczka nie bardzo chce jeść płatki owsiane, więc znalazłam sposób na to, aby je przemycić. Czasami wystarczy troszkę poeksperymentować w kuchni aby było smacznie. 6 łyżek płatków owsianych 2 łyżki mąki pszennej lub ryżowej 1 jajko Mleko (,,na oko” ok.. 0,5 szklanki) 2 łyżki ksylitolu 1 jabłko Borówki Płatki(...)stopniowo mlekiem, mieszamy. Mleko wlewamy na oko, tak aby konsystencja ciasta była jak do naleśników. Jabłko obieramy i ścieramy na tarce o średnich oczkach. Dodajemy do miski, mieszamy. Placuszki smażymy na rozgrzanej patelni na złoty kolor. Kładłam po 2 łyżki masy na jednego placka. Podajemy z ulubionymi owocami lub syropem trzcinowym
VioletoweKucharzeniebłonnika pokarmowego, a mąka z nich wytwarzana nie traci żadnych składników odżywczych, ponieważ ziarna te mielone są całości. Mąka teff dodaje potrawom lekko orzechowego aromatu. Wracając do placuszków... Smakują naprawdę rewelacyjnie! Posiadają delikatnie kokosowo-orzechowy posmak oraz maksimum jabłek. U mnie znikają ekspresowo, więc może sami spróbujecie? Polecam! (około 10 sztuk) 2 jajka 5 łyżek mąki teff (płaskich(...)jabłka - uprzednio pokrojone w niewielką kostkę. Na patelni rozgrzać odrobinę masła/oleju (dosłownie natłuścić nim patelnię) i za pomocą łyżki - wykładać odpowiednie porcje ciasta. (1 łyżka stołowa na 1 placuszek.) Placki smażyć z obu stron na lekko złoty kolor. Mąka teff oraz cukier kokosowy pochodzi ze sklepu
Di gotujeOwocowe jogurty na które nikt nie miał ochoty, postanowiłam wykorzystać do placuszków. Wyszły bardzo dobre, mięciutkie o owocowym aromacie. Polecam są proste, pyszne i znikają bardzo szybko :) SKŁADNIKI NA OK. 20 PLACUSZKÓW: 1-1,5 szklanki jogurtu owocowego, można uzupełnić jogurtem naturalnym 1 jajko 1 płaska łyżeczka sody 2 szklanki mąki pszennej olej do smażenia cukier puder do posypania dowolne
Pani na deserRacuchy na kefirze Szybkie racuszki na kefirze (bez drożdży!), z jabłkami to prosty przepis na pyszny deser, drugie śniadanie lub kolacje. Lekkie, puszyste i chrupiące placuszki z pewnością zasmakują nie tylko dzieciom. Polecam! Składniki: 400ml kefiru 300g mąki pszennej 2 jajka szczypta soli 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka cukru pudru 2 jabłka olej do smażenia
Blog z Apetytemmąką. Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia. Formujemy małe kulki z masy i przekładamy na blaszkę. Krówki kroimy na pół i układamy na 10 placuszkach. Drugą częścią (10) placuszków nakładamy na ciastka i kleimy boki. Pieczemy ok. 13/15 min (do zarumienienia
Czarnawisienka