indyk - 7293 przepisów (strona:210/487)

Pierś z indyka w sosie miodowo-musztardowym 224

najlepsze. Nie potrzeba wcale dużo czasu, aby przygotować coś pysznego. Dziś zapraszam na delikatne mięso w słodko-ostrym sosie. Spróbujcie koniecznie! ;) Składniki: około  1 kg piersi z indyka 3 łyżki miodu 2 czubate łyżki musztardy sarepskiej 2 czubate łyżki musztardy francuskiej 3 łyżki śmietany do zup i sosów 2 łyżki oleju pieprz rozmaryn  czosnek granulowany 0,5 litra

Czerwona Porzeczka
Farfalle z smażoną kapustą, mięsem – szybkie łazanki 139

makaronu farfalle Barilla,  2 duże białe cebule, 3 garście poszatkowanej kapusty (1/2 małej młodej kapusty), 4-5 łyżek oleju rzepakowego, ok. 150 g gotowanego mięsa drobiowego (indyk, kurczak), sól do smaku, ½ łyżeczki cukru, pieprz czarny do smaku, 1 łyżeczka kozieradki, pęczek szczypiorku. Przygotowanie: Cebulę kroimy w kostkę, mięso na mniejsze kawałki. Makaron gotujemy w lekko osolonej wodzie

Moniki Smakołyki
Papryki faszerowane drugą połową lata 152

Siadajcie do stołu ze słonecznymi paprykami pełnymi dobroci, póki wciąż lato! :) Papryki faszerowane mięsem mielonym i cukinią z suszonymi pomidorami Potrzebujesz: 6 średniej wielkości papryk 500g mielonego mięsa z indyka 1 jajo 2 ząbki czosnku 300g cukinii 5 suszonych pomidorów z oleju garść świeżych liści bazylii 1/2 łyżeczki soli 1 łyżeczka czarnego pieprzu 1 kula mozzarelli 1 łyżka oleju

Kuchnia w Słońcu Skąpana
PULPECIKI Z MAKARONEM W SOSIE BAZYLIOWYM 166

dziesiątkę! Sos wyszedł aromatyczny i mocno bazyliowy, a całe danie nabrało wyjątkowego smaku. Nie mogliśmy się nim najeść takie było pyszne 😋  Składniki: Pulpeciki: 500 g mielonego mięsa z indyka 2 jajka 1/2 szklanki bułki tartej 1 szklanka bulionu pieprz, sól Sos bazyliowy: 1/2 pęczka bazylii  1 ząbek czosnku 2 łyżeczki pesto bazyliowego 200 ml śmietany 30% 1 łyżeczka

Kuchnia MagdaLeny
Bakłażany faszerowane mięsem i pęczakiem 101

resztek, które miałam w lodówce. Ugotowany pęczak, mięso mielone i ser pleśniowy stworzyły pyszny farsz. składniki: 4 bakłażany ( moje miały po ok 300 g ) 300 g mięsa mielonego z indyka ( u mnie udziec ) 1 cebula 300 g ugotowanego pęczaku 150 g sera pleśniowego, u mnie lazur turkusowy ser cheddar do posypania sól,pieprz olej rzepakowy 3-4 listki świeżej bazylii

Monia miesza i gotuje
Pulpeciki indycze w sosie żurawinowo-chrzanowym 100

zawsze to jakaś odmiana. Jak dla mnie najsmaczniejsze na następny dzień, choć mężowi smakowały świeżo wyjęte z piekarnika:) Pulpeciki indycze w sosie żurawinowo-chrzanowym 50 dag mielonego mięsa z indyka 1 czerwona cebula 2 ząbki czosnku 1 jajko 3 łyżki bułki tartej pęczek natki pietruszki 5 dag suszonej żurawiny słoiczek konfitury żurawinowej (ok 7 łyżek) 4 łyżki startego chrzanu

Pieguskowa Kuchnia
Zapiekanka ziemniaczana z pomidorami 399

zarówno tych ziemniaczanych jak i makaronowych. Do większości zapiekanek używamy mięsa mielonego, nie inaczej będzie również w tym wypadku. Jednak, aby była bardziej dietetyczna użyjemy mięsa mielonego z indyka. Zapiekankę ziemniaczaną z pomidorami możecie wykorzystać jako danie na wspólny rodzinny obiad, świetnie się również sprawdzi jako obiad do pracy. Będzie równie dobrze smakowała także następnego dnia po przygotowaniu wystarczy

