Knedle z białym serem

Knedle z białym serem

Knedle z białym serem

Składniki: CIASTO: 1 kg ziemniaków (waga przed obraniem i ugotowaniem); 1 szklanka mąki pszennej; 2/3 szklanki mąki ziemniaczanej; 1 jajo (klasy L). NADZIENIE: 500 g białego sera półtłustego; Opakowanie cukru wanilinowego (16 g); 1 żółtko jaja (klasy L); 4 łyżki białego cukru. DODATKOWO: 100 g mlecznej czekolady; 100 g masła; Sól. 1 szklanka = 250 ml Sposób przygotowania: CIASTO: Ziemniaki obrać, umyć, ugotować w posolonej wodzie.  Ugotowane ziemniaki odcedzić i gorące przecisnąć przez praskę (lub dokła... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Gospodyni Miejska

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.