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Placki jaglane z kurczakiem i szpinakiem 170

sosem lub surówką Czas wykonania: 30 min  (+ 1 godzina oczekiwania) Ilość porcji: 10 – 12 sztuk Składniki: ½ szklanki kaszy jaglanej (100 g) 250 g fileta z kurczaka lub indyka 50 g świeżego szpinaku (można dodać 80 g mrożonego) 3 jajka 4 łyżki mąki krupczatki (może być pszenna) 3 łyżki mąki ziemniaczanej ½ łyżeczki świeżo mielonego pieprzu 1 łyżka masła olej

KuchniaWeDwoje.pl
Zapiekanka ziemniaczana z mięsem mielonym i warzywami 488

całości można delektować się pysznym obiadem. Składniki: Ziemniaki – 1 kg ziemniaków – 2 łyżki masła – 2 łyżki śmietany Mięso mielone – 500 g mięsa mielonego z indyka – 1 cebula – 2 łyżki ketchupu – sól, pieprz do smaku – 2 łyżki oleju – 1 opakowania mrożonki warzywnej kalafior/brokuł/marchew/fasolka – 100 g sera żółtego

To co kocham
PULPECIKI Z SOSEM KURKOWYM I MAKARONEM 176

kurkowy przygotowujemy na bazie śmietany, oddzielnie na patelni i dopiero łączymy na talerzu. Danie wyjątkowe, a niepowtarzalnego smaku nadają mu aromatyczne kurki. Składniki: Pulpeciki: 500 g mielonego mięsa z indyka 2 jajka 1/2 szklanki bułki tartej 1 szklanka bulionu pieprz, sól Sos kurkowy: 300 g kurek 1 cebula 1 ząbek czosnku 2 łyżka masła klarowanego 200 ml śmietany 30% pęczek

Kuchnia MagdaLeny
NALEŚNIKI Z SOSEM BOLOŃSKIM 184

ponownie zostaje⛱  Przyznam, że nawet mi się gotować nie chce przez tą aurę!🙊 I takim sposobem na lenia zrobiłam odmianę spaghetti 🍝 Składniki na 2 porcje: farsz: -200 g indyka zmielonego -1 puszka pomidorów krojonych -60 g cebuli -2 plastry sera żółtego -łyżka oleju naleśniki: -100 g mąki gryczanej -woda -łyżka oleju Przygotowanie: 1. Mięso mielimy (chyba że kupujecie gotowe

Zdrowie i pysznie na talerzu
Placuszki z kurczakiem, papryką i pieczarkami 1925

szybkie danie? Smakuje super, więc myślę, że chętnie skorzystacie z przepisu. Czas wykonania: 20 minut Ilość porcji: 15 – 18 placuszków Składniki: 450 g fileta z indyka 200 g pieczarek 1 papryka (200 g) 3 jajka 4 – 5 łyżek mąki 2 łyżki majonezu 1 łyżka musztardy ½ łyżeczki soli szczypta pieprzu Przygotowanie: Mięso, paprykę i pieczarki pokroić

KuchniaWeDwoje.pl
Klopsiki szwedzkie 111

zrobić nie można, więc posiłkowałam się moim kulinarnym eksperymentem - konfiturą z aronii, jabłek i pigwowców . Składniki (na ok. 20 klopsików): 400 g mięsa mielonego (masa po zmieleniu); dałam z indyka, bo robiłam dla dzieci, ale może być wieprzowe łyżka koperku sól pieprz pół łyżeczki kminku mielonego łyżka konfitury z owoców jagodowych (z brusznicy, żurawin; użyłam swojej konfitury z aronii

Weekendy w domu i ogrodzie
Pasta z kurczaka i pomidorów 448

Robi się je bardzo szybko i prosto:) Czas wykonania: 10 min (+ 40 min oczekiwania) Ilość porcji: 4 Składniki: 250 g mięsa drobiowego (użyłam fileta z indyka; może być mięso z rosołu) 500 ml bulionu 80 g suszonych pomidorów 50 g serka mascarpone 80 g przecieru pomidorowego 3 łyżki oleju z suszonych pomidorów szczypta soli

KuchniaWeDwoje.pl
Okrągła cukinia faszerowana mięsem z indyka z ryżem i warzywami 173

najlepsza jest ta o średnicy nie przekraczającej 10 cm. To niezwykle ekologiczne warzywko, bo nie chłonie metali ciężkich, dtatego tym bardziej warta polecenia. Pierwsze okazy wypełniłam mielonym mięsem z indyka i ryżem z dodatkiem warzyw. Cukinię podałam z czosnkowym dipem jogurtowym! Pyszny, zdrowy i kolorowy obiad lub super kolacja! Składniki: 3-4 okrągłe cukinie 300 g mielonego mięsa z indyczego

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!

Proponowane wyszukiwania